Casper 1 år🎂❤️

Idag för 1 år sedan välkomnade vi våran andra efterlängtade son till världen, 3 dagar innan beräknat datum och i en raketfart. Med endast 3 tim med värkar varav 1 tim på BB (fick vänta 20min av dom 60min i deras matsal innan vi fick ett behandlingsrum så endast 40 min i undersökningsrum + förlossningsrummet) och fullt öppen när vi klev in på BB.
Redan innan vi möttes av ett barnaskrik så visste vi att vi skulle älska vår skatt till tusen, med hela våra hjärtan å det skulle ges så mycket kärlek samt sprida så mycket glädje. Inte bara oss 3 emellan utan också från storebror sin. Som Theo längtade efter sin lillebror! Redan från v. 4 så va Theo medveten om va mamma hade i magen. Tyckte vi (läs Micke) att dessa 9 mån fick långsamt så har jag en känsla av att Theo tyckte att de va ännu värre.
 
Idag har vi tre fått njuta av vår minsta skatt i ett helt år. Helt sjukt att Casper redan blir 1! Vart har tiden tagit vägen? Under detta år har de hänt så mycket. Glädjande besked men också hjärtekrossande besked. Att så mycket kan hända på så kort tid!
Det har bjudit på enormt mycket glädje, skratt, kärlek å mys. Det bästa e att de inte är slut här. Vi har en hel framtid tillsammans och mer kärlek kommer det spridas i vår familj. Så länge vi har varann❤️
 
 Lite om Caspers utveckling sen 11 mån uppdateringen:
 
🚐 Han har lärt sig att gå! Fre den 4/5 släppte de för honom! Idag, två veckor senare så ställer han sig upp från sittande position, går självmant hyr långt som helst innan han väljer att krypa. De går ju trots allt snabbare att krypa än så länge. De märks på honom att han blir stolt över sig själv. 
 
🚐 Han klappar händerna hela tiden, framför allt nu efter att han har gått och vi berömmer honom. 
 
🚐 Vinkar även hela tiden, fortfarande "till sig själv" för det mesta men de börjar bli att han vinkar åt oss andra.
 
🚐 Älskar fortfarande att bada. Blir helt till sig så fort han hör att vattnet är igång. Är orädd att få vatten i ansiktet, tillskillnad från sin storebror som mer eller mindre avskyr det. 
 
🚐 Fortfarande en glad, SPRALLIG, nyfiken, orädd, BUSIG och mysig kille som väldigt sällan skriker å gråter utan anledning. Oftast så är det för att han är övertrött, hungrig, gjort sig illa eller inte får som han vill (efter mycket tillsägelser).
 
🚐 Slutade med nattmål för drygt 1-1.5mån sen. Någon enstaka gång har det hänt att han får en välling kl. 5-5.30 men det ser jag mer som morgon än natt.
 
🚐 Äter våran mat 2 gånger om dagen, gröt till frukost å välling till nattmål. Därimellan blir det mellanmål som frukt (banan eller rivet äpple för det mesta), klemmis eller majskrokar. Dricker fortfarande bara vatten, har inte fått smaka någonting annat än. 
 
🚐 Äter gärna själv med en sked om det är en sån maträtt som inte kladdar allt för mycket (typ köttbullar å makaroner, pyttipanna). 
 
🚐 Somnar mellan kl. 20-21.30 om nätterna beroende på hur många gånger han sovit under dagen (blir oftast 1 längre vila mitt på dagen eller 2 kortare under dagen), och vaknar oftast mellan 7.30-9 på morgonen. Vaknar för det mesta 1 gång om natten men somnar om så fort han läggs bredvid oss i våran säng.
 
🚐 Är helt inne i bilar, böcker med ljud läten och bollar i leksaks väg samt "Sunny Bonnie" (eller va programmet nu heter) som tv program, just nu. 
 
🚐 Har ännu inte kommit in i den här "blyg perioden". Han kan fortfarande gå till vem som helst å krypa upp i dens knä, utan att bli blyg eller rädd.
 
🚐 Fortfarande väldigt mammig, men de börjar bli mer å mer "ok" att få tröst utav pappa även om jag är i närheten. 
 
🚐 Vill alltid vara i närheten av sin storebror. Ser verkligen upp till sin bror. Leker hellre i Theos rum än i sitt även om han leker med sina egna leksaker där inne haha.
 
🚐 Har lärt sig att klättra upp i soffan helt själv, upp på soffbordet, upp på köksbordet från hans matstol och på god väg att ta sig upp i Theos säng (än så länge för hög men han försöker verkligen att dra sig upp). 
 
🚐 Stoppar fortfarande de mesta i munnen, allt ifrån papper, grus, leksaker, pennor, blomjord, gräs, böcker och skor till mycket annat. Allt han får tag på haha.
 
Casper (och Theo förstås) har verkligen förgyllat våran vardag och gjort vårt liv till de bättre! Vi lever idag det liv vi drömt om. Det senaste året så är Casper det bästa som hänt oss, och på de 5 åren som vi varit tillsammans så är rollen att bli mamma och pappa det absolut finaste å bästa som vi någonsin kunnat drömma om😍 Ser verkligen fram emot att spendera resten av mitt liv med mina grabbar, och att så få vara med i deras utveckling och se dom växa upp❤️❤️
 
Älskar denna lilla grabb så oendligt mycket ❤️❤️❤️

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0