Midsommar dagarna🌸

I torsdags hade jag fullt upp hemma. Blev att jag hoppade promenaden med mamma utan tog istället "sovmorgon" till kl.10 då jag kände mig helt slut. Casper sov fortfarande när jag klev upp så medan jag hoppa in i duschen höll mamma ett öra på honom medan hon käkade frukost. Lagom när jag va klar så vaknade han å ville ha mat. Passade bra då även jag skulle äta.
 
Hela dagen bestod av att pricka av listan vi skrev ihop igår innan jag skulle skjutsa ner mamma till jobbet å vi skulle vidare till Järna där Laila skulle hämtas upp.
Tiden rann iväg men allt vart avprickat dock lite senare än vi tänkt. Tur att vi inte hade någon direkt tid att passa. Redan ner till landet flöt på väldigt bra trots att det varnades för köer vid Söderköping. Tror vi endast fastnade i 20min kö.
Lagom när vi kom ner å packat in allting så tog vi de bara lugnt på altanen fram tills att middagen va klar- 🍔. Jätte gott! Älsklingens syster med familj hade kommit ner tidigare i veckan. Satt säkert ute tills klockan blev 21 någonting innan vi myste framför tv'n. Somnade mellan mina två söner❤
 
Midsommarafton🌸
Klev upp runt 9-9.30 tiden. Gjorde i ordning oss å käkade frukost innan vi begav oss till midsommarstången för dans å fika. Väldigt varmt å 🌞-en sken. Barnen sprang runt å lekte med sina fina sommarkläder å kransar i håret. Otroligt fint å se. En riktig sommarkänsla. Det bjöds på dans, lotteri, fika, skratt å underbart sällskap.
 
Hela eftermiddagen bestod av lunch, bus å lek med sönerna ute i det fina vädret, vi lekte midsommarlekar (jag, svärfar å älsklingens mormor Lena vann), åt en typiskt jordgubbstårta, skippade den traditionella midsommarmaten utan grillade istället å käkade färskpotatis till med tillbehör. Vi hade väldigt trevligt å mysigt hela dagen/kvällen.
Casper låg i vagnen å sov och Theo somnade i soffan ute på altanen där vi satt hela kvällen. Som vanligt blev de en del djupa diskussioner grabbarna emellan när de inte tyclker samma sak men alltid lika intressant å lyssna på deras argumment haha. Blev inte att vi kom till sängs förrän midnatt någon gång.
 
Midsommardagen🌼
Solen lös även denna dagen men de va väldigt kraftiga vindar så de kändes inte så jätte varmt hela tiden. Vi käkade rester till lunch. Va i stort sätt ute hela dagen trots blåsten. Grabbarna snickrade lite på utbyggnaden medan vi tjejer fick försöka underhålla kidsen (som inte hade sina bästa dagar) med poolen, gungan, gå iväg med massa pinnar till vassen, fika lite osv. Grabbarna åkte även iväg en stund på dagen för att prova sin fiskelycka. Gick sådär😉
Dagen gick å snart va de dags att förbereda middagen- hemmagjord 🍕. Super gott! Kvällen såg ut så att vi tog de lugnt framför sommarkrysset å grabbarna åkte iväg för att meta lite. Kröp till kojs precis när de kom hem igen vid 23 tiden. Somnade direkt bredvid mina pojkar. Älsklingen har fått sova på soffan sen i torsdags så han längta hem till en ordentlig säng, även om han ändå sa att han hade sovit helt okej i soffan haha.
 

Caspers första bvc besök

Igår ikväll unnade jag å älsklingen oss ytterliggare ett restaurang besök - Caesar´s. Även denna gång så hade vi sällskp av Jeppe å Evelina, dock så va de Jeppes idé tanke på att Evelina fyllde år. Theo fick därmed sova hos sin mormor å morfar, vilket han inte hade något emot.
Hela kvällen bestod som vanligt utav skratt, glädjegråt och massa prat samt underbart god middag. Blev oxfilé pasta för min del denna kväll. Som vanligt så sprang tiden iväg å helt plötsligt så va klockan närmare halv 10. Vi tackade för kvällen å de mysiga sällsapet å vi åkte hem åt varsitt håll. Väl hemma så blev de att jag pusslade klart pusslet medan Casper låg å sov i sin maxicosi och älsklingen gibbade lite. Kom inte i säng förrän närmare midnatt.

Idag mötte jag upp mamma kl.7.40 (!) efter att hon hade lämnat Theo på dagis. Vi skulle nämnligen ta en promenad ner till stan då Casper skulle på sitt första bvc besök. Allting såg jätte bra ut och alla utslag har i stort sätt försvunnit vilket är skönt. Efter både vikt å längd mätning så sa läkaren att Casper är en riktig stor kille och att han ligger över alla streck i journalens kurva. Här är hans mått:
 
Vid födsel:
Vikt: 4144 g
Längd: 52cm
Huvugomfång: 36.5cm
 
Nu (1mån):
Vikt: 4890g
Längd: 58cm
Huvudomfång: 38 cm
 
På 1 mån har han alltså blivit 6cm längre och gått upp 746g!!!!
Jag som alltid hade sagt att jag skulle vilja ha ett barn som inte växer så ruskigt fort i början, tanke på att Theo också rann iväg både på längden och vikten redan som bebis. Men den drömmen får leva vidare utifrån det här första bvc besöket haha.
 
Vår promenad fortsattes bort mot Ica maxi efter att Casper fått lite mat. köpte lite snabb lunch (varsin kvarg typ) för att sedan komma igång me promenaden igen då vi insåg att vi snart skulle hämta Theo på dagis igen. Sjukt att tiden altid rinner iväg på detta sätt när jag å mamma umgås haha. Vi kom till dagiset 10 min innan vi skulle hämta honom och han mötte oss med en stormande kram å ett brett leende. Gullunge ❤
Lagom när vi kom hem så vaknade Casper med ett skrik då han va vrålhungrig. Han hade sovit från att vi gick från bvc å hela vägen hem. Hur snäll som helst under hela promenaden. Totalt blev de 19km och över 1400 kcal! Super duktiga tycker att vi va! Kommer kännas i benen imorgon haha.
Väl hemma så blev de lite mellanmål innan jag blev tvugen att skjutsa ner mamma till jobbet då hon började jobba vid 15 tiden. Strax därefter kom älsklingen och svärfar hem. De skulle nämnligen ta med Theo till landet redan idag så ska jag å Casper komma ner imorgon efter att vi hämtat upp älsklingens farmor Laila.
När allting va packat så pussade jag mina killar hejdå. För in del så blev de att jag blev tvungen att amma Casper direkt.
Framåt halv 6 tiden kom min pappa å bror då de skulle stanna kvar på middag. Caspers mys blev de innan pappa åkte å hämtade mamma. Jag å brorsan började med middagen- taco onsdag. Mycket gott å trevligt sällskap.
 
Nu under kvällen blir de pussel mys med mamma som ska sova över. Imorgon blir de upp tidigt då hon ska till sjukgymnasten (?) kl.8.20 och vi ska ta en promenad dit. Så de lär inte bli så jätte sent för oss ikväll. Casper somnar nog för natten när som helst också. Hoppas att han sover nästan hela natten. I natt vaknade han nämnligen 1 gång i timmmen mellan kl.3-6.30. Antingen för att han va hungrig eller för att han spydde. Håller tummarna ❤
 

TBE

Nu ikväll begav sig hela familjen till Ica Maxi där en TBE buss stod för de som ville vaccinera sig. Eller rättare sagt de stod en ambulans där.
Jag har vaccinerat mig tidigare men behövde fylla på mitt då de va 5 år sedan jag tog den senaste sprutan. Theo och älsklingen vaccinerade sig för första gången. Sprutor har aldrig varit något bekymmer för mig å dr va dr inte denna gången heller. Däremot så e älsklingen livrädd för sprutor (enligt honom själv men jag tyckte han va rätt lugn). Theo fick sitta i hans knä å hålla handen. Så gulligt å se😍
 
Även om risken kanske inte e så jätte stor att man drabbas, så känner jag en typ av trygghet av att vaccinera. Både för min egen skull å för Theos.
Vet inte varför vi inte tänkte på att vaccinera Theo tidigare då man kan göra de från att barnen e 1 år.
För mig e de "bara" en spruta men för många andra kan de vara så mycket mer. Alla reagerar även olika. Vissa påverkas av biverkningarna å andra inte.
 
Han som gav vaccinet berättade för oss att han har fått en enda fästing i sitt liv (han va väl runt 50 år) å det visades att han fick borrelia utav den. Han rekommenderade därför starkt att vaccinera sig för att minska risken men sen vet man ju aldrig.
 
Hur ställer ni er till att vaccinera era barn å er själva? Har ni redan gjort de eller har tankar på att göra de?
Dela gärna med er😊
Hur duktiga som helst😍

Bild bomb från idag

 

"De e rätt tyst på jobbet utan dig!" 🙈

Äntligen vart de av att jobbarkompisarna kom på besök å fick träffa Casper. Som jag nämnde i förra inlägget så skulle de redan ha besökt oss på BB men då kom jobbet ivägen. 1mån senare så fanns de äntligen en lucka☺
 
Det första dom sa va att Casper va otroligt lik sin storebror samt sin pappa. Inte förvånad av dom orden då ingen har sagt att han e lik mig, precis som när Theo va liten. En liten Micke kopia till helt enkelt😉
Blev snabbt att han hamnade i deras famnar men va gjorde de? Ingenting. Casper sa inte ett knyst under tiden de va här. Jätte skönt. Medan de myste med miraklet så visade jag dom runt i huset.
Blev att vi pratade om allt möjligt. Alltifrån hur förlossningen gick, hur allting går hemma, hur avis dom är på hur min graviditet/förlossning/drömbarn/
kroppsåterhämtningen har varit samt hur de e på jobbet nu när jag inte e på plats.
De första de sa då va "de e så tyst nu när du inte jobbar". Hur ska jag tolka de?!🙈 de sa de med glimten i ögat + att de sa att de aldrig va tråkigt å jobba med mig just för att de aldrig va en tyst minut. Dagarna gick så pass mycket fortare när jag va på jobbet, tillskillnad va de gör nu tydligen. Med dessa ord så känner jag mig faktiskt väldigt saknad, omtyckt å behövd på jobbet. Vilket de även poängterad innan de tackade för sig.
Underbara kollegor 😍❤
 

Godmorgon..

.. måndag å nya händelser att se fram emot. Bl.a. midsommar som e denna vecka & att få umgås med älsklingens familj på landet🌸
 
I natt sov jag betydligt bättre. De jobbiga va nu att alarmet ringde lite för tidigt. Hade gärna sovit lite länge eftersom de blev lite sent igår.
Har precis gett Theo å Casper frukost. Ska alldeles strax bege oss till dagis å lämna storebror. Blir sen hem å käka lite frukost för min del samt vattna våra midsommar potatisar då jag glömde de igår. Sen kommer mina kära kollegor hit för att träffa Casper framför allt😊 Ska bli väldigt trevligt då jag faktiskt saknar att umgås å prata med dom!
 
Hoppas ni får en toppen måndag så hörs vi lite senare🌸
En bild från en morgon förra veckan❤

Today

Idag blev de sovmorgon till kl.10. Dock så sov jag lite sisådär då Casper skrek till en gång i timmen mellan kl.5-10. Vet inte om han va hungrig eller bara drömde men han iaf tog bröstet varje gång (de va mycket snuttande så troligtvis som en tröst) så vi lyckades somna om. Jobbigt när de blir så där. Får ändå säga att vi har extremt tur att de inte sker varje natt!
 
Jag & sönerna gick upp å käkade frukost samt satte på kaffe till älsklingen, som fick sova lite längre. Tvättmaskinen sattes igång, småplockade lite hemma å förberedde lunchen. Morgonrocken va på fram till halv 2 för min del då jag kände att de va dags att få lite frisk luft denna dag. De har blåst hela dagen men varma vindar samt sol.
Jag å Casper begav oss till lekparken där Theo å älsklingen redan befann sig. Tror vi va där i nästan 2tim innan hela familjen tog en promenad till affären. Småhandlade lite samt tog en varsin 🍦 på vägen hem. Medan jag förberedde middagen (pastasallad) så hoppade Theo lite studsmatta.
Då de fortfarande va 🌞 så blev de att vi satt ute på altanen även denna kväll å käkade middag. Pratade om allt möjligt.
 
Resten av kvällen blev de att vi plockade undan så de va rent å snyggt tills imorgon då jag å Casper får besök av 3 arbetskollegor medan Theo e på jobbet. De skulle ha kommit å hälsat på redan när vi låg kvar på BB men så blev inte fallet. Som de kommer få bebis mysa imorgon☺
Theo tog de lugnt i soffan hela kvällen å somnade inte förrän halv 10. Helt av sig själv faktiskt i sängen (våran säng dock haha). Fixa i ordning i köket med älsklingens matlåda å plocka i å ur diskmaskinen innan de va dags att göra sig själv klar för sängen.
Nu blir de å försöka sova. Alarmet ringer 7.15 👍 Lite träligt att ställa klocka när man e föräldraledig men samtidigt skönt då man får massa saker å ting gjort redan på fm.
 
Jo juste. Caspers utslag har blivit ännu fler de senaste 4 dagarna (hela magen, ansiktet å hårbotten) men jag tycker ändå att de har börjat torka ut fr.o.m. igår. Utslagen är inte lika röda om jag säger så. Så förhoppningsvis börjar dom ge med sig nu när jag smörjer in med både mini derm och silon salva någon gång under dagen👍
 
Godnatt på er💞
Lunchen
Middagen
Utslagen i närbild
 

1mån

Idag för 1mån sen så ville Casper bemöta världen. Tänk er, 1mån redan!!! Sen den dagen så har han bidragit med så mycket kärlek, till mig å älsklingen, till sin storebror å alla runt omkring. Inte så mycket skrik å gråt utan bara de naturliga - hungrig å vill få blöjan bytt. Vi får fortfarande sova om nätterna å han e hur snäll som helst. Han har också hunnit med att få ögoninflammation (så fort vi kom hem från BB) & massa "bebisfinnar" (alla utslag han har på kroppen- när jag ringde bvc så beskrev de prickarna som tonårsfinnar fast på bebisar. Kommer runt 1mån ålder tydligen i olika mängder).
 
Trots att Casper bara e 1 mån så känner jag att de har gått alldeles för fort. Han låg ju i magen precis. Vi plussade ju precis... Kan inte tiden stanna av lite så man hinner njuta riktigt ordentligt av den här bebis tiden även om man gör de hela dagarna. Veckorna å åren går ju så pass fort ändå så snart går både han å Theo i skolan, de har blivit tonåringar å flyttat hemifrån, kanske bildat familj å helt plötsligt har man blivit farmor... Nej usch så fort får tiden absolut inte gå haha!! Men ni förstår hur jag tänker. Sen man fick barn så känns de som om att åren bara springer förbi å man (jag iaf) känner att hur mycket man än tar vara på tiden med sina små så har man inte gjort de tillräckligt... De e en fruktansvärd känsla samtidigt som man tycker att varje ålder har sin charm😍
 
Både Theo å Casper kommer alltid att vara mina små älsklingar nu å för alltid ❤
Älskade barn❤❤

Godmorgon..

...söndag. Tänk att även denna vecka har nått sitt slut. Nästa vecka e de Midsommar (ska bli så härligt- mer om midsommarplanerna i senare inlägg) å därefter har älsklingen endast 1v kvar eller rättare sagt 4 dagar å jobba innan hela familjen är hemma tillsammans i 6 hela veckor 🌸❤
 
Nu till va som hänt tidigare i veckan. Har fått besök av mamma varje dag innan hon börjat jobba (jobbar halvtid pga sin sjukskrivning).
torsdags blev de ett rätt snabbt besök då hon började jobba kl.12. Vi åkte upp till Kungens Kurva för att köpa älsklingens å Jeppes pingisrack (slut i Tälje). Blev även att Theo fick en hatt å ett par solglasögon. Sprang in på ikea för att köpa 2grejer- kom ut med säkert 25 grejer, dock inte allt till vårt hushåll🙈 Bl.a. 3 böcker till Theo, blomma till grannen (Theo fick en cykel från dom), nya plast bestick till Theo å Casper, en "spindel" till tvättstugan (hänga upp strumporna i), tvättkorg till mamma.
Hann svänga förbi ica på vägen hem innan jag släppte av mamma på jobbet. En fartfylld fm helt enkelt.
Resten av dagen blev de desto lugnare. Käkade lunch ute, jag klippte gräsmattan på baksidan, Theo hoppa lite studsmatta innan vi gick till lekparken där han lekte med grann tjejerna i samma ålder i lekparken. Regnet kom å vi alla gick hem.
Resten av kvällen blev de middagsförberedelser, lite pusslande för mig å Theo, massa mys för hela familjen innan vi alla kröp till kojs samtidigt,dock älsklingen i Theos säng å Theo bredvid mig å Casper haha.
 
Lunchen
Middagen
 
fredags blev de att mamma kom in vid 9 tiden. Vi käkade frukost å tog en promenad ner till stan för att klippa Theo. Dagiset va nämnligen stängt både tors å fre för planering så blev två heldagar med båda sönerna hemma. Super mysigt.
Theo blev så himla mycket större å såg äldre ut när han klippte sig. Helt sjukt haha.
Bokade bord på Caesar's tills på kvällen då jag, älsklingen, Jeppe å Evelina skulle ut å käka. Första gången sen Casper kom. Va lite spänd på hur de skulle gå men samtidigt så e han så snäll så de skulle nog gå bra. Theo däremot skulle aldrig sitta still (gick fram till att han va 1-1.5 år, inte därefter) å allt skulle bara bli jobbigt samt att ingen av oss skulle kunna slappna av. Än så länge så får vi skaffa barnvakt om vi ska ut å käka så här. Vilket inte gör något varken för honom eller i de här fallet hans mormor å morfar som älskar att umgås med varann.
Blev en snabb promenad hem för att jag skulle hinna tvätta håret innan mamma blev tvungen att åka å jobba.
Emil kom förbi runt 15.15 för att leka lite ned Theo samt hämta sin försenade födelsedagspresent.
Så fort han hade åkt så kom älsklingen hem, jag gjorde i ordning mig å därefter kom pappa som skulle passa Theo.
HEEEELA kvällen gick så himla fort !!! Lite för fort må jag säga. Det bjöds som vanligt på extremt mycket skratt, prat å skojigheter. Casper vakna flera ggr å ville ha mat men somnade för natten i vagnen vid 21.15 tiden ca. Vi gick vidare till Oleary's å satte oss ute en stund för att få frisk luft innan vi åkte hem. Va nog inte hemma förrän halv 12🙈 Tur att allt hade gott bra med Theo😇
Casper vakna för mat vid halv 1 å så fort han hade ätit så blev massa mys med älsklingen. Va ett tag sen vi fick den här tiden tillsammans då antingen Theo vaknar eller Casper. Vi har verkligen saknat de å att få avsluta en underbar kväll som denna på detta sätt e bland de bästa. Somnade på direkten på älsklingens bröst med hans armar kring mig❤ Världens lyckligaste!!
Min middag 👌
 
Igår blev de att vi klev upp vid halv 10. Drack smoothie till frukost- super smarrigt!
Blev en lugn hemma dag för hela familjen. Tvättmaskinen gick i omgångar, vek ihop den rena tvätten, masserade Alexsandra i 1tim (fel tajming då Casper vakna mitt i å gallskrek-vrålhungrig), förberedde lunch + middag. Älsklingen klippte gräset på framsidan å hoppade studsmatta med Theo. Blev tyvärr ingen promenad men frisk luft blev de iaf.
Slängde ihop min första egna inläggningssill till midsommar. Ingen aning om hur de kommer smaka. Varken jag eller älsklingen äter sill så vi drabbas inte ifall den inte går att äta haha.
Vi grillade till middag, käkade ute på altanen å gick inte in förrän vid 20 tiden. Super sköna sommarkvällar nu!
Theo myste ner sig i soffan med filt å en burk chips medan han kolla på disney junior. Jag satt å pusslade lite medan Casper sov. Nattade Theo vid halv 10 då Casper ändå behövde mat. Pusslandet fortsattes efteråt men gick sisådär då tröttheten kom. Kröp ner vid halv 12 tillsammans med älsklingen. Somnade direkt.
 

Grinighet, kärlek, 🌧 & 🌞

Godkväll🌸
Har inte haft tankarna på att blogga alls de senaste dagarna. Det har varit annat som kommit i vägen, huvudet har varit på annat håll om kvällarna samt att de har varit allmänt grinigt här hemma.
 
I söndags hade nog hela familjen en sån dag då vi småretade oss på minsta lilla. De va grinigt i stort sätt hela dagen. Jag å älsklingen va allmänt trötta, Theo betedde sig som en bebis på nytt å Casper va väl den som egentligen va sig mest lik men lite kinkigare än normalt å ville ha närhet hela tiden. Trots detta så åkte vi till Biltema å köpte en ny cykel till Theo, ihop om att dagen skulle vända... Självklart skulle det provcyklas direkt när vi kom hem. Snabbt därefter så bröt han ihop av skrik "Theo kan inte!!!". Han ville nämnligen trampa baklänges hela tiden, precis som han kan på trehjulingen, men nu blev de ju att han bromsade istället. Så småning om lär han sig även att cykla på denna👍 Mot kvällen så lättade stämningen lite innan vi skulle krypa till kojs.
Theo fick välja färg helt själv- en röd va en självklarhet (ser dock orange ut på bilderna)!
 
måndag å tisdags såg dagarna i princip likadana ut. Lämnade Theo på dagis vid 9 tiden och därefter kom min kära mamma på besök. Blev lite Casper mys innan vi tog våra promenader (mån-fre e de nya "måste" för oss). Med våran otur så började de självklart regna när vi skulle ut. Det va bara att trotsa regnet !! Dyngsura (mest mamma) va vi båda dagarna haha🌧
Hämta Theo vid 14 tiden. Han hann mysa en snabbis med sin mormor båda dagarna innan de va dags för henne att bege sig till jobbet. Därefter blev de massa mys å bus för oss här hemma. Kvalitéts tid med mina underbara söner ❤
 
I måndags blev de även att jag hann massera mormor på fm (innan mamma kom).
Igår (tis) åkte jag å Casper iväg på studentfirande i Enhörna. Bjöds på mycket god mat å fika samt trevligt sällskap. Kom hem till 2 sovandes killar. Va bara å krypa ner bredvid dom😍
I måndags kväll❤
Caspers utslag har blivit betydligt fler.. De ser som sagt värre ut än va de e (syns inte riktigt på bilden ovan). Våran lille prickikorv💕
 
Idag sken 🌞-en å de va riktigt varmt ute!! Nästan lite för varmt i vissa stunder (synd å klaga egentligen).
Lämnade som vanligt Theo runt 9 tiden. Hem å käka frukost med mamma som idag va ledig. Gjorde i ordning salladslunchen å Theos mellanmål, som vi skulle ha med oss ut på våran promenad. Vi skulle nämnligen promenera tills de va dags att hämta skrutten igen. Blev en hel del backträning👍 Svetten bara rann och träningsvärken i både ben, rumpa å ljumskar kom smygandes under tiden vi gick. Stekande sol å knappt någon fläkt större delen av promenaden.
Blev en låång promenad som tillslut stannade på 1.2mil och drygt 800 kcal samt en snygg bränna (not!)👌😂
Begav oss till lekparken efter att vi hämtat Theo. Käkade vår lunch/mellanmål innan de va full fart med lekandet. Gunga, åka rutschkana, klättra i rutschkaneställningen å åka linbana. En mycket glad kille som slutligen fick en glass på vägen hem.
Medan jag dammsög å moppa golvet så drog Theo med sig sin mormor & lillebror till "våran" lekpark. Blev även att Theo försökte sig på å cykla igen. Blev inge skrik denna gången men han får fortfarande inte riktigt in de att han inte kan trampa bakåt.
När älsklingen kom hem blev de middag å sen en lugn kväll. Jag tog bl.a en avsvalkande dusch tillsammans med lillskrutten.
 
Ligger nu i sängen. Theo på älsklingens sida i sängen, Casper i sin vagga bredvid mig å älsklingen i Theos rum. Alla sover så sött 😍 Blir å försöka sova för mig också. En ny dag väntar imorgon.
Så ska jag sammanfatta denna dag så gör jag de med 6 ord : UNDERBAR DAG I 🌞-EN & FAMILJ!!!!!!❤❤❤❤
 
 

Godkväll fina ni🌸

Idag har vi haft en otroligt lugn lördag. Casper vakna å ville ha mat vid 8.30 tiden men somnade inte om denna gång utan låg bara å tittade runt. Runt 9 tiden så vaknade älsklingen av att Casper la världens brakare i blöjan, haha. Godmorgon pappa! 
Vi käkade frukost allihopa och tog de lugnt i soffan. Jag å lillkillen hoppa in i duschen tillsammans då han hade spytt ner oss båda. Vatten e något han verkligen gillar. Han skrek första gången men därefter så har han bara tyckt att de varit skönt. Vi duscha ihop ca 15 min utan att han sa ett knyst, innan älsklingen fick fixa i ordning honom medan jag tvätta håret.
 
Runt 12.15 tiden begav vi oss först till mina föräldrar för att lämna en såg innan vi åkte vidare till Gnesta för att hämta Theo. Det bjöds på fika å trevligt sällskap samt lite bus. Innan vi åkte hem mötte vi upp Hampus å Rickard i lekparken så Theo fick leka av sig samt att de fick träffa Casper för första gången. Mycket trevligt😊
Vi köpte med oss pizza hem till middag.
En trött Theo har legat i soffan hela kvällen å bara tittat på tv, inte somnat men vilat. Inte ofta han sitter still så länge. Jag har suttit i vardagsrummet å pusslat hela kvällen medan Casper har legat å sovit bredvid i vaggan.
 
Nu kl.22.30 vakna lillskrutten å e vrålhungrig medan Theo vill sova så kan de bli bättre tajming. Nattar Theo samtidigt som Casper får mat👌
Ska försöka lägga klart de sista av pusslet innan jag kryper till kojs. Beror på va klockan blir å hur trött jag e.
 
Hoppas ni har haft en trevlig lördag😗
 

Utslag

Casper har börjat få utslag i ansiktet. Det uppkom någon enstaka redan på BB men försvann efter någon dag. Redan där fick vi till oss att de va hormonprickar som kom ifrån mig via amningen. Vilket e helt normalt. Skönt å veta att de inte e något annat då det nu har kommit ännu fler utslag/prickar som ser precis ut som de utslag från BB.
Man blir ju lätt nojig när det uppkommer något sånt här på sina älsklingar även om man vet va det är. Det ser alltid mindre roligt ut än va de egentligen e.
Minns att de va samma sak med Theo och att utslagen slog ut mer när jag käkade ketchup. Tror att de e samma sak nu då det har uppkommit mer utslag de senaste 2 dagarna då vi har käkat mat med någon slags tomattyp i. Får undvika de ett tag så får vi se om de lägger sig igen😊
 

Mammaledigheten har dragit igång på riktigt

torsdags kan man säga att jag gick på mammaledighet för första gången. Älsklingen började nämnligen jobba då efter 21 dagars ledighet. Va jätte skönt å ha hela familjen hemma ett tag å vi behövde verkligen rå om varann, samtidigt som de va skönt att komma tillbaka till vardagen igen. Även om man är hemma med Casper så blir de på ett sätt lite egen tid tanke på att han e så snäll å tyst samt sover för de mesta än så länge😊
 
Casper blev 3v 😍💕
Lämnade Theo på dagis i vanlig ordning vid 9 tiden. Gick hemåt å käkade frukost med mamma som kom förbi innan hon skulle iväg å jobba. Blev lite Casper mys innan vi gick ut på en långpromenad till Ica Maxi där jag skulle hämta ut ett startpaket från libro till Casper. Väldigt skönt att komma igång med träningen igen även om de nu "bara" blir promenader för tillfället. Anfåddheten kom direkt vilket jag inte kände av under graviditeten. Bäst att ta tag i konditionen nu (+ styrkan)👍
Blev lite småstressigt när vi skulle hem (tog lite längre tid å gå än vi räknat med) så de slutade med att vi tog bussen hem tanke på att vi skulle hämta Theo & mamma skulle till jobbet som sagt.
Jag tog med båda mina grabbar till lekparken så Theo fick leka av sig lite till samtidigt som han fick mellis ute. Uppskattat även om de va lite kallt.
Städerskan höll på å städa för fullt men som tur va så hade hon nästan hunnit klart när vi kom hem så vi inte störde henne alltför mycket.
Hon e väldigt bra, mysig å go. Casper fick t.o m. en "välkommen till världen" present av henne- en 🐘 leksak med "skrammelkulor" inuti sig (Theo börja leka med den direkt haha).
Resten em/ kvällen vart lugn. Familjemys där vi hjälptes åt med maten, kolla på film å bara umgicks. Nattade Theo runt halv 10 i sin egen säng för en gångs skull. Avslutade kvällen med lite pusslande. Börjar närma sig slutet nu👍
 
Igår va inte morgon lika rolig. Theo vaknade på helt fel sida å de va sparkar samt slag i kombination med trötthet riktat mot mig. Med mycket om å men så kom vi tillslut iväg till dagis vid halv 9 då barnen skulle vara på plats senast 8.45. De skulle nämnligen på utflyckt- till brandstationen🚒
Väl hemma så fick vi besök av mamma även idag innan hon skulle jobba. Massa mys å en promenad hann vi med denna dag också. Hämtade Theo halv 1 idag istället för kl.14 då han skulle till sin farmor å farfar och sova där. Saknaden har varit stor från både Theos sida å deras.
Svärfar kom strax innan 13 tiden för att även hinna mysa med minsta barnbarnet, som självklart sov. Sov lika bra i farfars knä som i vagnen. Vaknade lagom när de skulle åka. Trots den dåliga morgonen så fick man världens största kram å puss från sin stora pojk😗
 
Hela em blev de massa mys med lilla Casper. Fick ligga i mitt knä hela tiden medan jag gosade ner mig i soffan å kollade igen på de 2 senaste avsnitten av Biggest Loser. Började med middagen när älsklingen kom hem- korvstroganoff m ris. Därefter ännu mer mys i soffan med lillkillen.
Varvade mellan gladiatorerna å fotbollen (Sverige-Frankrike) innan älsklingen kröp ner å bytte till Solsidan serien haha. Casper spydde ner sin kära pappa (nyduschad) så fort han kom till älsklingens knä å de va inte en gång utan säkert hela måltiden i omgångar. Ett gott skratt blev de under kvällen iaf innan vi kröp till kojs strax innan midnatt😍
(Sverige vann med 2-1 i 93:e min, skott från halvplan!!!!!!!!🇸🇪)
 

Så kan man oxå sova

När alarmet ringde halv 8 låg mina guldklimpar så här å sov❤
 
Första dagen på dagis för Theo sen Casper kom till världen. Precis som jag hade trott så va de lite jobbigt att få upp honom på morgonen då han har fått sovit tills han vaknat dessa veckor (tidigast har varit halv 9). Men ändring på de nu.
Morgonrutinerna bockade vi av rätt snabbt ändå å vi tog en promenad i blåsten. Framme på dagis så skulle Theo självklart visa upp sin lillebror för kompisarna. Han va så stolt😍
Blev en lång promenad på säkert 2tim för min del. Jätte skönt å Casper sov hela tiden. Blev en tripp till gamla jobbet för att lämna tillbaka en nyckel som jag glömde när jag sa upp mig förra sommaren. Blev massa bebis mys å de gamla kollegorna behövde tydligen detta besök denna dag enligt dom själva.
Lagom när jag hade tänkt å bege mig hemåt börja de ösregna. Ringde älsklingen så han fick komma å hämta oss (då de va 1tim kvar tills bussen skulle gå).
Hann slänga i mig lättare lunch innan de va dags att hämta Theo på dagis. Käkade mellanmål å hade de allmänt mysigt tillsammans.
Efter middagen vände den här mys känslan. Theo som vägrade äta middag, blev arg å grinig på både mig å älsklingen hela kvällen när han inte fick som han ville (ville ha massa kakor istället bl.a). När vi skulle sova så sparka å skrek han ännu mer å de slutade med att han somnade på golvet halvt under sängen, medan jag satt i sängen å ammade Casper.
 
Snart blir de nog å krypa till kojs även för oss då älsklingen kör sitt första arbetspass imorgon, efter att Casper kom å jag ska försöka komma in i att lämna Theo på dagis till.kl.9👍

🇸🇪50 års fest + 23 års fest🇸🇪

I söndags blev de en heldag i Järna hos mina föräldrar. Älsklingen hade fått barn å "fru" fritt (hans ord😉) då han skulle iväg och fiska med Jeppe å 2 andra jobbarkompisar. Han skulle få en heldag på sjön vilket han behövde. Jag å sönerna blev hämtade av min pappa tanke på att älsklingen hade bilen.
De va tänkt att jag skulle hjälpa mamma med lite förberedelser inför brorsans 23-års kalas men de slutade med massa Casper mys, lek å bus med Theo samt en lång promenad med vagnen istället.
Theo hjälpte även sin morfar å morbror med att bygga en sandlåda på tomten till sig själv å sin lillebror. Jätte glad å stolt gick han där med sin nya skottkärra å sin skyffel😊
Jätte skönt å ta en lång promenad i solen efter att ha varit inne lite väl mycket å slappat de första 2 veckorna av mammaledigheten. Casper sov även under hela promenaden. Mer sånt kommer de bli !
Vi bjöds på både lunch å pizza middag. Blev upphämtade av älsklingen runt halv 8 tiden. Totalt hade de fått drygt 20 gäddor å den största va på 6.5kg om jag minms rätt👍
Resten av kvällen blev väldigt lugn. Jag satt å pusslade lite medan Theo satt bredvid med sitt. Casper låg å sov (vakna till för att äta men somnade om) å älsklingen gibbade lite. Blev inte att Theo somnade förrän vi själva gick å la oss vid 23 tiden. Som vanligt så låg älsklingen i Theos säng å Theo tog sin pappas sida i sängen.
 
Igår va vi på 50 års fest hos min farbror i Järna mellan kl.16.30-00.00. Det bjöds på super god mat från "Alla tidernas matlagning" och massa dryck. Otroligt trevligt sällskap med både släkten å vänner till min farbrors familj. Tur med vädret hade vi också. Satt ute enda fram till att vi skulle åka hem runt midnatt.
Theo sprang runt å lekte med mina 2 sysslingar som e några år äldre än honom (de e runt 10 år). Han gjorde allt som dom gjorde haha.
Casper va lika snäll å tyst som vanligt. Låg i stort sätt å sov hela tiden i vagnen. Yttra sig om han va hungrig eller ville få blöjan bytt. Myste en heldel i våra famnar också när han väl öppna ögonen.
Alla tyckte vi va oförskämt bortskämda med en till sån bebis haha. Vi vet va vi gör helt enkelt haha😉 De sa också att Casper e så himla lik sin storebror när han va liten. Kan nog hålla med dom om detta men att ansiksformen e lite annorlunda då Theo va något rundare i ansiktet.
Väl hemma så kröp jag å Casper ner i sängen direkt medan älsklingen satte sig vid sitt ps4. Theo sov hos sin mormor å morfar.
 
Nationaldagen🇸🇪
Idag va de dags för min brorsas 23-års fest för släkt å några vänner till honom.
Men dagen började med sovmorgon till kl.22 för min å Caspers del medan älsklingen fick sova ut till kl.12 (kom dock inte i säng förrän 4 i natt). Gjorde pannkaksbrunch till oss båda medan Casper hade somnat om i vaggan.
Blev att vi tre myste ner oss i soffan framför gamla "Solsidan" avsnitt innan jag hoppa in i duschen. Gjorde oss i ordning för att sedan bege oss till Järna.
Precis som igår så bjöds det på god mat, dryck å otroligt trevligt sällskap. Theo sprang runt å lekte i sandlådan både med mormor å morbror. Casper låg å sov den större delen, men myste en del även i gammelmormors & vårat knä. Lika snäll å tyst som vanligt😗
Väl hemma vid 19 tiden ca så blev de lite tv mys med Theo å en sovande lillebror. Småplockade lite å nattade Theo vid 22 tiden. Imorgon väntas de dagis för honom. Han har inte varit där sen vi åkte in till förlossningen. Får se om han e lite tillbaka dragen eller om de går lika bra som vanligt.
 
Nu blir de å krypa till kojs så man hinner sova lite innan Casper vill ha mat. Har sagt de tidigare men imorgon ska jag försöka få upp förlossningshistorian👍
Godnatt på er😍
 

2v

Igår blev lilleman 2v!! Undrar va dessa veckor har tagit vägen. Va har vi gjort på dessa 2v förutom must massor med båda våra söner? Skrutten låg ju i magen nyss å som mina arbetskollegor säger "du meddelade ju nyss att du va gravid!!"🙈 
Det har gott så sjukt fort å älsklingen har endast 5 dagar kvar att vara hemma av 21dagar. Dessa 10dagar som pappan kan ta ut i samband med barnets födsel, matchade in så pass bra för älsklingen tanke på alla klämdagar å röda dagar som e nu. Jätte skönt att ha hela familjen samlad så pass länge, då även Theo har varit hemma från dagis för att umgås med sin lillebror & framför allt att han inte skulle känna sig tillsidosatt.
Tanke på att dessa dagar har gott så pass fort så kan jag bara tänka mig hur fort denna mammaledighet kommer gå. Nä nu ska jag inte tänka mig 1 år framåt utan bara leva i nuet å mysa så mycket som de bara går❤
 
Btw så har även lillebror äntligen fått ett namn- CASPER😍  Med mycket om å men så kom vi överrens om de namnet å han ser verkligen ut som en liten Casper, iallafall i mina ögon. Våran lilla ögonsten.
Han kommer, precis som sin storebror, ta bådas efternamn tills den dagen då vi (förhoppningsvis & drömmer om) gifter oss. Rättvisast så haha.
 
Har fortfarande svårt å förstå att Casper faktiskt e här hos oss nu. Känns så overkligt men så naturligt å underbart!!! Jag e faktiskt en tvåbarnsmamma nu, "mom of two boys". Så älskvärt😍❤
 
Vet att jag lovade att förlossningshistorian skulle upp igår men har faktiskt glömt de. Har blivit så mycket mys med familjen att de har kommit åt sidan lite + att om kvällarna så e jag tröttare än jag trott. Men håll utkik så dyker förlossningsberättelsen upp så småning om + första tiden hemma förutom allt mys👍

1 juni

TÄNK ATT DET REDAN ÄR 1 JUNI. VART HAR DETTA HALVÅR TAGIT VÄGEN!?!?
 
Idag tog hela familjen sovmorgon. Theo vaknade runt 9 tiden och drog upp sin pappa (som inte alls hade sovit något bra i natt - orolig att jag skulle tippa över på lillkillen under tiden jag ammade på natten då jag somnar samtidigt som han äter). Resten av familjen gick inte upp förrän kl.10. Älsklingen fick mysa lite med skutten medan jag å Theo hoppade in i duschen för hårtvätt. Jätte skönt tanke på att jag inte duchade igår.
Hittade både älsklingen och lillskrutten sovandes i soffan inne i spelrummet. Så otrolilgt mysigt såg de ut som❤
 
Mitt på dagen fick vi besök av bästaste Mickis. Hon är verkligen den lillasyster som jag aldrig fick, världens finaste!!! Theo älskar henne verkligen (hans gudmor) och det märks verkligen att han drar sig till henne. Så otroligt mysigt å kul att se dom tillsammans. Nu när även lillen har kommit så visar Theo ingen svartsjuka alls, utan det är bådas Mickis. Jätte skönt att det är så ☺
Jag å Mickis satt å prata om allt mellan himmel och jord. Vi har varit med om så sjukt mycket tillsammans, både glädje besked och väldigt tragiska besked. Oavsett vad så har vi ALLTID funnits där för varann och så kommer det vara för alltid. Hon är min lillasyster, min bästa vän och den som alltid har en axel som jag kan gråta på (förutom älsklingen förstås). Jag är lyckligt lottad att få ha henne i mitt iv och att hon vill tillhöra familjen.
Hon betyder minst lika mycket för älsklingen som hon gör för mig, och det betyder så otroligt mycket att även dom har fått den kontakten som de har. De e minst ilka viktigt att ens bästa vän och ens partner kommer bra överrens !
Utan både älsklingen och Mickis så hade inte mitt liv ens varit möjligt oh framför allt inte varit där jag är idag. Så stort tack för att ni finns å har stått ut med mig under alla dessa år ❤
Älskar er!!!!! ❤
 
Resten av eftermiddagen och kvällen vart de en väldigt lugnt för oss. Älsklingen och Theo grillade framåt kvällen medan jag förberedde tillbehören. Vi käkade allihopa samtidigt (även lilleman som jag ammade under tiden), och därefter blev de lite pusslande för min del medan Theo myste framför en film. Lilleman myste i sin pappas famn under hela kvällen så jag fick lite egen tid, bortsätt från när han ville ha mat.
Vid 21 tiden så kröp jag ner i vår säng tillsammans med båda sönerna då Theo ville sova och lillskrutten behövde ha mat. Två flugor i en smäll.
Jag måste även ha somnat till lite då älsklingen kom in i sovrummet å sa att Prison Break började å då va kl.22. SJUUUUUT BRA SERIE å detta va tydligen säsongens sista avsnitt... Tyvärr så lär de nog ha varit sista säsongen också tanke på hur de slutade. Vill inte att de skulle ha varit sista men samtidigt så kan ju en serie inte hålla på hur länge som helst. Måste ju finnas ett slut tillslut.
Kollade även på blacklist avsnittet som började efteråt, innan jag kröp till kojs. Älsklingen har tagit över Theos säng å Theo har tagit över sin pappas sen lillebror kom till världen. Älsklingen sover så himla dåligt när han ligger bredvid oss då han jämt vaknar å tror att jag har tippat över på lillebror. Konstigt nog så sover han mycket bättre i Theos säng å vaknar inte en enda gång haha.
 

RSS 2.0