Tankar och funderingar så här långt in i studierna

 Hej på er!
Jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen men som ni vet så har jag påbörjat mina studier och det är betydligt mer än vad jag kommer ihåg att de skulle vara, sen jag pluggade på naprapathögskolan. Och det är faktisk den största anledningngen till att det inte har blivit någon uppdatering. 
Jag har stannat kvar varje dag till mellan kl. 15-16.30 trots att jag slutat senast kl. 13 (oftast 10 eller 12) och pluggat. Lagom när man kommit hem så har middagen lagats och umgåtts med familjen innan grabbarna somnar (Casper e dödstrött redan vid 17 men somnar oftast vid 19, och Theo försöker lägga sig vid 20-20.15). Sen har de blivit soffhäng med älsklingen när han inte har kört enduro, då har de blivit pluggfokus istället.
 
Jag har bara gått 3 v, men vi har redan haft 6 inlämningsuppgifter, 2 grupparbeten + redovisat dom, läst 8 olika litteraturer (mellan 30-300 sidor/litteratur) och har tenta om 1.5 v....
Som sagt det har inte varit lätt att hänga med, speciellt inte med litteraturen då man ska ha läst inför varje föreläsning för att vara lite mer förberedd på vad som tas upp under föreläsningarna. Jag har ännu inte hunnit läst all litteratur men jag hoppas att jag hinner de inför tentan. De jag har läst har jag även sammanfattat vid sidan om så jag slipper läsa om alla litteraturer inför tentan, vilket känns skönt.
 
2 helger i rad nu så har jag varit både man och barnfri, för att hinna ikapp med läsningen och pluggandet. Det har varit rätt skönt men samtidigt så känner jag att jag inte riktigt har haft tid med någonting annat än just studierna. Jag har inte gått å lagt mig en enda kväll sen jag började studierna tidigare än halv 12 så det har inte riktigt blivit den här kvalitets tiden med mannen som vi hade tänkt oss men förhoppningsvis så komer vi även in i kvällsrutinerna så vi hinner umgås lite.
 
Det va även tänkt att jag skulle hinna jobba 2 helger i mån för att få in lite extra utöver CSN, MEN det har jag också sagt ifrån mig pga att det är så mycket. Jag måste verkligen fokusera på studierna och FAMILJEN till hundra procent, även om jag hade velat jobba just för de ekonomiska. Trots att de har varit lite skönt att inte ha jobbat så känns de samtidigt lite jobbigt. Vi får helt enkelt se lite längre fram om jag skulle kunna ta tillbaka 1 helg iallafall, men allt beror självklart på hur studierna går. Någon dag på loven har jag väl som mål att kunna jobba lite men även där så håller jag de lite öppet.
 
Kände att de blev ett rätt negativt inlägg och som om att jag bara har de jobbigt och tungt när de kommer till allt angående skolan och så e de INTE. Jag trivs super bra i både skolan, miljön och alla mina klasskompisar. Vi skrattar, skojar, hjälper varann och har de super bra tillsammans. Kan inte ens komma ihåg att jag trivdes så här bra med klasskompisarna på naprapathögskolan!!
Vissa litteraturer förstår jag inte riktigt varför vi har, men för de mesta så tycker jag att de e väldigt intressant allting! Mycket visste jag inte ens om att de va viktigt just i läraryrket! Varje dag lär man sig något nytt som man brukar säga.
Jag är super nöjd att jag klarat att fått in alla inlämningsuppgifter i tid (antingen samma dag som den ska in eller t.o.m. 1-2 dagar innan) samt fått den feedback som jag fått på just inlämningsuppgifterna. Det känns super bra och att man börjar komma in i pluggtänket!!
Det som också är väldigt skönt är att vi redan nu i november ska ut på VFU- dvs praktik i en skola! Det kommer bli lite lugnare då just med föreläsningar och seminarium men vi kommer under tiden ha en hemtenta kopplat till VFU'n som ska vara minst 6 sidor dataskrivet. Ser fram emot detta väldigt mycket och det som även är skönt är att jag har fått praktisk plats i Södertälje och inte i Stockholms området!!
 
Jag ska försöka bli bättre på att uppdatera men hoppas ni har lite förståelse ifall de skulle dröja. Hoppas ni läsare fortsätter att gå in och läsa. Kommentera gärna om det är något som ni undrar. Om skolan, pluggandet, hur det går med allt här hemma med trädgården osv. Fråga vad som helst så ska jag försöka svara så gott de går :)
Ha de så bra tills vi hörs nästa gång!
 
Puss å kram på er!

Början på nya äventyret

Dagen med stort D är här. Början på ett 4 års förväntansfullt och lärorikt äventyr är igång. 4 års studier med mycket skratt, nervositet, mötet med nya klasskamrater och lärare. Både hemtentor och salstentor samt olika seminarium + examinationer väntas. Är sjukt taggad men skulle ljuga om jag sa att jag inte är nervös. De e trots allt 4 år sedan jag satt med den här pressen att klara av tentorna. Sen måste jag lära mig att misslyckas också och inte ge upp👊
 
Det sköna är att jag känner en som kommer gå i klassen. Vi träffades idag vid station och virrade runt tillsammans vilket va skönt😊
Idag va det bara ett välkomstinformationsmöte på ca 1 tim för alla nya studenter. Vi gick runt och försökte hitta denna veckas föreläsningssalar, och DET TOG TID!! Skolan är inte direkt liten😅 
Imorgon börjar föreläsningarna och första mötet med klassen samt plugget på riktigt. HEJA MIG!
 
Nu blir de hem, äta, små städa lite och försöka få ner några tidsinställda inlägg till er innan grabbarna ska hämtas från förskolan. Undrar hur de gick för Casper. Hörde hans gråt/skrik enda ut till parkeringen😭💔 blev ju som en ny inskolningsdag då han varit hemma i 1 v pga sjukdom.. Stackarn! Måste ha släppt tanke på att pedagogerna inte har hört av sig, vilket är skönt och som en lättnad.
 

RSS 2.0