Sommarskor

I morse direkt efter jobbet blev de 
att jag åkte hem, hittade en lapp som älsklingen hade lämnat med texten "jag älskar dig" på (gjorde mig morgon, då han aldrig lämnar några lappar så där😍), hoppa in i en dusch, bytte kläder, skrev klart inköpslistan å packade in all pant i bilen. Begav mig till Ica Maxi för att panta, storhandla å tänkte att jag skulle förbi Skopunkten när jag ändå va där. Resulterade i 200 kr i pant å 1600 kr fattigare på mat, å 460 kr fattigare på skor. Då älsklingen inte bryr sig om vad som e snyggt så, så va de ingen idé att fråga honom om smakråd. Däremot så fråga jag Jeppe, då vi ändå pratade haha. Han låg nämligen hemma i feber å klättrade på väggarna (han har svårt å bara koppla av, vill alltid ha saker å göra). Kom hem med 2 par skor, ska visa er nedan vad de blev för skor.
 
Hem, packa in maten å tillagade lunch. Blev även ett lyxfällan avsnitt under tiden jag åt. Kände då att tröttheten började smyga sig fram. Inte så konstigt då jag hade varit vaken sen kl. 21.15 igår kväll å när jag åt lunch va kl. 13. Gick ut å sprayade på ogräsmedel på alla maskrosor i gräsmattan å tog bort lite ogräs från rabatten för att inte somna i soffan. Hoppa in i en dusch å tillagade middagen till älsklingen, innan de va dags å krypa till kojs inför nattpasset. Somnade ganska direkt vid 16.15 å vaknade av att älsklingen pussade mig på kinden å sa att han va hemma samt att han skulle ut i förrådet å mecka med hojen ifall de skulle vara något. Blev bara att jag viftade med handen å sa något som "okej va bra älskling, puss puss". Sen vände jag mig om igen å somna om. Rätt trött som sagt haha. Sen vakna jag inte förrän alarmet 21.15, fortfarande trött men de va bara å palla sig upp då jag började kl. 22.
 
Så här sitter jag nu, halv seg å ska försöka ställa in några tidsinlägg till helgen, då de e tänkt att vi bara ska rå om varann å vara ute om de e fint väder.
Vad har ni för helgsplaner? 😊
 

Olustigt å lite obehagligt

Den senaste veckan har något konstigt hänt med min blogg. Den har krånglat massor och jag har blivit nekad åtkomst vid flera tillfällen, både efter varann och med någon timmes mellanrum mellan försöken. 
Efter mycket om å men kunde jag logga in, MEN då i någon annans namn. Loggade ut mig, men kunde inte logga in igen på någon timme. Återigen när jag lyckades logga in va de i ytterligare någon annans namn.  Vet inte hur många gånger detta hände men de kändes som om att bloggen spelade mig ett spratt samtidigt som en liten obehagkänsla dök upp. Hur många hade tillgång till mitt bloggkonto egentligen? Sen när jag fick svar på en kommentar jag hade lämnat på någon annans blogg, kom en obehagkänsla igen. Det va nämligen en blogg som jag ALDRIG varit inne på å läst, vet inte ens vem personen är, men ändå så hade jag lämnat en kommentar. Det obehagliga va att kommentaren hade lämnats i någon annans namn.. 
 
Då kom tankar upp som:
* Hur många felaktiga kommentarer har "jag" skrivit?
* Hur många som har haft eller fortfarande har tillgång till mitt bloggkonto?
* Vem gör något sådant?
* Varför göra så att någon annan hamnar i en svår/jobbig situation istället för att fixa en egen blogg? 
 
Allt detta kändes som sagt både olustigt å lite obehagligt.. 

Blomma i trädgården

Igår la jag märke till att det börjar blomma i trädgården, i mina pallkragar där jag har sått å planterat en del.
När vi köpte huset så stod de 8 st pallkragar, alla fulla med ogräs å 3 st träd som jag inte visste va de va. Nu när jag har gjort i ordning alla pallkragar, sått de jag vill än så länge, å tagit bort allt ogräs, så har jag med hjälp av mormor listat ut vad träden e för slags träd. Krusbär, vinbär å vindruvor kom hon fram till😊
 
Så här har jag sått (ej klar än) :
Pallkrage 1: varannan gullök å varannan morötter
Pallkragar 2: Morötter och sallad
Pallkrage 3: Olika sorters hallonbuskar (fanns innan)
Pallkrage 4: Krusbär träd (fanns innan) och jordgubbsplantor runt trädet (fått av mamma å pappa)
Pallkrage 5: Vinbärsträd (fann innan) och kryddor (basilika, timjan, gräslök, dill och persilja) 
Pallkrage 6: Vindruvsträd (fann innan)
Pallkrage 7 & 8: ingenting än så länge
 
Det är väldigt roligt att det redan har börjat komma skott på de mesta. Morötterna och salladen e de enda som inte har börjat komma men enligt påsen så tar de längre än än de andra. Väntar med spänning!
Vindruvsträdet
Vinbärsträdet
Krusbärsträdet
🍓 
Gullök
Gräslök & Timjan (dom fanns innan, å jag trodde inte att timjan skulle klara sig-  ska ta bort det döda från busken så den får mer näring)
Blommar på framsidan🌺

Godkväll..

.. Säger jag från jobbet. Vid denna tid så förstår ni säkert att de e ett nattpass som väntar. Även i morgon natt, så jag kommer försöka få till några tidsinställda inlägg som jag kommer sprida ut de närmaste dagarna så de kommer finnas någonting att läsa, även om de kanske bara blir ett inlägg per dag. Ni får gärna kommentera vad ni vill läsa, de hjälper mycket samtidigt som jag då ser vad ni är intresserade av 😊
 
Idag har det varit en väldigt lugn dag. Jag å Casper vaknade (eller rättare sagt han vakna å väckte mig) kl. 7.10, men vi klev inte upp förrän en timme senare. Theo vaknade strax därefter så då blev de frukost och lite mys framför tv'n och paw Patrol.
Slängde in en tvätt å gjorde oss i ordning för utgång, då solen lyste starkt, och klarblå himmel. Trots att klockan endast va 10 så va de väldigt varmt å kvavt. Vindstilla va de också så de fläktade ingenting.
 
Ska egentligen inte klaga på värmen då de e så härligt, men de skulle inte skada om de kom någon regnskur (på natten). Mycket för att få en mer frisk luft, alla blommor å växter, samt gräsmattan skulle behöva det. Det är jätte torrt ute och man måste vattna allting minst 2 ggr/dagen. Vi har även vattningsförbud med slang å vattenspridare, får heller inte fylla upp pooler, vatten tunnor eller liknande på området då risken e att vi inte kommer ha något vatten till hushållen istället... Så någon regnskur på natten skulle inte skada just nu👍
 
Men iallafall tillbaka till inlägget. Grabbarna lekte på ute i sandlådan, åkte rutschkana å lekte med alla deras stora bilar. Mitt mamma hjärta smälter när jag ser deras kärlek för varann. Trots att de skiljer 3 år på dom, så leker dom som om de vore max 1 år mellan. Theo hjälper Casper med e han inte klarar av eller förstår å Casper tackar å tar emot genom att skratta å busa tillbaka. Så underbart att se😍
Vid halv 12 tiden så va de dags för Caspers vila. Somnade inom 5 min i min famn, så därefter passade jag på å laga lunch till mig å Theo. Då de va så kvavt å varmt ute så fick Theo vara inne en stund. Vi pusslade, spelade lite spel å bara njöt av att rå om varann. Blir lätt att han hamnar lite i skyundan när Casper e vaken då Casper e väldigt mammig fortfarande. Så denna kvalitetstid när lillskrutten sover är guld värd å de märks att Theo saknar den här tiden då de bara va han å jag hemma om dagarna även om han älskar sin lillebror mer än allt❤️
 
När Casper väl hade sovit klart å fått mat så blev de att vi alla tre byggde lite med klossar, lekte med lego å alla Caspers nya leksaker. Läste lite böcker. Märks att Casper redan nu är intresserad av böcker, vilket är mysigt då jag får ha båda mina skatter uppkrupna vid min sida.
Innan morfar skulle komma på besök så hann vi vara ute en sväng till, grabbarna hann duscha av sig å mysa ner sig framför tv'n medan jag förberedde middagen till älsklingen. Stuvade makaroner å falukorv blev de 👍
Därefter kröp jag ner i sängen för att få sova några timmar innan de va dags att göra sig i ordning inför jobb. Hann mysa lite med min man innan de va dags att kliva upp, då han kröp ner 10 min innan jag skulle upp. Lite surt att åka å jobba när man vet att han nu ska sova. Hade ju hellre lagt mig på hans bröst å somnat om jag också men så e de. Plånboken kommer gilla när lönen trillar in sen iallafall👍
Byta kläder fick man göra ett par gånger under dagen  då Casper skulle bada med kläderna på, + att båda grabbarna va så sandiga efter att ha lekt i sandlådan❤️
 

Båda grabbarna har fått...

... FÖRSKOLEPLATS TILL HÖSTEN!!!!
 
Om ni kommer ihåg mitt inlägg om "saker jag ser fram emot", så va en av punkterna att grabbarna skulle få förskole plats till hösten då de e tänkt att jag ska börja plugga (om jag kommer in) och älsklingen jobba på som vanligt.
Jag har helt glömt bort att uppdatera er om just detta. För 2 veckor sedan ca så fick jag ett sms och ett mail om att Theo och Casper blivit erbjudna plats på en förskola. Dock inte en av de tre vi hade ansökt om utan en annan. Jag ringde å kolla lite om hur de kommer sig att vi fått en förskola som vi inte ens har sökt till å fick som svar att alla andra förskolor i Nykvarn va fulla.
Då vi endast hade 4 dagar på oss att godkänna platserna så skulle vi inte hinna kolla upp hur den förskolan va mer än att ringa dit å lite information + att vår höst ser ut som den gör med troliga studier å jobb så kände vi lite att vi måste ta platserna å i såna fall byta senare under årets gång. Eftersom vi nu vill ha in grabbarna till hösten.
 
Fick en dag veckan efter som vi kunde komma å besöka förskolan. Min första tanke va väldigt positiv och att de ligger inte alls så långt ifrån stationen som jag först trott. Byggnaden är egentligen en skola som har lånat ut en del lokaler till förskolan då detta bara är en tillfällig lösning tills barnen får sin riktig förskola nybyggd, som kommer ligga mer inne i Nykvarn centrum. Det va en STOR och nybyggd gård med massa olika aktiviteter. Bl.a. gungor, rutschkanor, en stor sandlåda (säkert 20 kvm om inte större), klätterställning, hinderbana bland träden på gården, lite kullar som barnen kan springa upp å ner på. Ja de fanns så mycket att jag inte ens kommer ihåg vad. Även lokalerna verkade väldigt fräscha å barnvänliga (självklart) samt ålderspassat till varje avdelning.
Theo å Casper började leka direkt med alla leksaker å de va svårt å få dom därifrån. De kändes väldigt positivt å jag tror, efter bara detta korta besök, att båda grabbarna kommer stortrivas där.
Theo började leka för fullt även på gården när vi gick runt å kollade. Fick locka med en valfri glass för att få honom därifrån haha😅
 
Hoppas bara att deras nybyggda förskola är minst lika bra som denna tillfälliga verkar😊
 

Andra gången gillt?

Igår va vi iväg för att försöka få till en bra 1 års fotografering för andra gången. Sist å ville Casper inte alls då han inte va sig själv i humöret. Så här i efterhand så kan man förstå varför då han hade ett virus i kroppen (svinkopporna).
Igår så gick de mycket bättre å nu märkte man att han va sitt gamla jag igen. Skrattade, busade, klappade händerna, försökte springa fram till oss som stod bredvid fotografen. Han va hur duktig som helst å vi lyckades även få några ur gulliga bilder på båda bröderna tillsammans. SNACKA OM FINA BILDER!!! Jag skulle verkligen vilja ha ALLA bilder men den ekonomin har jag tyvärr inte.. Synd att de e så dyra när man tar dom så här.. Jag vet iaf att jag skulle vilja ha en syskonbild förstoring, å 2 bilder på bara Casper (iaf en förstoring) som jag ska sätta upp på väggen hemma. Förstorade upp 3 bilder på Theo från hans 1 års fotografering så vill ha dessa bilder bredvid varann😍
 
På fredag ska vi få se alla bilder. Ska bli så spännande å se de på storbild å inte bara via kameraskärmen!! Tyvärr så tänkte jag inte på att försöka ta någon egen bild medan fotografen höll på. Hade fullt upp med att försöka leka apa så att Casper tittade rakt in i kameran haha. Hade det kommit in någon i studion å hört oss (mamma va med), hade de nog vänt på klacken direkt i dörröppningen haha😂
 
Kommer uppdatera er i helgen (Om jag ej hinner på fredag) 😊 Så håll utkik!
På väg från jobbet igår kväll

Mors dag

Vill börja med att grattar ALLA mammor/bonus mammor på våran dag! ❤️
 
Min mors dag har varit lugn, solig och bara tillbringat timmarna med familjen. Började med att jag gav älsklingen sovmorgon till kl. 9.15 (hade egentligen tyckt att jag skulle fått sova men de får jag ta igen en annan dag haha), då jag klev upp med grabbarna halv 8. Åt frukost å myste framför tv'n å Paw Patrol. När älsklingen hade fått i sig sitt morgonkaffe så begav vi oss till Theos fotbolls träning. Gick lite bättre idag men han tycker ändå att de e lite sidåsär. Vet inte om de e så att han tycker att de e svårt, att han e lite lat å tillbaka dragen. Han säger trots allt att de e kul men att han inte vill tillbaka nästa vecka.. Vi får köra lite mer hemma på gräsmattan så han kommer in i de lite mer👍
 
Därefter blev de en sväng till biltema, hem så att älsklingen kunde fixa någon ventil i förrådet. Lasagne till lunch tillagades å små städning, grabbarna åkte iväg till tippen. Theo lekte med William hela em å kvällen, så vi fick en del gjort hemma.
Kvällen har varit lika lugn den. Ska alldeles strax krypa till kojs så man orkar upp imorgon å ge 1 års fotograferingen en andra chans. Håller tummarna att Casper är på tre humör så vi får super bra bilder😀
 
I mors dags present fick jag en super fin sommarklänning 😍 hade spanat in den på GinaTricot tidigare, då jag sett att en tjejkompis bar den när hon jobbade där. Gav älsklingen den som tips i present redan då haha. Trodde dock att jag skulle få köpa den själv pga att han skulle glömma bort😅 Men ibland så överraskar min man. Trodde heller aldrig att jag skulle kunna ha stl 36! Men klänningen satt perfekt❤️
 

TomTits och Theos möte med dinosaurier

Detta inlägg om vår heldag på TomTits kom aldrig upp häromdagen. Anledning: Jag glömde helt enkelt trycka på "publicera"🙈
 
Bättre sent än aldrig som jag brukar säga när saker å ting aldrig blir som planerat.
Efter att vi hade klivit upp på morgonen (väckte älsklingen å tog hans plats i sängen bredvid grabbarna å fick sova till kl. 9), gjort oss i ordning å käkat frukost kom mamma förbi. Hon skulle nämligen med oss till TomTits å därefter passa grabbarna någon timme så jag kunde åka hem å sova någon extra timme innan natt jobbet.
 
Väl på plats så hoppade Theo av glädje å förväntan. Han skulle kunna gå runt där flera dagadrar i rad å ändå tycka att de e lika roligt å spännande. Årskortet som jag hade köpt till både honom å mig har vi iaf fått tillbaka, då vi har varit här betydligt fler gånger än de 3 som behövdes för att tjäna in de. Känns nästan som om att de kommer bli aktuellt även i år å förnya de.
Fram till aug (har jag för mig) så har de dinosaurie utställning ute på gården. Där det stod lite info om varje dinosaurie, skulpturer i deras naturliga storlek, de rörde på sig samt lät. Theo tyckte de va väldigt intressanta men ändå så lite läskiga, speciellt när de lät. Casper däremot bara skrattade å pekade mot dom samtidigt som han sa "dä" 😅
Vi varierade på att vara inne och ute, kollade på såpbubbleshow, kollade på några experiment som gjordes och bara hade de allmänt trevligt.
 
Som vanligt så kom vi aldrig längre än till plan 1 och utegården innan lunchen. Vi hann heller inte längre innan jag skulle åka hem vid halv 3-3 tiden.. Snacka om att Theo kan ruta in sig på vissa saker och att man knappt får honom därifrån.
När jag åkte så va mamma, Theo å Casper kvar i ca 2 timmar till. Min pappa skulle nämligen hämta dom å sen skjutsa hem grabbarna.
Blev en super dag på TomTits med 2 nöjda å glada killar. Solen lyste hela dagen å de va en varm dag!
 
Möttes iaf i onsdags av att grabbarna sov så här😍 Kröp ner bredvid å fick sova till kl. 9!

1 års kalas

I söndags hade vi som sagt kalas för vår lilla kille som nu inte e så liten längre. Har fortfarande svårt att förstå att han har fyllt 1 år!
Morgonen blev lite små stressig då det va fotboll för Theo mellan kl. 10-11, och kl. 12 skulle barnkalaset dra igång. Innan dess skulle vi göra oss i ordning, plocka undan lite å dammsuga då inget av de gjordes på lördagen (då vi va ute å käkade med Jeppe å Evelina), alla förberedelser skulle fixas å grillen skulle tändas. Lagom när jag ställde tillbaka dammsugaren i städskåpet så kom första gästerna. *puh* vi hann!
Barnkalaset bestod endast av Troy (grannpojken i samma ålder som Casper), Olle, Milliam och Meline med familjer förstås. Rätt lagom med litet barnkalas, speciellt när hela släkten skulle komma på eftermiddagen.
Theo lekte för fullt med Olle å Milliam medan Casper och Troy lekte med alla nya leksaker. Vi vuxna satt å pratade om allt medan korven grillades å fikat förberedde. Mycket trevligt hade vi😊
 
Framåt halv 3 så började alla bege sig hemåt å vi plockade upp efter kalaset samt ställde fram nya papptallrikar, muggar å bestick inför nästa veva. Älsklingen å Jeppe kollade på aik - hammarby i fotboll. Mickes systers kille anlände till fotbollen strax efter kl.15. Matchen slutade med vinst till AIK.
Theo å Loke lekte för fullt, både med leksakerna å studsmattan. Casper han strosade runt och chillade massvis. Gick från den ena personen till den andra. Lekte med sina nya leksaker, gungade på sin nya gungbräda, åt korvbröd. Han fick även smaka lite chokladkaka för första gången, å de gick ner precis som vilken mat som helst.
Hela kalaset blev lyckat både vädermässigt (vindstilla, klarblå himmel å en stor ☀) och människomässigt. Alla pratade med alla, maten och fikat gick åt, barnen lekte för fullt. Precis som de ska vara👍
 
När alla väl hade tackat för sig va de bara å tända kolgrillen. Evelina å Jeppe skulle stanna kvar på middag samtidigt som vi skulle följa VM finalen mellan Sverige å Schweiz. Då jag redan hat nämnt detta så blir de inge mer om de. 
Tack ALLIHOPA som har varit här på kalas å firat vår 1-åring! Både han e Theo är så lyckligt lottade att ha så många i sin omgivningar som älskar dom❤️
 

Godmorgon...

.. Till denna underbara å soliga onsdag. Värmen fortsätter än idag så de e bara å njuta. Skulle dock behöva komma lite regn om man tänker på alla växter, de e så torrt i rabatterna. Men om jag får önska så får de i såna fall regna på natten så man som sagt kan njuta av värmen å vara ute i solen👍
 
Jag har som sagt jobbat natt 2 av 2 nu, å jag e dunder trött då jag inte har sovit speciellt mycket de senaste dygnen. Har en del sömn att ta igen..
Nu är det endast 20min kvar innan jag slutar å jag hoppas att grabbarna sover minst till halv 9 så jag kan krypa ner bredvid dom en liten stund iaf innan de vaknar. Byter plats med älsklingen helt enkelt. Igår möttes jag av 2 grabbarna som sov som stockar (se bild nedan), idag får vi se vad jag möts av😍
 
Idag blir de annars en lugn dag. Ingenting inplanerat mer än att försöka rensa lite till hemma i trädgården. Ska sätta ner tagetes i rabatten e de väl tänkt och så lite mer motter å sallad.
Ska även slänga in ett inlägg om gårdagens TomTits besök😍
 
Hur ser eran onsdag ut? 😊
 

Caesar's och fotbollsträning premiär för Theo

I lördags tog jag båda grabbarna på morgonen och lät älsklingen sova ut tills han vakna. Vi klev upp kl. 8 och käkade frukost. De va en jätte trött mamma som inte sov många timmar den natten och två pigga grabbar som inte ville ligga i soffan å mysa utan de va spring i benen hela morgonen.. Vid 9. 30 tiden så hade vi klätt på oss å begett oss ut. De va klarblå himmel å solen sken, en temperatur på säkert 25 grader redan på morgonen (kändes de som iaf). Strax efter 11 så somnade Casper i vagnen å jag passade på å hoppa in i en dusch å få håret tvättat. Lagom när jag va klar så vaknade älsklingen å även Casper.. Han ska alltid vakna efter 20min när jag väl bestämmer mig för att duscha. De e som om att han vet att jag ska göra de å bestämmer sig då för att inte sova längre..
Vi tillbringade hela dagen ute i solen, grillade korv till lunch, Jeppe å Evelina kom förbi vid halv 3, grabbarna lekte ute både i sandlådan, hoppade studsmatta, lekte med alla stora plast bilar osv. Jag sådde även morötter, lök, persilja å dill i 2 av pallkragarna.
Mina föräldrar kom förbi för att lämna lite jordgubbsplantor och jord samtidigt som de skulle ta med sig grabbarna hem. Jag, älsklingen, Jeppe å Evelina skulle nämligen ut å käka middag på Caesar's samt ta ngt gott å dricka tillsammans med Evelinas tvillingbror och hans polare. Vi hade mycket trevligt hela kvällen. Jag hade en sån kväll då jag kläckte ur mig såna korkade saker, så älsklingen bad mig tillslut att vara tyst (på ett skämtsamt sätt)😅 så typiskt mig! Kvällen bjöds på mycket skratt, prat å godmat! Denna kväll va väldigt välbehövlig. Vi va hemma vid halv 1 å strax efter så låg vi alla å sov.
 
I söndags kl. 10 va de dags för Theos första ⚽'s träning. Jag tror att jag va den som såg mest fram emot träningen mest egentligen å Theo minst haha. Han har inte riktigt fått intresset för bollsporter men vi anser att de e bra om han provar iaf så han får komma ut lite.
I början så fick älsklingen vara vid hans sida hela tiden, hålla handen å vara med i uppvärmningen, men efter 10min så kunde han ställa sig bredvid å därefter backa lite successivt hela tiden. Han va alltid nära till hands medan jag hade hand om Casper å pratade med Jeppe (som va med). Grabbarna körde lite skott övningar, passnings övningar, de skulle krypa under och hoppa över bockar å lite andra stationer. Theo tyckte att de va väldigt roligt men jobbigt. Dock så ville han inte gå nu på söndag (träningarna är varje sön) fastän de va roligt haha. Må säga att trots att de va första gången så va han väldigt duktig😍
 

Svinkoppor eller inte?

Igår va vi ju som sagt på vårdcentralen för att kolla upp vad de e för prickar/blåsor som Casper har fått i ansiktet. Det började nämligen som en prick på hakan och sen blev lite större för varje dag (de som jag nämnt va "skavsår" från nappen som vi då trodde). När det väl försvann så fick han en prick på näsan som nu har resulterat till stora skorpor/blåsliknande utslag på hela näsan. Det har börjat läka då huden har börjat komma tillbaka. I söndags under kalaset så la vi märke till att han nu hade fått en prick ovanför läppen.. Då det har pågått i ca 1.5 v så kände vi att de va dags att kolla upp de och i såna fall få en kräm eller något för att behandla det.
 
Vi va hos läkaren i max 5 min. Vi kom in och jag förklarade lite snabbt om allting. Direkt när jag hade tystnat så sa läkaren "det är svinkoppor"😐 Även om Casper nu har rivit upp självaste skorpan å börjat blöda så fick vi ett hundra procentig svar vilket va skönt. Vi fick en salva utskrivet som ska ges 2 ggr/dag i 5 dagar. Hoppas nu att detta går över och INTE smittas vidare till oss andra i familjen (eller alla som va på kalaset som gosade med honom)😩
Så här såg de ut som värst på hakan😞
❤️

1 års fotograferingen...

 .. Gick inte riktigt som jag hade tänkt mig.. Gick upp, gjorde oss i ordning och åkte till studion som planerat, så vi va där strax innan kl. 9. Fokus va att ta 1 års foton på Casper men ville också försöka få till något bra syskonfoto på grabbarna.
Då Casper hade haft feber i 2 dagar å snorig så va han lite kinkigare än vanligt redan från start. Och det märktes under fotograferingen. Det va bara mamma som gällde å ville inte stå/sitta helt själv. Och när han väl lyckades så stod han blixtstilla å rörde inte en min. Inget leende, ingen glimt i ögonen eller någon blink om glädje. När man kostar på sig sån här fotografering så vill man ju ha super bra bilder å fotografen vill ju självklart få till bra bilder. Men just denna dag så ville Casper inte visa någon typ av glädje. Det kom inga leenden självmant å när de väl drog lite i mungiporna så såg de så stelt ut. Jag (mamma och Theo) försökte lekte clown, locka med olika ljudböcker som han i vanliga fall kiknar av, men ingenting lyckades denna gång.
 
Så det slutade med att vi bokade in en ny dag å en timme senare. Bättre lycka nästa gång! Om de ändå vore så att de fann en on och off knapp på barn i såna här tillfällen😅
 

1 års kontrollen på bvc

Idag va det som sagt 1 års kontrollen på BVC. Dagens upplägg va mätning, vägning och 1 års vaccinet samt allmän information som alltid.
 
Då barnmorskan sa att Casper har någon typ av infektion i kroppen (syftade på näsan) så blev vi tvungna att skjuta på vaccinet 1-2 v. Eller ah tvungna å tvungna, vi hade kunnat tagit de nu men då kroppen redan kampas med immunförsvaret så rekommenderade hon att avvakta.
 
10 mån mätningen: 77cm
10 mån vikt: 10.5 kg
 
Dagens mätning: 79.4 cm ca (Casper låg inte riktigt still så de vart en ungefärlig längd)
Dagens vikt: 11.44 kg
 
Theos 1 års mätning: 82.7 cm
Theos 1 års vikt: 11.567 kg
 
Första gången under detta år som Casper väger mindre än va Theo gjorde i samma ålder, dock så va Theo betydligt längre🙈 Jag har tyckt att Casper har blivit lite smalare än tidigare men fortfarande haft de här gulliga bebishullet😍
Theo gjorde även hörseltest igen å denna gång så va de felfritt. Så de måste ha varit att han fortfarande haft lock för öronen från flyfningen eller ngt sånt sist. En lättnad va de iaf!
Lite mys å bus i morse❤️

Trött mamma, pigga barn

God förmiddag kära vänner! Hoppas att ni har haft en underbar natt och morgon. Vi har haft en helt okej natt, blev dock inte så jätte mycket sömn då vi (läs jag, älsklingen somnade i soffan under andra perioden) satt uppe och kollade på ishockey VM finalen mellan Sverige- Schweiz, så man är lite trött idag medan grabbarna är betydligt mer pigga. Men de va värt de för Sverige försvarade sitt VM guld! STORT GRATTIS TILL SVERIGE TILL VM GULDET!!!!
 
Vad händer annars idag då, denna varma och soliga måndag? Vi ska in till Södertälje och gå på 1 års kontrollen med Casper på bvc kl.13. Lika spännande varje gång å se hur han har vuxit, och om han fortfarande följer sin kurva. Jag tycker att han har blivit lite smalare än tidigare men de kan även ha med att han har blivit längre. Ska bli spännande å se helt enkelt. Theo ska även göra om hörseltestet, då de inte riktigt visade 100%-igt när vi va där på 4 års kontrollen. Då hade vi som sagt precis kommit hem från Mexica, så de kan ha med att han fortfarande hade lock eller om de e så att han har lite sämre hörsel på ena örat. Det återstår å ser också.
 
Annars så har vi fått en tid på vårdcentralen, också det med Casper. Såret som han hade på hakan tidigare har nu försvunnit men det har spridit sig till näsan som nu också börjar bli bättre. Men igår under eftermiddagen a vi märke till att han även har börjat fått något liknande äver läppen. Svinkoppor? Vet inte, men de ska vi iallafall kolla upp så de inte smittas vidare till oss andra i familjen. Så att han nu kan få en behandling för det. Det har trots allt pågått i över 1,5 vecka, om inte 2. Han har även varit lite kinkigare sista tiden, samt haft feber, men ändå försökt vara sitt gamla jag. Men då vi har varit så bortskämda med båda barnen så har vi märkt att han inte har varit riktigt den Casper vi är vana vid.
 
Jag ska in å jobba extra i natt så då kommer jag att uppdatera bloggen ännu mer. Bl.a om:
 
* Svinkoppor eller ej?
* Helgen som varit, med 1 års kalas, middag på Caesar´s med Jeppe och Evelina, hur gick Theos första fotbollsträning
* Hur gick 1 års fotograferingen förra veckan

Dessa inlägg kommer bli tidsinställda så håll utkik under morgon dagen så kommer ni kunna läsa dom då.
 
Nu blir de att försöka få Casper att sova lite, innan de e dags att bege sig in till Tälje och BVC besök. Ha en fortsatt trevlig måndag så uppdateras bloggen mer i natt. Puss å kram på er!
Bjuder på en bild på mig å älsklingen när vi va i Thailand den 27/12-14-11/1-15

Casper 1 år🎂❤️

Idag för 1 år sedan välkomnade vi våran andra efterlängtade son till världen, 3 dagar innan beräknat datum och i en raketfart. Med endast 3 tim med värkar varav 1 tim på BB (fick vänta 20min av dom 60min i deras matsal innan vi fick ett behandlingsrum så endast 40 min i undersökningsrum + förlossningsrummet) och fullt öppen när vi klev in på BB.
Redan innan vi möttes av ett barnaskrik så visste vi att vi skulle älska vår skatt till tusen, med hela våra hjärtan å det skulle ges så mycket kärlek samt sprida så mycket glädje. Inte bara oss 3 emellan utan också från storebror sin. Som Theo längtade efter sin lillebror! Redan från v. 4 så va Theo medveten om va mamma hade i magen. Tyckte vi (läs Micke) att dessa 9 mån fick långsamt så har jag en känsla av att Theo tyckte att de va ännu värre.
 
Idag har vi tre fått njuta av vår minsta skatt i ett helt år. Helt sjukt att Casper redan blir 1! Vart har tiden tagit vägen? Under detta år har de hänt så mycket. Glädjande besked men också hjärtekrossande besked. Att så mycket kan hända på så kort tid!
Det har bjudit på enormt mycket glädje, skratt, kärlek å mys. Det bästa e att de inte är slut här. Vi har en hel framtid tillsammans och mer kärlek kommer det spridas i vår familj. Så länge vi har varann❤️
 
 Lite om Caspers utveckling sen 11 mån uppdateringen:
 
🚐 Han har lärt sig att gå! Fre den 4/5 släppte de för honom! Idag, två veckor senare så ställer han sig upp från sittande position, går självmant hyr långt som helst innan han väljer att krypa. De går ju trots allt snabbare att krypa än så länge. De märks på honom att han blir stolt över sig själv. 
 
🚐 Han klappar händerna hela tiden, framför allt nu efter att han har gått och vi berömmer honom. 
 
🚐 Vinkar även hela tiden, fortfarande "till sig själv" för det mesta men de börjar bli att han vinkar åt oss andra.
 
🚐 Älskar fortfarande att bada. Blir helt till sig så fort han hör att vattnet är igång. Är orädd att få vatten i ansiktet, tillskillnad från sin storebror som mer eller mindre avskyr det. 
 
🚐 Fortfarande en glad, SPRALLIG, nyfiken, orädd, BUSIG och mysig kille som väldigt sällan skriker å gråter utan anledning. Oftast så är det för att han är övertrött, hungrig, gjort sig illa eller inte får som han vill (efter mycket tillsägelser).
 
🚐 Slutade med nattmål för drygt 1-1.5mån sen. Någon enstaka gång har det hänt att han får en välling kl. 5-5.30 men det ser jag mer som morgon än natt.
 
🚐 Äter våran mat 2 gånger om dagen, gröt till frukost å välling till nattmål. Därimellan blir det mellanmål som frukt (banan eller rivet äpple för det mesta), klemmis eller majskrokar. Dricker fortfarande bara vatten, har inte fått smaka någonting annat än. 
 
🚐 Äter gärna själv med en sked om det är en sån maträtt som inte kladdar allt för mycket (typ köttbullar å makaroner, pyttipanna). 
 
🚐 Somnar mellan kl. 20-21.30 om nätterna beroende på hur många gånger han sovit under dagen (blir oftast 1 längre vila mitt på dagen eller 2 kortare under dagen), och vaknar oftast mellan 7.30-9 på morgonen. Vaknar för det mesta 1 gång om natten men somnar om så fort han läggs bredvid oss i våran säng.
 
🚐 Är helt inne i bilar, böcker med ljud läten och bollar i leksaks väg samt "Sunny Bonnie" (eller va programmet nu heter) som tv program, just nu. 
 
🚐 Har ännu inte kommit in i den här "blyg perioden". Han kan fortfarande gå till vem som helst å krypa upp i dens knä, utan att bli blyg eller rädd.
 
🚐 Fortfarande väldigt mammig, men de börjar bli mer å mer "ok" att få tröst utav pappa även om jag är i närheten. 
 
🚐 Vill alltid vara i närheten av sin storebror. Ser verkligen upp till sin bror. Leker hellre i Theos rum än i sitt även om han leker med sina egna leksaker där inne haha.
 
🚐 Har lärt sig att klättra upp i soffan helt själv, upp på soffbordet, upp på köksbordet från hans matstol och på god väg att ta sig upp i Theos säng (än så länge för hög men han försöker verkligen att dra sig upp). 
 
🚐 Stoppar fortfarande de mesta i munnen, allt ifrån papper, grus, leksaker, pennor, blomjord, gräs, böcker och skor till mycket annat. Allt han får tag på haha.
 
Casper (och Theo förstås) har verkligen förgyllat våran vardag och gjort vårt liv till de bättre! Vi lever idag det liv vi drömt om. Det senaste året så är Casper det bästa som hänt oss, och på de 5 åren som vi varit tillsammans så är rollen att bli mamma och pappa det absolut finaste å bästa som vi någonsin kunnat drömma om😍 Ser verkligen fram emot att spendera resten av mitt liv med mina grabbar, och att så få vara med i deras utveckling och se dom växa upp❤️❤️
 
Älskar denna lilla grabb så oendligt mycket ❤️❤️❤️

Helgens sammanfattning

I fredags när jag kom hem från jobbet blev de ingen sömn alls då jag blev tvungen att ta grabbarna. Älsklingen och Jeppe skulle nämligen till XL Bygg eller va de heter, för att köpa ännu mer virke till förrådet. De skulle börja isolera. De höll på heeeeela dagen bokstavligen. Under tiden dom jobbade så jag njöt av🌞-en, lekte med Casper, höll koll på Theo å grannpojken William som lekte för fullt, rensade lite i pallkragarna och bara tog det lugnt. Lagom när Evelina kom vid 17.30 så blev jag tvungen att gå å sova då nattjobb väntade. Kändes riktigt surt att gå å sova när solen lyste så starkt och en klarblå himmel men de va bara å börja räkna 🐑 . Jobbade mellan kl. 21-08 och det blev en lugn natt som vanligt.
 
I lördags  blev det heller ingen sömn när jag kom hem från jobbet. Älsklingen hade precis vaknat, och tydligen så hade Jeppe varit uppe med Casper från kl 6 i morse. Han har nämligen lärt sig att ta sig ner från våran höga säng helt själv, och satt å lekte med alla böcker i passagen mellan våra sovrum😅 Älsklingen vaknar väldigt sällan av att grabbarna skriker eller lever rullan. De senaste gångerna när jag jobbat natt å Jeppe och Evelina har sovit över så har de slutat med att de får ringa till Mickes mobil å väcka honom eller ta Casper själva haha.
Det blev en väldigt lugn lördag i🌞-en. Casper levde rullan, Theo va väldigt rastlös då William inte va hemma på hela dagen men lyckades underhålla sig bra själv ändå, våra män jobbade vidare på förrådet å blev helt klara framåt 21 tiden. De hann även med att göra en arbets bänk där inne å få hem Mickes enduro. På kvällen blev de mys framför Eurovision med snacks å lite god dricka. Slutade med att jag satt i soffan själv å va vaken. Evelina å Jeppe kröp ner runt halv 11, älsklingen somnade i soffan vid halv 12 och små grabbarna hade somnat för länge sen😅 jag som hade jobbat natt å inte fått sova sen kl. 20 på fre kvällen (sömn mellan 17-20 dvs bara 3 tim) va vaken😅 Stort grattis till Benjamin till 7:e platsen! Kan ju säga att jag somnade på stört när vi la oss i sängen.
 
Igår, söndag, jo bad e jag mellan kl.8-20. En mycket lugn hel dag i 🌞-en så trots att man va på jobbet så fick man sig lite färg (dock inga snygga ränder efter linnet). Lagom när man kom hem strax efter 20 så hade Evelina målat nga reglar som ska sitta runt förråds dörren å grabbarna grus gjort klart hela förrådet å städat klart de. De hade ställt in enduron på sin plats, hängt upp alla verktyg på väggen å fyllt hyllorna med andra verktyg å redskap. Blev RIKTIGT BRA! Får fixa bild i veckan så ni får se verket👍
Jag å Evelina åkte å köpte middag i Nykvarn då ingen mat hade gjorts. Blev att jag även ställde mig å gjorde pastasallad till oss i matlåda för veckan.
Älsklignen somnade framför hockeyn medan jag plockade i ordning i köket. Sverige vann med 5-3!!🇸🇪
Somnade gott även denna kväll!
 
Idag har jag varit på ytterligare en TAKK utbildning i Stockholm mellan kl. 10-13. De e väldigt intressant med detta teckensprålsutlärandet. Sjukt svårt men väldigt lärorikt må jag säga. Direkt efteråt blev de att ta tåget hem å skjutsa hem en kollega i Södertälje innan jag begav mig till jobbet. Jobb pass mellan kl. 15-22 stod de på schemat här ikväll. Som ni ser på klockan så är jag fortfarande på jobbet men snart går bilen hem till älsklingen. Grabbarna ska sova hos mormor å morfar en natt till pga att jag även måste jobba imorgon dag pass mellan kl. 7.30-15. Sen blir de å hämta hem skruttarna direkt😍 Som jag saknar dom!!!! ❤️
När man får dessa bilder på våra hjärtan kan man inget mer än att sakna dom ännu mer ❤️ 

Saker att se fram emot och saker jag skulle vilja göra

* Caspers 1 års dag på fredag, den 18 maj och hans kalas nästa helg❤️
 
* Veta om jag kommer in på lärarutbildningen till hösten. Om det i såna fall blir Södertörn, Mälardalen eller Stockholms Universitet. Får svar senast i juli, men hoppas att svar kommer tidigare. Håller tummarna!!
 
* Veta om grabbarna får förskoleplats till hösten och i såna fall på vilken förskola samt om de hamnar på samma eller olika förskolor.
 
* Få ordning i trädgården i rabatterna med rensningen, få ner blommor, odling av grönsaker och kryddor/örter. 
 
* Väntar på bygglov för att göra halva carporten till ett förråd till (har dubbelcarport idag). Kunde ta upp till 10v, tror de har gått närmare 6-6.5v nu.
 
* Komma ännu mer i ordning inomhus, med uppsättning av hyllor, tavlor, vitrinskåp i gästrummet/kontoret/ spelrummet (de e samma rum), jag skulle vilja tapetsera om lite, köpa ett badrumsskåp till lilla badrummet osv.
 
* Skulle vilja få till en dejt med mannen min. Ut å käka, utnyttja hans present från förra året (liveit upplevelse) eller gå på bio. Kan vara så lite som en hemma kväll men barnfritt och få sova ut ordentligt en hel natt utan att bli väckt (även om de bara e max 2 min man är vaken så stör det natt rytmen). Vi har haft barnvakt en del sista tiden men då pga att jag vi båda behövt jobba, inte för att rå om varann💕
 
* Skulle vilja fixa mina ögonfransar. Har aldrig gjort det (förutom under ett par timmar när en kompis gifte sig) men tycker att det är så snyggt å de ser så fräscht ut. Samtidigt som man slipper sminka sig hela tiden. Vaknar upp å ser lite fräschare ut.
 
* Skulle vilja komma igång med träningen igen, men känner att den tiden inte riktigt finns där. Speciellt inte nu när jag jobbar mer extra än de va tänkt från början, när vi vill få ordning i huset å lägga så mycket tid på familjen som möjligt. Sen finns tyvärr latheten att jag inte orkar åka in till Södertälje för att träna på kvällen även om jag egentligen vill... 
 
* Skulle vilja tatuera mig. Fick ju en sittning av älsklingen förra året å skulle vilja utnyttja den till Theos å Caspers tatueringar. Vet dock inte vart på kroppen eller vad jag ska göra. Vill ha något mer än bara deras namn å datum. Är så avundsjuk på älsklingens porträtt av Theo men vet som sagt inte vart jag i såna fall skulle ha deras porträtt å om jag vågar då jag e rädd att de ska bli fel/fult gjort.. De e bara å fundera vidare.
Har ni tips på tatuering så får ni gärna kommentera😃
 

Mina hjärtan❤️

 
 
 

Sommarkläder

Detta inlägg ska handla om ännu mer sommarkläder (går å ha året runt) som har flyttat in i min garderob. Allt är från Nelly å jag bara älskar plaggen. Tyvärr har jag inte hunnit tagit kort på mina egna plagg när jag har dom på mig men jag har lånat en del bilder från nelly.com. Har köpt en body till och en svart kjol som jag tyvärr inte hittade på deras hemsida.
 
Se nedan:
 

Långledigt

Igår gick min man på långledigt (tors-sön). Och istället för att vi ska ta vara på denna långledigheten och rå om varann så tog jag som sagt på mig att jobba 2 st extra nattpass... Så här i efter hand så känns de lite surt då de har blivit en hel del extra jobb för mig, samt att vädret är så pass fint som de e (när jag gick å la mig kl. 17.30 så va de klarblå himmel å strålande sol...). Samtidigt som det är bra med så mycket extra cash som möjligt. De har sina för- och nackdelar som sagt.
 
Igår klev jag upp med Casper runt halv 9 tiden medan Theo hade tagit älsklingens mobil å lagt sig i sin säng för att kolla Youtube. Älsklingen fick en liten sovmorgon. Morgonrutinerna med blöjbyte, påklädning och frukost genomfördes och en del lek hann de bli inomhus innan vi gick ut i 🌞-en. Klarblå himmel och mer eller mindre vindstilla. Casper kröp runt och lekte med alla bollarna på gräsmattan, Theo hoppade studsmatta först själv å sen med grannpojken (dom leker varje dag i stort sätt-otroligt skönt att Theo har hittat en kompis i området). Älsklingen åkte å köpte en ordentlig dörr till förrådet å satte in den. Medan Casper sen vilade så passade jag på å rensa lite i pallkragarna, plocka undan inne från onsdagskvällen då vi hade ett par andra grannar över på middag, pratade med grannarna mittemot och bara njöt av sommarvärmen. Det sägs att de ska bli en svalare sommar i år men frågan e om de stämmer då de redan har varit t-shirt/ linne och kjol väder samt varma dagar. Vad tror ni?
 
Resten av dagen såg mer eller mindre likadan ut: utomhus lek/bus, njöt av vädret, Casper badade i tvättbaljan då vi inte har tagit från poolen än, Theo och Wille lekte hela dagen både inne och ute, älsklingen & Jeppe fixade dörren, lite rensning i rabatterna osv. Hamburge - & korvgrillning till lunch. En underbar torsdag helt enkelt😊
 
Tänkte bjuda på lite bilder från gårdagen🦋
Bild från i onsdags kväll, när vi hade över Matilda, Marcus och Troy på middag😊
 

Godmorgon fredag

Äntligen fredag igen! I vanliga fall så ser jag verkligen fram emot denna dag då vi får ha pappan i huset hemma i 2 dagar. Just denna vecka så får vi ha honom hemma i 4 dagar, men självklart så tog jag ju på mig att jobba natt 2 nätter istället för att njuta av ledighet. Slipper iaf jobba 8-20 imorgon som jag egentligen skulle ha gjort hela helgen (söndagen kvarstår att jobba 8-20). Extra cash is King! Kommer kännas väldigt bra å få lönen den 25:e iaf, då jag även får från försäkringskassan👍
 
Nä nu blir de å göra de sista här på jobbet innan hemgång. Blir inge sova nu när jag kommer hem då älsklingen å Jeppe ska isolera förrådet direkt på morgonen så de hinner klart innan jag ska gå å sova kl. 15 ca inför nattjobb + att grabbarna ska underhållas under tiden.
 
Hoppas att ni har haft en bra natt iaf😊
 

Godkväll...

... eller rättare sagt godnatt. Klockan är nu halv 3 på natten, och ni undrar säkert varför jag är vaken. Jo de e nämligen så att jag jobbar natt och för att jag ska hålla mig vaken så tänkte jag uppdatera bloggen lite samt schemalägga lite inlägg. Har kommit på mig själv att jag nu endast har uppdaterat bloggen den sista tiden när jag jobbar natt. Känner att det nästan bara är då jag har tid å möjlighet att få till några inlägg utan att bli avbruten av olika anledningar samtidigt som det är bra att det blir så här då bloggandet håller mig vaken om jobbnätterna👌
 
Just här å nu sitter jag å mumsar i mig lite jordgubbar och dricker ramlösa, samtidigt som jag försöker komma på lite att blogga om. I nästa inlägg kommer iaf en dag uppdatering (då ni troligtvis läser inlägget imorgon så blir de en uppdatering från igår) samt ännu mer nytt som jag fått hem till garderoben😊
 
 

Nytt in...

... Till Casper (och ett par shorts till Theo). 
När jag gick igenom Caspers sommarkläder i stl 86, så märkte jag att han endast hade ca 3 t-shirtar å 2 par shorts. Så de va bara att lätta på plånboken å beställa mer sommarkläder till skrutten.
Dessa är köpta från Zalando😊 hur fint är inte se här? Allt detta för 1000 kr. Tycker att de va rätt billigt tanke på hur mycket plagg man fick.
 

Nytt in...

... I min garderob! Dessa ursnygga kläder landade i min brevlåda tidigare i veckan, från Nelly. Kommer bli super snyggt i sommar, när man sitter på en uteservering, eller bara allmänt😍
 

Helgens planer

Vill börja med att säga godmorgon till er alla, som förhoppningsvis har haft en bra natt😊 Själv så e jag jätte trött å bara längtar efter att få krypa ner i sängen å sova någon timme innan lördagen börjar på riktigt med allt som ska göras.
 
🐛 Förbereda med handling och tillredning av middagen. Grillning står på menyn. Martin och Jenna kommer över på middag, och så Jeppe å Evelina såklart. Vad vore en kväll utan dom😉
 
🐛 Blomrabatterna ska försöka hinnas med under helgen. Iaf en del av det. Visades vara mer än jag trodde så påbörjas måste de framför allt göras!
 
🐛 Älsklingen, Jeppe å Martin ska ut å köra enduro idag, å troligtvis imorgon beroende på hur vädret e. 
 
🐛 Små städas inomhus, moppa golv, dammsuga och plocka undan framför allt i grabbarnas rum där de lätt ligger leksaker över hela golven. 
 
🐛Ska även försöka sortera och lägga ut lite bebiskläder till försäljning på olika Facebook sidor. En del vill jag spara men större delen så går faktiskt att sälja av. Allting är i så pass fint skick så att slänga de är inget alternativ.
 
🐛 Beroende på när mina föräldrar kommer hem på söndag så kanske vi även ska lämna grabbarna framåt söndagskvällen då de ska sova där eller så möter jag upp pappa i Södertälje på måndagsmorgonen. Jag har nämligen TAKK (teckenspråk typ) utbildning på måndagen å jobbar till kl. 15 på tisdagen.
 
🐛 Mycket kvalitets tid med familjen å vänner❤️
Bild från igår morse på vår stora kille😍

Han kan gå!!

PLÖTSLIGT HÄNDER DET!!  Casper har lärt sig att gå!!!😃 Jag har ju nämnt tidigare att han har tagit 2-3 steg men sen ramlat framlänges eller satt sig ner på rumpan. Jag har även trott då att de inte skulle dröja länge innan han skulle gå på riktigt. Dock så dröjde de ett par veckor å han vågade inte släppa taget (så sent som igår vägrade han verkligen släppa).
Men idag, hemma hos våra nya grannkompisar, 2v innan sin 1-års dag, så släppte det. Han gick helt själv i säkert 5m å återupprätta sin balans när han höll på att tappa den 😃😃 Så glad å lycklig blev han när han sen satte sig ner å börja klappa händerna åt sig själv😍 Theo ropade också "mamma titta Casper kan gå"!!!
En stolt mamma, och en stolt storebror❤️
Vi fick det även på film så ska försöka lägga upp den inom några dagar så ni får se hur duktig han är!
Första gången han gick blev vi alla helt paffa å mer eller rmindre glömde att filma. Sen så sa Matilda att hon kunde försöka filma om jag försökte få Casper att gå. Vilket resulterade i 2 filmer direkt efter varann😃
Grabbarn lekte på allihopa😍
 
Vi träffades kl. 10 å gick inte hem förrän halv 1 då både Casper å Troy skulle sova. Casper va dödstrött å somnade direkt när vi kom hem å parkerade vagnen på altanen. Inte så konstigt då han hade gått så mycket! Medan han sov så käkade jag å Theo lite lunch, jag kollade på något lyxfällan avsnitt medan Theo pusslade. Vi la oss sedan i soffan tillsammans å kramades (jag försökte sova då jag INTE hade möjlighet att göra de efter nattjobbet). Men jag lyckades inte somna. Självklart. Blev en lugn eftermiddag även sen när Casper vaknade. Blomrabatterna fick vänta då tröttheten hade tagit över. Hade verkligen ingen ork alls. Försökte även äta lite godis å dricka läsk men ingenting funkade. De va bara å invänta älsklingen så jag kunde krypa till kojs.
Tyvärr så kom han inte hem förrän 18 tiden, somnade inte förrän närmare halv 7 å jag skulle gå upp 20.15 så jag va sådär lagom trött när alarmet ringde (grabbarna hade åkt till Martin å Jenna en sväng). Men här sitter jag nu, sen dryga 2 tim tillbaka. Dödstrött, väskan laddad med både godis å smoothie och många timmar framför mig som jag måste hålla mig vaken. Tiden går rätt fort så länge de finns saker å göra.
Hoppas iaf att ni får en fortsatt trevlig fredagskväll😊
 

Pasta pestogryta med kyckling

Minns inte riktigt hur mycket jag tog av allt, utan jag höftade bara. 
 
Du behöver:
* Kycklingfilé
* Pesto
* Gullök 
* Fetaost
* Vispgrädde
* Olja att steka i
* Pasta
* cocktailtomater
* Salt och peppar
 
Garnering:
* Färsk basilika
* Parmesan ost
 
Gör så här:
1) Koka pastan. 
2) Hacka lök och kyckling i tärningar, i valfri storlek. Stek lökeni oljan tills den får färg. 
3) Häll i kycklingen och stek tills den även får färg. 
4) Blanda i grädden och peston i kycklingen. Rör om. 
5) Krydda med salt och peppar.
6) Låt såsen koka i ca 15 min. 
7) Dela tomaterna i halvor och vänd ner dom i såsen. Låt dom koka i ca 2-3min.
8) Sila av pastan och rör ner dom i grytan. 
9) Servera direkt tillsammans med sallad. Garnera med färsk basilika och parmesanost.
 
 

1 och 2 maj

De va meningen att jag skulle få sovmorgon då jag inte gick å la mig efter nattjobbet i måndags. Men de slutade med att jag gick upp med Casper å bytte blöja ändå. Fick ändå sova till kl. 8.15 någonting så jag kände mig relativt utvilad. Medan Casper lekte på sitt rum å kröp ut å in från gästrummet/kontoret/spelrummet (samma rum) där Jeppe å Evelina sov, så passade jag på att hoppa in i duschen å tvätta håret. Bra med ett par extra ögon ibland som kan ha koll på busungen😉
Det blev pizza från "goggos" till brunch innan jag förberedde grabbarnas väska så de skulle sova hos sin mormor å morfar över natten då vi båda skulle jobba dagen efter. Lämnade av grabbarna å bytte bil med mamma. Våran, eller ah deras röda som vi har tagit över, skulle besiktas senare i veckan (tors) så då fick jag låna mammas lilla bil. Lagom när jag parkerade bilen hemma och tog upp hus nycklarna såg jag att jag fortfarande hade "våra" bilnycklar kvar, så de va bara å åka tillbaka till Järna å lämna dom innan jag åkte hem igen😅
Blev en lugn eftermiddag/kväll bara med älsklingen. Jeppe å Evelina mötte jag nämligen på vägen hem. Vi kollade serier, jag beställde lite nya kläder till mig från Nelly, jag ställde ut våra nya solcellslampor  på altanen och ansökte om de sista dubbeldagarna för mig å älsklingen på försäkringskassan. Kröp ner runt 22 tiden. Somnade relativt snabbt i varandras famn😍
Hur fina är dom inte? 😍  Så här ser de ut i mörkret (bilderna nedan)
Alla är köpta på Clas Olsson👍
 
Onsdagen den 2 maj så jobbade e jag mellan 7.30-15.15. Därefter blev de att jag skickade tillbaka 2 st plagg från Nelly och handlade lite på Ica till middagen innan de va dags att hämta grabbarna i Järna. De hade varit lika snälla å underbara som vanligt.
Väl hemma så tog vi en promenad till grannarna för att se om dom va hemma. Theo ville leka med deras yngsta grabb som är 6 år (han hade även varit å plinga på dagen innan å frågat om Theo va hemma) och som tur va så va han hemma. Han följde med oss hem å. Lekte för fullt med Theo ute på vår gård. De hoppade studsmatta, lekte med alla bollarna, lekte i gung-& klätterställningen och spelade lite innebandy på gräsmattan. Därefter gick de hem till William (de hoppade bara över staketet på baksidan) en stund innan dom skulle äta. Theo fortsatte då leka själv ute i vattengropen i rabatten på vår tomt tills vår middag va klar. Blev något nytt recept- pasta pesto gryta med kyckling. Receptet kommer upp senare👍
Theo som inte är så jätte förtjust i just kyckling tyckte de va gott trots allt. Så detta kommer jag göra fler gånger. Resten av kvällen blev de lite sagoläsning, tv tittande å massa bus. Fick även Theo att bada å tvätta håret innan läggdags (ogillar starkt att blöta håret å få vatten i ögonen, medan Casper är tvärtom).
Lagom när grabbarna hade somnat så kom älsklingen hem från enduro åkningen. Hade tydligen gott väldigt bra så de va en glad man som kom hem. Trött men glad😊 kröp till kojs direkt när han hade duschat å småpratade innan vi somnade.
 

Godmorgon...

... Till er som har sovit i natt. För min egen del så hade de egentligen varit skönt å fått gå å sova någon timme men icke då. Nu blir de å göra sig i ordning för denna fredag å vad den här dagen har att bjuda på😊
 
Sover grabbarna när jag kommer hem blir de att väcka älsklingen å skicka iväg honom till jobbet. Därefter blir de å krypa ner en stund i sängen bredvid guldklimparna tills dom vaknar. Därefter frukost, påklädning å sen ta en promenad till en av grannarna. Om dom inte sover så börjar vi med frukost direkt.
Casper (och Theo) ska få leka med en kille som heter Troy, som är 3 mån äldre än Casper. Blir att vara där å fika tills Casper ska sova. Jag skulle vilja krypa ner i sängen tillsammans med honom å sova lite, men samtidigt så skulle jag behöva rensa ute i rabatten + att jag inte vill lämna Theo helt själv. Han kanske kan ligga i sängen han också å kolla film under tiden. Brukar gå hem för honom. Får se hur jag gör när de väl e dags 😊
 
Nu blir de iaf hemgång från jobbet. Receptet på pasta pestogrytan med kyckling kommer upp under dagen (tidsinställt inlägg). Så håll utkik!
 
 

Vår valborg

Våran valborg vart väldigt lyckad. Jag jobbade natt mellan sön å mån, så lagom när jag kom hem på morgonen så låg alla grabbarna å sov fortfarande. Trodde jag.. Casper satt tyst i sin säng å lekte med sin nallebjörn 🐻 De va tänkt att jag skulle krypa ner i sängen ett par timmar men när Casper sken upp som en ☀ när han såg mig så beslöt jag mig för att byta blöja på honom, fixa en välling flaska å lägga oss i soffan framför en film medan vi väntade på att resten av familjen skulle vakna. Lillskrutten låg helt still å såg fascinerande ut när han kollade på Smurfarna. Vid 9 tiden vakande resten av familjen till liv å vi åt frukost tillsammans innan lite innepyssel utfördes.
Mitt på dagen tog jag ut grabbarna på gården. De gu gade, lekte med stenarna, åkte rutschkana, hoppa studsmatta å Theo lekte i vattengropem i rabatten.
 
Jeppe å Evelina kom sedan på besök. De skulle fira valborg tillsammans med oss samt sova över. Medan våra män förberedde grillen så fixade vi tjejer tillbehören samt passade grabbarna. Efter maten å att vi hade dukat av, satte vi oss ner å spelad e lite kort. Theo ville vara med å spela med sin pappa, medan Casper röjde runt på golvet. Lagom när klockan hade slagit 20 så klädde vi på oss å begav oss till områdets brasa istället för inne i Nykvarn. Theo ville självklart cykla så då fick han de. Vi stod å pratade med några grannar emellan åt å med varann. Theo lekte med några andra grabbar, sprang å letade grenar samt kasta in dom i brasan. Det va Theos majbrasepremiär, å de såg ut som han njöt😊 Casper njöt lika mycket i vagnen där han satt eller uppe i Jeppes famn.
 
Resten av kvällen så vart de lugnt. Nattade grabbarna, vi satt å snackade skit å kollade på serie (solsodan- så himla grym!) samtidigt som vi åt lite snacks å drack gott. Kröp till kojs mellan 23.30-00.30. Blev att jag älsklingen myste lite innan jag somnade på hans bröst. Absolut bästa platsen att somna på😍
 

3 maj = nattjobb

Godkväll på er! Hoppas att ni har haft en bra torsdag och njutit av ett bättre väder än vad vi har haft här i Nykvarn. Ditt har tyvärr inte blivit ngt bloggande nu på några dagar men ska nu i natt sammanställa hur veckan har sätt ut. Jag jobbar nämligen natt så har (nästan) all tid i världen att uppdatera bloggen nu. Kommentera gärna om det är något speciellt ni vill läsa om😊
 
Tidigare i veckan gick vi in i maj månad. Hur skönt är inte det! Våren är här (dock märks de inte när man tittar ut genom fönstret, regn, blåsigt å allmänt ruskigt), fåglarna kvittrar, rabatterna börjar fyllas med blommor, grillsäsången är i full gång och man hör glada barn som springer runt å leker utomhus betydligt me rän tidigare. Casper fyller även 1 år (!!!!) om 2 veckor, vilket känns så overkligt. Han föddes ju precis😯 Tycker att tiden har gått så pass mycket snabbare sen man fick barn! En stor anledning är nog att dagarna ser helt annorlunda ut å att de e betydligt mer att göra utöver standard sysslorna i vardagen, som bl.a blöjbyten, matning, nattning och vilostunder tillsammans med sin bebis, promenader, städning efter spyor, trösta en gråtande bebis. Ni som har barn kan nog hålla med om att listan kan göras lång😅 men barn e bra underbara å de finaste man någonsin kan önska sig 😍
 
Hur har vi fått denna torsdag att gå då? Jo genom en sovmorgon till kl. 8.30. Därefter frukost å påklädning av grabbarna (å mig själv förstås). Gick ut på förmiddagen trots de ruggiga vädret. Theo började leka direkt i en grop i rabatten som fyllts med vatten, Casper varvade med att lek med en boll och en spade, medan jag försökte rensa lite i framsidan rabatt. När Casper skulle. Sova vid 12 så gick vi ut på en promenad med vagnen å Theo cyklade. Vi trotsade regnet. Vi besökte hästarna på gården, innan vi begav oss hemåt.
Lunch tillagades, lite tv tittande å städning av båda badrummen och golvet samt undanplockning under hela eftermiddagen. Älsklingen kom hem vid 15 tiden å mina päron kom förbi en sväng vid 16 tiden. Direkt när de hade åkt så kröp jag ner i sängen å sov i knappt 4 tim innan jobbet kallade. Oh här sitter jag nu. Trött men ändå inte rastlös 😊
 

RSS 2.0