Gullegrisen <3

Det blir aldrig som man har planerat har jag märkt. Blev inte att jag och Evelina träffades. Vi båda måste ha glömt bort det för vi snacka inte idag överhuvudtaget ^^
Blev att jag och Theo tog en lång sovmorgon till halv 12 innan det va dags att kliva upp och få någonting gjort innan älsklingen skulle komma hem runt 14 tiden. Diskmaskinen hann bli urplockad, brorsan fick rent hos sig och man hann gå en sväng med dammsugaren. Det hann inte med så mycket annan mellan amningarna ^^
Passade på att ta en dusch när Micke sedan anlände - riktigt skönt! Resten av eftermiddagen bestod av amning och lite mys med mina favorit killar, innan det va dags för mig och Theo att åka till Järna för att fira min 17-åriga kusin. Det va trevligt att träffa släkten igen, och det bjöds på tacos!
Kom hem strax innan 22 tiden, till älsklingen som satt fastklistrad vid datan och streamen, där jag lämnade honom vid halv 6 tiden haha. Theo hade somnat i bilen så vi bar in honom till vaggan, där han nu fortsätter drömma så sött :) Det blir nog dags för sängen för mig också alldeles strax. Känner att John Blund börjar komma...
Hoppas på att få mysa lite med älsklingen innan jag somnar men känner jag honom rätt så lär han sitta uppe långt in på natten och spela ;) vi får se helt enkelt!

Imorgon blir det som vanligt en lugn dag för mig å lillkillen, medan älsklingen och Mika ska till Hovet för att heja fram sitt AIK till en ny vinst i kvalserien. Ska försöka komma ut på en lite längre promenad i solen (förhoppningsvis). Resten av lördagen har jag inget planerat. Micke lär ju inte komma hem förrän närmare 20 tiden, så vi får se vad jag hittar på helt enkelt :)

Nä nu blir de nog att börja fixa sig till sängen, för att orka upp när Theo vill ha mat i natt.
Hoppas att ni har haft en trevlig fredag så hörs vi.
Puss å kram <3

Lyckan att få vara din mamma <3

Måste bara tillägga att man märker stor utveckling hos Theo, vilket är helt magiskt att se!
Bara att han är betydligt mer vaken om dagarna och hänger med med blicken är fantastiskt att se. Han har även blivit riktigt start i nacken och kan snart hålla upp huvudet helt utan att tappa styrkan. Blir det en lite för hastig rörelse så märker man att han inte riktigt hänger med, med nacken så man måste vara beredd med en hand bakom ifall det skulle hänga.
Theo har även börjat fästa blicken på färgglada föremål som rör sig, samt små le lite till och från (inte ett sånt leende som de lägger på när de kissar i blöjan haha). Måste säga att han har världens finaste och sötaste leende ever! Hela han är ängel och otroligt fin!!!!!!! <3

Att få vara Theos mamma är det bästa av allt, och att få följa hans utveckling hela livet framöver är något jag verkligen ser fram emot <3 Är överlycklig, och världens stoltaste!
Du kommer aldrig att förstå min kärlek till dig Theo, samt till din pappa <3

Silence is sometimes the best answer.

I tisdags tog jag och Theo en liten promenad ner på stan för att möta upp mamma (som även fyllde 46 år - STORT GRATTIS - ung mormor!) och därefter gå till BVC. Där skulle de mäta, väga och undersöka honom för att se att han följer med i blicken och reagerar på vissa saker.
Visades att på 1mån så hade han gått upp från 3816g ->4870g och från 51 cm ->56,7cm ! Snacka om att det har hänt grejer på den här korta tiden!! Känns jätte skönt att man hela tiden får klartecken att Theo får i sig tillräckligt av den bröstmjölk jag ger honom, och att vi inte längre behöver ge honom någon ersättning :) Han kommer bli en lång kille känns det som om han fortsätter så här framöver !
Han följde även med i blicken väldigt bra när barnmorskan höll en nallebjörn med en röd tröja framför honom och förde den från vänster till höger samt andra hållet. Allting såg jätte bra ut och Theo verkar vara en mycket nöjd kille =)

Igår blev de att jag och Theo tog bussen till Järna halv 11 för att hinna ta en promenad med mamma innan det va dags att hjälpas åt att fixa inför mammas födelsedagsfirande med släkt och bekanta kl.18. Theo passade även på att "leka" lite med sitt gym medan vi fixade hemma.
Kvällen blev lika trevlig som vanligt, men det största fokuset va nog inte att fira mamma utan de va att alla ville träffa och välkomna minstingen i släkten, vilket mamma hade räknat med haha <3
Närmare 21 tiden åkte vi hem och bäddade ner oss i sängen på en gång då vi va dödströtta! Micke somnade som vanligt inom 1 min och Theo som vanligt under amningen med tutten i munnen. Så sött att se mina favorit killar ligga i likadan sovställning. Va e de man brukar säga - sådan far sådan son! <3

Idag va det tänkt att träffa Alex, och fika hemma hos henne. Som vanligt kommer det tyvärr saker i vägen, så man får skjuta upp träffen igen. Va nämligen så att jag blev tvungen att springa ärenden åt mamma och prova lite saker innan det va dags att möta upp älsklingen för att träffa pastorn och prata lite angående Theos dop. Blev att pastorn ville få en uppfattning om oss och hur vi ställde oss till dopet, samt lite runt omkring med alternativ till datum osv. Skönt att planerna äntligen är igång så man snart kan börja med inbjudningarna och allt runt omkring! =)
Sen vi kom hem så har vi inte gjort så mycket. Jag har ammat skrutten och lagat mat medan älsklingen har dammsugit, gjort rent till brorsan och tagit det lugnt framför datan.
Vi har även kollat på när AIK slog Malmö med 4-2.
Imorgon blir det att träffa Evelina och ta en promenad med henne på dagen innan de e dags att bege sig till Järna för att fira min kusin som fyller 17 idag.

Alldeles strax blir det att krypa till kojs med mina tre älsklingskillar!<3
Förhoppningsvis så får man även sova hela natten, precis som vanligt =)

Älskar livet som mamma!

I fredags hann man inte se eller träffa älsklingen så mycket. Sa hejdå till honom som vanligt kl.5 då han skulle iväg till jobbet. Tog det lugnt och hann inte göra så mycket fram till att Micke återigen kom hem vid 14 tiden. Blev bara att han hoppa in i duschen å gjorde sig i ordning innan de va dags att dra ner till tåget då han skulle möta upp Mika i Stockholm å gå på AIK matchen. Va meningen att jag å Theo skulle ha tagit sällskap med Micke ner till stationen, men blev tvungna att vända efter halva vägen då Theo börja skrika hysteriskt. Självklart så somnade han direkt när man hade vänt hemåt... Istället för att gå hem igen så va jag ute å gick tills mamma slutade kl.17. Blev att vi tre stannade hos min morbror på vägen hem då Theo vakna å va hungrig. Framåt 19 tiden gick vi hem å beställde pizza, för att käka framför AIK matchen å Let´s Dance. Vi tre hade de väldigt mysigt hela kvällen och Theo sov på sin mormors bröst hela tiden. Märks att de trivs i varandras sällskap<3 Älsklingen kom hem vid 23 tiden. Blev nästan att vi gick å la oss direkt <3
Hela helgen blev de att vi tog det lugnt. Hände ingenting på lördagen, och vi åkte till mina päron i söndags på middag. Jag och mamma va ute på 2tim promenad med Theo medan de andra kollade på AIK match. Resten av kvällen blev de att vi satt å små prata medan våran lilla skrutt låg å sov i soffan <3
I måndags blev vår älskade Theo 1 mån! Tiden har gått ruskigt fort samtidigt som man tycker att han har funnits i våra liv så mycket längre än 1mån. Tror att det har med att både jag å Micke växte in i föräldra rollen direkt och älskar det nya livet! Kan inte göra något annat när man har en ängel till son <3

True love never ends! <3

Aldrig har jag älskat någon så mycket som jag älskar er!! Ni är mitt allt och utan er skulle mitt liv inte vara så perfekt som det är idag! Vad vore jag utan era andetag!!<3

Underbara Theo <3


Theo är klockan nu för tiden!

Ledsen för grymt dålig uppdatering. Tyvärr blir det så nu när man har en bebis här hemma som bestämmer hur mycket man ska hinna med i vardagen, och som ni har märkt så har jag inte prioriterat bloggen den senaste veckan... Men ska försöka bättra mig!

Det har som sagt hänt rätt mycket sen sist. Theo har varit med för första gången och storhandlat tillsammans med mig å mamma. Det tog betydligt längre tid än va vi trott och hoppats på- 6 tim från dörr till dörr!!! Inte riktigt va man hade förväntat sig när man åkte hemifrån vid 12 tiden.Sen så kan jag ju tillägga att vi åkte runt till flera matbutiker för att köpa det som va billigast på rätt ställe, dvs. vi handlade inte bara i en och samma butik! Slutade med att vi alla käkade middag hemma hos mamma å pappa- mycket trevligt! :)

Nämnde i förra inlägget att jag skulle träffa Evelina och Milliam på fredagen. Det vart som bestämt och de fick även träffa Micke för första gången. En trevlig fredags eftermiddag!
Avslutade kvällen i Gnesta hemma hos mina underbara svärföräldrar! :)

På lördagen sov vi ut, och begav oss därefter till min morbror för att fira hans 40- års dag i efterskott. Blev att vi kom dit vid 16 tiden och gick inte därifrån förrän närmare 23. Det trevliga va även att jag träffade min enda tjejkusin Ida, som jag inte hade träffats på säkert 2år. Kul att hon även fick träffa lilla Theo när hon ändå va här på besök. Blev att hon sov över hos oss medan hennes pappa slaggade hos mina päron.

Skönt med en lugn söndag!
Det har egentligen inte hänt så jätte mycket denna vecka när jag tänker efter men samtidigt har man inte haft tankarna på bloggen över huvudtaget.Den är och kommer vara lite till sidosatt framöver, och det hoppas jag att ni har förståelse för.

I tisdags hade Theo för första gången en skrik eftermiddag. Från ingenstans så vart han helt hysterisk och ingenting hjälpte; varken amning, välling, blöjbyte, närhet, att han va för varm m.m.
Jag vart helt maktlös och hormonerna sattes igång igen. Tur att mamma va på besök, för de var alldeles för jobbigt för mig. Fick panik för att jag inte kunde göra något för att få honom nöjd...
Det kändes inte bättre av att Theo fortfarande skrek när Micke kom hem, då jag, mamma å Theo direkt skulle åka på basketmatch. Jag kände mig så himla taskig mot min älskade att jag bara drog och tog med mig Theo.. Hade iofs sagt att vi skulle på basket men det kändes som om att jag tog älsklingens son ifrån honom när det va som jobbigast, istället för att stanna hemma och ta hjälp av Micke.... Som tur va så tog älsklingen inte illa upp å sa att han förstod. Snacka om att jag älskar honom!!! Han e mer än guld värd!!<3
Theo somnade för första gången i sin egen säng (vagga) vilket va riktigt skönt då jag behövde bli omhållen av Micke efter den jobbiga eftermiddagen. Va riktigt mysigt å har saknat att somna på hans bröst<3

I onsdags fick vi besök av Mika på kvällen. Blev att vi 4 kollade på när AIK förlorade mot Örebro. Ni kan nog gissa hur älsklingens och Mikas reaktion va efter matchen^^ Tog det väldigt lugnt resten av kvällen<3

Idag, fredag, har man sovit till och från enda fram till halv 12. Helt underbart å ha en son som sover hela nätterna och som somnar om direkt när han fått mat. Tog det lugnt fram till att älsklingen kom hem vid 14 tiden. Vi tog en promenad ner till stan då Micke skulle hinna med tåget för att möta upp Mika och gå på AIK matchen. Jag tog en längre promenad fram tills att mamma slutade jobba kl.17. Vi gick förbi min morbror på vägen hem å umgicks lite med dom innan vi gick hem. Köpte hem en varsin kebabtallrik å käkade framför "Let´s Dance". Mycket trevligt! Theo myste med sin mormor hela kvällen tills hon åkte kvart över 11, då även älsklingen kom hem från matchen.
Snart blir de att sova. Jag ska endast amma klart guldklimpen å byta hans blöja, innan det blir att krypa till kojs!

Hoppas att ni har haft en underbar vecka å får en fortsatt trevlig kväll så hörs vi!
Puss å kram <3

Alltid vid din sida!

Ändrade planer idag. Blir å träffa Evelina och lilla Milliam på fredag istället, då Milliam va förkyld idag.
Jag å Theo tog det lugnt hemma idag istället innan Åsa från BVC kom på besök. Hon gav mig information om vad de arbetar med på BVC, lite allmänt om vad man ska tänka på för att undvika spädbarnsdöd och lite annat smått å gott. Hon avslutade med att väga Theo. Han väger nu 4210g till skillnad från en vecka sedan då han vägde 3968g. Känns otroligt skönt att man nu har på papper återigen att lillkillen får i sig tillräckligt av den bröstmjölk jag ger honom :)

Han ligger nu här bredvid mig i soffan och sover, efter att både Bonnie och Hampus sagt hejdå och åkt hem. Va mycket trevligt att träffa dom igen, och hoppas att de blir snart igen.
Snart blir det nog att börja med maten, och därefter skriva inköpslista tills imorgon då jag å mamma ska iväg å storhandla.

Har inte så mycket mer å tillägga i detta inlägg, då det inte har hänt något speciellt idag mer än BVC besöket, så ni får ha en fortsatt trevlig tisdags så hörs vi!
Puss å kram <3

Theo 2v gammal! <3

Micke jobbade sin första arbetsdag på 2v. De va riktigt segt att få iväg honom i morse, men lyckades tillslut. Jag och Theo sov vidare några timmar till innan vi gick ner på stan för att träffa mamma en stund på hennes rast. Att hålla tider när man har en liten bebis är inte lätt. Skulle ha gått vid halv 1 hemifrån men kom inte iväg förrän 13.15 då jag blev tvungen att amma honom och byta kläder på Theo 2 ggr samt byta tröja själv (först spydde han ner första plaggen, å därefter kissade han ner både sig själv och mig). Tiden rinner iväg väldigt fort när man alltid ha något att göra haha ^^ Väl nere på stan så sprang vi på Sofia och hennes mamma på Åhléns. Blev att man stod å prata med dom en stund innan vi gick vidare. Mycket trevligt! :)
Blev att jag å en sovande Theo tillbringade hela dagen nere på stan. Kom hem strax innan 17 tiden, då även älsklingen kom hem från jobbet. Sen dess har vi bara tagit det lugnt och ska snart börja med maten. Bjuds på kyckling och klyftpotatis med bea och tzatziki!. Smaskens!

Imorgon blir det fullt upp, lika så resten av veckan - kul! Ska träffa Evelina imorgon, innan man får besök av BVC och därefter kommer Hampus och Bonnie på besök för att äntligen träffa Theo.
Onsdag blir de att umgås med mamma och passa på att storhandla.
Torsdag ska jag först träffa mina brudar på stan, innan jag ska möta upp Alexandra.
Förhoppningsvis så blir det en lugn fredag men det vet man aldrig ;)
På lördag blir det att åka och fira min morbror som fyllde 40 år förra veckan.

Nä men nu måste jag slänga ihop maten innan Theo vaknar och själv vill ha mat.
Hoppas att ni får en fortsatt trevlig måndag så hörs vi!
Puss å kram<3

Helgmys

I lördags fick vi besök av min farmor å farfar vid 12 tiden. De hade med sig en varsin semla till oss, och några presenter till Theo - jätte söta kläder! Trevligt att de kom förbi en stund och lekte lite med sitt barnbarns barn.
Framåt 13.30 tiden så kom mamma förbi då vi skulle gå upp till Täljehallen tillsammans för att kolla på Kings matchen, och visa upp Theo för de som jobbade där (de hade endast sätt bilder och hört mamma berätta - de såg fram emot att träffa miraklet i verkligheten). Riktigt skönt å gå i vår vädret tillsammans med mamma och en sovande Theo i barnvagnen :)
När vi kom fram så ville alla hålla och krama om Theo, t.o.m. vakterna ;) haha. I stort sätt under hela matchen så sov guldklimpen i mitt knä med sina nya gröna hörlurar som mamma hade köpt. Vinst tillslut!
Efter matchen så åkte vi hem å hämtade Micke, innan vi fortsatte hem till mamma å pappa för att käka middag och titta på Melodifestivalen. Mycket trevligt!! Grattis Sanna Nielsen!
Blev att älsklingen och Emil kollade på MMA istället för slutet på mellon. Jag somnade i soffan tillsammans med lille Theo. Väcktes av att älsklingen kom å satte sig bredvid samtidigt som han lätt berörde min kind - älskar när han gör så!
Vi tackade för oss och åkte hem till lägenheten. Jag å Theo gick å la oss direkt, medan älsklingen satte sig vid datan en stund. Blev att man lätt vaknade till när han kröp ner bredvid oss, men somnade om direkt <3

Igår blev de att vi tog det lugnt hela dagen. Vi skulle ha åkt till svärföräldrarna på kvällen och käkat middag, men älsklingen avbokade middagen då han inte mådde så bra och jätte tung i huvudet. Blev istället en mysig söndags kväll hela familjen framför tv´n innan de va dags att slagga<3

Graviditets fotograferingen av Alexsandra :)

Här kommer några av bilderna från graviditets fotograferingen :) Väldigt fina bilder! <3

Första riktiga skrik kvällen...

I natt blev de att man vaknade någon extra gång för att ge Theo mat jämfört med den senaste veckan. Som tur e så somnar man om väldigt fort igen. Blev att jag och Theo inte gick upp förrän närmare 13 tiden, medan älsklingen va så pass duktig att han gick upp kl.7 trots att han e ledig! Han börjar iofs jobba på måndag så han ville försöka vända tillbaka dygnet lite för att orka upp nästa vecka.

Som vanligt, när man har en så pass snäll och underbar son, så bestod i stort sätt hela dagen av blöjbyten, ge Theo mat (både amning och välling då han äter så pass mycket och ej blir mätt) och försöka få honom och sova.
Fick även ett kort besök av min mormor och morfar samt Alexsandra som skulle lämna graviditetsbilderna från fotograferingen den 8 feb- blev riktigt snygga (bilder kommer i senare inlägg) :)
Däremot nu i kväll så fick jag och älsklingen vara med om en hel del skrik då Theo va övertrött, visste inte alls va han ville och vägrade att suga tutte eller ta emot vällingen. Måste erkänna att man kände sig väldigt maktlös och visst inte alls vad man skulle ta sig till. Man försökte med allt. Byta blöja, ge honom närhet, mata honom osv, men ingenting funkade.Tillslut så gick det att han fick tag på mitt bröst så att han lugnade ner sig.
Nu ligger han här bredvid mig och sover så sött! <3 Både jag å älsklingen funderar på å slagga vi också, så vi kan ta vara på helgen innan det är dags för en arbetsvecka för Micke och min riktiga mammaledighet börjar på riktigt (att vara hemma själv om dagarna). Har en känsla av att de kommer ta på ens krafter även om man har världens snällaste son som i stort sätt aldrig skriker<3

Fler inlägg kommer förhoppningsvis imorgon eller inom någon dag. Då kommer även lite bilder på Theo från den senaste veckan, och några av graviditetsbilderna som Alexsandra tog :)

Hoppas att ni har haft en toppen fredag, och att ni får en trevlig helg ifall jag ej hinner med något mer blogginlägg denna vecka!
Puss och kram på er alla trogna läsare <3

PS. Glöm ej att kommentera ifall ni har frågor eller åsikter :)

Första veckan hemma i lägenheten! :)

Fre- sön :
Vi hade bestämt oss för att inte ta emot några besök dessa dagar, mer för att vi själva skulle komma in i allting och för att lillkillen skulle vänja sig vid oss och brorsan, och inte ha en massa springande fram och tillbaka de första dygnen.
Dagarna såg i stort sätt likadana ut så de blir en kort sammanfattning av helgen som va. Vi fick (precis som på BB och torsdags natten) sova hela nätterna. Vi blev tvungna att ställa alarm för fjärde timme för att ge vårt mirakel mat, men vi kunde därefter somna om direkt, eller så hann jag somna under tiden jag ammade ^^
Vi tillbringade våra förmiddagar i sängen och barnprogramstittande - underbart mysigt! :) Resten av timmarna bestod av blöjbyten, amning/välling och i stort sätt att man låg i soffan och åskådade vår lilla son - vi hade ännu inte bestämt namn på honom, därför skriver jag fortfarande lillen.

I måndags blev lillkillen 1v. Kändes fortfarande overkligt att han faktiskt e vår son, och ingen annans! Som tur e så växer man in i föräldrarollen för var dag som går!
Denna dag va de betydligt mer å göra än helgen. Vi blev tvungna att storstäda hela lägenheten tanke på att mäklaren skulle komma på tisdagen för att fotografera. Städningen tog hela dagen verkligen. Vi skulle även hinna med tvättstugan och ett återbesök på BB för att se att han hade gått upp i vikt (fått i sig tillräckligt med näring) och testa hörseln. Hörseln va utmärkt och guldklimpen hade nu gått upp till 3968g (3700g ca när vi lämnade BB i torsdags) -> KÄNNS UNDERBART!!!
På kvällen kom Malin, Ulrik och Laila på besök en kort stund för att träffa lilleman. Mycket trevligt! Blev inte länge som vi va vakna efter besöket. Somnade som tre stockar i sängen <3

Tis och ons blev det bara att vi tog de lugnt hemma (om jag minns rätt haha). Som vanligt så får vi sova om nätterna, och vi mår toppen här hemma. Tycker inte att de e jobbigt alls att vara förälder som man har hört, men får väl säga peppar peppar ^^ haha.
Jennie kom förbi en kort stund för att träffa guldklimpen - mycket trevligt :) På kvällen åkte hela familjen iväg för att kolla på när älsklingen skulle spela sin sista hockey bockey match. Riktigt kul å träffa alla hans lagkamrater igen + visa upp miraklet :) Slutade med vinst tillslut - grymt jobbat!!
Vi bestämde oss ÄNTLIGEN för att våran lilleman skulle heta THEO efter mycket om och men här hemma!!!! :D <3<3<3<3<3<3

Igår (tors) va de en händelserik dag också. Skulle till Kl.10 skulle vi till social - och omsorgskontoret för att Micke skulle fylla i faderskapspappret samt den gemensamma vårdnaden över knodden eftersom vi inte är varken förlovade eller gifta, annars hade han automatiskt sluppit detta.
Efter besöket där åkte vi hem igen, slängde i oss lite å käka innan Micke åkte iväg för att tatuera resten av bröstet. Jag skulle endast byta blöja och sätta på lillkillen rena kläder, för att sedan bege mig ner på stan för att träffa Mickis halv 12. Men det där med att passa en tid, funkar inte riktigt nu när man har en bebis också haha.
När jag precis hade tagit av Theo blöjan så kissade han över hela skötbordet och sig själv, så jag blev tvungen att bada honom innan jag kunde gå hemifrån.
Käkade lunch och hade de allmänt trevligt med Mickis i några timmar innan hon blev tvungen att ta bussen hem :) Sprang på Sara Torpner när jag skulle hem, vilket gjorde att man inte kom hem förrän närmare 17 tiden. Micke kom hem från studion närmare 18 tiden.
Blev att vi tog det lugnt i soffan framför tv´n med lilla Theo resten av kvällen :) Obeskrivligt hur mysigt de e!!!!! <3

Dagarna på BB

Dagarna på BB va riktigt slappa och väl behövda. Vår älskade son sov hela nätterna, små skrek endast när han va hungrig eller ville ha blöjan bytt. Jag och älsklingen passade då på att ta vara på tiden tillsammans. Vi låg och kollade på serier, vilade, myste, åskådade vår älskade guldklimp där han låg i sin säng eller bredvid oss i sängen, käkade lunch och middag tillsammans med andra nyblivna föräldrar samt njöt av att äntligen vara en liten familj på riktigt :) Barnmorskor tog lite prover några gånger om dagen för att se att allting följde normal kurvan, vilket de gjorde alldeles utmärkt.

På tisdagen kom Madde, Sara, Edith och Mika på besök för att få träffa miraklet och på onsdagen kom även gudmor (Mikaela) på besök. Mycket trevligt att man fick lite besök så tiden gick lite fortare, än att bara ligga på rummet även om det va skönt och mysigt.
Micke sov kvar på BB mån och tis natt, men blev tvungen att sova hemma natten till torsdagen då vi blev tvungna att byta vårt familjerum till ett allmänt rum. Måste erkänna att det va väldigt tomt och ensamt när älsklingen åkte på onsdagskvällen, även om jag hade lillens närhet. Blev t.o.m. så jobbigt att jag fällde någon tår (hormonerna sattes igång igen) när man låg i sängen, höll knodden mot sitt bröst samtidigt som man smsade med killen i mitt liv. Hur mycket man än umgås och ser varandra, så gör det bara ondare å ondare att vara ifrån sin andra hälft!! <3
Som tur va så kunde jag tillslut somna till knoddens djupa andetag, vakna endast när jag skulle amma knodden, men det skönaste va att nattens timmar flög förbi!!!

På torsdagen kom barnmorskan förbi på morgonen för att återigen väga lillen för att se om han hade gått upp de gram som han gick ner första dygnet (3816g -> 3542g). Han hade i stort sätt gått upp all den vikt han hade gått ner och vägde nu runt 3700g, vilket betyder att min amning fungerar och att han får i sig tillräckligt med mat/näring - underbart !
Micke kom till BB vid lunch tid, vilket kändes tryggt och mysigt. Blev att vi tog det lugnt precis som de tidigare dagarna och bestämde oss för att packa ihop och bege oss hemåt framåt 14 tiden. Vi hade ett utskrivningssamtal med en barnmorska och fick lite tips om hur vi skulle bete oss hemma då vi skulle klara oss själva.
När vi kom hem så började vårt familjeliv på riktigt. Oron hur brorsans reaktion skulle bli när lillen kom hem släppte direkt när vi kom innanför dörren. Han tassade fram till Maxi cosin där knodden låg i, nosade lite och satte sig bredvid och skådade sin lillebror. Känns underbart att det inte uppkom någon svartsjuka dem emellan :)
Resten av torsdagen va de bara att försöka komma in i sina rutiner, precis som vi hade haft på BB och ta timmarna som de kom.Allting gick jätte bra från att vi kom hem tills att vi gick å la oss. Lillen sov som vanligt hela natten, och gav tecken på när han ville ha mat eller blöjan bytt. Känns underbart att allting har gått så himla bra: hela graviditeten, förlossningen och allt med knodden än så länge!!<3

Jag måste även säga att dessa 3 dygn på BB va riktigt väl behövda och man fick verkligen det stöd och den hjälp man behövde oavsett vad det gällde. Har ingenting att klaga på när det gäller dessa dagar och på hur vi blev behandlade/bemötta av personalen på BB! STORT TACK!!! :D

Puss å kram på er alla läsare!
Ni får tyvärr stå ut med att inläggen kommer med glesare mellanrum nu för tiden ^^

Lite bilder från första besöksdagen :)


24/2-14 bemötte våran älskade son ÄNTLIGEN världen!!!!!!!!!!!! <3<3

Ledsen för dålig uppdatering, men denna vecka så har jag haft tankarna på något som är sjuuuukt mycket viktigare å underbarare än att sitta framför datorn och blogga. Det är nämligen så att i måndags morse kl.5.38, bemötte min och älsklingens underbara son ÄNTLIGEN världen!!!!! :D Så himla underbart och helt magiskt att vi äntligen är föräldrar på riktigt, och det bästa e att det är till denna ögonsten- världens finaste!!!!<3

Det sjuka e att allting gick så himla fort! När jag skrev förra inlägget så hade jag inga som helst tankar på att jag skulle bli mamma några timmar senare. Vi här hemma i lägenheten gick och la oss vid 23 tiden i söndags. Micke somnade som vanligt på en gång, medan jag som vanligt låg vaken en stund.
När jag precis höll på å somna så sattes första värken igång (00.20 tiden ca). Jag trodde först att det va en förvärk som hade blivit lite starkare så jag lät bli att väcka Micke. Men när smärtan sedan blev starkare och starkare för varje värk så insåg jag att det inte va några förvärkar utan att de riktiga värkarna hade satts igång. Envis som jag är så låg jag och plågades enda fram till att klockan blev 1.15 då jag väckte Micke. Han frågade hur allting va å om han skulle ringa förlossningen. Strax efter halv 2 så ringde han in och frågade hur vi skulle ställa oss till fråga. Jag svarade på lite frågor som barnmorskan ställde och beslöt sedan för att försöka stanna hemma en stund till, tills värkarna kom i en 3 min intervall (jag hade ca 6 min intervall när vi ringde) eller om jag kände obehag att vara hemma. Halv 3 ringde vi igen till förlossningen då värkarna kom betydligt mer regelbundet och att oron började komma smygandes.
Vi packade ihop det sista och Micke sprang ner för att köra upp bilen medan jag försökte övervinna värkarna med att ANDAS.

Jag kände mig konstigt nog väldigt lugn trots den fruktansvärda smärtan när vi satte oss i bilen och närmade oss sjukhuset. Vi fick ett varmt välkomnande & blev väl omhändertagna när vi anlände till förlossningen. Både jag å Micke trodde att vi skulle bli tvungna att åka hem igen då det va för tidigt i förlossningsskedet, men där hade vi fel. Vi blev inskrivna kl.03.07 då jag redan va öppen 5 cm.
Värkarna kom allt tätare och det kändes inte som om att jag hade någon som helst vila mellan dem, max 15 sek och då tar jag faktiskt inte i.
För varje värk som kom så blev det att jag snabbt ryckte till mig älsklingens hand och jag tror nog att jag krossade den ett par gånger pga smärtan. Envis som jag e så hade jag fortfarande inte bett om någon smärtlindring. Måste även tillägga en liten rolig grej (även om det inte va något jag tänkte på just då) lite snabbt att eftersom allting hade gått så ruskigt fort så hade jag inte hunnit tömma blåsan så jag fick lov att kissa i en karteter (en slags påse) ^^

Strax efter kl.4.30 så visades de att jag redan va öppen 8-9 cm och att det inte skulle dröja länge tills det det va dags för krystnings dags. Värkarna gjorde bara ondare och ondare så tillslut bad jag om lustgas - vilket va grymt skönt och det underlättade verkligen smärtan. Måste säga att man vart lite groggy och jag kom på mig själv att jag skrattade lite emellan åt pga de, vilket Micke även gjorde :)

Enligt barnmorskan så hade jag riktigt bra och effektiva värkar så hon sa att inom 2tim så skulle vi vara föräldrar. Men det skulle inte ens ta 2 tim, för mitt vatten gick 05.14.
Jag minns att jag sa till barnmorskan att jag kände två tryck neråt, ena som om att jag behövde bajsa (INGEN OLYCKA INTRÄFFADE ;)) och att jag anade att det andra va huvudet som va på g. Tror att allting kom lite som en chock både för mig och Micke när barnmorskan sa i den stunden att hon såg huvudet och att det redan va ute 1-1,5 cm och att det va dags för mig att krysta (kl. va då 5.30).

Kl. 05.38 och endast 3 krystningar totalt så låg våran älskade son på mitt bröst och sög tutte. Känslan av att känna att hela huvudet hade kommit ut och att resten av kroppen bara hängde med som en hal ål är obeskrivlig. Hela processen och att få höra lillens första skrik samt hans när är oslagbar.
Jag glömde bort smärtan helt å hållet. Tårarna bara forsade på både mig och älsklingen då vi äntligen ÄNTLIGEN fick se vårt underverk !!!! <3 Så himla lyckliga!!!!!<3

Barnmorskan nämnde att man hade kunnat trott att jag varit med med om förlossningar förut, tanke på att det endast tog 2,5 tim från att vi skrev in oss tills att knodden låg på mitt bröst (hon mena att det gick ruskigt fort för att vara en förstföderska), att jag va otroligt lugn genom hela processen trots den extrema smärtan och som om att jag visste hur jag skulle bete mig, att jag hade riktigt effektiva värkar redan från start, behövde ha väldigt få krystningar & endast en liten värk för att få ut moderkakan (hel och fin), behövde endast sy 4 stygn efteråt och framför allt att jag mådde så pass bra under hela förlossningen :D
Min mage försvann i stort sätt på en gång också! Det är i stort sätt bara överflödigt hull som är kvar, men va hade man förväntat sig när man precis har fött en bebis haha. Trodde ärligt inte att den skulle försvinna så fort, även om det är väldigt individuellt de också.

Vi höll oss kvar i förlossningsrummet de första timmarna efter förlossningen för att vi skulle smälta allting (lite iaf) och ha lite lugn och ro tillsammans innan vi skulle få ett eget rum. Timmarna bestod först och främst av att ringa de närmsta och berätta hur allting hade gått och därefter blev de att amma, se på när lillen låg å sov så sött både i min och älsklingens famn, jag hoppa in i duschen (rättare sagt jag staplade mig till duschen då underlivet va uppsvullet, ömt & smärtsamt efter att ha sytt 4 stygn - vilket e väldigt lite för en förstföderska + efter hela förlossningsprocessen), lillen vägdes och mättes samt tog lite prover för att se att han hade normala värden.
Hans värden va normala, lite kall dock så det va viktigt att han kände våran kropp mot hans.
Han vägde 3816 g och va 51 cm lång = ingen liten bebis som min barnmorska trodde haha :D
När vi sedan flyttades till ett eget rum blev de mest att vi låg i sängen hela familjen och bara myste. Våran älskade son låg och sov hela dagen, små skrek endast när det va dags att byta blöja annars så skrek han aldrig :)
Vi käkade lunch och middag + fick besök av den nyblivna mormor, morfar, morbrorn, farmor, farfar, gammelmorfar och gammelmormor som va överlyckliga å smågrät av glädje :D De va kvar i säkert 2 tim innan vi behövde lägga oss å vila igen. Blev att vi kollade på Svensson Svensson via min ipad som vi hade tagit med oss. Barnmorskorna kom in regelbundet för att checka till knodden och ta prover igen för att se att han följer de normala värdena (görs på alla bebisar).
Somnade väldigt tidigt för att vara oss men inte så konstigt tanke på hur vår dag hade sätt ut + att jag inte hade sovit något sen kl.12 på söndags förmiddag.
Vi försökte få lillen att somna i sin lilla säng, men de gick inte då han ville känna närheten från oss, så vi tre sov i våran säng - riktigt mysigt att ha hela familjen samlad <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

När jag tänker efter på hela processen från att värkarna sattes igång tills att allt va över så må jag säga att både jag å Micke hanterade situationen på bästa sätt. Vi båda va väldigt lugna, stöttande, hade en dialog hela tiden, tog allting som det kom när det gällde varje värk osv.
Ingen av oss kände egentligen någon oro att någonting skulle gå fel eller att vi inte skulle klara av förlossningen, vi såg bara allt positivt i stunden och med hjälp av grymma barnmorskor till hands oavsett vad det gällde.
Jag tänkte ärligt inte så värst mycket när de första värkarna sattes gång, utan som jag skrev högre upp i inlägget så trodde jag att de va förvärkarna som hade fått en liten starkare karaktär.
När det gäller att försöka beskriva hur ont allting gjorde så vet jag inte riktigt hur jag ska förklara. De som har varit med om en förlossning kan nog intyga att det är en obeskrivlig känsla/upplevelse som man bara kan förstå om man själv har varit med om det. Smärtan kan man inte jämföra med något annan typ av smärta utan det enda jag kan säga är att det är den värsta och starkaste smärtan jag någonsin har känt men samtidigt så tyckte jag att den va mer hanterbar än jag hade föreställt mig. Sen vet jag inte om det har med att min envishet är som den är och att jag vill klara mig själv så länge som möjligt (därför jag ej bad om smärtlindring tidigare).
Att beskriva känslan när man hör bebisens skrik första gången är också en obeskrivlig känsla som man inte kan jämföra med något annat, likaså efter hela processen när man äntligen ligger där i förlossningssängen med bebisen liggandes mot ens bröst och suger tutte<3
Hur rädd och orolig man är inför och under förlossningen så garanterar jag att den känslan släpper så fort man hör bebisens skrik. Man glömmer bort smärtan helt och lägger all fokus på sin lilla ögonsten <3<3<3<3


Har ni frågor angående förlossningen å de så e de bara att kommentera :) En sammanfattning om dagarna på BB och de första dagarna här hemma återkommer i senare inlägg! <3

Puss å kram på er alla trogna läsare !!! <3

RSS 2.0