Dagarna på BB

Dagarna på BB va riktigt slappa och väl behövda. Vår älskade son sov hela nätterna, små skrek endast när han va hungrig eller ville ha blöjan bytt. Jag och älsklingen passade då på att ta vara på tiden tillsammans. Vi låg och kollade på serier, vilade, myste, åskådade vår älskade guldklimp där han låg i sin säng eller bredvid oss i sängen, käkade lunch och middag tillsammans med andra nyblivna föräldrar samt njöt av att äntligen vara en liten familj på riktigt :) Barnmorskor tog lite prover några gånger om dagen för att se att allting följde normal kurvan, vilket de gjorde alldeles utmärkt.

På tisdagen kom Madde, Sara, Edith och Mika på besök för att få träffa miraklet och på onsdagen kom även gudmor (Mikaela) på besök. Mycket trevligt att man fick lite besök så tiden gick lite fortare, än att bara ligga på rummet även om det va skönt och mysigt.
Micke sov kvar på BB mån och tis natt, men blev tvungen att sova hemma natten till torsdagen då vi blev tvungna att byta vårt familjerum till ett allmänt rum. Måste erkänna att det va väldigt tomt och ensamt när älsklingen åkte på onsdagskvällen, även om jag hade lillens närhet. Blev t.o.m. så jobbigt att jag fällde någon tår (hormonerna sattes igång igen) när man låg i sängen, höll knodden mot sitt bröst samtidigt som man smsade med killen i mitt liv. Hur mycket man än umgås och ser varandra, så gör det bara ondare å ondare att vara ifrån sin andra hälft!! <3
Som tur va så kunde jag tillslut somna till knoddens djupa andetag, vakna endast när jag skulle amma knodden, men det skönaste va att nattens timmar flög förbi!!!

På torsdagen kom barnmorskan förbi på morgonen för att återigen väga lillen för att se om han hade gått upp de gram som han gick ner första dygnet (3816g -> 3542g). Han hade i stort sätt gått upp all den vikt han hade gått ner och vägde nu runt 3700g, vilket betyder att min amning fungerar och att han får i sig tillräckligt med mat/näring - underbart !
Micke kom till BB vid lunch tid, vilket kändes tryggt och mysigt. Blev att vi tog det lugnt precis som de tidigare dagarna och bestämde oss för att packa ihop och bege oss hemåt framåt 14 tiden. Vi hade ett utskrivningssamtal med en barnmorska och fick lite tips om hur vi skulle bete oss hemma då vi skulle klara oss själva.
När vi kom hem så började vårt familjeliv på riktigt. Oron hur brorsans reaktion skulle bli när lillen kom hem släppte direkt när vi kom innanför dörren. Han tassade fram till Maxi cosin där knodden låg i, nosade lite och satte sig bredvid och skådade sin lillebror. Känns underbart att det inte uppkom någon svartsjuka dem emellan :)
Resten av torsdagen va de bara att försöka komma in i sina rutiner, precis som vi hade haft på BB och ta timmarna som de kom.Allting gick jätte bra från att vi kom hem tills att vi gick å la oss. Lillen sov som vanligt hela natten, och gav tecken på när han ville ha mat eller blöjan bytt. Känns underbart att allting har gått så himla bra: hela graviditeten, förlossningen och allt med knodden än så länge!!<3

Jag måste även säga att dessa 3 dygn på BB va riktigt väl behövda och man fick verkligen det stöd och den hjälp man behövde oavsett vad det gällde. Har ingenting att klaga på när det gäller dessa dagar och på hur vi blev behandlade/bemötta av personalen på BB! STORT TACK!!! :D

Puss å kram på er alla läsare!
Ni får tyvärr stå ut med att inläggen kommer med glesare mellanrum nu för tiden ^^

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0