5 saker jag stör mig på

När man glömmer krama ur disktrasan efter att man använt den. Det är en punkt som jag kommer på mig själv som jag måste förbättra. De e rätt äckligt att ta tag i en disktrasa som inte är ursköljd och urkramad på vatten, sen förra användningen. Alling blir så pass mycket fräschare i köket om sånt sköts.

* När människor som inte tillhör familjen kommer fram och säger hur jag ska uppfostra mina barn. Det är ingen annan förutom jag och älsklingen som känner våra söner bäst. Kom gärna med förslag och råd samt visa kärlek, men bestäm inte hur vi ska göra. Det som är bäst för era barn, kanske inte alls funkar för Theo och Casper, samt tvärtom. Man måste som förälder lära sig av sina egna misstag. Ta ett steg i sänder. Det är så man utvecklas i föräldrarollen och som individ!  "Sköt dig själv och skit i andra" är ett ganska bra och känt uttal.
 
Hitta snusdosor ÖVERALLT! Nu är det i och för sig inget som jag behöver oroa mig för då älsklingen gav sig på ett försök att sluta snusa för 1.5v sedan (en STOR eloge till honom). Men innan dess så kunde jag ta mig f*n hitta snusdosor utspridda i hela huset. Alltifrån i kylskåpet och i tvättstugan, till byxor som ligger i tvättkorgen och i badrumsskåpet. 

När personer säger en sak men gör tvärtemot. Tänker inte nämna några namn utan jag tycker att det är dålig stil oavsett vad det handlar om. Stora som små saker. Har man sagt en sak tycker jag att man ska hålla sig till det, och om inte så ska man meddela i god tid att planerna ändras. Handlar lite om tillit och massa respekt för varandra.

När personer som inte har barn, säger att man har all tid i världen när man är mammaledig. Man kan tro att man har hela dagarna fria, men så är det faktiskt inte. Att ha barn hemma, oavsett hur många och i vilken ålder, så är det ett heltidsjobb. Helt klart! Barn behöver ha mer närhet och kärlek än man tror. Och när de sover så är det inte alltid säkert att man själv kan ta en powernap. Huset ska städas, tvätten ska tvättas och vikas in, maten ska lagas, leksaker ska plockas undan, ärenden ska utföras, rabatter ska rensas, maten ska inhandlas, BVC besök, läkarbesök och har man tur så ska man även försöka hinna med sin egen hygien.
Vi (jag) har haft väldigt tur med att både Theo och Casper än så länge, är väldigt snälla och lugna att ha å göra med. De ligger gärna i sitt babygym eller sitter i sin babysitter å leker medan jag får saker å ting gjort. De kan sova flera timar om de ligger i vagnen ute i friska luften. Självklart så är alla barn olika, precis som vi vuxna. Alla barn kräver sin tid och oavsett hur lugna och lättsamma de är så är det ett heltidsjobb att vara hemma ändå, just för att de e så mycket runt omkring som ska skötas!
Hur mycket tid ni än kräver så e de värt de! De bästa å finaste vi har  <3

Förskolebaciller

Heej på er ! Hoppas ni har haft en bra natt. Det har i alla fall jag även om Casper vaknade lite tidigare än vanligt för första nattmålet.
 
Det märks nu att förskolorna och skolorna har dragit igång igen efter sommarlovet. Theo vakna upp och va förkyld och hostig, och verkade allmänt seg. Han hade 37.5 grader i temp, så ingen feber men lite varmare än va han brukar vara (brukar ligga på 36.5 ca). Alla dessa barnbaciller. Det är tyvärr inget vi kommer undan, och värre kommer det garanterat bli när Casper väl börjar på förskolan nästa höst, o han får en förskole plats då. Har en underlig känsla av att de inte kommer vara sjuka samtidigt utan att sjukdomarna kommer varannan gång haha. Vi får se helt enkelt, lite svårt å se fram i framtiden.
 
Theo fick därför vara hemma idag med mig och sin lillebror, för att han inte skulle bli ännu mer sjuk. Under morgonen och förmiddagen så har vi mest bara myst i soffan och spelat lite sällskaps spel. Vi låg kvar i sängen fram till 9 tiden och därefter blev de frukost framför disney junior. Jag bäddade rent och körde igång tvättmaskinen. Tog in alla dynor till utemöblerna och la dom i tvättstugan (dynboxen va alldelesd blöt). Då det regnar ute så blir de inge ogräsrensande idag, utan får underhålla grabbarna inomhus istället. Blir en hel dag i pyjamas!
När älsklingen kommer hem så blir de att åka å hämta ut mitt nya körkort (borde vara det nya i alla fall då jag fått en avi från transportstyrelsen), då jag förtillfället kör runt med ett ogiltligt kort efter att jag bytt efternamn.
 
Hoppas ni får en underbar torsdag!
 

Ingen direkt höst människa

Dagarna går även om man bara e hemma. Sjukt egentligen hur fort tiden går. Imorgon är det redan torsdag. Sista dagen i aug månad! Snart byter vi även årstid. Jag är en sommar människa och minst en höst människa egentligen. Det enda som jag tycker är fint med hösten (förutom att jag fyller år å vi firar förlovningsdag) är alla dess färger. När trädens gröna blad går över till gul/orange/röd. DET är det finaste och bästa med hösten. Även att det blir mer mysigt hemma, då vi börjar tända ljus lite varstans. Något som jag dock ser fram emot denna höst är att vi ska ta en dag och åka iväg å ta familjefotografier, nu när Casper har kommit till världen. Skulle vilja ha en familjebild på väggen här hemma, en förstoring :)
Annars ser jag ingen mening med hösten egentligen. Måste klä på sig ännu mer kläder, mörkare om dagarna och tidigare om kvällarna. Mysigt på ett sätt men fördrar sommaren och dess ljusa sommarkvällar! Vad tycker ni om hösten? Dela gärna med er!! :)
 
Va har vi annars gjort idag då? Har fått rabatten på framsidan rensad och den delen på baksidan som jag gjorde tidigare i somras. Imorgon är det tänkt att jag ska ta tag i att göra klart det som jag bara har skjutit på denna sommaren - resten av rabatten.
Har även klippt några av våra buskar på baksidan, så att blommorna träder fram lite mer. Va och handlade lite i morse. Suttit ute på altanen å bara tagit de lugnt medan Casper sov en stund. Haft kontakt med mäklaren ängående en värdering av huset så vi vet lite mer vart vi står. Det har varit en lugn dag precis som vanligt. Får se vad morgondagen har att erbjuda mer än att försöka rensa rabatten.
Älskar denna tunika från Lindex. Varm å go. Mysig att gå runt i nu på hösten. Dock va den lite varm idag då de sprack upp till klarblå himmel å i stort sätt vindstilla mitt på dagen och hela eftermiddagen.
 

Kunde inte låta bli

Precis som rubriken lyder så kunde jag bara inte låta bli att köpa detta urgulliga set till Casper, när jag gick runt å skulle handla lite mat till middagen. Vet inte om det är en pyjamas eller om det är ett vardags set, men söta va de ialla fall! Fick ta stl.68 då han ska kunna ha dom ett tag. Han har nämligen stl.62 redan å de sitter nästan precis på hans kropp.
Hittade även denna leksak som han börja greppa tag i direkt å förde till munnen.
Min lilla skatt <3
 

Casper vänder sig <3 (video)

Fick en kommentar i morse om hur man la upp videon här på bloggen. Tusen tack !
Här kommer nu Caspers vändning från mage till rygg, knappt 3.5mån gammal <3
 
 

En dag i Järna

Denna tisdag har jag och Casper som sagt tillbringat i Järna hemma hos mina föräldrar. Direkt när jag lämnade Theo åkte jag förbi affären innan bilen for till mamma. Va där mellan kl.9.30 och 13.45. Medan Casper myste med sin mormor så passade jag på att hoppa in i duschen för att få håret tvättat. Otroligt skönt att det uppkommer dessa möjligheter då å då (om jag inte ska vänta tills på kvällen då älsklingen kommer hem å kan passa Casper). Som många av er redan vet så ogillar jag verkligen att ha håret uppsatt, så det händer till 99% bara när håret e så pass smutsigt att de inte går att fixa på mornarna.
Blev en hel del mys på golvet medan mamma förberedde lunchen. Casper vände sig från mage till rygg flera gånger å de va så roligt att se hans min varje gång han tippa över. En stolt mamma!
Bjöds på läckra räksmörgåsar till lunch!!! Fick i mig 2 st då jag inte hade ätit någon frukost innan. Blev mycket prat å skratt. Lillkillen sov i 2tim i vagnen på altanen. Vaknade lagom så att han hann äta lite innan vi skulle hämta Theo.
 
Som vanligt ville Theo inte hem... Alltid samma procedur när vi ska hem.Små skrik, envishet å springer iväg med sina kompisar så att man måste springa efter dom...
Väl hemma lekte han på som vanligt ute med sina bilar. Jag skickade in en intresseanmälan för babysim för Casper. Får se om de finns plats till starten den 1 sep. Håller tummarna!
Nu ikväll har de varit lugnt. Middag, bad för Theo, mys å lek på golvet grabbarna emellan. Jag har små plockat lite. Älsklingen har gibbat som vanligt + kommit å lekt med sönerna emellanåt. Snart blir de å krypa till kojs då tröttheten börjar komma. Små grabbarna sover sen 30min sedan.
 
 

Plötsligt händer det!!

Idag hände det!
Casper kom underfund med hur han vänder sig från mage till rygg!!! :-D Han har varit nära i några dagar men aldrig riktigt tagit det sista lilla steget att slå runt om ni förstår hur jag menar.
Min lille kille har tagit ett nytt steg i utvecklingen! Tycker att de händer så himla mycket just nu. Inte bara såna här "stora" grejer utan han är så pass mycket med i vardagen över huvudtaget. Ett stort leende på läpparna nästan hela dagarna, han svarar med sitt underbara jollrande när man pratar med honom, besvarar leenden, sparkar å viftar som bara den med armar å ben, greppar tag i saker å ting som ligger i hans närhet, jätte stark i nacken (har redan vänt honom i bärselen så han tittar utåt) och följer med i blicken och med huvudet jätte bra.
Självklart har han sina griniga och skrikiga perioder också men för det mesta så är han väldigt glad. Känns så otroligt kul och stort att få följa just hans utveckling, precis som vi fick möjligheten att följa Theos utveckling. Se hur glada och stolta dom blir när de upptäcker nya saker och steg i sin egen utveckling. Det värmer verkligen i mitt mamma hjärta! <3 
 
Fick allt på video när han vände sig, men tyvärr vet jag inte hur jag lägger upp videon på bloggen :-( 
Om det är någon som vet, får ni gärna dela med er!!! Skulle vara så himla roligt att få visa er lite videon här på bloggen också, å inte bara massa vardags bilder :-) 
Som sagt, kommentera gärna om ni vet hur man lägger upp videon! :-D 
 

Tisdag

Godmorgon ! Hoppas att ni har haft en bra natt. Det har i alla fall jag. Casper somnade strax innan 9 igår kväll och vakna inte förrän halv 4 någonting för första matningen. OTROGLIGT SKÖNT då man va rätt slut igår kväll!
Ska precis lämna Theo på dagis då de ska iväg till skogen. Därefter blir de en tripp till Järna för att umgås med min mamma tills Theo ska hämtas igen kl.14. Hon skulle tydligen bjuda på räksmörgås till lunch- smarrigt (kalrt man inte tackar nej haha). Hon myser mer än gärna med sitt yngsta barnbarn och förhoppningsvis sin dotter också för den delen, dock tror jag mest de e Casper som längtar efter haha.
 
Hörs mer under dagen eller mot kvällen. Ha en trevlig tisdag kära ni :D
 

Krasch = trasig mobil

Idag har det varit en lugn dag med mycket som hunnits gjorts. Kom iväg hemifrån redan halv 9 istället för 8.50. Hann starta en tvättmaskin innan också. Blev en promenad till affären för att små handla lite + att Casper skulle hinna somna innan jag kom hem. Packa in maten i kylskåpet och rensa klart ogräset mellan plattorna på uppfarten. Hängde ut tvätten på tork på baksidan å startade en till maskin. Medan jag höll på med ogräset så hörde jag plötsligt ett krasch. Min mobil låg på uppfarten och Casper låg å sparkade upp mot vagn skyddet. Han hade alltså vaknat å börjat leka med sina leksaker som hänger i vagnen och då sparkat på skyddet så att mobilen föll i marken (mobilen låg där med bebismusik medan han sov). Skärmen sprack rejält på 3 ställen och skärmen blev lila.... Så onödig kostnad de blev nu (och klantigt att jag la den just där)... 1-1 mellan sönerna nu. Theo pajade min förra mobil och Casper denna... *SUCK*
 
Under dagens gång så blev hela mobil skärmen lila. Det är inte mycket jag ser av min bakgrund just nu. Tur i oturen att pappa ringde tidigare å frågade om jag ville byta mobil då mamma å lillebror skulle göra de. Passade grymt bra! Dock blir de inte förrän under veckan/början av nästa vecka som den nya mobilen i så fall anländer hos oss. Tur att älsklingen har en gammal mobil som jag kan använda så länge haha. 
 
3 tvättmaskiner hann det med att tvättas idag å allting hann torka ute vilket va skönt. Uppfarten blev som sagt fri från ogräs (gäller bara å ta tag i att göra klart rabatten innan de blir allt för kallt ute- bättre sent än aldrig), Theo hämtades å som vanligt ville han inte hem (tog 45 min innan jag fick honom därifrån idag), middagen hann bli klar till älsklingen kom hem, dammsugit å vikt ihop samt vikt in tvätten i allas byråer.
 
Nu ikväll blir de att kolla på "Farang" med älsklingen när grabbarna väl har somnat. Är det någon som har sätt den serien? Tycker att den verkar grymt bra å spännande! :D
Casper höll koll på att jag skötte ogräsrensningen haha

Södertäljefestivalen

Gårdagens planer vart att ta en tripp ner till Södertälje Centrum för att gå på festivalen som varade mellan fre och sön. Theo har tjatat om att få åka karuseller sen i fredags så han vart överlycklig när han fick göra de. Vi mötte upp Evelina, Millam, Natalie å Charlie vid halv 12 å umgicks med dom hela eftermiddagen. Grabbarna åkte karuseller för fullt å de va väldigt svårt att få Theo därifrån haha. Vi kolla även i alla stånd längs gågatan, grabbarna vågade dock inte åka den stora uppblåstbara rutschkanan, å Theo fick även snurra på ett godishjul (tyvärr ingen vinst).
Tur att de vart en lyckad dag trots att de va fullt med folk vart man än gick på eftermiddagen (knappt några människor när vi kom ner till stan).
 
Kvällen tillbringade vi tillsammans hela familjen, då älskllingen va väldigt trött efter att han gått å lagt sig närmare 7 på morgonen. Vi kröp till kojs hela familjen vid 21 tiden senast. Trött familj helt enkelt haha.
 

Godmorgon...

... kära vänner! Blev inte många timmars sömn för min del trots allt. Tror att jag inte kröp ner förrän halv 3 å självklart så vakna Casper då för mat.. Vaknade sen vid 4 och när älsklingen gav mig en puss på pannan när han kröp ner (kolla aldrig tiden då). Somna om på direkten å väcktes av Theo kl. 8.15😩 Får självklart skylla mig själv att de blev så sent men trevligt hade vi🙈
 
Nu blir de att göra frukost till både mig å Theo medan Casper ligger å leker på golvet👍
 

Grillning i mörkret

"Lillasyster" kände inte för att bemöta världen idag så babyshowern vart av. En stor överraskning då Evelina trodde att de skulle vara en helt vanlig familjemiddag😄
Det bjöds på massa gott både fika, tilltugg å dryck. Skratt, gissningslekar å massa prat.
Barnen sprang runt å skrek, lekte å busa med varann i flera timmar. Vi kom dit strax efter 13 tiden å blev hämtade av älsklingen runt 17 tiden. Det va mycket trevligt!!!! ❤❤
 
Väl hemma blev de massa bus med grabbarna heeela kvällen. Då Casper hade sovit max 1.5tim totalt på hela dagen så va han jätte trött. Dock somna han inte förrän kl.22.30 ändå. Måste ha varit alla nya intryck idag.
Strax efter 21 tiden kom Jeppe å Evelina. Vi skulle nämligen grilla efter att grabbarna varit å handlat. Kändes grymt konstigt att starta grillen vid 22 å sätta oss å äta därefter. Micke å Jeppe laddade för UFC matchen som skulle börja kl 6 i morgon bitti. De skulle vara vakna hela natten tydligen. Får se hur de går haha. Nu ska jag å Evelina sätta oss i soffan med lite snacks å bara snacka massa skit. Lär inte bli alltför sent för mig då jag ska ha hand om Theo å Casper så älsklingen får sova😍
En glad kille trots att han knappt sovit ngt idag♥️

Babyshower

Tjenixen kära vänner!
Idag är det dags för babyshower för min fina vän Evelina. Spännande om vi hinner ha hela babyshowern eller om den blir inställd då hon är beräknad den 31/8. Vem vet om lillasyster i magen vill bemöta världen tidigare än beräknat? Håller tummarna att hon vill vänta till efter överraskningen iallafall!
Återkommer lite senare eller imorgon hur eftermiddagen vart :)
 
I natt sov jag väl helt okej. Casper vaknade lite tidigare för första målet mat än vanligt, men somnade om direkt när han snuttat klart precis som vanligt. Jag fick ligga kvar i sängen tills klockan blev halv 10 då jag väcktes av Caspers jollrande. Vi käkade frukost hela familjen å hade de allmänt mysigt så här på morgonen. Blev ett bad tillsammans med båda sönerna. Jag gjorde mig och Casper i ordning medan älsklingen fixa i ordning Theo efter badet, för att sedan bege oss till babyshowern. Å här på bussen sitter vi nu :)
Undra om Evelina anar något eller om hon kommer bli överraskad. De e trots allt bara 5 dagar kvar så hon kanske tror att de inte kommer bli något. Vi får se helt enkelt. Uppdaterar er som sagt senare eller imorgon!
 
 

Saker ni inte visste om mig

* Har ett stort födelsemärke under ena skinkan om har ändrat form de senaste åren. Till en början såg det ut som en fjäril (när jag va liten gick ofta runt och sa att jag alltid hade mitt "husdjur" med mig), men nu ser det mer ut som en blomma då den även har vuxit i storlek.
 
* Har sen liten alltid drömt om att få gifta mig med min prins, säga ja i en lång vit klänning inför massvis med människor. Det skulle vara ett stort bröllop, alla nära å kära skulle vara bjudna. Massor av mat, alkohol, dans, skratt å stojande. En riktig fest med andra ord! Men när den dagen trädde fram så blev de helt tvärtom, MEN känner att de blev bättre än jag kunnat tänka mig. Endast med de människor i mitt liv som står oss närmast.
 
* Har sen liten ålder ALLTID älskat delfiner !!!! Mina absolut favoritdjur. De är så otroligt fina och helt fantastiska varelser. En dröm vore än idag att få simma med dom!

* Bet alltid på naglarna när jag va yngre (så pass mycket att de gjorde ont och slutade alltid med att de va mindre än milimeter långa naglar). Bet enda fram till min första Thailandsresa (11 år gammal). Efter den resan så har jag aldrig bitit på naglarna.

* När jag va liten så åt jag verkligen allt. Då menar jag ALLT som kom min väg. Fått detta berättat för mig men jag kunde t.o.m. äta levande små djur som skalbaggar och myror. Fy fan va äckligt!!! Förstår inte riktigt hur jag tänkte där då jag idag blir "äcklad" av att de se dessa småkryp idag!

* Jag va 48 cm lång och vägde drygt 3,1 kg när jag föddes. Våra söner va inte lik mig där, utan redan då tog de efter sin pappa som jag har för mig att han va runt 50 cm som nyfödd.
 
* Va i stort sätt skallig enda tills jag va 1.5 år så Theo och Casper har fått min hårväxt kan man lugnt säga så här i bebis ålder haha (vet dock inte hur älsklingens hårväxt va som liten men nu har han grymt tjockt hår).
 
* Sen chocken kom om att en nära hade drabbats av cancer och ser döden inte allt för långt borta, så har jag börjat bli livrädd för döden. Innan så har jag inte tänkt så mycket på de alls, men nu så kan jag komma på mig själv sitta i soffan med Casper i knät å tänka "Tänk om älsklingen dör, hur skulle jag klara vardagslivet själv?", "Hur skulle jag reagera?", "Hur skulle älsklingen reagera och klara sig om jag dör?", "Tänk om det händer både mig å älsklingen något, vad händer med våra söner?", "Hur skulle de reagera och klara sig?", "Undrar hur jag kommer dö? Går det fort eller kommer jag lida/drabbas av en obotlig sjukdom?".  
Det är läskigt att komma på sig själv sådär, fram för allt när man nu har blivit tvåbarns förälder, hus tankar, nygift. Nu när man lever de liv man vill.
 
* Har alltid tyckt att ormar är häftiga. Inte så kaxig när man ser dom levande i det fria utan mer när de e bakom ett glas, typ som på Kolmården.
 
* Min första utomlands resa skedde i samband när min farfar fyllde 60 år, dvs för 16 år sedan (va då 9 år). Då bjöd de oss till Kanarieöarna -  Fuerteventura i 2 v.
 
* Skulle aldrig i mitt liv hoppa fallskärm. Livrädd för de. Vägrar t.o.m åka fritt fall på Gröna Lund eller Liseberg (dock åker jag uppskjutet)
 
* Har endast brytit ett ben i kroppen 2 ggr på mina snart 25 år.
1) Bröt nyckelbenet när jag va ca 1.5 år när jag "red" häst på pappas rygg och trillade ner i golvet.
2) Bröt höger tumme på ett fotbollsläger (veckan innan premiär starten). Va målvakt på den tiden innan jag la skorna och handskarna på hyllan.
 
* Visar i stort sätt aldrig mina tänker på bild. I alla fall intefrivilligt då jag känner att de ser så tillgjort ut. Tycker egentligen att de blir finare men just i stunden när bilden tas så känns de helt fel å onaturligt.
 
* Har endast haft ett husdjur i mitt liv (2 om man räknar katten som älsklingen hade när vi träffades). Det va en dvärg kanin som hette Smulan. Blev endast 3 år då vi sedan blev tvungna att avliva henne pga att hon va för sjuk för att överleva en operation (förstoppad i tarmarna, hade varit de en långre period utan att visa några som helst symptom). Begravdes i mamma å pappas trädgård!
En yngre Zandra och Smulan
 
"Modell för en dag" år 2012 tror jag
 

Fredags mys

ÄNTLIGEN är fredagen här och det är dags för fredags mys. Eller ah vi håller tummarna om det iallafall haha.
Idag vaknade man av att det smattrade på fönstret. Typiskt att de regna och tyvärr så skulle regnet hålla i sig enda fram till kl.14.30 ca visades de sen.
 
Jag å grabbarna låg å myste i sängen enda fram till kl.9. Super mysigt att bara ligga under täcker inte känna att man måste upp. Theo låg å kollade på min mobil medan Casper låg å jollrade i sitt babynest bredvid mig. 
Efter frukosten blev de att vi spelade massa olika sällskaps spel, pusslade, ritade lite samt tittade på film i mellan åt. Framåt 12 tiden så kom mamma på besök innan hon skulle vidare till jobbet. All lek å bus fortsattes hela eftermiddagen. Gjorde absolut ingneting att vädret va som de va, förutom att man kände sig lite extra seg!
Lagom när mamma skulle dra vidare så va de dags för lunch för mig å Theo. Casper somnade vid bröstet precis innan. Blev rester från gårdagen.
 
För tillfället så sitter Theo i badet och Casper sover fortfarande. När han väl vaknar så är det nog läge för mat så de e bäst att vara beredd med bröstet haha. Älsklingen slutade precis så de blir snart att även börja med maten, då han alltid är så hungrig när han kommer hem efter en hel arbetsdag! Bjuds på carbonara ikväll.
Ikväll så ska vi sätta oss ner igen å kolla lite på hus/tomter/tillval osv. Får se hur allting slutar men titta å önska kan man alltid göra. Det lär även bli "Fångarna på fortet" tittande ikväll tillsammans med Theo. Förra veckan satt han heltt fastklistrad och hoppades på att deltagarna skulle tävla i vattnet haha. Får se om han är lika inne i programmet denna vecka eller om han vill kolla på något annat som faller honom mer i smaken.
 
Hoppas ni får en fortsatt trevlig fredag! Puss på er!
Bjuder på en bild av älsklingen och en 10 mån gammal Theo när vi va i Thailand.
Visst e de lika?!?!?!?

Torsdag

Idag blev de att Theo fick vara hemma.. lite av misstag faktiskt. Jag råkade nämligen somna om efter att jag stängt av båda mina alarm å vakna inte förrän kl 9. Theo sov fortfarande så de va ingen idé att stressa upp då. Mysigt att ha en heldag med grabbarna.
Casper va mycket gladare idag och va betydligt lättare att ha å göra med. Han låg helt själv längre stunder både i vagnen, vaggan och i gymmet både på mage å rygg. Theo va där å busade i mellan åt. Kärleken mellan bröderna strömmar över här hemma om dagarna. Så underbart å se😍
 
Hann rensa lite mellan plattorna på uppfarten (får fortsätta imorgon om det är bra väder) med hjälp av Theo medan Casper sov. Grabbarnas gudmor kom även på besök en stund. Lika uppskattat av både mig å busungarna☺ Theo blir alltid lika ledsen varje gång Mickis (eller vem de nu än e som e på besök) måste hem. Går dock snabbt över när man får honom å tänka på annat.
Hela kvällen vart lika lugn. Käkade våfflor till middag, såelade lite sällskapsspel med Theo, låg på golvet å busade med Casper, jag å älsklingen kolla runt på husbyggen (återkommer i senare inlägg) och kolla lite på tv innan de va dags för sängen.
 
Hoppas ni har haft en bra torsdag😃
 

Får ingenting gjort...

Idag e de en sån här dag då Casper hela tiden vill vara uppe i famnen. Mysit iofs men samtidig får man ingenting gjort här hemma + att ryggen belastas hela tiden vilket e lite jobbigt. Han brukar kunna ligga själv å leka i sitt gym eller sitta i sin babysitter en bra stund, men inte idag. Han börjar bli lite små snorg, så vet inte om de har med de att göra. Förhoppningsvis så lyckas han sova en stund snart så tvätten kan hängas upp, och att jag hinner få i mig någon lunch innan de e dags att hämta storebror. 
 
Så än så länge så han man inte hunnit med speciellt mycket. Lämnat Theo på förskolan, satt på en tvätt samt tittat runt lite på lite distans kurser medan Casper har suttit i mitt knä å lekt eller käkat.
 
I eftermiddag/kväll så kommer grabbarnas farmor å farfar på besök. Då kommer vi bjuda på grillat. Ska bli så trevligt å mysigt samtidigt som pojkarna får lekav och busa av sig lite innan de närmar sig läggdags☺
 
 

Hemmagjorda pannbiffar med feta ost

Dagens middag blev hemmagjorda pannbiffar med fetaostfyllning, kokt potatis & hemmagjors brunsås.
Super gott blev de👍
 
Ingredienser:
Pannbiffarna:
* Ca 650g blandfärs
* 100 g fetaost
* 1st ägg
* 2 små gula lökar
* Svartpeppar
* Salt
* Basilika
* Persilja
 
Brunsås:
* 50g smör
* 3dl vatten
* 1 dl vispgrädde
* Ca 2 msk oxfond
* Ca 2 msk vetemjöl
* Ca 1 msk kinesisk soya
* En klick björnbärs gelé
* Svartpeppar
* Salt
 
Gör så här:
Pannbiffarna:
1. Sätt på ugnen på 200 grader
2. Lägg blandfäraen i en bunke. Hacka löken och häll ner den i bunken tillsammans med färsen.
3. Smula mer fetaosten i bunken
4. Rör runt och tillsätt kryddorna samt ägget
5. Forma blandningen till valfri pannbiff storlek
6. Stek på dom lätt i lite smör innan du lägger pannbiffarna i en ugnsäker form.
7. In i ugnen tills de är genom gräddade
 
(Koka potatisen under tiden)
 
Brunsåsen:
1. Smält smöret
2. Tillsätt vetemjölet och rör om tills det har fått en gyllende brun färg
3. Häll i både vattnet och grädden under omrörning
4. Tillsätt därefter fonden, soyan och gelén
5. Koka upp och låt sjuda i ca 2 min
6. Smaka av med lite svartpeppar å salt
 
Serveras med lingonsylt och  knäckebröd med ost👍
 

Dagen i punkter

🌸 Upp 7.30 som vanligt. Gjorde mig i ordning innan jag väckte grabbarna. Gjorde i ordning dom å käkade frukost.
 
🌸 Mer eller mindre sprang till förskolan. Eller ah Theo sprang då han inte orka cykla.
 
🌸 Tog därefter en promenad ner till stan för att uträtta lite ärenden. Bl.a. små handla lite & kolla på present
 
🌸 Tog bussen hem igen. Mötte upp mamma utanför hennes jobbarkompis då vi skulle träffa henne å hennes 9 mån son. Mycket prat å mya med små killarna.
 
🌸 Hemma strax efter 13 för lunch tillagning. Lagom när jag skulle gå för att hämta Theo kom älsklingen hem. Då han jobba över igår fick han sluta tidigare idag. Vi tog alla en promenad för att hämta hem stora skrutten.
 
🌸 Em/kvällen har mest bestått av lek, bus, gnäll å skrik. En blandad kväll helt enkelt. Började på topp men sluta på botten. En trött å envis kille (Theo) som inte fick som han ville ledde till skrik.
 
🌸 30min senare så ligger vi alla i vår säng. Jag har precis nattat Casper, Theo ligger på sin pappas arm. Kan meddela att alla mina grabbar sover så sött just nu😍 Ska försöka sova jag också å hoppas på en bättre avslutning imorgon!
 

Tom Tits

Igår va det planeringsdag på Theos förskola så han blev tvungen att vara hemma. Det gjorde självklart ingenting då de resulterade mer tid med honom! Vi tillbringade hela dagen (10.30-15.30) på Tom Tits😃 Rätt skönt att man bekosta på ett årskort för mig å ett för Theo då vi redan efter 2 respektive 3 ggr hade tjänat in dom pengarna (vilket vi gjorde på gårdagens besök). Vi hade besök av min mamma fram till kl.13.45 då hon skulle iväg å jobba. Blev både lunch och glass ätande under besökets gång. Halv 4 begav vi oss till bussen och en nöjd kille gick bredvid mig hela vägen. Vi gick förbi affären & stannade en stund i lekparken innan vi gick hem. Då älsklingen jobbade över så behövde jag inte stressa med maten. Tur de kanske jag ska säga då jag misslyckades med stuvningen 2 ggr innan de blev tredje gången gilt. Så middagen bestod tillslut av stuvade makaroner å falukorv!
Efter en fartfylld dag på både Tom Tits å i lekparken så va Theo rätt så övertrött. Det märktes på hans humör.. Skrik, gråt, snubblade så han gjorde illa foten (=ännu mer gråt), ännu mer skrik. Med mycket om å men så somnade han på 2 sek. Att de ska vara så svårt å bara ge med sig när man e så trött. Sova e ju bland de bästa som finns 😉
Nattade Casper vid 21 tiden å strax därefter kröp jag å älsklingen också mer.
 

Helgen som va

I lördags efter att älsklingen hade vaknat (runt 12) så gjorde vi oss i ordning å tog en tripp till Nyköping hela familjen. Det blev hel dag då vi inte va hemma förrän 17.30 tiden. När vi ändå va där så passa vi på å käka lite sen lunch/tidig middag- pizza. Lugn kväll med mys för hela familjen.
 
I söndags va de dags för vår försenade bröllopsfotografering. Kändes lite pirrigt att sätta på sig brudklänningenigen samt fixa till sig lite extra. Medan jag hoppa in i duschen å gjorde mig i ordning så åkte älsklingen å lämnade grabbarna hos mina päron. Jag hade gett Casper mat precis innan å pumpade ut en måltid så att han skulle slippa ersättning.
Åkte ut till Taxinge Slott å började fota. Tycker att de gick väldigt bra och tur hade vi med vädret. E väldigt nyfiken på hur bilderna blev😍
Lagom när vi va klara å bytt om hemma samt satt oss i bilen på väg ut till Järna så kände jag i brösten att de va dags för mat för Casper, vilket han även tyckte när vi kom fram. Vi bjöds på middag å trevligt sällskap. Åkte inte därifrån förrän efter 19 tiden någon gång. En lugn söndags kväll blev de samt en tidig kväll. Tror inte klockan hann bli mer än halv 10 innan vi kröp till kojs.
 
 

Så lite gör så mycket

Fick hem dessa underbara magneter igår😍
Beställde dom från smartphoto tidigare i veckan. Otroligt fina och snabb leverans!
Små men fina samt minnesrika detaljer i hemmet. Det gör oftast mer än de stora inrrdningsmöblerna tycker jag🙈
 
 
En bild från Theos dop å en från Caspers dop😍
Bröllopskort❤
Nyfödd Theo & en nyfödd Casper😍

Tjuvstarta med att läsa någon kurs

Idag har det varit grått, trist å regnigt hela dagen. Från att vi vakna till nu...
Känns som om att sommaren är på väg bort nu, och att hösten börjar komma. Hoppas bara att det är fint väder i helgen då vi har tänkt att ta bröllops bilder vid Taxinge slott. Blev aldrig att vi gjorde det på vår bröllopsdag eller veckan efter så nu är det på tiden att vi gör de tycker jag. Vill ju trots allt ha det fotograferats och ännu mer minnen, även om de nu inte är på bröllopsdagen. Lär få pirret i magen igen när jag sätter på mig bröllopsklänningen och gör mig fin medan jag ser min man i kostym (dock utan slips då jag inte lyckades övertala honom till de på bröllopsdagen heller haha). Som sagt håller tummarna att det iaf är uppehåll så att de blir lyckade bilder😄
 
Har blivit en hel dag med massa mys, lek, pusslande, spelande och tv tittande. Casper har sovit i 2 omgångar, 1.5-2tim/gång vilket har lett till mycket kvalitet tid med stora skrutten. Eftersom Casper tar så mycket tid av mig så har det blivit att Theo har dragit sig mer till sin pappa, vilket är normalt och förståeligt. Därför tycker jag att det är så pass viktigt och mysigt att ta vara på den här "lediga" tiden och bara vara jag och Theo. Han behöver sin mamma lika mycket som jag behöver ha min stora kille!❤
När älsklingen kom hem runt halv 5 va de bara att sätta igång med maten. Falukorv med makaroner - snabbt och smidigt, nu när han tydligen skulle iväg med Jeppe på SSK-AIK matchen (Jeppe e SSK´are och Micke AIK´are) här i Tälje. Så de blir nu en egen kväll med grabbarna idag igen. Har inget emot de då jag älskar att umgås med våra söner, så missuppfatta mig inte, dock kan jag tycka att han kan vara hemma lite nu å umgås med oss/mig. Skönt iaf att han kommer hem direkt efter matchen så vi kan kolla film eller något när barnen sover ☺
 
Har även funderat lite på att läsa någon kurs nu när jag e föräldraledig, som jag sedan kan räkna med i lärarutbildningen sen efter ledigheten. Känns som om att jag har den tiden på dagarna, speciellt nu när Casper är så pass snäll som han är samt sover så bra om dagarna. Va tror ni om det? Har någon av er läst på distans under en ledighet? Dea gärna med er, för det har jag nämligen aldrig gjort ☺
 

Hemmagjord blåbäryoghurtglass med lime

Blev tyvärr inget inlägg igår om vår hema gjorda glas smen här kommer den istället:
 
4 portioner
 
Ingredienser:
3dl turkyoghurt
500g frysta blåbär
3/4 dl florsocker
1 lime
 
Gör så här:
* Mixa yoghurt, frysta blåbär och florsocker i en mixer eller matberedare. Smaka av med pressad limesaft.
* Lägg upp i portions burkar eller glassformar.
* Ät direkt eller frys in (vi frös in)
Glad kille

För 3 mån..

... så föddes våran minsta prins efter en otroligt snabb förlossning!
Tänk att de redan har fått 12 veckor! 12 veckor av kärlek, värme och massa skratt samt glada miner. Det har även varit ledsna miner, de ska vi inte neka.
Allting har gott så himla fort. Har sagt de massvis med gånger, men det är lite läskigt att tiden bara har flugit förbi sen man fick barn. Känns inte som om att dygnet har 24 tim iaf haha. Det är både kul, spännande, nyttigt men ändå lite tråkigt och läskigt att de går så fort. Hur mycket man än försöker ta vara på tiden med våra söner, leker, myser, busar, upplever saker å ting, så känns de ändå som om att man inte räcker till samt att tiden räcker till. Varje ålder har sin egen lilla charm så de e häftigt å se barnens utvecklig😊
 
Bara på dessa 3 mån så har Casper :
* Hittat sina händer och snuttat som bara den på dom
* Börjat jollrat och gurglat, samt skrattar dagligen med ett stort å fint leende
* Nästan så att han har slutat med natt mål (somnar mellan kl.20-21.30 och vaknar inte förrän mellan 04 & 05, somnar därefer om igen)
* Börjat greppa tag i föremål
* Väldigt stark i nacken och i nyporna
* Gott från att inte gilla vatten (första 2veckorna) till att älska vatten
* Spyr i mindre mängder (får mindre mängd mat men fler gånger / dagen istället)
* Sover mellan 2-3ggr/dag
* Reagerar starkt på färgerna som är röda, svarta och gula (tydligen bara de färger som de ser tydligt fick jag till mig av BVC på förra besöket)
* Följer med bra i blicken
 
Får se va det blir härnäst, vända sig från mahge till rygg kanske?☺
 

Mamma tag

1. Hur många barn har du, och hur många planerar du att skaffa? - Har två söner♥ Jag vill ha 3 barn men älsklingen vill bara ha två, så vi får se vem som får sin vilja igenom! 

2. Ett redskap/verktyg som är barn/babyrelaterat som är ett måste? - Babynest och bärsele skulle jag nog säga nu efter andra barnets ankomst. Babynest hade vi inget när Theo va liten men det ångrade vi att vi inte hade införskaffat. Det är super smidigt nu när Casper är liten och ligger mellan oss i sängen samt i vagnen. Bärselen är ett mycket bra hjälpmedel när Casper är ledsen eller inte vill ligga själv på golvet i sitt babygym eller i sin vagga. Han får då både närhet och kärlek när han sitter i bärselen + att man har båda sina händer fria till att utföra saker å ting i vardagen.

3. Något du älskar att göra med ditt/dina barn? - Leka, gosa och mysa! Amma måste jag även säga att jag älskar då de e så himla mysigt samtidigt som jag får ha min son väldigt väldigt nära min kropp. Känna hans närhet och hans hjärtslag <3

4. Hur har ditt liv förändrats sedan du fick barn? - För min egen del har livet inte förändrats överdrivet mycket tanke på att jag aldrig har varit någon partytjej, aldrig rökt eller utforskat världen på de sättet. Har alltid varit en jordnära tjej som gillar mysiga hemma kvällar och umgås med familjen eller vänner. Älsklingen har däremot varit motsattsen till mig- en partykille, snusar, varit ute och krökat var å varannan helg, suttit och gibbat dygnet runt. Han har fått "offrat" betydligt mer eller rättare sagt så har han dragit ner på betydligt mer än va jag har behövt göra <3

5. Favoritbutik att shoppa till barnen och varför? - Newbie har så otroligt fina kläder, men annars så blir de de vanliga affärerna som H&M, Lindex, Kapphal

6. Har du alltid velat ha egna barn? Varför/varför inte? - Ja sen tidig ålder. Alltid velat ha 3 st. Får se om drömmen blir sann längre fram haha. Det är häftigt hur jag och älsklingen har skapat en del av båda i en annan individ. Idag har vi två stycken underbara söner som är kopia av sin pappa å knappt något från mig men de kanske ändras med åren. Jag har alltid älskat barn så de har varit en självklarhet för mig att skaffa (självklart så har de ju hängt på att man hittat den rätta och att båda kan skaffa). På något sätt så är det inte förräns nu när vi har två barn som vi känns hela. Självklart hoppas jag på ett barn till men skulle de inte bli så, så skulle jag ändå känna mig hel och som världens lyckligaste mamma till våra söner samt fru.

7. Det bästa som finns med att vara mamma? - Kan inte välja ut något för ALLTING är så underbart på olika sätt. Det bästa är att jag fått möjligheten att få bli mamma överhuvudtaget!!!

8. Något mindre roligt med att vara mamma?  - Hmm...  Att inte veta vad som är fel när barnen gråter och inte kan förklara vad som är fel. Den här maklösa känslan.

9. Ditt bästa tips för en ny mamma? - Njut av tiden redan från första stund. Dagarna, veckorna och åren går så pass mycket fortare efter att man fött barn! Dokumentera minnen och upplevelser tillsammans<3

10. Slutligen, visa oss en bild på dig och ditt/dina barn?! Kunde inte välja en bild utan det fick bli tre stycken från bröllopsdagen

 
 

 


Broqvist'are

Nu är jag inte längre en "Kjelledal'are" utan en äkta "Broqvist'are"!!!😍
Fick hem detta papper av skatteverket idag, nu gäller de bara att fixa nytt (giltligt) körkort👍🚗
 

Strålande väder

God eftermiddag!
 
Idag lyser solen högt på himlen och det är i stort sätt vindstilla samt klarblå himmel! Hur skönt som helst !
Har precis hämtat stora skrutten på dagis och ska nu börja med hemmagjord glass (håll utskik senare idag så kommer receptet). Som Theo har tjatat haha. Bäst att ta tag i de så han får som han vill😉 Casper ligger lite halv nöjd i sitt gym på golvet, tror att de börjar bli matdags för honom snart vilket de låter som på små gnället.
 
Idag har jag hunnit med massor. Så fort jag lämnat Theo på dagis så hoppade jag promenaden (fick ju en promenad till å från dagis). Plockade undan lite allmänt i huset innan mamma kom på besök innan hon skulle vidare till jobbet kl.13. Medan hon busade lite med sitt yngsta barnbarn så dammsög jag soffan för att jag sedan skulle impregnera in den (minska risken för kladd). Blev att mamma fick praya in soffan + soffkuddarna medan jag matade minstingen. Vi hade tur att han somnade å sov i säkert 2,5 tim ute i vagnen. Jag lyckades då dammsuga hela huset, moppa golvet, göra rent toaletterna samt soffbordet. Mamma klippte ner min persilja (som hade växt grymt mycket) för att sedan frysa in. Klockan hade nu blivit halv 1 å mamma tackade för sig (Casper sov fortfarande). Passade på att käka upp de sista resterna från tacosen. Hann precis mata Casper innan vi behövde gå å hämta Theo.
 
Vid 17 tiden kommer min lillebror och pappa över för att mysa med sina systersöner och barnbarn. Det bjuds på grillat och bara allmänt trevligt sällskap. Kanske kan lyckas få gräset klippt också av lillbrorsan haha. Annars får de passa grabbarna så jag kan klippa gräset. Mamma kommer sedan förbi en sväng när hon slutat jobbet. Älsklingen lär nog inte komma förrän ikväll då han skulle träffa sin pappa☺
 
Hoppas att ni har en trevlig torsdag än så länge. Så slänger jag upp hemmmagjorda glass receptet ikväll ☺
 
 

3 mån kontrollen

Hade en väldigt mysig dag igår tillsammans med Sara och hennes yngsta dotter Wilma, som visst e 9mån inte 7-8 mån som jag antog igår. Tiden gick som vanligt fortare än man tänkt sig så helt plötsligt va de dags att hämta Theo och bege sig hemåt. Hela em och kvällen vart de lugnt. Theo hoppa en del på studsmattan medan jag å Casper slappade i skuggan och påbörjade middagen. En kväll i soffan å massor av mys. Kröp till kojs runt 21 tiden.
I morse så vaknade jag å grabbarna samtidigt av mitt alarm halv 8. Trots att de blev massa timmars sömn så va de tyvärr inte sammanhängda. Jag vaknade 5ggr varav 2 ggr va när Casper ville ha mat. Hade massa konstiga drömmar som jag vakna av så va rätt trött i morse.
Käkade frukost å gjorde oss i ordning för dagis. Tog en promanad å lämningen flöt på även denna morgon. Då de hängde regn i luften så blev de en kortare promenad till Ica för att skicka iväg ett paket samt handla mjölk. Massa mys i soffan och små plock inne då de börja regna lagom när vi kom hem.
Hämtade Theo vid 13 tiden idag då vi skulle hinna med bussen ner till stan. Casper skulle nämligen på 3 mån kontrollen på bvc samt på 3 mån vaccinet. Vi mätte å vägde honom först innan de va dags för vaccinet, en spruta i varje lår. Han skulle även få "ROTA" vaccin (tror att de hette så) i munnen. De rekommenderade tydligen det för att minska risken för mag- och tarminfektion. Barn kan visst bli väldigt sjuka om de drabbas av rotaviruset i tidig ålder. Rotavaccinet va väldigt sött i smaken så de va inga bekymmer att få i honom. Mitt mamma hjärta gjorde däremot extremt ont när Casper fick 3mån vaccinet i låren. Han skrek som aldrig förr. Tyckte så synd om honom!!! 😢 Tur att han kunde tröstas av nappen å sin snuttefilt samtidigt som jag höll honom tätt intill mig. Får se om han får några biverkningar. Minns att Theo fick feber och va mycket kinkigare samt grät oftare.

* Vikt: 6375g (födelsevikt 4144g)
* Längd: 64 cm (födelselängd 52cm)
* Huvudomfång: 41cm (födelseomfång 36cm
 
Han växer på så de knakar fortfarande. Och de e inte så konstigt att jag tycker att stl 62 (som jag byte till för ca 1,5vecka sedan) börjar se lite mindre ut på honom haha🙈 Vår lilla kille e inte så liten längre trots att han inte e mer än knappa 12v. Kan tiden stanna av lite !!!!❤
 
Resten av dagen/ kvällen så har vi suttit å spelat med Theo, pusslat lite, Casper har legat å lekt i sitt gym och på magen. De senaste 2 tim har jag å barnen krypt ner i soffan å bara myst framför en film. Snart blir de läggdags för Theo så han orkar upp till dagis imorgon. Casper somnade till bröstet för 30min sedan. Lär inte bli så sent för oss heller. Tröttheten börjar komma för mig också. Hoppas på bättre nattsömn i natt😊
 

Tisdag

Godmorgon fina läsare!
Hoppas att ni har haft en lika bra natt som vi. Theo somnade själv runt 21 tiden å Casper somnade till bröstet vid 21.30 ca. Theo sov hela natten i sin säng å jag fick väcka honom strax innan 8 för att han skulle hinna göra sig i ordning för dagis. Casper sov i ain vagga enda fram till kl. 3.30 då han ville ha mat. Flyttade över honom (med babynestet) till våran säng å somna om så fort han hade ätit. Han vakna sedan till vid 7 igen å somnade återigen om när han då fick bröstet. Efter denna natt så kände jag mig rätt så utvilad!😊
 
Nu blir de å bege sig till dagiset för att lämna skrutten. Hoppas att de går lika bra idag som igår med lämningen👍Därefter blir de att möta upp Sara å deras minsta dotter (runt 7-8mån gammal?) å umgås med henne fram till att Theo ska hämtas igen kl.14. Blir garanterat en lång promenad men vi kanske även hinner med ett besök hemma hos dom så jag får se hur de bor😊
Bilder från igår 😍

Stort grattis ...

.. på din 53-års dag finaste svärfar! Hoppas du får en toppen dag ute på klipporna tillsammans med svärmor och att du får njuta lite extra i solen idag!🌸
Är så lyckligt lottad att få kalla dig "min svärfar" på riktigt nu och att jag får ha dig i mitt liv.
Även att just DU är farfar till mina söner !❤
 

Hur söta e dom inte?!😍

 Bilder från igår 😍❤

Tillbaks till vardagen

Godmorgon kära ni!
Idag är det dags för oss att komma tillbaka till vardagen igen. Älsklingen åkte till jobbet strax innan halv 6, dödstrött men han tyckte de va skönt att komma tillbaka till verkligheten efter 6v ledighet. Jag hade ställt klockan på 7.30 för att jag skulle hinna göra både mig å skruttarna redo för att gå till Theos dagis samt hinna äta lite frukost innan.
Kan nog hålla med älsklingen att de e skönt å få tillbaka rutinen samt träningen (långpromenaderna ffa. Gymmet kallar i september månad när kortet inte e fryst längre)👍
 
Nu har klockan runnit iväg så måste gå nu. Ser ut å vara uppehåll så Theo ska få cykla till dagis för första gången nu när han e så duktig på de. Återkommer senare hur första dagen på dagis hade varit☺
 

Aldrig vs alltid

Äta? - Surströmming
Dricka? - Wiskey
Skoja om? - Döden och sjukdomar
Ha på kroppen? - Hmm... Vet inte
Vilja uppleva? - Att bli skjuten
Kunna arbeta med? - "Sopgubbe"
Säga nej till? - En puss av min man och mina barn ❤
Googla? - Hmm... Vet inte
Göra offentligt? - Peta i näsan kanske
 
 
 

På ditt skrivbord? - Har inget skrivbord
Under din säng? - Damm, min massage bänk och resväskor
I din jackficka? - Läppsyl
I ditt kylskåp? - Mjölk, yoghurt, grönsaker och frukt
Vid sidan av ditt handfat? -  En handtvål och ett ljus
Högst upp i din bokhylla? - Har ingen bokhylla men högst upp på vår "steghylla" står det ett  trä"M" och ett "Z"
Längst ner i din tvättkorg? - Smutskläder
I dina tankar? - '' F*N va jag älskar min familj!!! ''


Lax i babyspenat sås

4 portioner
200 grader i 20min
 
Ingredienser:
400g Babyspenat
1 st Fisk buljongtärning
1dl vatten
1 dl vispgrädde
500 g laxfilé
Salt
Peppar
Citronkrydda
Citron
Zuccini
 
Gör så här:
* Häll babysenaten, fiskbuljongtärningen, vattnet och grädden i en kastrull
* Krydda med salt och peppar 
* Låt småkoka i ca 10 min
* Lägg sedan spenat röran i en ugnsäker form och lägg laxfiléerna över
* Krydda med citronpeppar och lite citronsalt
* Ställ in formen i ugnen på 200grader i ca 20min
* Hyvla zuccinin i långa stränger så de liknar spaghetti och koka upp dom precis som om de vore spaghetti. I någon enstaka minut endast
* Servera med en god sallad
 

Dagen i sin helhet..

... har varit bra och lugn. Jag fick sovmorgon även denna dag vilket va skönt. Älsklingens kusin Jocke och hans son Kaj kom på besök i ett par timmar. Då de bor i Umeå så blir de sällan att vi ses. Mycket trevligt va de☺ Pappa va även här å hämtade ljudsystemet och vitrinskåpet samt lämnade lite sten till mig som jag ska ha till rabatten på baksidan.
Har även både hämtat ut paket å skickat iväg paket idag. Tagit hand om tvätten från igår samt kollat runt lite på hus i Nyköping. Vi e lite sugna på en flytt dit MEN då ska de vara en villa som uppfyller våra krav. Så de e bara å kolla vidare.
 
Nu ikväll har jag kollat på filmen "Rock of ages" tillsammans med Theo. Eller ah han har suttit bredvid å kollat på Rorri- racerbilen via min dator. Med en skål chips å några enstaka godisbitar. Vid 21 tiden kom Theo själv å sa att han ville krypa ner å sova, utan välling denna gång. Duktiga killen😍
 
Imorgon kommer de upp ett recept på dagens middag- lax med babyspenat sås.
 

Saker jag inte trodde...

... Jag trodde aldrig att jag skulle vara gift, ha två underbara söner och vara ägare till ett kedje hus med min kärlek och inte ens ha fyllt 25 år. Innan jag träffade Micke så kändes allt detta så långt borta även om jag alltid har velat vara en ung mamma och velat gifta mig. Mina drömmer har blivit samma❤
 
... Jag trodde aldrig att jag skule bli en sån här tjej som skulle bryr mig så pass mycket om mitt utseende. Drömmen om att få en slank och fast kropp.
När jag va yngre så brydde jag mig inte alls hur jag såg ut eller hur jag klädde mig. Jag va som en pojkflicka upp till tonåren (högstadiet någon gång). Tror t.o.m. att jag började använda smink i åk 8 eller något sånt för första gången. Gick alltid runt i antingen jeans eller mjukis byxor i skolan fram till mitten av högstadiet, aldrig kjol eller klänning. Gärna stora tränings shorts. Jag umgicks mycket med grabbarna i skolan (spela bl.a. fotboll och basket med dom på rasterna, umgicks med några av dom även på fritiden då vi bodde på samma område) även om jag hade mitt tjejgäng också som jag umgicks med.
Idag så går jag helst i klänning eller i kjol. Tajta jeans och någon snygg topp. Sminkar mig varje dag men olika mycket förstås beroende på händelse. Mår dåligt när jag ser mig själv i spegeln och har inget självförtroende eller någon självkänsla över huvudtaget.
 
... Jag trodde aldrig att jag skulle sakna träningen (basketen, fotbollen och gymmet) så mycket som jag gör just nu. Jag slutade med basketen när jag gick andra året på gymnasiet och fotbollen när jag träffa älsklingen och blev gravid. Dessa två sporter levde jag i stort sätt på å de va de enda som fanns i mitt huvud på den tiden. Basket va något jag faktiskt va bra på om jag får bedömma mig jsälv lite.
Idag saknar jag gym träningen som tyvärr har legat på hyllan alldeles för länge. Första september så har frysningen av mitt kort gått ut så då blir de att köra igång igen. Komma tillbaka till min fysiska styrka och försöka bygga den dröm kropp om jag längtat efter💪
 
... Jag trodde aldrig att det skulle tas så mycket energi att få barn (på ett positivt sätt). Jag har alltid räknat med att saker å ting tar sin tid, alla har bra å dåliga dagar, en del barn är jobbigare än andra och kräver lite extra tid., men aldrig att energin skulle gå från topp till botten efter varje dag. Jag må säga att vi har haft de väldigt lugnt och "lätt" dessa 3,5åren (har varit jobbigt å tufft ett fåtal gånger) men trots de så har jag känt mig mycket tröttare på kvällarna sen jag blev mamma än innan. Kan bara tänka mig de som har kolik barn, har sömnlösa nätter flera nätter i rad osv. All cred till er!!👏
 
... Jag trodde aldrig att man kunde älska någon så pass mycket innan man ens visste vem det va som låg i magen. Minns första gången när vi väntade Theo. Känslan och kärleken som uppstod direkt när man plussade och magen började växa till sig, innan vi visste att de låg en pojk i magen. En magisk och overklig känsla som jag aldrig kommer glömma😍
 
... Jag trodde aldrig att jag skulle bli så fäst med graviditets magen och all känsla som uppstod samt sakna känslan av att vara gravid generellt. Bland de bästa å mysigaste jag varit med om! ❤
 
... Jag trodde aldrig att jag skulle sakna skolan efter den dagen jag hoppade av naprapathögskolan. Det är tänkt att jag ska börja plugga till lärare så fort mammaledigheten är slut och jag ser faktiskt fram emot de. Att få en ordentlig utbildning och ett jobb som jag skulle vilja jobba med resten av livet. Jag trivs med mitt nuvarande jobb och kollegor men jag har under de senaste 3 åren stält in mig på att bli lärare och jobba med barn.
Längtar tillbaka till min kropp trots att jag saknar gravidmagen <3

Godmorgon...

... lördag! Idag har jag varit fru Broqvist i en vecka, och det känns fortfarande lika overkligt som förra veckan. Tror att de kommer ta ett tag innan allting känns "normalt" och framför allt lär de ta ett tag innan man vänjer sig med att skriva under med "Broqvist" och inte "Kjelledal". Kan ju erkänna att jag tittar på mitt finger flera gånger om dagen och blir lika rörd och lycklig nu som för en vecka sedan, när jag ser vigselringen på mitt finger. Är världens lyckligaste fru !❤💍
 
Vad händer annars idag då?
Ingenting speciellt som det ser ut nu, mer än att min kära pappa ska komma till oss för att hämta ljudsystemet och det gamla vitrinskåpet samt det gamla vardagsrumsbordet om det får plats på släpkärran. För övrigt så skulle älsklingens kusin Jocke kanske komma över antingen idag eller imorgon då han ändå va här i krokarna (bor i Umeå). Något jag måste göra e att lägga på två brev och hämta ut ett paket. Får ta dagen lite som den kommer och se vad vädret har att bjuda på.
Älskade killar ❤

Fredag

Idag har det varit en väldigt lugn fredag. Theo väckte älsklingen vid 8 tiden och ville ha frukost. Snäll som mn man är så gick han upp å lät mig sova vidare. Knappt 3 timmar senare så väcktes jag av att min mobil ringde.
Solen va framme hela dagen och klarblå himmel. Hur varmt å skönt som helst. Synd bara att man inte hade planerat in något idag, som t.ex stranden då vädret va som de va.
Istället å umgicks hela familjen hemma. Theo cyklade, spelade spel, lekte med sina leksaker, hopade studsmatta och myste med sin lillebror. Casper lekte i sitt babygym, tränade att ligga på mage och träna sin nacke (jätte stark har han blivit), käkade, sov ute i vagnen och myste massor med både mig å sin storebror. Mannen min fixade det sista med vårt nya vitriskåp och satte upp det i hans spelrum, tog hand om alla räkningar och satte in dom i pärmarna, spacklade igen 8 hål från våra högtalare i vardagsrummet (imorgon ska han måla över spacklet). Jag har bäddat rent i Theos säng och tvättat hans sängkläder, dammsugit huset och plockat undan, lagt ut vårat gamla vardagsrumsbord på köp å sälj sida (lika så mina gamla naprapat böcker), myst massor med våra söner, va ute me Theo när han cyklade och kollat runt lite på sociala medier😊
Det har som sagt varit en lugn dag. Inga direkta måsten. Trots de så har dagen gått väldigt fort.
För tillfället så sitter jag här med bloggen, kollar på CSI, Kiss- Kiss, Bye-Bye och funderar på att snart krypa till kojs. Theo och Casper sover så sött medan mannen min gibbar lite tillsammans med sina polare.
 
Hur har eran fredag varit? Har ni speciella planer för helgen eller blir de lugnt?
Dela gärna med er 😗
 

Kolmården

Idag har familjen tillbringat hela dagen på Kolmården tillsammans med Anna, Olle å Nils. Linus kunde tyvärr inte följa med av annat skäl. Möttes upp strax efter 10 då de öppnade. Gick raka vägen till Bamses värld där det blev en massa karusellåkning för Olle och Theo (jag å älsklingen fick turas om att åka med dom). Förra året åkte Theo endast en karusell tillskillnad från i år då han t.o.m. åkte berg-och dalbanan för barn. Han (och Olle förstås) tyckte de va grymt kul !
 
Närmare 12-12.30 så va de dags för pastasallad. Grabbarna lekte för fullt i lekparken mellan varje tugga haha. Casper vaknade till vid 13 tiden då han sovit sen kl.10. Byte av blöja och matning innan vi gick vidare för att åka linbanan över savannen. De va väldigt häftigt å fridfullt. Sönerna va helt inne i åkturen å tyckte de va väldigt spännande alltihopa ☺
 
Därefter så vågade Anna å älsklingen sig tillslut upp i Wildfire medan jag tog hand om våra 4 grabbar. Dock när de kom tillbaka så sa de samtidigt "aldrig mer"!!! De skakade fortfarande å såg livrädda ut. E på ett sätt glad att jag inte vågade mig upp nu när de kom tillbaka så där men samtidigt så hade de varit kul å övervinna rädslan. Får se om jag lyckas göra de en annan gång😝
 
Dagen avslutades med ännu mer karusell åkande för Theo å Olle inne på Bamses värld medan Casper och Nils sov. De spelade på chokladhjulet men de blev ingen vinst. Theo fick en dunderhonung med godis i medan Casper fick en Bamse body innan vi åkte hem. Hoppade Tropicariumet (?) denna gång då vi alla va helt utslagna av utmattning haha.
Super duper mysig dag med Anna å små grabbarna!😗
 
Hemma blev de ett varmt bad för mig å Theo medan Casper myste hos sin pappa. Käkade middag å kröp upp i soffan framför en film tillsammans med sönerna. Theo somnade i soffan så de va bara å bära in honom till sin säng. Casper har nu sovit sen kl.21.30.
Blir snart å krypa till kojs själv så man orkar upp imorgon. 
Hoppas ni har haft en underbar torsdag😃
 

Sammanfattning

lördags blev vi herr å fru Broqvist💍Tänker inte vara så detaljerad i detta inlägg om hur bröllopsdagen va. Det får bli i ett eget inlägg om det önskas😊
Va otroligt skönt att ha de "avklarat" så man kunde andas normalt igen. Har ALDRIG varit så nervös tidigare men må nog säga att jag va betydligt lugnare än min kära MAN haha.
Blev fika å massa prat/skratt efteråt i samlingssalen. Med mycket hjälp med avdukningen, disken å inpackningen i bilen så begav vi oss hemåt där älsklingens syster (min svägerska!) med familj, Anna & Linus med familj & Hampus väntade med skumpa å ännu mer firande. Mickis kom även hit efter en stund🍾 Lite trist att jag ammar då de hade varit trevligt med ett glas rött för att fira våran bröllopsdag men de får bli senare när Casper har fått sitt. Alla barnen lekte för fullt å vi vuxna firade å umgicks.
Vi + svägerskans familj begav oss ner till Caesar's fär att möta upp våra föräldrar. För att fira vår bröllopsdag lite iaf (fikat i samlingssalen va endast dop fika hade vi sagt) så skulle vi nämnligen bjuda våra familjer på restaurang middag. Hela kvällen va mycket trevlig som bjöds på både skratt, (glädje) gråt, tal å mysigt umgänge. Vi va en enda stor familj❤ Måste säga att jag blev extra rörd av svägerskans tal🙈
Kom inte ner i varv förrän närmare 1 tiden. Jag somnade i omgångar i soffan å la mig däromkring 1 medan älsklingen börja städa å plocka undan haha.
 
söndags blev de en lugn dag hemma för hela familjen tanke på gårdagens händelser + att de spö regna bokstavligt hela dagen. Mysdag för hela familjen helt enkelt. Svårt å förstå gårdagens magiska händelser😍
 
måndags blev de sovmorgon till kl.11 för mig å Casper. Otroligt skönt!!! Jag, Theo å Casper träffade Evelina å Milliam hela dagen. Theo cyklade hela vägen till dagiset, lekparken, till affären å halvvägs uppför backen hos oss. Otroligt duktig har han blivit de senaste 2v bara👍
 
I tisdags tillbringade vi hela dagen hos våra fina vänner Anna å Linus i Nyköping. Solen lös, fåglarna kvittade, sönerna lekte för fullt. En underbar tisdag helt enkelt😊
Vi tillbringade någon timme hemma hos dom innan vi alla åkte till Skärgårdsvåfflan. Där satte vi oss å käkade våfflor i en skärgård. Våfflorna bestod inte av sylt å grädde utan med skagenröra, tomater å lite annat- grymt gott!!!! En mysig middag i skärgården!
Åkte vidare å gick på en stor bakluckeloppis. Har aldrig gjort de tidigare men de va faktiskt väldigt mysigt å trevligt. Väldigt stort! Vi hitta ett räkne spel och en bil till Theo som han verkligen ville ha😉
Fikade lite hos Linus moster (?) Innan vi åkte tillbaka till familjen Karlsson för lite kvälls snacks - tapas. Spelade även Mobopol. Super gott å trevligt ! Åkte inte därifrån förrän 23 tiden Blev sängen direkt för hela familjen.
 
Igår va älsklingen iväg å tatuerade sig hela dagen. Han fortsatte på sin överarm. Sjukt snyggt👍
Jag fick besök av mina föräldrar då de skulle hjälpa mig med att skruva ihop det nya vardagsrumsbordet, stolarna och vitrinskåpet. Dock tog bordet längre tid än förväntat och endast skivan vägde 60kg🙈 så vitrinskåpet fick älsklingen skruva ihop själv under kvällen. Vi möblerade även om i vardagsrummet så de kändes mycket större efteråt. Blev förövrigt en lugn onsdag.
 

Dop och....

... ÖVERRASKNINGS VIGSEL!!🙈
I lördags va en av de lyckligaste (men nervösaste) dagarna i mitt liv- jag sa JA till mitt livs kärlek inför nära å kära i samband med Caspers dop!💍
Vi kom dit som Mikael Broqvist och Zandra Kjelledal men gick därifrån som herr å fru Broqvist🤵👰
Kan säga att det verkigen blev som en överraskning för alla!
Bjöds på mycket rörande tårar å mycket värme samt kärlek i kyrkan ❤
 
Tusen tack till alla som var med å förgyllade vår & Caspers dag med både kärlek å fina presenter! Älskar er alla!❤
 
Låter dessa bilder tala för sig själv❤
Har fortfarande inte smält att jag nu har allt jag någonsin har drömt om- världens finaste MAN och världens 2 finaste söner samt en oändlig kärlek från både nära å kära samt familjen!!! Vad mer kan man önska sig?!❤
 
(Bliderna ligger lite blandat)

Imorgon smäller de

Imorgon e Caspers stora dag äntligen här. Han ska nämnligen döpas❤
De e mycket som cirkulerar i mitt huvud just nu. Tankar som; hinner vi klart med alla förberedelser? Kommer vi få med oss allt till krykan? Kommer vi glömma något? Fikat, kommer sånt förstöras på vägen till kyrkan? Kommer fikat räcka eller har vi bakat för lite? Hur kommer Casper reagera- skrika genom halva dopet precis som sin storebror eller kommer allt gå jätte bra? Hur kommer Theo sköta sig? Kommer de som ska sjunga komma i tid eller fastna i köer på vägen hit eller i värsta fall bli sjuka? Kommer jag vara så klantig att jag snava till när vi går in med Casper? 
 
I slutändan så lär allt bli väldigt lyckat ändå å trots att man går runt orolig, e hur nervös som helst, stressar upp sig så blir de alltid mer lyckat än man har förväntat sig. Så egentligen behöver man inte stressa upp sig mer än nödvändigt även om de e lättare sagt än gjort !
Ska bli skönt när allt e klart så man kan andas ut haha.
 
Det som bl.a ska göras inför imorgon:
🌸 Duscha & tvätta håret
🌸 Måla tå-& fingernaglarna
🌸 Skriva en lista på vad som ska tas med så vi inte glömmer något & sätta på ytterdörren
🌸 Packa ner de som jag kan packa ner redan idag t.ex bordsdukarna, ljusen, servetterna, kaffe, te & saft
🌸 Bestämma vad jag ska ha på mig *suck*
🌸 Stryka älsklingens skjorta
🌸 Sätta fast ett kort på Casper på "gästboken"
 
Undra när man kommer i säng ikväll/inatt...
Dagens lunch. Väldigt snabbt tillagat

Choklad kaka

175 grader
Ca 35 min (beroende på hur kladdig man vill ha den)
 
Ingredienser
* 150g smör
* 3 dl socker
* 2.5 dl mjöl
* 4 msk kakao
* 2 tsk vanilj socker
* 1.5 tsk bakpulver
* 2 ägg
* 1.5 dl hett vatten
* Ströbröd
 
Gör så här:
* Smält smöret
* Blanda alla torra ingredienser i en bunke
* Vispa äggen separat
* Blanda i smöret, äggen och det varma vattnet tillsammans med de torra ingredienserna, och rör om ordentligt
* Smörj en form med lite smör och tillsätt ströbröd (för att kakan inte ska fastna i formen)
* Grädda i ca 35 min tills kakan är lagom i koncestenten enligt dig.
* Strö lite socker på ett bakplåtspapper innan du vänder kakan upp å ner på pappret.
 

Hastbullar

200 grader
Ca 10-15 min
20-25st
 
Ingredienser
6dl mjöl
2.5 tsk bakpulver
1.5-2dl socker
1-2 tsk kardemumma
100 g smör
2.5dl mjölk
 
Garnerna med (t.ex)
* Kanel
* Strössel
 
(Jag bakade denna gång med laktosfri mjölk och gluten-& laktosfritt smör)
 
Gör så här:
* Blanda alla ingredienser till en deg
* Portionera ut degen i bullformar
* Garnera med valfri topping, t.ex kanel eller strössel
* In i ugnen tills bullarna får en ljusaktig färg
 

Tack för en grym kväll

Denna kväll blev precis som gårdagen. Mycket skratt, glädjetårar, spel och drickande. Samt god mat förstås!
Jeppe å Evelina kom vid 17 tiden och åkte hem runt 23. Grabbarna tände grillen så fort de kom medan jag höll på å städa undan efter bakningen. Jag hann med både hastbullarna och en omgång av chokladkakan. Den andra bakas imorgon. Recepten kommer upp imorgon.
Medan jag dukade å gjorde i ordning tillbehören så myste Jeppe å Evelina med Casper medan älsklingen höll koll på köttet. Solen lös på himlen med lätta vindar. Kunde sitta ute på altanen även kväll å käka.
Började dock ösregna så vi fick käka upp i vardagsrummet. Strax därpå så satte vi oss ute igen och där satt vi tills de åkte hem. Vi spelade samma spel som igår (Med andra ord och Vem i rummet..) och massa olika kortspel. Tände ljus och tog fram massa snacks som vi käkade under tiden. Klockan rann iväg ilka snabbt denna kväll tyvärr men vi beslöt oss för att snart ses igen. Tack för en otroligt mysig kväll!!!😀
 
Mina föräldrar kom förbi och lämnade en sovande Theo vid 23.30 tiden. Han har varit väldigt snäll under dessa dagar som han varit på Öland och som han har babblat. Mamma och pappa skojade att de nu har skavsår i öronen efter allt babblande haha. Men grymt mysigt har de haft! Otroligt skönt att ha skrutten hemma igen. Som vi har saknat honom å alla hans tokigheter❤
 

Gårdagen

Gårdagen va suuuuper trevlig som bjöds på extremt mycket skratt å prat ! En kväll vi kan leva på länge skulle jag säga!
 
Älsklingen hämtade upp Hampus, Alex å Rickard i Gnesta när han ändå lämnade sin farmor. De åkte förbi ica å köpte mer kött, då jag bara hade tagit fram till 4 vuxa å inte 5, samt chips/cola till kvällen. Väl hemma så blev de husvisning då Alex å Rickard inte hade varit hos oss tidigare. Grabbarna tände grillen medan de drack ngn öl å jag fixade tillbehören.
Casper satt i Hampus knä väldigt länge å både skratta å såg fundersam ut. Det är nämnligen så att Hampus ska bli Caspers gudfar på lördag (han e även Theos). Han har lovat att umgås mer med oss denna gången så Casper vet vem han e, då Theo knappt gör de (man kan räkna på händerna antalet gånger som han har träffat sin gudfar)! 
Vi satt ute på framsidan från kl.19-23.40 då jag skjutsade ner grabbarna till tåget. De skulle nämnligen hinna med sista tåget till Gnesta.
Hela kvällen så va de prat, skratt, glädje tårar å massa olika öl spel (jag drack cola å citron vatten, kul va?😉).
Detta får vi snart göra om!!!!
 

Bakdags

Har precis fått Casper att sova. Nu blir de å passa på å baka lite inför lördagens dop. Ska försöka hinna med både att göra hastbullar  (gluten/laktosfria) och chokladkaka (både laktos/glutenfri och vanlig) innan Jeppe å Evelina kommer över på en grillkväll.
Resultatet och receptet kommer upp senare så håll utkik!
 
Otroligt skönt å bo i hus så här på sommaren. Kunna sitta ute hela kvällarna, grilla å bara umgås med släkt å vänner😊
 
Ikväll någon gång kommer även vår stora skatt hem igen. Snacka om att vi saknar honom å hans tokigheter massor!!!❤
En glad Casper i morse😍

Första tiden hemma

Trots att de nu har gott ca 2mån sen Casper kom till oss och vi har nu gått in i augusti månad så känner jag för att skriva detta. Inte bara för att jag har lovat det utan också för att de kan vara intressant att läsa.
Precis som rubriken lyder så kommer detta inlägg bestå av hur de gick de första dagarna hemma samt hur Theo har reagerat på att ha en bebis hemma på heltid.
Svartsjuka? Mitt å ditt? Massa skrik och gråt? Sömnlösa nätter? Tär det på vår relation? Funkar amningen? Vems plats i sängen? Osv
 
Casper föddes torsdagen den 18 maj kl 10.27. Hela familjen (förutom Theo som då sov hos sin mormor å morfar medan vi va kvar på BB) sov i familjerum en natt å andra natten så va det bara jag & Casper som låg kvar, medan älsklingen fick en natt för sig själv hemma.
Det enda han gjorde va att bajsa, kissa, sova å äta. Enda gångerna som han yttrade sig va om han ville äta eller hade gjort något i blöjan eller ville ha närhet, annars låg han helt tyst. Otroligt snäll kille som vi knappt märkte av.
Dessa 2 nätter på BB så vaknade Casper mellan 3-4ggr/natt för att äta eller byta blöja (för de mesta äta). Han somnade om snabbt därefter oavsett va behovet va. Likaså jag som då satt upp å ammade då de kändes mest naturligt just där å då.
Vi kom hem på lördagen den 20:e runt 13 tiden. Kändes jätte konstigt å overkligt att komma hem till ett tomt hus, med en sovande bebis i maxi-cosin. De va som om att tiden hade spolats tillbaka till den dagen då vi kom hem med en nyfödd Theo, fast då till lägenheten. Allt kändes så nytt trots att vi varit med om detta en gång tidigare. Vi kom snabbt in i rutinerna och allt kändes helt naturligt 😊
 
När Theo kom hem någon timme senare så visade han ingen svartsjuka för fem öre. Det va snabbt "min lillebror", "åh va söööt", "Theo vill hålla" osv. Dock så börja han gråta hysteriskt när hans mormor å morfar skulle åka. Han ville hänga med dom hem igen för att leka. De gjorde grymt ont i mitt mamma hjärta att se å de märktes att de även gjorde ont i mormors hjärta när de blev tvungna att åka (de skulle iväg på kalas).
Det höll på i ca 30min efter att de åkt å efter mycket om å men så gick Theo å älsklingen till lekparken ensamma medan jag å Casper va kvar hemma.
Under hela kvällen så lämnade Theo inte sin lillebror ur syne. Så fort Casper börja gny lite så va Theo där för att antingen stoppa in nappen eller sjunga. "Bockarna Bruse" eller andra barnsånger. Casper tittade på sin storebror med sina stora blåa ögon medan han sluta gny (hjälpte varje gång)😍 Theo hjälpte till varje gång blöjan skulle bytas, satt gärna bredvid mig när jag ammade och ville mer än gärna hålla i sin lillebror. När Casper låg på golvet i sitt babygym så låg Theo bredvid å småpratade samtidigt som han klappade sin bror försiktigt på huvudet.
 
När de va dags för första natten så nattade jag båda sönerna samtidigt i vår säng. Ammade Casper till sömns medan Theo låg bredvid å lyssnade på lugn musik. När båda hade somnat så bar jag ut Casper till sin vagga så jag hade koll på honom ifall han skulle spy då han hade ätit. Lagom när vi skulle lägga oss vid midnatt så vakna lillskrutten för mat igen. Gjorde honom klar för natten å la mig i sängen. Medan jag låg å ammade så somnade jag.
Under nattens gång så vaknade Casper 2 ggr för mat å blöjbyte (vid 3 tiden & 6 tiden) men somnade om sen igen. Vid 9 tiden vakna han igen för mat å då vaknade även Theo så vi låg kvar i sängen å myste till kl.10 ca (Casper hade somnat om efter att han käkat igen).
 
Andra dagen såg i stort sätt likadan ut som tiden på BB- Casper sa inte ett knyst. För den mesta delen så sov han. Den delen han va vaken så myste vi för fullt både i famnen och på golvet. Theo visade fortfarande ingen som helst svartsjuka och det va inte på tal om att de va "min mamma, min pappa, mina leksaker" eller va de nu va, från hans sida. Theo visade otroligt stort intresse för sin lillebror oavsett va vi skulle göra och han delade gärna med sig av leksakerna (visade gärna dom trots att Casper va väldigt ointresserad haha).
 
Vi träffade inte så värst många den första tiden då vi ville umgås bara familjen å för att Theo (och vi) skulle komma in i vardagen att ha en bebis hemma.  Allting gick så pass mycket bättre å snabbare än vi tänkt samt att de kändes som om att de alltid hade varit vi 4 i familjen❤
De enda som kom på besök va mina föräldrar en av dagarna då de hade köpt en studsmatta till Theo (storebrorspresent) som va väldigt uppskattad. Älsklingens syster å hennes kille kom även på besök dagen efter att vi kom hem från BB. Mycket trevligt
 
Dagarna va lika lugna å harmoniska som på BB oavsett om vi va inne eller ute, på hemma plan eller åkt hemifrån. Theo betedde sig som om att han alltid haft en lillebror i sitt liv medan vi knappt märkte av Casper. Dag som natt i stort sätt. Så något skrik å bråk har vi knappt haft här hemma. Det enda har varit när Theo inte fått som han vill eller gör saker han inte får (bl.a stå å hoppa i soffan, kasta saker i sitt rum) men när de gäller lilleman så nej, inget mer än att han har talat om att blöjan behövt bytas eller att magen kurrar.
 
Sömnlösa nätter har jag väl inte direkt haft varken då å nu 2 mån senare. Vaknar endast när Casper vill ha mat men somnar direkt om. Sen att jag va jätte trött om mornarna i börjanhade med att mitt järnvärde inte va de bästa (fick järntabletter när jag åkte från BB som ska tas 2ggr/kväll). Älsklingen har dock sovit väldigt oroligt å har vaknat flera gånger de första veckorna men INTE heller pga att Casper skriker utan det hade med att han då hade en massa att tänka på just generellt + att han va rädd för att Casper inte andades eller att jag hade rullat över honom i sömnen. Allmänt orolig helt enkelt... Så han va väldigt trött å utmattad. Idag drygt 2 mån senare sover älsklingen bra om nätterna igen.
 
Amningen funkar super. Lika bra då som nu. Blev att jag ammade var tredje timme ungefär men ibland blev de mer sällan å ibland oftare beroende på om Casper sov ute eller inne (sov betydligt längre ute än inne och så ser det ut än idag).
Jag kände redan från början att jag även hade  betydligt mer mjölk nu än när Theo va liten vilken va otroligt skönt. Inte så pass mycket att de bara forsade ur brösten å att de inte finns ett stopp utan de va mer att de små läckte  lite hela tiden å ibland ingenting beroende på hur ofta jag fått ammade under dagen. Mot kvällarna å på morgonen så kände jag att brösten va fulla medan under dagarna så va de "lagom" fyllda. Minns även att jag kände att Casper fick i sig av mjölken vilket jag va lite osäker på om Theo fick. Casper va väldigt glupsk av sig redan efter födseln och är det än idag, samt ivrig. Han hann knappt svälja förrän han tar ett nytt sug.
Hoppas jag kan amma på heltid mer än 3mån som jag endast kunde med Theo!
Känns dock som om att han spyr upp hälften av måltiderna varje gång, som om att han fått i sig för mycket även om han verkligen har letat å grymtat ( som en liten gris) efter bröstet samt gapat.
 
De första veckorna blev de att Theo tog över älsklingens plats i sängen å älsklingen Theos säng (för det mesta). Det blev så för att vi skulle slippa sova å trängas hela familjen i vår säng då Theo fortfarande kommer in till oss på nätterna. Också för att älsklingen kunde koppla bort tanken på att Casper inte andades å att jag skulle rulla över honom, när han inte sov i samma rum konstigt nog. Han sov bättre så men  ändå inte helt bra. Theo sov desto bättre han också å vaknade inte under nattens gång. Men dag har de bytt tillbaka till sina riktiga sängar igen.
 
När de gällde min å älsklingens relation i början så blev det inte någon direkt förändring. Tanke på att Casper va så snäll å Theo är densamma som han va innan (om inte snällare nu) så blev de inte att vi kände oss griniga eller trötta så. Vi hann dock inte visa vår kärlek till varandra på samma sätt som innan men det va kanske inte så konstigt då man prioriterar sönerna nu i första hand å vi får ta hand om varann när de sover. Vi försökte  iaf ta vara på kvällarna så gott de gick men tanke på att Theo somnar så sent nu så blir de inte mycket tid kvar innan vi själva kröp till kojs. Eller så blev de att Casper vaknade å ville ha mat. Men några kramar å pussar då å då hanns de alltid med❤
Idag har de blivit allt mer tid för varann vilket vi båda tycker är skönt!!!
 
De 3 första veckorna blev de inte att vi tog så jätte mycket promenader utan vi va mesta dels va hemma. Fixade å donade i trädgården å bara varit. Sen älsklingen började jobba den 8 julni så blev de desto mer promenader, varje dag i stort sätt, medan Theo va på dagis mellan 9-14.
Ca 1 kilo kvar av de 15 jag gick upp (dom tio första kilona försvann redan efter 1v men sen har de gott betydligt trögare tyvärr!) men har som mål å gå ner ytterliggare 3 kilo därefter samt bli lite tajtare i kroppen. De får ta den tid de tar men målet e att de ska bort relativt snabbt (drömmålet e att vara nere under 70kg innan sommaren är slut)👍
 
Vi har haft det oförskämt bra å haft sån tur med båda våra söner. De e verkligen dröm barn båda två😍
Först två graviditeter som jag (vi) bara flög igenom utan några som helst bekymmer. Två förlossningar som va som ett raketskott å två söner (i bebis ålder) som man knappt har hört att man har. Nu hör man Theo rätt mycket (trots ålder) och Casper börjar man höra mer å mer nu när han har börjat skratta så pass mycket att han kiknar. Han har även börjat små prata vilket e hur härligt som helst. Något som e lite mindre mysigt e att i samband som han äter så fort så får han i stort sätt ont i magen varje gång han har ätit vilket leder till skrik. Dock när han har rapat  å spytt en del så lugnar han ner sig å blir jätte glad istället❤❤
 

Ölands bröllop

I torsdags fick vi vara med när min morbror Peter gifte sig med sin Jenny i trädgården på Öland. Otroligt fint å kärleksfullt ! Är så glad att vår släkt utökas med fler otroligt fina människor och att vi nu kommer få tillbringa många år tillsammans framöver! Jag har nu fått ytterliggare en ingift moster å en till bonus kusin❤
Slutade även med att jag fick byta klänning 2 ggr under bröllopsdagen pga att jag inte kunde amma i den rosa å den färgglada vart dyngsur när vi kom tillbaka från middagen (ösregna). 
Jag låter bilderna tala för sig här nedan!

Hänt mycket på 4.5år

Idag har jag å älsklingen varit tillsammans i 4.5år❤
Det låter väldigt lite när jag skriver/säger detta men samtidigt så kan jag inte låta bli att tänka "har de redan gått så många år?!". Tänk va mycket vi har hunnit med på dessa ändå få åren. Bl.a detta:
 
🌸 Två magiska graviditeter/förlossningar som har resulterat 2 helt fantastiska å underbara söner på snart 3.5 år & 2.5mån❤
🌸 Flyttat 2 ggr (jag 3 ggr, hemifrån in till älsklingen)
🌸 Köpt gemensamt kedjehus
🌸 Förlovat oss (3 år firar vi oktober)
🌸 Varit utomlands 4 ggr (Thailand, Kreta, långweekend till Barcelona & en övernattning i Tallinn i kombination med 2 dagars kryssning)
🌸 Bytt bil 3 ggr
🌸 Jag hoppade av naprapatutbildningen å började jobba på hemtjänsten
🌸 Jag har sagt upp mig från hemtjänsten efter drygt 1.5 år å fått tillsvidaranställning på 92% som personlig assistent
🌸 Varit på 5st bröllop ihop
 
4.5år har du nu stått ut med mig älskling och min dröm är att vi ska stå ut med varann resten av livet❤
Det har både bjudits på sömnlösa nätter, tårar å skratt. Men framför allt så har det bjudits på så mycket kärlek!! Utan dig så skulle dessa åren aldrig funnits! Tillsammans är vi oslagbara.
Jag älskar dig med hela mitt hjärta å så mycket mer❤
Nyfödd Theo😍
Nyfödd Casper😍
Barcelona
Förlovning💍

Dagens planer

Ett snabbt inlägg så här på morgon kvisten om hur dagen kommer se ut:
 
🌸 Tvätta 2 maskiner till
 
🌸 Packa upp resten av kläderna
 
🌸 Rensa ut Caspers 50/56 kläder till stl 62
 
🌸 Ringa pastorn angående Caspers dop på lördag
 
🌸 Duscha å tvätta håret behövs verkligen
 
🌸 Älsklingen ska ta en tripp till Gnesta å lämna sin farmor
 
🌸 Ta en promenad å hämta ut ett paket
 
🌸 Baka inför dopet är det tänkt
 
🌸 Hampus (å kanske Alex med sin tjej(?)) kommer över på grilling ikväll så de blir å förbereda middagen
 
Känns som om att de kommer bli en massa gjort idag oxå. I värsta fall så får bakningen och paketuthämtningen ske imorgon beroende på hur mycket det hinns med idag samt om Casper är lite villig att "leka" lite själv på goövet i sitt babygym😊
Bilder från i morse

RSS 2.0