5 saker jag stör mig på

När man glömmer krama ur disktrasan efter att man använt den. Det är en punkt som jag kommer på mig själv som jag måste förbättra. De e rätt äckligt att ta tag i en disktrasa som inte är ursköljd och urkramad på vatten, sen förra användningen. Alling blir så pass mycket fräschare i köket om sånt sköts.

* När människor som inte tillhör familjen kommer fram och säger hur jag ska uppfostra mina barn. Det är ingen annan förutom jag och älsklingen som känner våra söner bäst. Kom gärna med förslag och råd samt visa kärlek, men bestäm inte hur vi ska göra. Det som är bäst för era barn, kanske inte alls funkar för Theo och Casper, samt tvärtom. Man måste som förälder lära sig av sina egna misstag. Ta ett steg i sänder. Det är så man utvecklas i föräldrarollen och som individ!  "Sköt dig själv och skit i andra" är ett ganska bra och känt uttal.
 
Hitta snusdosor ÖVERALLT! Nu är det i och för sig inget som jag behöver oroa mig för då älsklingen gav sig på ett försök att sluta snusa för 1.5v sedan (en STOR eloge till honom). Men innan dess så kunde jag ta mig f*n hitta snusdosor utspridda i hela huset. Alltifrån i kylskåpet och i tvättstugan, till byxor som ligger i tvättkorgen och i badrumsskåpet. 

När personer säger en sak men gör tvärtemot. Tänker inte nämna några namn utan jag tycker att det är dålig stil oavsett vad det handlar om. Stora som små saker. Har man sagt en sak tycker jag att man ska hålla sig till det, och om inte så ska man meddela i god tid att planerna ändras. Handlar lite om tillit och massa respekt för varandra.

När personer som inte har barn, säger att man har all tid i världen när man är mammaledig. Man kan tro att man har hela dagarna fria, men så är det faktiskt inte. Att ha barn hemma, oavsett hur många och i vilken ålder, så är det ett heltidsjobb. Helt klart! Barn behöver ha mer närhet och kärlek än man tror. Och när de sover så är det inte alltid säkert att man själv kan ta en powernap. Huset ska städas, tvätten ska tvättas och vikas in, maten ska lagas, leksaker ska plockas undan, ärenden ska utföras, rabatter ska rensas, maten ska inhandlas, BVC besök, läkarbesök och har man tur så ska man även försöka hinna med sin egen hygien.
Vi (jag) har haft väldigt tur med att både Theo och Casper än så länge, är väldigt snälla och lugna att ha å göra med. De ligger gärna i sitt babygym eller sitter i sin babysitter å leker medan jag får saker å ting gjort. De kan sova flera timar om de ligger i vagnen ute i friska luften. Självklart så är alla barn olika, precis som vi vuxna. Alla barn kräver sin tid och oavsett hur lugna och lättsamma de är så är det ett heltidsjobb att vara hemma ändå, just för att de e så mycket runt omkring som ska skötas!
Hur mycket tid ni än kräver så e de värt de! De bästa å finaste vi har  <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0