Åter upptagit träningen

Tjenixen, i onsdags var jag ute och sprang för första gången sen jag vart gravid med Theo början av Maj 2013. Kände att det va på tiden att det skedde tanke på att jag va van att träna 3-4 gr / veckan både innan - & under hela graviditeten, och sen Theo föddes har jag bara tränat 2 ggr på gym (bortsett från promenader)...
Känns inge vidare att man ej har hållit igång någorlunda bra efter förlossningen men tyvärr så har man inte haft någon möjlighet sen jag vart småbarns mamma, och ni som är förälder själv förstår nog vad jag menar + att suget/motivationen inte riktigt har funnits där.
Både jag och Evelina kände oss väldigt duktiga även om det vart lite segt och en lugn start. Vi sprang till Kusens Backe där vi mötte upp Natalie, för att träna på utegymmet en stund, innan vi skulle bege oss hemåt igen. Vi kände oss väldigt duktiga efteråt men det är en bra bit kvar innan man känner att man ligger på samma nivå som tidigare...
Vi har planerat att springa 2-3 ggr/ v framöver, beroende lite på hur vädret är och om vi båda kan förstås, men det är någonting vi strävar på + att vi samtidigt strävar på att starta upp ett basketlag igen då vi båda saknar det som fan :D Hoppas bara att våra fd lagkamrater känner detsamma och vill ge det en chans!!!!! :D
 
 
I fredags efter mitt arbetspass och när älsklingen kom hem från sitt arbete så drog vi båda ut tillsammans med Evelina på en löprunda och en sväng förbi utegymmet då vi endå var barnfria hela helgen. Jag fick mer eller mindre tvinga/lura ut honom men han erkände efteråt att de va rätt skönt å trevligt att göra något tillsammans för en gångs skull.
Det roliga va att i onsadgs (ja jag erkänner de) så slarvade vi rätt mycket när vi gymmade, vart en hel del prat. Men denna gång så tränade vi verkligen. Det hade nog med att just Micke va med å "höll koll på oss" nu när han ändå blev dittvingad. Jag må säga att det är väldigt sexigt å se killen man älskar mest, träna och verkligen ta ut sig så för att han inte ska vara sämre än någon annan haha (A)
När klockan närmade sig 19 tiden så sa vi hejdå till Evelina som skulle hemåt å vi fortsätta löpningen till minigolfen vid Brunnsäng, där vi skule möta Mika, Pekka + hans dotter, Petri, Marco, Pekka och Petris bror + hans son för att spela lite. För min egen del så har jag aldrig spelat så dåligt som jag gjorde denna dag, men va fan någon måste ju förlora haha^^ Vi hade de väldigt trevligt och tog ett par bira under tiden (inte den bästa återhämtningen efter löpningen kanske men nu vart de så)! :)
Vi sprang sedan hem för att duscha, beställa mat uppe hos grabbarna på Valuta, fixa i ordning oss och därefter bege oss ner till Croc´s In där vi skulle möta de andra igen för en utekväll. Det vart även där en lugn kväll men lite drickande. Mestadels bestod kvällen av skratt och prat! :)
Kvällen gick väldigt fort och plötsligt så va kl.2 och krogen stängde. Vi tackade för denna kväll och tog första bästa taxi hem där vi gick å la oss direkt.
 
Hoppas att ni hade en lika trevlig fredag som vi hade :)

Smått å gott :)

Nu har det återigen blivit att bloggande har hamnat lite på efterkälken men så är det när man är småbarnsförälder och jobbar mer än det är tänkt.
 
Sen jag va på möhippan å Micke va på landet med Theo så har det i stort sätt inte hänt så mycket mer än jobb, lämnat å hämtat Theo från dagis- där han trivs som en fisk i vattnet, hela familjen har varit på stan å små shoppat lite till skrutten då han knappt har några kläder som passar (har redan stl 92 :O) å avslutat den dagen med en trip till Sydpoolen för att bada av oss lite :)
Vi har även haft lite myskvällar med tv- & serie tittande på kvällarna å lite annat smått å gott :)
 
 

Möhippa för världens bästa Madde <3

För 2 helger sedan (2/5-3/5) va det ÄNTLIGEN dags för den dagen som jag och mina tjejkompisar länge längtat efter - nämligen MADDES MÖHIPPA!!!!!!!
Sen vi fick inbjudan förra året så har vi varit helt inne i att planera denna dag. Vi ville att det skulle vara en rätt så snäll men ändå händelserik dag för vår vän.
Vi tog halv 9 tåget från Södertälje och redan då öppnade vi ett rosé vin som vi delade på. Jag, Malin, Emma, Emma, Sara och Tove mötte upp Malin A vid centralen och gick till hotellet Radisson (tror jag att de heter) precis vid stationen för att lämna våra väskor för att sedan bege oss till T-banan för att åka till Solna för att överraska Madde hemma hos henne och Mattias.
Vi hade köpt en rosa öl hjälm som hon skulle ha på sig hela dagen och den ställde vi utanför hennes dörr medan vi gömde oss i hissen å skulle filma hennes reaktion när hon öppnade dörren. Gick inte riktigt som planerat då hon bara öppnade dörren 1 dm max så vi fick tyvärr inte med hennes reaktion på film haha.
Vi skickade ut Mattias ur lägenheten för att vi skulle ha champange frukost, packa hennes grejer i smyg innan vi skulle vidare. Vi fick även se hennes brudklänning i 20 sek - HUR JÄVLA FIN SOM HELST!!!!!!!!!
Blev en hel del prat om gamla minnen och skratt. Denna helg började på bästa tänkbara sätt!
 
När klockan närmade sig 11-11.30 tiden så begav vi oss vidare till hotellet med Madde som hade en ögonbindel för ögonen för att hon inte skulle se vart vi tog vägen, tyvärr så kan hon i stort sett Stockholm så hon kände igen sig vart vi än gick haha. Vi hämtade ut våra väskor å fick oss en liten till på Skybaren för oss själva då de egentligen inte skulle öppna förrän kl.14 (klockan va runt 12 nu). Madde vart jätte glad då hon å Tove brukar gå dit, och hon skulle nu få en hel dag/kväll där med oss alla som står henne nära. När vi hade checkat läget så begav vi oss till våra rum för att göra i ordning oss å sitta på rummet och dricka samt snacka massa skit å skratta :)
Vi hade jätte trevligt å väldigt roligt. Madde fick köra lite "Sanning och konka" utifrån en kortlek som Tove hade med sig. Det vart ett par cider och vinglas innan vi begav oss vidare till skybaren och därefter till Oleary´s 12 (stora Olaery´s vid Globen) där vi hade bokat bord eftersom Madde älskar deras mat.
Pratet, skrattandet och drickandet fortsatte hela kvällen! Märktes att Madde hade grymt kul vilket kändes underbart! :)
Eftersom Madde har spelat golf i stort sett hela sitt liv så tänkte vi att minigolf vore något. Med ett antal cider/drinkar/bärs/vin glas i kroppen så kan man väl inte säga att det gick så jätte bra för någon av oss haha. Tillslut så kom vi i mål och första platsen fick jag å Madde dela på :)
Vi slutade trippen på Oleary´s med ett stort glassfat med säkert 20 glasskulor (överdriver inte), som vi tyvärr inte orkade så mycket av haha. Vi drog sedan vidare till Colluseum (eller hur de nu stavas) för att dricka ännu mer å dansa av oss innan vi drog tillbaka till hotellet.
Jag, Madde, Tove och Malin A kröp till kojs ganska direkt medan de andra satt uppe en stund till å pratade. Måste säga att hela dagen/kvällen/natten vart jätte lyckad och vi alla hade grymt kul! :)
Nu ser vi alla fram emot den STORA BRÖLLOPSDAGEN som sker i juni! :)
 
Älskar er alla!<3
 

Ensam hemma är inte så kul som man tror..

För tre helger sedan (24/4-26/4) åkte Micke till Malmö för att lana. Min första tanke (säkert många av er som läser också) va att det kändes jätte onödigt att han skulle åka enda dit för att spela lite data, men samtidigt vet jag att det är ett av hans största intressen tillsammans med sin polare Hampus och Alex, som även hade bestämt sig för att åka. Kul för honom men mindre kul för mig va min första tanke då jag bokstavligt hatar att sova utan älkslingen...
Men i efterhand så kunde jag passa på att umgås med min kära lillebror, medan mamma å pappa passade Theo på fredagen. Efter att jag slutade jobbet så åkte jag hem, hoppade in i duschen och inväntade på att klockan skulle slå 17 då Emil slutade. Jag hämtade honom, åkte till systemet och därefter åkte vi direkt till Heron City för att bowla. Riktigt kul och det blev väldigt jämt. Vi hann köra 3.5 omgångar inna ndet va dags att åka hem igen för att kolla slutet på Uppsala- Södertälje Kings finalen (3:e matchen av 7) innan vi satte på en film och hade en mysig syskonkväll med god mat och dryck.
För att jag skulle kunna somna så sprayade jag kudden med en av Mickes perfymer tihi. Det är det enda sättet som kan få mig att somna när han är borta. Somnade som en stock.
 
På lördags eftermiddagen skjutsade jag hem Emil och hämtade Mickis, då vi hade bestämt att vi ÄNTLIGEN kunde ta våran middag ute för oss själva. Så vi åkte hem till oss, tog oss ett par cider och fixade i ordning oss innan vi gick ner till Caesar´s. Blev en hel del prat, skratt, god mat och dryck, innan Pekka, Mika, Jakob och 4 andra grabbar (polare till älsklingen) mötte upp oss. Vi hade det jätte trevligt hela kvällen trots att det vart lite små jobbigt för mig då jag saknade min kära pojkvän och de andra grabbarna betedde sig som skit till och från. Som tur va så gjorde Mickis min lördag till den bättre trots allt! Träffade även Emma och Emma uppe på Torekällberget på kvällen :) Jätte kul!
Kunde tyvärr inte somna förrän kl.5 oavsett om jag hade sprayat Mickes perfym på kudden och vaknade av Mickes sms kl.8 så jag va rätt trött hela söndagen, men såg ändå fram emot att hela min underbara familj skulle komma hem :) Mötte upp älsklingen i Syd och vi gick i stort sett ochla oss direkt när vi kom hem. Somnade som två stockar på varandras bröst - bästa sättet att somna på <3 
 
En sumering av denna helg så var den bra, men kunde ha varit bättre tanke på allt skit som va på lördagen med killpolarna.. Att de alltid ska hålla på, speciellt när de vet att jag sakna Micke som jag gjorde..
Det va första gången jag va ute ensam utan Micke, sen jag vart gravid. Ska jag vara ärlig så va de rätt skönt att ha lite egen tid, men jag föredrar faktiskt att ha älsklingen vid min sida oavsett vad vi gör - utekvällar eller hemma kvällar, det spelar ingen roll så länge har killen i mitt liv i min närhet <3

Vart tar veckorna vägen egentligen...?

Tjooohoo!
 
Är det bara jag eller går veckorna väldigt fort fram?
Känns som om att jag la in det förra inlägget för bara någon dag sen, men de e ju snart 1 månad sedan...
Det har på ett sett inte hänt så jätte mycket på dessa veckor, men ändå har jag inte haft tid att uppdatera bloggen.
Det är nämligen så att efter inskolningsveckan för Theo så vart han sjuk i 2 veckor - förkylning som aldrig ville ge med sig, feber i 1 vecka och hosta + att 3 tänder har spruckit igenom... :(
Så både jag å Micke har fått turas om att ta ut vab från jobben för att kunna ta hand om vår älskade skrutt!
 
För drygt 1 vecka sedan så blev Theo frisk och återigen tillbaka på dagis. Det vart lite som en ny inskolning men samtidigt så gick det bättre än vi hade förväntat oss :) Jag har lämnat honom kl.6 på morgonen utan prolem och hämtat honom efter mina jobbpass runt 15.30. Det roliga är att se att han trivs som en fisk i havet - han blir jätte glad när han ser mig men vägrar å hem haha.
Han leker för fullt med sin nya kompis Rasmus (som är son till Mickes polare visades de nyligen haha) och en tjej som heter Lea. Theo är yngst på dagiset (skiljer bara några veckor) men till kroppsbygnad så är han en av de största på yngsta avdelningen haha. Tänk att det kan vara så olika =)
 
Så här kan en dag se ut för Theo:
6-6.15 Kommer till dagis
8.00 Frukost
8.30 Samling med såner, ramsor och upprop
9.15 Utevistelse och tema arbete (kan vara utslykter till skogen, Maren, parker, Torekällberet, Tom Tits bl.a)
11.00 Lunch
11.30 Vila
12.30 Skapande verksamhet och Konstruktions lekar
14.00 Mellanmål
15.00 Skapande verksamhet, konstruktions lekar och eventuell utevistelse
15.30-15.45 Hem från dagis
 
När vi väl har kommit hem från dagiset så är det nästan das för middag och en hel del bus med mig och älsklingen, innan de e dags för Theo att sova. Han är dödstrött om kvällarna och håller på å somna redan kl.18 tiden, inte så konstigt iofs då han har varit vaken i 12 tim :)
 

RSS 2.0