D a n f ö r e d o p p a r d a n

Wiihoo imorgon är det JULAFTON!!!🎅🎄
Ska bli så otroligt mysigt å trevligt att träffa alla. Först idag,  den 23:e så blir de att åka hem å fira jul hos mina föräldrar tillsammans med dom och min mormor å morfar. Vi kommer skippa julmaten men bjuds självklart på annan god mat (blir en överraskning). Sen är det tänkt att tomten ska komma, å en massa julklapps utdelning och öppning. Caspers första möte med tomten. Ska bli väldigt spännande å se hur han reagerar😊 Theo ser fram emot att få träffa tomten å har tjatat om julafton men jag tror att han kommer bli lite blyg när mannen i röda kläder väl kommer. Han har även fått prata med tomten ( både farfar och morfar har spelat tomte, ändrat sina röster) å berättat vad han önskat sig🎅 mot kvällen blir det lite lättare mat framför tv'n och uppesittarkvälls bingolotto, båda grabbarna lär nog leka med sina nya leksaker. Vi kommer slagga hos mina föräldrar för att sedan äta en mysig julaftonsfrukost tillsammans med mina föräldrar, min faster med familj å min farmor och farfar.
 
Framåt 13 tiden bär vi av mot Gnesta för att fira tillsammans med svärföräldrarna å älsklingens syster med familj, hans farmor, mormor å Hasse. Blir en mycket lugn men mysig å trevlig julafton hemma hos dom. Julmat, tomten, julklappsöppning, bus å lek grabbarna emellan samt trevligt sällskap😍
 
Julen för mig är barnens dag. Dom ska ligga i fokus, inte med att överdriva med julklappar kanske, utan dom ska vara mer i centrum (mer än vanligt). Jag är själv som ett barn på julafton, älskar att öppna paket å äta god mat samt ha underbara människor i min omgivning. För min del så betyder inte jul att man ska dricka massa alkohol, utan för mig så innebär julen att man ska umgås å mysa med nära å kära. Barnens dag. Självklart får man ta något att dricka (vi kör inte helt nyktert utan någon öl till maten om det är så, vinglögg till de som vill ha t.ex) de e inte så jag menar, utan jag tycker fokuset ska ligga i barnen å inte i alkoholen. Som jag nämnde lite högre upp så kör vi inte helt alkoholfritt under jul vi heller, men vi överdoserar inte. Inte på långa vägar. Någon öl till maten för de som vill, vinglögg likaså, någon under kvällens gång kanske. Men inte mer än så. Ingen annan (främst barnen) ska inte hamna i kläm, och ska drabbas. De ska hållas på en låg nivå samtidigt som det alltid ska finnas någon/några som kan köra bil om något skulle inträffa. Vi har 2 små barn som betyder allt för oss, ALLT verkligen, å de ska aldrig behöva se någon i sin närhet vara alkoholpåverkad på de viset. Det gäller inte bara under jul utan överlag, året runt!
 
Nä nu, måste jag kliva upp ur sängen å in i en dusch så vi kommer iväg till mina föräldrar i tid. Vi hörs efter jul, för nu ska jag njuta av dessa dagar med min familj❤️
 
GOD JUL PÅ ER ALLA!!! 🎅🎄❤️
En bild från tidigare i veckan ❤️
 
JUSTE, Casper lärde sig i torsdags kväll att sätta sig upp helt själv från magläge😍 från ingenstans😍 så stolt mamma å det är nu en ännu gladare kille som nu är mer rörlig än innan❤️
 

Bild bomb på vad som hänt senaste tiden

Vi har bland annat gjort detta:
🎅 Varit på Kolmårdens jul tillsammans med Theo å Caspers kusin med familj. Karusellerna va igång så det åkte en hel del, åt vildkebab, kolla på tomte showen, drack varm oboy/kaffe å hade de allmänt mysigt. Vart väldigt kallt efter någon timme.
 
🎅 Lucia firande på Theos förskola. I år va även älsklingen med på firandet. Som vanligt va alla barnen jätte söta å duktiga.
 
🎅 Haft besiktningsmannen på besök å gjort en besiktning inför visningarna i januari. Såg jätte bra ut vilket va en lättnad (har trots allt bara bott i kedjehuset i 1.5 år drygt) 
 
🎅 Massa mys med våra grabbar både inne å ute i snön. Casper gjorde en faceplant i snön. Såg lite roligt ut samtidigt som han inte gjorde en min när han fick massa snö i ansiktet😍
 
🎅 Både Theo å Casper har varit sjuka. Tyvärr e de såna tider. Självklart går bacillerna runt när alla 4 ligger i våran säng🤣
 
🎅 Gjort massa hemmagjord mat till Casper så de bara e att ta fram en burk ur frysen. 
 
🎅 Theo har byggt pepparkakshus med sin pappa medan jag myste för fullt med Casper å slog in julklappar (inte grabbarnas för då hade e jag inte fått sitta själv) 😉
 
🎅 Blivit ytterst lite träning, desto mer julklapps inköp🙈
 
🎅 Haft besök av finaste Mickis och mina föräldrar❤️
 
 

Caspers utveckling på 7 mån🌸

Nu har Casper hunnit blivit 7 hela månader! Hur sjukt e inte de!!!🙈 Det har hänt så mycket på så kort tid. Och snart e de julafton oxå.. Förra julen va jag halvvägs in i graviditeten. Fattar inte vart året har tagit vägen. Det märker man framför allt på Caspers utveckling men också när man tänker tillbaka på allt som vi varit med om detta år.
 
Här e lite nya framsteg i hans utveckling:
 
❄️ Andra tanden sprack igenom den 24 /11. Nu har hans båda tänder vuxit upp helt. Ser så sött ut. Har tyvärr inte lyckats få någon bild på huggtänderna då han leker med sin tunga hela tiden å rör på sig när man försöker ta. 
 
❄️ Han har verkligen hittat sin tunga. Han har tungan mer utanför munnen än innanför. Han lipar för fullt, gör "prutt" ljud hela tiden och försöker hitta rätt när de gäller vanlig mat.
 
❄️ Håller man Casper i händerna så "går" han själv,  lite vingligt (och små hoppar) men han tar sig fram helt själv.
 
❄️ Han rullar runt hela tiden nu obehindrat. De va flera månader sedan som han lärde sig rulla runt men han gjorde de sällan. Dock så hör han de hela tiden nu. 
 
❄️ När han ligger på mage så drar han sina ben/knän upp mot armbågarna så att rumpan hamnar upp i vädret. Han försöker på så sätt ta sig framåt. Än så länge har han inte lärt sig tekniken för att krypa. Men snart så. 
 
❄️ Han greppar tag i bl.a. bordskanten å badkarskanten och drar sig uppåt. Jätte stark har han blivit! 
 
❄️ Stl 74 har han nu på kläderna. Växer så de knakar fortfarande.
 
❄️ Åt sin första riktiga mat den 2 december. Då bjöds det på majs och sötpotatis. Det slank ner på en gång. Har börjat göra egen mat till honom. Basvaror utan mjölkprodukter och kryddfritt. Casper får en portion mat om dagen. 
 
❄️ Amningen är i stort sätt över. Han somnar till 99% till bröstet oavsett när på dygnet. Även en gång om natten om jag känner att de finns tillräckligt mjölk för att han ska somna om, annars får han en flaska välling. Känns mest sorgligt att de inte ammas så mycket längre då de e så mysigt å jag saknar de verkligen men samtidigt lite "skönt" (förstå mig rätt) då jag inte känner mig lika låst längre + att jag vet att han inte blir mätt för fem öre. Blir mest att han snuttar och somnar till bröstet. Får njuta av de😍 Blev iaf 6 hela mån amning denna gång + nu smuttande tillskillnad från 3 mån med Theo (då flaska även användes dom 3 mån). 
 
❄️ Vaknar 1-2 ggr/natt (mellan kl 2-6 tiden) för mat å närhet men sover annars hela natten i sitt rum.
 
❄️ Sover mellan 1-3 ggr/dag innan han somnar för natten. Dock 3 korta stunder om det sker så många ggr/dag och längre stunder om de sker 1-2ggr.
 
❄️ Lyser som en sol när Theo e i närheten å busar med honom. Casper ser verkligen upp till sin storebror.
 

Förra inlägget..

... Skrev jag mest lite kortfattat vad som hänt de senaste 2 veckorna. I detta inlägg ska jag skriva en lite längre sammanfattning med mer bilder, dock inte dag för dag utan händelserna kommer lite blandat😊
 
* Enduro/cross tittande + besök:
Förra helgen åkte hela familjen ut till cross banan för att kolla på när Jeppe, Martin å älsklingen skulle leka av sig lite. Theo fick åka med han också (hade självklart hjälm på sig) men endast på raksträckan vid bilarna, å inte på banan. Han såg inte helt förskräckt ut när han kom tillbaka efter en liten åktur. Det va väldigt kallt ute trots att man hade satt på sig varma kläder så de blev endast 1-1.5 tim på banan, med varm choklad/kaffe drickande.
Blev även en tur till soptippen å besök av Hampus (grabbarnas gudfar) på kvällen som även slaggade kvar till söndagen😊
Hjälmen åkte på precis innan de åkte iväg
Två av mina killar❤️
 
* Villa ägare, planering och fotografering:
Kan inte skriva så mycket om detta än, men som jag nämnde i förra i lägger så har vi blivit med villa i Nykvarn. Ni som har hängt med ett tag vet att vi har varit på en del visningar i Nykvarn. Det som vi tillslut fastnade för å "fick" va det huset som låg lite utanför Nykvarn. Byggt år 2015. Enplanshus, 5 rum å kök, 145 kvm boarea och 1725 kvm tomt.
Det är lika många rum som vi har idag men större av allt om man säger så (bor på 110kvm idag) och möjlighet till ett rum till finns. Rätt så stor tvättstuga å en altan på säkert 80 kvm🙈 öppen planlösning, carport där det ryms 2 bilar + 4 bilar på uppfarten, en egen lekplats på tomten till grabbarna! Känns super bra allting!!
Vi skrev på alla papper förra onsdagen så flyter bär av senast 1 mars 2018!
"Vår" mäklare va hemma hos oss förra fredagen för att mer eller mindre bara lägga upp en plan om när fotografering och besiktning av vårt kedjehus skulle ske. Gick igenom lite papper osv.
Fotograferingen skedde i onsdags så det va full ös hela tisdagen med städning. Hann knappt äta på hela dagen, trött å huvudvärk. Tur att fotografen va jd å sa att vi hade förberett oss väldigt bra. Ser fram emot att få se bilderna.
Inte de bästa bilderna men fler kommer när vi väl flyttat in😍
 
* Sjukstuga:
Casper har varit väldigt förkyld sista tiden. Tror att det har med tänderna att göra.
Theo har både haft öroninflammation 2 ggr, förkylning, hosta och ögoninflammation. Alla dessa förskolebaciller. Han hinner bara tillbaka dit någon dag innan han blir sjuk igen trots att de e ute hela tiden.  Lider med honom! Blir så maktlös när man ser sina barn sjuka❤️
 
* Barnfria:
Helgen som va så tillbringade jag, älsklingen å min lillebror lördagen på Heron City. När pappa lämnade av Emil tog han med sig sina barnbarn hem då de skulle sova där mellan lördag å söndag. Inte lika jobbigt att säga hejdå till Casper denna gång,  även om de gjorde lite ont, då jag knappt ammar något längre.
Vi åkte upp å käkade på Olearys, satt å pratade om allt möjligt innan de va dags för bio. Vi va på Solsidan. Den hade premiär i fredags. Har ni sett den?😊
Vi tyckte den va väldigt sevärd. Inte alls att de blev "för mycket av solsidan", om ni förstår hur jag menar. Mycket skratt bjöds det på och en hel del snacks. Inte bra för min viktnedgång men äh får ta tag i de efter denna helg. Försöka hålla igen med all julgodis🙈
Efter filmen drog vi tillbaka till olearys för att spela lite biljard å grabbarna kunde ta några bira under tiden. Även där bjöds de på massa skratt. Efter 2 tim spel så blev de 4 vinster till älsklingen, 4 vinster till Emil å 0 vinster till mig haha🤣😂 Jag brukar ärligt vara bättre men de ville sig inte denna gången haha. Kul va de iaf!!!
Väl hemma igen så kom Jeppe förbi. Vi kollade på filmen Baywatch (vi alla satt å garvade) och därefter de två första avsnitten av nya säsongen av Vikings. Därefter blev de sängen. Somnade som 2 stockar i vår säng medan Emil fick sova i Theos säng (det är 1.20 säng).
 
* Firat min morfar som blev 74 år i fredags.
Vi bjöds på middag nere på Caesar's. Väldigt att träffa alla (mormor, morfar, mamma, pappa, Emil och min morbror m familj). Vi blev inte så jätte långvariga där mer än att vi käkade, då Theo hade 39 graders feber (han vägra vara hemma med älsklingen) och va väldigt hängig. Resten av kvällen va väldigt lugn.
Casper hos sin gammelmorfar
 
* Massa mys med båda mina små skatter har de blivit dessa dagar då Theo har fått vara hemma från förskolan. Fick nämligen hämta ut antibiotika igår då han har börjat få ont i öronen igen. 5 dagar ska det tas, vilket resulterade till att han e hemma hela denna vecka. Här nedan kommer en bildbomb på våra guldklimpar❤️
Casper testade även för första gången barnmat i lördags. Å de sa verkligen slurp! Nu blir de att börja göra egen mat till honom 😍

Vart ska jag börja?!

Godkväll måndag å ytterligare en dålig uppdatering.. Har snart gott 2v sen senaste inlägget.. Trots de så har ni varit trogna läsare. Det uppskattas å värmer inombords att så många går in å läser mina, inte alltid så roliga, inlägg. All kärlek till er❤️
 
Vart ska jag börja?! De har hänt så otroligt mycket på dessa veckor som har gjort att orken, tiden å lusten inte har funnits till att blogga. Både Theo å Casper har varit sjuka 2 ggr under dessa veckor (inne på andra kuren nu för Theos del- öroninflammation igen troligtvis). Vi har blivit villa ägare i Nykvarn. Mäklare har varit här för planering. Fotografen har varit här och fotat inför våra kommande visningar början av nästa år. Varit å sett på när älsklingen å Jeppe har kört enduro/cross. Varit barnfria. Casper har fått sin andra tand. Kollat runt på nätet, efter ny förskola till Theo (å Casper så småningom) som kommer ligga närmare vårt nya boende. Julklappsshoppande har jag även fått in under dessa dagarna. 
 
Ja som ni läser så har vi haft väldigt mycket annat i våra tankar å planer på sista tiden. Har sagt de tidigare men säger de igen - ska försöka bli en förbättring på uppdateringen👍
 
Här nedan kommer lite blandade bilder från dessa veckor. Fler bilder kommer upp under morgondagen😊
Försök till julkort till en kalender. Ett av dom bättre korten på våra tomtenissar❤️
 

RSS 2.0