Caspers utveckling på 7 mån🌸

Nu har Casper hunnit blivit 7 hela månader! Hur sjukt e inte de!!!🙈 Det har hänt så mycket på så kort tid. Och snart e de julafton oxå.. Förra julen va jag halvvägs in i graviditeten. Fattar inte vart året har tagit vägen. Det märker man framför allt på Caspers utveckling men också när man tänker tillbaka på allt som vi varit med om detta år.
 
Här e lite nya framsteg i hans utveckling:
 
❄️ Andra tanden sprack igenom den 24 /11. Nu har hans båda tänder vuxit upp helt. Ser så sött ut. Har tyvärr inte lyckats få någon bild på huggtänderna då han leker med sin tunga hela tiden å rör på sig när man försöker ta. 
 
❄️ Han har verkligen hittat sin tunga. Han har tungan mer utanför munnen än innanför. Han lipar för fullt, gör "prutt" ljud hela tiden och försöker hitta rätt när de gäller vanlig mat.
 
❄️ Håller man Casper i händerna så "går" han själv,  lite vingligt (och små hoppar) men han tar sig fram helt själv.
 
❄️ Han rullar runt hela tiden nu obehindrat. De va flera månader sedan som han lärde sig rulla runt men han gjorde de sällan. Dock så hör han de hela tiden nu. 
 
❄️ När han ligger på mage så drar han sina ben/knän upp mot armbågarna så att rumpan hamnar upp i vädret. Han försöker på så sätt ta sig framåt. Än så länge har han inte lärt sig tekniken för att krypa. Men snart så. 
 
❄️ Han greppar tag i bl.a. bordskanten å badkarskanten och drar sig uppåt. Jätte stark har han blivit! 
 
❄️ Stl 74 har han nu på kläderna. Växer så de knakar fortfarande.
 
❄️ Åt sin första riktiga mat den 2 december. Då bjöds det på majs och sötpotatis. Det slank ner på en gång. Har börjat göra egen mat till honom. Basvaror utan mjölkprodukter och kryddfritt. Casper får en portion mat om dagen. 
 
❄️ Amningen är i stort sätt över. Han somnar till 99% till bröstet oavsett när på dygnet. Även en gång om natten om jag känner att de finns tillräckligt mjölk för att han ska somna om, annars får han en flaska välling. Känns mest sorgligt att de inte ammas så mycket längre då de e så mysigt å jag saknar de verkligen men samtidigt lite "skönt" (förstå mig rätt) då jag inte känner mig lika låst längre + att jag vet att han inte blir mätt för fem öre. Blir mest att han snuttar och somnar till bröstet. Får njuta av de😍 Blev iaf 6 hela mån amning denna gång + nu smuttande tillskillnad från 3 mån med Theo (då flaska även användes dom 3 mån). 
 
❄️ Vaknar 1-2 ggr/natt (mellan kl 2-6 tiden) för mat å närhet men sover annars hela natten i sitt rum.
 
❄️ Sover mellan 1-3 ggr/dag innan han somnar för natten. Dock 3 korta stunder om det sker så många ggr/dag och längre stunder om de sker 1-2ggr.
 
❄️ Lyser som en sol när Theo e i närheten å busar med honom. Casper ser verkligen upp till sin storebror.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0