Valborg

Idag är det sista april och valborgsmässoafton. Vi ska hela familjen umgås med Jeppe å Evelina som vi bestämt förra veckan. Jag ska först få sova någon enstaka timme då jag som sagt jobbet sista nattpasset, men därefter blir de å sysselsätta framför allt grabbarna.
 
Det är tänkt att vi även ska in till Nykvarn å kolla när de tänder brasan å se fyrverkerierna (Om de nu har de) ikväll men allt beror på hur pigg Theo är samt hur det är. Gör de mest för hans skull så han inte bara sitter fastklistrad framför tv'n som de lätt har blivit på kvällarna när tröttheten börjar smyga sig på. Casper är betydligt lättare då han kan mysa ner sig i vagnen å somna där om de e så. Lite svårare med den stora skrutten😊
Tror att han skulle tycka de e lite spännande då han aldrig har sett fyrverkerier (somnade 20min innan nyåret sist) tidigare eller en majbrasa, samtidigt som de troligtvis är lite stohej runt om. Har för mig att de brukar vara rätt trevligt å bara gå runt, prata med människor å se massa glada å lekfulla barn. Va ett tag sen man va nere å såg en majbrasa. Säkert 7-8 år sedan minst🤔
Mysigt iallafall att älsklingen (och Jeppe för den delen) är ledig hela dagen å morgondagen. Har knappt sätt varann sen i onsdags då vi har gått om varann varje dag/kväll pga jobb. Får mysa extra mycket idag å imorgon då vi båda är lediga❤️
 
Hur ska ni fira valborg? Dela gärna med er😊
 

Gjorde min kväll

När jag kom till jobbet idag fick jag en våg med fina ord över mig, om hur bra jag sköter mitt jobb. Att det känns tryggt att ha mig på arbetsplatsen och att det finns ett lugn hos mig som smittar av sig till de andra.
Då jag endast är deltidsanställda pga mina kommande studier i höst (Om jag kommer in) så kommer jag tyvärr inte kunna jobba lika mycket som jag har gjort nu i april månad å kommer jobba i maj, men jag fick till mig att är det någon som ska få mer tider så är det jag. Alla dessa ord värmde verkligen å gjorde min kväll! ❤️
 
Kände bara att jag ville slänga in detta inlägg, samt önska er en trevlig söndags kväll😃

Hur fina? 😍

Jag har länge velat köpa dessa vaser men tyckt att de har varit så dyra då man inte haft så mycket pengar varje månad. MEN förra veckan så va de rabatt på just dessa så då kunde jag inte låta bli att klicka hem en mellan och en liten vas!!!! 
Hur fina är dom inte? 😍 Jag valde med silver då jag tyckte om den bäst. Finns även med svart och pärlemo vit, som också är riktigt fina!!!
 
Jag klickade hem dom från Royal Design, och vaserna heter "Omaggio". Vet att de även finns hos Mio och en storlek större också. 
 
Nu blir de bara att fylla dom med någon fin bukett🌸
Bara älskar dom😍

Mexico uppdatering del 3

Den tredje å sista delen av Mexico resan ska bara handla om fredagen den 23:e mars. De va då min barndomsdröm äntligen gick i uppfyllelse. Nämligen att simma med delfiner! 🐬
 
Alarmet ringde strax innan kl. 6. Jag packade våran väska som vi skulle ha med oss. Jag smorde in mig och Casper som fortfarande sov så sött. När alla förberedelser va klara så väckte jag grabbarna. Vi mötte mamma, pappa å Emil, och begav oss till buffé frukosten som öppnade halv 7. Vi gjorde i ordning våran frukost för att kunna äta den på bussen på vägen till båten. Tog ca 20 min att ta sig dit. Vi fick våra "biljettarmband" innan vi klev på båten. Vi satt ute på däck hela båtresan till ön, där vi skulle få simma med delfinerna. Jag satt som ett barn på julafton- så exalterad å bara längtade efter att få se mina favorit djur på nära håll, i de verkliga livet, i havet (kanske inhängnande bassänger men i havet å inte i en pool) å inte bara i en bassäng på Kolmården.
Casper låg å sov i bärselen som jag hade på mig, å Theo satt så snällt i sin pappas knä. Så otroligt fint å härligt. Solen sken starkt trots att klockan bara va strax efter 8, vattnet va så klart å turkosblått, fåglarna kvittrade för fullt. Riktigt härligt!!! 
 
Ca 45min senare så lades båten i land på ön (minns tyvärr inte va ön heter) och delfinerna såg man direkt. De simmade runt i sina stora bassänger, så fina och fridfulla🐬 Jag hoppade nästan bokstavligt av glädje å förtjusan. En dröm blev äntligen sann!
Våran guide gick igenom lite tider, regler å hur dagens upplägg skulle se ut. Först va det delfinsimning, sen träffa, klappa och mata ett sjölejonsliknande djur (vet inte riktigt va de va för djur) och därefter simma med hajar å rockor. Sista timmen så skulle vi få chansen att kolla på alla bilder samt printa ut 7 st (skulle få alla bilder på en disk + nedladdat via en app) som våran fotograf skulle ta under hela dagen. Vi blev även uppdelade i grupper (familjevis) inför delfinsimningen samt fick hämta ut en varsin flytväst. 
Med spänning så följde vi efter våran fotograf bort till våran del av plattformen där vi mötte upp vår delfinskötare. Han berättade lite allmän information om just delfiner generellt och lite mer specifik info om just våran delfinhona som skulle simma med oss. Väldigt intressant må jag säga.
 
Det första vi fick göra va att klappa å känna på delfinen både på ryggen å magen några gånger när hon simmade långsamt fram å tillbaka. Casper va lika ivrig som sin mamma medan Theo va tillbakadragen (han frös massor men ville samtidigt vara nere vid delfinerna).
Nästa steg va att var å en (båda grabbarna va tyvärr för små, åldersgräns på 6 år) skulle simma ut ca 20m å invänta att bli skjutsad framåt av två st delfiner. De skulle med hjälp av sin nos putta på våra fotsulor så vi kom upp över ytan å mer eller mindre surfade. Vi skulle samtidigt luta oss lite bakåt så vi kom upp ner i en stående position. Detta va de häftigaste! Man såg hur delfinerna kom simmande under ytan å helt plötsligt så blev man puttade framåt. Jag kom upp så pass mycket att jag mer eller mindre stod raklång å fick till ett ordentligt dyk. Så pass att jag tappade mina bikinibyxor (syns lite på en av bilderna haha) 🙈
Steg 3 va att göra samma sak som steg 2 men att ligga på en bräda istället för ingenting. Detta va fortfarande häftigt men inte alls lika som förra. De va nog svårslaget!
Vi fick klappa å känna på delfinen flera gånger när hon simmade förbi oss. Så len å fin. Vi fick även  "dansa" med henne, dvs hålla i hennes fenor. Vi höll upp handen i luften så att hon dök upp å nuddade vår handflata, vi pussade hennes nos å hon pussade våra kinder. Detta fick även grabbarna göra, dock så frös Theo så pass mycket att han endast dansade med delfinen medan Casper skulle stoppa hela nosen i munnen haha 😂 
I slutet så tog vi även familje foto på oss 4, mamma pappa och Emil tog ett på dom tre. Samt att vi fick ett på oss alla😊
 
Bara ca 10 min senare så skulle vi alla samlas för att se, träffa, känna och mata nästa djur. Nämligen ett djur som påminner om sjölejon men heter något annat (minns tyvärr inte vad). Han va inte alls lite len å fin, utan han va sträv, hård å mossig. Han va vegetarian och hade inga tänder. Vi fick mata honom med sallad. De åt närmare 25kg sallad om dagen (eller ngt sånt). Helt sjukt!
Theo frös fortfarande massor så ville inte gå ner i vattnet men ville ändå titta på från bryggan. Såg väldigt nyfiken ut trots allt. Casper bara älskade att få bada då han inte fått göra de på hela veckan pga dina mediciner.
 
Strax därefter fortsatte vi vidare till hajarna och rockorna. Cyklop på, och sedan va de bara att gå ner i vattnet. Minns inte va de va för slags hajar men de höll sig på botten av bassängen under tiden. Va riktigt häftigt de också, men ändå inte lika som delfinerna. Tyvärr så blev det inga bilder på just hajarna men de va som sagt häftigt att vara så pass nära ändå.
 
Vi fick därefter dryga timmen på oss att göra vad vi ville, innan båten skulle vidare till andra sidan ön för sol å bad, lite zipline, snorkling. Mer en relax eftermiddag innan båten styrdes tillbaka till Cancun.
Började med att äta lunch, tog lite familjebilder med den fina bakgrunden (vill förstora upp en familjebild å ha hänga dessa hemma nu när även Casper har gjort oss sällskap). Dock så lös solen oss rakt i ansiktet eller så bländades kameran så bilderna vart väl sisådär tyvärr men någon blev iaf godkända. Medan mamma passade sina barnbarn så åkte vi andra zipline. Det va 3 olika höjder innan man landade på stranden. Väldigt härligt å inte så värst läskigt som jag trodde innan.
Då det blåste en del å vågorna va lite större på em så hoppade vi snorklingen. Däremot så slappade vi vid poolen å njöt av sista heldagen. Dagen därpå skulle vi återvända hem till Sverige å kylan.
 
På vägen hem så satt jag inne i båten då Casper skulle sova å de blåste lite mer än på morgonen. Lagom när vi satte oss i taxin så kände vi alla att tröttheten kom krypandes. Blev att vi gjorde oss i ordning med dusch å så innan vi begav oss ner till restaurangen. Theo hade totaldäckat redan på bussen så han gick de inte att få liv i. Det slutade med att han å älsklingen va kvar på hotellet medan vi andra gick ut å åt mat. Casper charmade som vanligt alla, inte bara restaurang personalen utan även kunderna. Skönt att han va sitt gamla jag igen.
Mätta å belåtna så traskade vi tillbaka till hotellrummet å jag möttes av 2 sovande killar. Jag gjorde ordning Casper för sängen å nattade honom innan jag små packade lite inför hemresan. Dock så blev de inte så mycket gjort då tröttheten tog över. En mycket glad, nöjd å överlycklig tjej somnade på en gång efter att ha fått sin barndomsdröm gå i uppfyllelse!!😍❤️❤️
 

Godmorgon

... Hoppas att ni har haft en bra natt med många timmars sömn! Själv så har man stoppat i sig allt ifrån godis, chips, äpple å jordgubbar samt iste och vatten för att hålla sig vaken😅 Jag tycker ändå att de har varit relativt lätt att hålla sig vaken då de för det mesta finns saker att små pyssla med. Annars hade de varit lite jobbigare!
Nu ser jag fram emot att klockan ska bli 8.00 så jag kan sätta mig i bilen å köra hem, lägga mig i sängen å sova någon timme. Denna dag lär nog bli lugnare än de va planerat. Vet inte om de e så att Rille å hans tjej kommer som de först va planerat (beror på om mannen min hörde av sig till honom igår som han skulle). Förutom de så har vi bara trippen till Strängnäs inplanerat innan jag återigen ska lägga mig å sova någon timme innan sista nattpasset, innan ledighet. Det återser hur dagen lyder😊
Super god iste😍

Hej från jobbet

Godkväll! Hoppas att ni har haft en underbar lördag och en fin kväll än så länge. Min dag har gott väldigt fort må jag säga och ni sitter jag på jobbet sen 2.5tim tillbaka. Hoppas att det blir en relativt lugn natt😊
 
Vad har hänt annars idag då?
Slutade jobbet kl. 8. Då va det direkt hem till bingen för att sova i ca 3 tim. Sa godmorgon å godnatt till mina tre grabbar som precis hade klivit upp. Somnade relativt snabbt efter att ha ställt ett alarm kl. 11. Klev dock inte upp förrän halv 12🙈
Gjorde mig å Casper i ordning för dagen, för att vi skulle bege oss till Jysk för att köpa en parasollfot. Blev en tripp till Strängnäs istället för Kungens Kurva då det fanns fler antal där. Passade även på att köpa 2 st blomlådor till. Tog en sväng på Blomster Landet å inhandlade lite mer blommor som vi sedan planterade i blomlådorna. Vi möttes av regnet innan vi hann plantera klart, men som tur va så va vi nästan klara. Dock så märkte vi att vi endast hade fått med oss 1 av 2 delar till parasollfoten (när vi kolla på instruktionerna så såg vi att det skulle vara två paket å inte bara ett) så vi kunde inte färdigställa parasollet. När jag ringde till Jysk så fick jag till mig att dom tyvärr inte skickar vidare paket till andra städer eller hem till kunderna, då det har blivit så mycket strul/fel så tyvärr så blir det en extra tripp till Strängnäs imorgon för att dom gjort fel..
 
Annars har det inte hänt så jätte mycket på eftermiddagen. Jag kröp till kojs vid 16 tiden å somnade mer eller mindre direkt. Evelina va guld värd som både passade grabbarna i morse (älsklingen å Jeppe åkte för att mecka hojarna vid 10 tiden) och en stund innan våra män kom hem igen❤️
När jag klev upp strax efter 19 så blev de att käka lite tacos å förbereda ska till jobbet. Pussade å kramade mina grabbar (alla 3) innan jag begav mig till jobbet. Oh här sitter jag nu enda fram till kl. 8 imorgon bitti👍
 
Kommentera gärna va ni vill läsa här på bloggen. Tycker de e så svårt att komma på något att skriva. Speciellt nu när dagarna är fullspäckade, antingen med jobb eller husrelaterat samtidigt som man ska vara en bra mamma och fru till mina grabbar 😃
 
Imorgon kommer även sista uppdateringen av Mexico resan. Dagen då min barndomsdröm blev sann. Håll utkik🐬
Så här blev det när bord + stolar fick sin plats på framsidan, samt blommorna i blomlådorna🌸

Husesyn

Tänkte slänga in ett inlägg om hur vi bor. Med mest bilder. Vi har inte riktigt kommit i ordning men det kommer successivt.
 
Kan börja med att informera lite allmänt:
* Huset byggdes 2015 så det är nästan ett nyproduktion och med endast en ägare innan oss. 
* Det är 145 kvm boyta och 1724 kvm tomt (varav ca 75-80kvm altan) samt är en enplansvilla med dubbelcarport som är ihopbyggt med ett förråd. 
* 5 rum och kök, samt två badrum - ett mindre å ett större. 
* En väldigt öppen planyta så hall, vardagsrum och kök sitter ihop. Våra 4 sovrum ligger på en rad längs med husväggen. Tvättstugan sitter ihop med köket (en dörr skiljer dom åt). 
* En egen "lekpark" med gungor som sitter ihop med en rutschkaneställning och en sandlåda, finns på gården bakom förrådet.
* 2 stora stenar finns på gården där de tidigare ägarna har byggt som en rabatt med bl.a rosor runt dom så de är som en dekoration
* Det finns en stor yta för egenodlat då minst 6 st pallkragar finns på gården (vet dock ej vad som är odlat där i- återstår å se nu i sommar)
* En vind finns för ytterligare förvaring
 
Det räcker ett lugnt område som ligger ca 1 km in i skogen. Området består av säkert 45-50 villor så det är som ett litet samhälle. Det som möjligtvis saknas är en gemensam lekpark till alla barnen, en kiosk/matbutik nära till hands samt en gångbana längs med stora vägen (finns en upplyst gångbana från området ut till stora vägen men där tar den slut). Men vem vet, de kanske ploppar upp så småningom då området har vuxit de senaste åren.
Jätte trevliga och hjälpsamma grannar som har välkomnat oss väl😊
 
Inte dom bästa bilderna. De flesta rummen har vita väggar men ser mörkare ut på bilderna. 
Stora badrummet
Lilla badrummet
Vårat sovrum
Theos ostädade rum
Caspers rum
Caspers rum i bildens början till vänster (hans dörr är precis utanför bild), efter böckerna å bänken är det Theos rim till vänster och vårat rum är rakt fram
Första bilden: bredvid Caspers rum har älsklingen sitt spelrum/vårt gästrum
Andra bilden: vardagsrum + en liten skymt av köket, hallen är till höger utanför bilden
Altanen
 
Mer bilder kommer komma senare på de resterande rummen + lite bättre bilder på bl.a köket å hallen😊

Helgens planer

🦋 Jag ska jobba kl. 20-08 mellan lör å sön, och sen kl. 20-07.30 mellan sön å mån. 
 
🦋 Älsklingen och Jeppe ska till garaget å mecka med sina enduro i några timmar. 
 
🦋 Jag och Evelina ska hjälpas åt med grabbarna, samtidigt som vi (läs jag) ska plantera de blommor vi köpte igår i blomlådor att och hänga dom på altenräcket, samt sätta ihop parasollet + bordet. 
 
🦋 Parasoll foten ska hämtas i Kungenskurva. 
 
🦋 Jag ska försöka sova någon timme innan jobbet. 
 
🦋 På söndag kanske Rille och hans tjej kommer förbi och leker med grabbarna (och umgås med oss). 
 
🦋 Va tänkt att Malin skulle komma på grillning på söndagen men då jag jobbar och måste sova innan så får vi se om det sker på mån eller tis istället.
 
🦋 Ska hinna anmäla Theo till fotboll innan måndag. Han ändrar dock vilja hela tiden om han vill börja spela eller inte så vi får se hur det slutar. Det är trots allt gratis medlemskap första året så jag kan tycka att han iaf kan testa.
 
🦋 Annars blir det en lugn helg med massa bus, mys å lek med våra hjärtegull😍
 

Mitt i natten 🌛

Godmorgon kära ni! Ja jag kan faktiskt säga godmorgon nu då klockan 3 på morgonen. Dock så ser jag själv det som mitt i natten. Ni kanske undrar varför jag är vaken så här sent? Jo de e nämligen så att jag jobbar natt hela helgen (fre-sön) och går på ledighet på mån morgon. Dessa dagar är bara extra jobb men känner att jag lika gärna kan ställa upp å jobba natt när älsklingen ändå är hemma😊 alltid bra med extra cash, eller va säger ni?!
 
Det va nu någon dag sedan sen sist å anledningen är faktiskt jobb. Det har blivit betydligt mer (närmare 114 tim) jobb än de va tänkt men de lär nog trappas ner från å med nästa vecka då en kollega är tillbaka och tar över sina nattpass igen.
På dagarna har de mest blivit att man myst med våra grabbar då båda som sagt är hemma. Lekt, busat, pysslat, varit ute i trädgården å hoppat studsmatta, pusslat, kollat film/tv å bara rått om varann. Det har inte alltid varit glada å härliga dagar utan även en del skrik å gnäll från båda grabbarna faktiskt. Theo är inne i någon 4 års trots å blir lätt irriterad när han inte får som han vill. Casper har varit mer klängig och oförsiktig vilket har lett till att han ramlat när han stått upp, slagit i huvudet i tex en lucka som han själv öppnat, ska klättra på allt å alla osv. Han har nu även börjat ställa sig upp i sin matstol så nu måste vi spänna fast honom (han klättrar upp på köksbordet när man vänder ryggen till), han klättrar nu även upp i soffan å på soffbordet helt själv å skiner alltid av glädje när han är uppe. En mindre glad mamma som inte kan släppa honom ur sikte😅
 
Vad har vi annars hittat på? Jo jag e inne i någon shopping period nu! Har införskaffat lite nya sommar kläder till mig (handlar sällan till mig själv nu för tiden) och grabbarna, Caspers 1 års presenter, lite sällskapsspel till utomhusaktiviteter (bl.a kubb, mölkky, bockia), grabbarna har fått ett eget bord som jag visat tidigare. Idag fick jag ett ryck, så då åkte jag till jysk tillsammans med Evelina å köpte ett parasoll till altanen, 2 blomlådor som ska hänga på altanräcket och ett bord med 2 stolar för att ha på framsidan. Jag inhandlade även älsklingens 27-års present som han även fick idag innan jag åkte å jobbade trots att han inte fyller förrän i juli (behöver ha den när han ska mecka med sin enduro imorgon). Å till sist så köpte jag några blommor till blomlådorna som jag ska plantera imorgon är det tänkt. Måste även till kungens kurva å hämta parasollfoten då den va slut i Tälje. Vet inte när jag fick ett sånt här shopping ryck tidigare. Men de e roligt när de sker å man ser resultat😊 mindre roligt för plånboken haha.
 
Har inte hunnit fixat allting än så bilder på bord å stolar samt lite annat kommer imorgon när jag sovit någon timme när jag kommer hem. Även inköpen av mina sommarkläder från nelly. Så otroligt fina, hoppas bara att dom passar!😊
 

5 saker jag skulle kunna bli bättre på

Ni som känner mig och har träffat mig vet nog att jag har väldigt dåligt självförtroende och dålig självkänsla. Ser sällan det gör gör bra eller ger mig själv en klapp på axeln å berömmer mig själv. Så jag tänkte rabbla upp 5 saker som jag måste börja jobba mer på och bli bättre på.
 
* Sluta se ner på mig själv å börja vara mer nöjd för hur jag är, både utseendemässigt och som person. Jag stirrar mig väldigt blint på bl.a vågen (vill ju som sagt gå ner ngt kilo till) och mitt utseende utåt (har jag tex en finne i ansiktet så gör jag allt för att dölja den med smink istället för att lufta hyn). 
 
* Börja ta till mig komplimanger som andra ger mig. Kan vara så lite som "va god maten va idag" eller "va fräscht det är hemma". De va som senast när älsklingen kom hem från jobbet å sa att jag hade varit duktig som dammsuga å plockat undan. De första jag sa "e du ironisk nu eller?" som om att han va ute efter ngt istället för att bara säga "tack älskling". 
 
* Sluta vara den konflikträdda i familjen. Vill alltid att de ska vara då lugnt å fridfullt, att alla ska vara nöjda men glömmer väldigt ofta att se till att jag själv är nöjd. Viker ner mig alldeles för lätt/snabbt för att slippa bråka eller ha diskussioner som oftast leder till bråk. Då slänger jag hellre in handduken tidigare å ber om ursäkt även om jag egentligen kanske har rätt eller andra synpunkter/åsikter.
 
* Försöka ta tag i saker direkt å inte påbörja flera små projekt. Expert på att påbörja t.ex städning i badrummet, men de slutar alltid med att jag gör det halvdant då jag kommit på mitt i allt att jag måste hänga upp tvätten, bädda rent eller att grabbarna vill något. Kan vara vad som helst som kommer i vägen som alltid bidrar till att jag glömmer det som jag egentligen höll på med. 
 
* Säger emot mig lite själv (punkt 1) men ska jag gå in i något så måste jag börja göra det till 100%, inte halvdant. Som bl.a vikten och bli mer hälsosam (när de gäller sötsaker). Är så missnöjd med vad som står på vågen, och allt mjukt runt magen. Just där å då så är jag taggad till tusen för en förändring men efter bara någon dag så är jag tillbaka på ruta ett igen. Lika besviken å arg blir jag varje gång på mig själv..
Två bilder från bröllopsfotograferingen i augusti förra året. Förutom under båda graviditeterna, så va nog denna dag (och vår bröllopsdag) en av få, då som jag kände mig vacker för en gång skull❤️

Mexico uppdatering del 2

Fortsättning följer som sagt.
Vi hade från början egentligen bara tänkt att denna semester enbart skulle bestå av sol, bad, äta god mat, dricka god dryck, umgås med nära å kära samt varandra. Njuta till fullo utan några krav eller måsten. Ta dagarna som dom kom helt enkelt. Den enda utflykt som vi hade pratat om att göra va att få simma med delfiner. Men mer om det i "del 3"☺️
 
De första 3 dagarna njöt vi verkligen som planerat. Solen lös från morgon till kväll (förutom 1 kväll då de både åska å blixtra), grabbarna badade för fullt så pass att de såg ut som två små russin båda två fram mot kvällen, käkade gott, skrattade å hade de hur härligt som helst. Relativt tidiga kvällar då vi alla va helt slut om kvällarna. Tror att senaste kvällen va till 23 men då hade de varit lite svalare på dagen. Kollade på underhållningen varje kväll vid ena poolen medan vi tog något gott å dricka. 
 
Från dag 3-4 någonting så vände de lite. Casper åkte på tvåsidig ögoninflammation, 39.8 graders feber, förkylning, rejäl hosta och allmänt hängig. Trots de så ville han visa sitt bästa jag å försökte verkligen vara den här glada å spralliga killen, som ville bada jämt å busa. När vi märkte att febern inte gick ner med alvedon/ipren å hostan inte hjälpte med hostmedicin så uppsökte vi hotellets läkare. Han sa direkt när han fick höra på Caspers hosta att vi skulle ta en taxi in till ett sjukhus så de skulle få undersöka honom där mer ordentligt. Jag, älsklingen å min pappa gjorde oss i ordning å satte oss i taxin tillsammans med Casper. Vi hade enbart tagit med oss skötväskan med 5 blöjor å våtservetter i stort sätt. Möjligtvis en flaska välling. Hade ingen tanke på att vi kanske skulle bli kvar där.
 
Taxi chauffören sa att han kunde stanna kvar i 3 tim som mest så han å pappa fick sitta kvar i väntrummet medan vi andra fick ett behandlingsrum. Rummen va så pass små att enbart 1 vuxen fick följa med, dock fick vi båda öka med då det handlade e om ett så litet barn.
Tiden gick utan att någon kom för att undersöka skrutten. Den där väntan e olidlig speciellt när de handlar om en av ens finaste ägodelar. Tillslut (ca 2 tim senare) kom en sköterska in för att titta till honom (standard undersökningen). Hon sa även att vi behövde en viss info och en viss summa innan en doktor ens kunde göra en ordentlig undersökning. Vi fick kontakta vårat försäkringsbolag så de kunde lösa allting med betalningen osv. Så fort sjukhuset fick allt de behövde så kom en läkare in strax efter å påbörjade allting. Lyssnade på lungorna, tog blodprover, blodtryck, gav honom inhalationer då han inte riktigt kul de syret sig ordentligt (en mask över näsa å mun vilket han ogillade starkt), de satte in en kanyl i handen på honom då han fick dropp. Den smärtan som jag fick i mitt mamma hjärta när jag såg honom så ledsen å röd i ansiktet å tårarna bara spruta av smärta, den smärtan e obeskrivlig. Så fruktansvärd💔
De ville även göra en lung gröntgen då han andades väldigt "hackigt" och ansträngt. Medan de väntade på svaren så fick vi sitta i behandlingsrum ett igen. 30.min senare kom läkaren tillbaka å visade oss bilderna. Casper hade tydligen fått lunginflammation på 3 ställen i ena lungan, vilket resulterade till att andningen va som den va å syresättningen. Läkaren ville behålla oss över natten å ta fler prover å bilder dagen efter för att se om medicinerna han skulle få, skulle hjälpa. Så vi fick skicka iväg pappa med taxin igen och Theo fick vara tillsammans med sin mormor, morfar å morbror tills vi skulle återkomma. De va inte riktigt så där vi hade planerat våran semester, sjukhus vistelse å övernattning... Men känslan va iaf bra å en lättnad framför allt att vi uppsökte läkare så pass tidigt så de fick undersöka Casper mer ordentligt.
(åkte in tors 15:e å vi landade i Mexico lör 10:e)
 
Morgonen därpå så va jag väldigt trött. Under nattens gång så kom sköterskorna in minst varannan timme å gav honom mediciner av olika slag. Inhalationer som jag fick hålla i (masken hade de tagit bort då Casper skrek så mycket), han skulle ha en mask på sig medan han sov + dropp, de kollade febern å syresättningen. Han fick antibiotika och salva för ögonen. Så lagom när man väl hade somnat så vakna Casper antingen av att han va hungrig eller av masken han hade för munnen å näsan. Jätte trött mamma som sagt. Älsklingen fick sova på en soffa i rummet, så han hade inte sovit så bra heller även om han inte vakna av att de kom folk in i rummet hela tiden.
Läkarna kom in å gjorde nya röntgen bilder, å lyssnade på lungorna igen. Medan vi väntade fick vi frukost (dock endast för en vuxen å Casper), försöka underhålla Casper så gott de gick då vi inte hade några leksaker, å han som inte fick lämna sängen pga alla slangar å droppet. Han ville ju krypa överallt å ställa sig upp i sängen, kanylen i handen som va lindad med bandage ville han dra ut osv. När läkarna kom med svar höll vi tummarna att få åka hem. Dock så ville de ha kvar oss iaf en natt till då läkarna hörde ett blåsljud från hjärtat å lunginflammationen fanns kvar samt att febern fortfarande va kvar, hade gått ner till 38 grader iaf.
Då vi inte hade tillräckligt med saker med oss så fick vi skriva ner de vi behövde å älsklingen fick ta taxi tillbaka till hotellet, slänga i sig lunch å packa ihop en väska med bla. mobilladdare, blöjor, leksaker, kläder, pussa Theo från oss, informera mamma och pappa vad läkarna hade sagt, njuta 20 min i solen ä bada en snabbis å sen åka tillbaka till sjukhuset.
Dagen kändes riktigt lång. När Casper sov så gick de inte att vila med honom. För så fort jag försökte så väcktes man av att sköterskorna som kom in😴
 
Hela dagen, natten och morgonen därpå (dvs lör den 17:e) såg exakt likadan ut som fredagen. Undersökningar hit å dit, påfyllnad av dropp, mediciner var å varannan timme, lungröntgen å lyssna på blåsljudet. Bad för Casper utförde sköterskorna varje morgon. Denna morgon behövde dom sätta om kanylen på andra handen då Casper på något sätt hade dragit ut den i sömnen å maskinen som kanylen va kopplad till tjöt till å fram hela tiden. Samma smärta som första dagen kom tillbaka å han va minst lika ledsen nu som då💔
Även denna morgon fick vi besked att stanna kvar ytterligare en natt. Tempern låg på stabila 37.2 så febern va borta, ögoninflammationen hade försvunnit, blåsljudet fanns kvar men betydligt mindre, även inflammationen i lungorna va mindre (på 2 ställen va det borta men den tredje kvarstod men som sagt mindre). Hostan lät mycket bättre å även förkylningen. Anledningen till att vi blev tvungna att vara kvar en natt till va pga blåsljudet. Läkaren ville inte skicka tillbaka oss till hotellet för tidigt för att vi sedan skulle behöva återvända till sjukhuset igen. Men han sa också att vi kunde återvända till hotellet dagen därpå som de såg ut nu. ÄNTLIGEN va känslan men vi vågade samtidigt inte ropa hej alltför mycket.
Dagen, kvällen å natten blev lite lugnare då sköterskorna inte tittade in lika ofta. På ett sätt va de skönt att de tittade in hela tiden för då visste man att de hade full koll på Casper men samtidigt så va de jobbigt med allt spring. Vi lyckades vila lite under dagen när Casper sov å somnade relativt tidigt för natten.
 
Sön den 18:e mars återvände vi till hotellet med en massa mediciner som vi blev tvungna att köpa på apoteket innan hemgång. Han skulle fortfarande ha:
 
* 2 st olika inhalationer 2 resp 3ggr/dag i 5 dagar
* Näsdroppar 2 ggr/dag i 5 dagar
* 15 st droppar i munnen 2 ggr/dag i 5 dagar
* Någon vit söt medicin i spruta 2 ggr dag i 5 dagar
* Ögonsalva 2 ggr/dag i 3 dagar
 
Och hela söndagen + mån så fick han inte vara ute i solen alls. Han skulle vara inne på hotellrummet hela dagarna. Min mamma erbjöd sig att ta söndagen när vi kom  å Jag & älsklingen fick vara inne halva måndagen var med honom så vi kunde njuta av semestern lite iaf. Va otroligt skönt att slippa sjukhuset. Väldigt tråkigt att vi mer eller mindre missade 1 av 2 v semester, men självklart e Caspers hälsa viktigare än lite sol å bad. Det tråkiga va att han inte fick bli nerkyld, så bada fick han inte riktigt göra. Doppa honom snabbt gick men de vart nästan mer frustrerande för honom än att inte få bada alls märkte vi. Glad vart han iaf när vi plocka fram alla hans leksaker å höll honom sällskap i skuggan😊
 
Min pappa å Theo åkte även på rejäl hosta sista veckan å älsklingen blev dålig i magen. Men trots det så blev de en väldigt lyckad sista vecka. Massa sol, bad, delfin simning, sandslottsbygg, besök av Bamse å massa annat😍
 
 

Städdag

Hej på er!
Idag har vi haft städdag på området. Känns lilte som en självklarhet att vara med på den, då de trots allt är för allas bästa och för att det ska hållas fins och fräscht. Tyvärr så är det alltid ett antal som inte tar sig tid att hjälpa till. Vi var iaf hela familjen. Theo cyklade runt och pekade, jag hade Casper i barnvagnen å höll utkik samt plockade upp de skräp jag hittade, och älsklingen gick med en "grep" och sopsäcken. Det var ett yperligt tillfälle att även checka in området och träffa grannarna. Blev att vi stod och pratade med de flesta en stund under tiden vi städade. Väldigt trevliga grannar må jag säga.
Städdagen avslutades med korvgrillning vid en grillplats som en del tydligen har gått ihop med att betala och byga i ordning. VÄldigt mysigt intiativ måste jag erkänna. Älsklingen drog iväg med Jeppe för att köra lite enduro men jag och grabbarna tog oss tid att prata med grannarna mitt emot oss (på baksidan). Theo lekte för fullt med deras söner och Casper kröp runt på altanen och lekte med lego och stenar. Mycket trevligt!! Ser verkligen fram emot att lära känna grannarna betydligt mer!
 
Nu är älsklingen på väg hem och jag ser fram emot att få lägga mig i sängen och slagga i ca 3 tim. Jag ska nämligen rycka in och jobba extra i natt. Vill inte att de ska bli som natten mellan tors och fre. Då höll jag på att somna flera gånger om pga att jag inte hade möjlighet att vila ett par timmar innan. Som tur va så höll jag mig vaken men de e inte mänskligt att vara vaken först en hel dag, sen hela natten + hela dagen och kvällen efter. Va väldigt trött igår kan jag ju lova, även om jag inte kröp till kojs förrän efter midnatt.
 
I natt har jag möjlighet att uppdatera Mexico resan, bl.a  om en sjukhusvistelse och 3 nätters övernattning och delfinmöte. Så håll utkik under morgondagen, då kommer det vara uppdaterat.
Bjuder på en soluppgångsbild från Mexico

Blir så irriterad och besviken

Jag ska försöka att inte bli långrandig i detta inlägg men jag känner att jag skulle behöva skriva av mig lite efter tisdagens händelse/nyhet. Eller mer en chock egentligen.
Det är nämligen så att min arbetsgivare från mitt gamla jobb ringde först i måndags men sa att hon skulle återkomma dagen efter då jag va på g till nya jobbet. I tisdags fm ringde hon och jag hörde direkt på rösten att hon skulle komma med tråkiga nyheter. Kunde dock aldrig riktigt ha anat detta utan mer att de va något på gång. Typ att jag får gå ner i tid när jag ska tillbaka på heltid pga nytt beslut eller vad som. Men de va värre än så. 
Jag blev nämligen uppsagd från mitt jobb. Inte bara mindre arbetstider utan jag blev helt uppsagt!! Trots att jag fortfarande är på mammaledighet. Utan att jag har gjort ngt fel. Inte gjort någonting rättare sagt då jag varit ledig (endast gått in å jobbat en helg + ryckt in extra å jobbat natt samma helg).
 
Jag har ju mitt nya jobb så jag klarat mig, men det som gjorde mig riktigt arg, besviken, ledsen, frustrerad å massa andra känslor som kom samtidigt va självaste anledningen till uppsägningen. Till en början så fick jag inte riktigt fram något vettigt svar men i onsdags så fick jag en anledning. Men de va nog den sämsta jag någonsin hört. 
"Gruppen" (mina kollegor) hade tydligen blivit väldigt oroliga för att jag skulle komma tillbaka å jobba även om det bara va 1 helg i mån fram till hösten. Då de alla skulle få mindre arbetstimmar. Rädslan va också då att vi skulle tappa de vikarier som kommit in då de troligtvis kommer känna att dom inte kan/får jobba något. Då va de tydligen bättre att avskeda mig, som va mammaledig, hade varit anställd från mars 2016 och som kan allt innan å utantill samt älskar att jobba å jämt ställer upp när det finns tomma pass....😡 Blev (och är fortfarande) så arg å besviken!!  Inte nog med de så förklarade arbetsgivaren att hon mer än gärna hade velat haft mig kvar, att jag e en sån assistent som alla företag vill ha, en pärla som jämt å ständigt ställer upp, hellre hitta lösningar till problem än blunda för dom osv. Hon skulle gett mig ett nytt jobb redan samma dag om möjligheten fanns.
 
 
Varför då avskeda mig kanske ni undrar? Jo, för att allt va på förvaltarens villkor (en förvaltare är en person som för brukarens talan då brukaren inte kan prata själv). Och det sjuka är att förvaltaren är både anhörig och jobbar själv som assistent för just brukaren. Vi har mer eller mindre aldrig kommit så jätte bra överens, men heller aldrig bråkat/haft våra konflikter. Utan de har mer eller mindre bara handlat om personkemi då vi är så pass olika individer (dock har det inte märks på arbetet).
Det som också gjorde mig arg va att när jag fick beskedet så pratade jag med 2 av mina kollegor och de blev lika förvånade dom samtidigt som de sa att de inte hade sagt någonting om någon oro eller rädsla. De har alltid sagt att de vill ha tillbaka mig samma dag som jag gick på mammaledighet. Jag tror betydligt mer på dom som är mina vänner utanför arbetet, än va jag gör på den s.k anledningen... En känsla och misstanke jag har e att det är förvaltaren och en kollega till som känner oro och rädsla, inte dom andra i arbetsgruppen. Men de e som sagt bara en misstanke.
 
Just i denna stund så är jag extremt glad att jag sökte ett till extra jobb under tiden jag nu har varit mammaledig. Tänk om jag inte hade gjort de. Då hade jag stått här arbetslös till hösten. Även om jag har sökt in till högskola så är det ju inte säkert att jag kommer in. Håller självklart både tummar å tår att jag kommer in samtidigt som jag hoppas å vill jobba vid sidan om.
 
Jag ville som sagt bara uttrycka mina känslor lite, då jag aldrig har varit med om det här. Är det fler som blivit orättvist behandlade på sina jobb eller i andra sammanhang? Dela gärna med er om ni känner för det😊
Tur att jag har dessa två guldklimpar som förgyllar mina dagar😍

Hur går det med träningen efter resan?

Hej på er, tillbaka till träningsuppdateringen så här efter semester och fullspäckade dagar i huset.
 
Inför resan hade jag mitt första delmål. Det va att nå 70kg. Jag nådde 70.4 kg så va väldigt nöjd ändå då jag länge stått till på samma vikt (närmare 72kg). Jag hade även fått upp träningsmotivationen tillsammans med Sofia, och vi försökte iaf köra 2ggr/v.
När resan närmade sig så va min första tanke "fan inte nu när jag väl kommit igång igen" och min andra tanke va att vågen skulle stiga under semestern då de sällan blir någon träning trots att man försöker intala sig själv att de ska och kommer ske, samt att man äter betydligt mer och oftare.
Trots att träningskläderna va nerpackade så blev det ingen träning alls på hela resan, precis som jag hade  på känn redan vid packningen. Det lät iaf bra när man nämnde träningsplanerna😉
 
När jag såg att vi hade en våg på rummet så kände jag "YES, då kan jag hålla någorlunda koll på vikten, även om man ska få unna sig massa gott på semestern". Dock så stämde inte vågen för 5 öre. Vi anade att den iaf gick 10 kg fel åt det bättre hållet. Jag skulle aldrig ha kunnat vägt 61kg, efter endast 3dagar. Möjligtvis 71 kg... Så jag fick helt enkelt se resultatet efter resan.
 
Väl hemma så hann de gå nga dagar innan jag kom på mig själv. Jag kände mig rätt uppsvullen så magkänslan va inte den bästa. Men där hade magkänslan fel. Jag stod stilla på exakt samma vikt som när jag lämnade Sverige, dvs 70.4kg. Det va en stor lättand!!!
 
Veckorna har nu gått och jag har fortfarande inte kommit tillbaka till träningen igen. Jag saknar alla passen och min träningskompis Sofia, men jag saknar inte känslan av att nu måste jag bege mig till gymmet.
I förrgår när jag ställde mig på vågen efter ytterligare någon vecka så fick jag ett positivt besked. Delmål 2 är 68 kg och då visade vågen 69.4 kg! Och i morse visade vågen 68.6 kg!😃
Sen vi landade I Sverige så har jag på något sätt lyckats gå ner nästan 2 kg. Åh va har jag gjort? Typ ingenting. Ingen träning alls, ätit något mindre matportioner, men annars så har jag fortfarande småätit sötsaker titt som tätt hela veckorna, druckit lite läsk när de väl funnits hemma. Lekt å busat massvis med grabbarna men de gjorde jag även innan.
Min kropp behövde tydligen
 
lite vila från träningen helt enkelt. Jag vill å ska försöka komma igång med träningen igen. 

Kalas, träffa sina idoler, vardagsbilder

 
Godmorgon och välkommen fredag!
Hoppas att ni har haft en bra natt och är utvilade samt ser fram emot fredagsmyset. Min natt har varit bra, inte för att jag har sovit något utan för att jag har jobbat natt. Mitt första natt intropass på nya jobbet. Även om natten har varit bra och lugn så har John Blund velat vara framme ett par tillfällen. Så blir de när man vakna kl. 7.30 i går morse av två klarvaken söner och började jobba kl. 22 till kl. 7.30 i morse. Fick inte sova någonting igår innan jobbet och kommer inte få sova nu när jag kommer hem heller (älsklingen åker till jobbet direkt när jag kommer hem å jag har grabbarna hemma). Kommer vara lagom trött ikväll efter att ha varit vaken i 36 tim i sträck! Har jag tur så kan jag at en förmiddagsvila i samband med Caspers. Får se lite på vilket humör Theo är på😉
 
Det har hänt en hel del de senaste dagarna/veckan. Det har blivit en hel del intro pass för mig, för att jag ska kunna jobba självständigt nästa vecka.
Theo har även haft sitt försenade 4 års kalas i helgen som va. Väldigt lyckat blev det och många av hand kompisar kom, både från hans gamla förskola och hans vänner sen yngre ålder. Tror att de blev 12 barn tillslut. Därefter kom min sida av släkten då älsklingens sida kom för 2 (?) veckor sedan. Det bjöds på korv - & hamburgegrillning samt fika och fiskdamm till barnen. Vi hade väldigt tur med vädret så det var en stor 🌞 hela dagen och knappt några moln på himlen. Kändes som en varm sommar dag. Alla barnen lekte för fullt med varann, sprang runt i trädgården, hoppa studsmatta, åkte rutschkana/gungade, sparkade fotboll å lekte för fullt på grabbarnas rum. Det va ingen som ville åka hem efter kalaset, så de måste vara ett tecken på att de vart lyckat. Anna, Linus, Olle å Nils stannade kvar på middag så de blev en hel del skit snack❤️
 
 
Theo har även fått träffa sina favorit hundrar. Nämligen Chase och Marshall från tv serien Paw Patrol. Han va väldigt kaxig precis innan dom kom å sa att han skulle krama dom, göra hivefive. Men när de väl kom så vart han jätte blyg å skulle hålla mig i handen medan vi gick fram😍 Vi fick lite bilder samtidigt som vi fick en tripp till Kungens kurva för att kolla lite affärer. Dubbelt upp👍
 
För de mesta så har mer eller mindre bara myst med grabbarna om dagarna. De e så otroligt mysigt att ha dom båda hemma samtidigt som de e lite jobbigt då båda har så starka viljor för tillfället😅 tur att de båda älskar å vara ute, gunga, åka rutschkana och intresserade av bilar. Dock får Casper inte alltid låna Theos bilar haha.
Jag har även beställt hem en hel del grejer från Jollyroom. Bl.a en rutschkana till Casper (då storebrors är lite för hög), ett "picknick' bord till barn, krocket, bokia, 2 par skor till Theo, 5 födelsedagspresenter till  Casper, kubb, mölkky spel, en varsin bokstavslampa till grabbarna å lite annat. 
Bordet skruvade jag ihop igår å de vart väldigt gulligt! T.o.m. Ett parasoll följde med👍
Annars händer de inte så mycket idag. Va tänkt att jag skulle försöka vila nu när Casper sover men de blir nog inte så. Har sagt hela veckan att påskliljelökarna ska ner i rabatten så får väl ta tag i de nu. Förhoppningsvis så sover Casper rätt länge så jag hinner sätta mig i en solstol också.
Ikväll blir de tacos middag med Jeppe å Evelina, samt njuta av ledigheten😊
 

Gårdagens middag

Igår stod det lax på menyn, tillsammans med babyspenatssås och färsk pasta. Super gott! 
Även Casper fick samma mat, dock med mindre sås då han inte ska få i sig så jätte mjölkprodukter.
 
Ingredienser:
* 4 st lax bitar
* Vispgrädde
* Vatten
* Babyspenat/spenat
* Fiskbuljong tärning
* Citron
* Salt
* Peppar
* Färsk pasta
 
Gör så här:
1) Sätt på ugnen på 200 grader
2) Koka upp vispgrädden, vattnet, buljongen, salt och peppar. Lägg i babyspenaten och rör om. Låt koka i ca 10 min.
3) Lägg upp laxen i en ugnssäker form och häll över babyspenatssåsen.
4) Krydda med salt, peppar och lite citron
5) Låt stå i ugnen i ca 20 min
 
Serveras med sallad och färsk pasta. 
Va mycket godare än va det ser ut😊

Mexico uppdatering del 1

Nu äntligen så ska jag försöka få ner lite om hur semestern va. Jag nämde tidigare om hur flygresan gick med båda grabbarna så det tänker jag faktikt inte nämna så mycket mer om, mer än att berömma dom änn mer! Både Theo och Casper skötte sig hela resan och det va inge gnäll alls i stort sätt, inte ens när de va trötta. Theo höll sig vaken hela resan (11 tim flygresa) förutom de sista 20 min när det va dags för landning. Han som hade tjatat om att se när vi landade haha. Casper sov 2-3ggr på hela resan men lite kortare stunder.
 
När vi kom ut från flygplatsen så möttes vi av en behaglig värme. Säkert 28-30 grader.
Vi tog en buss till hotellet som låg ca 15 min från Cancun. Ute i ingenstans mer eller mindre. Vi fick åka igenom ett träsk där det fanns krokodiler (varingsskyltar satt längs hela vägen), för att komma in till hotellområdet. Väldigt avskilt från trafik och ljud. Dock hade vi ett tvätteri utanför vårat hotellfönster/balkong så vi hade ingen direkt fin utsikt så. Hotellet va riktigt fint och STORT med flera våningar, stor terass på entré planet med utsikt över stranden, poolerna och scenen där det va kvällsshower varje kväll!! Det fanns 12 olika restauranger på området, så ett stort utbud på mat. Flera pooler och en stor fin barnpool med fiurer (vatten djur som sköldpaddor, flodhästar osv) som sprutar vatten, fontäner som är formade som svampar, flera olika rutschkanor i olika storlekar m.m. Barpool, bubbelpool och en varmare bassäng fanns det också. Ca 50 m till havet. Dock så fanns de massor av sjögräs och tång längs stranden så det va inte den finaste stranden, men med fin sand. Träffade en familj som hade varit på detta hotell 3 eller 4 år i rad och detta år var det sämsta när det gäller stranden. Tyvärr.
 
Så direkt när vi kom ner så checkade vi till rummen som även de va riktigt fina, med både dush badkar, 2 st dubbelsängar, soffa med bord, tv och balkong. Mycket fräscht och stilrent.
När vårat bagage hade kommit upp bytte vi om till badkläder och tillbringade eftermiddagen nere vid barnpoolen innan de va dags för middag. Både Theo och Casper lekte för fullt i vattnet och de njöt verkligen till fullo. Så härligt att se! Mot kvällen så blev de att vi alla duschade, gjorde oss i ordning för middag. Då vi alla va dödströtta så begav vi oss till buffé restaurangen där de fanns allt ifrån asiatisk mat, till italienskt, pizza, kyckling, mexicansk mat. Ja allt helt enkelt på en å samma restaurang. Då hotellet va ett all inclusive hotel så va de bara gå å ta hur mycket du ville, å därefter bara tacka för sig när man hade ätit klart. Kändes väldigt konstigt att inte betala något men samtidigt så hade man ändå betalat extra på biljetten och hotellet.
 
Blev en väldigt lugn första kväll i värmen och sönerna somnade båda två runt 19 tiden under middagen. Theo i älsklingens knä och Casper i vagnen. Blev inte så mycket senare för oss vuxna att hoppa i säng. Tror att vi alla kröp till kojs senast kl.20.30 eller något sånt. Mycket för att vi skulle ställa klockan å gå ut tidigare morgonen efter för att få bra poolplatser.
 
Fortsättning följer imorgon (förhoppningsvis) då jag måste göra mig klar för kvällpass nu!
Barnpoolen, bilden ovan
Bilden ovan är en djup pool
Bilden ovan är från "bebis" poolen
Barnpoolen i bakgrunden

Casper 11 mån

Helt sjukt va tiden går. Snart fyller vår minsting 1 år!! Ofattbart! Förstår inte vart tiden har tagit vägen!😍
Tur att han "bara" blir 11 mån idag så man kanske hinner smälta att han snart blir 1 år🙈
Jag glömde nog uppdatera när han vart 10 mån, men här kommer lite från hans utveckling på sista tiden:
 
🦊 Tand nr 7 och 8 har tillkommit å vuxit upp
 
🦊 Han har lärt sig att klappa händerna medvetet. Har klappat tidigare också men tror att de mer har varit en slump. Nu är det hela tiden och han blir så glad varje gång. 
 
🦊 Lärt sig säga "atjo" och gör en nys rörelse med huvudet samtidigt som han säger de. Ser så gulligt ut😍 ska försöka få de på video så ni får se! 
 
🦊 Lärt sig att vinka, men till sig själv som alla barn gör. 
 
🦊 Sover 1-2 ggr/dag ute i vagnen. Allt ifrån 20min-2.5tim. Somnar för natten mellan 20-21 tiden. 
 
🦊 Vaknar 1 gång/natt men somnar om så fort han lägger sig i vår säng. Har slutat med nattmålet för ca 3v sedan.
 
🦊 Har lärt sig att klättra upp för trappor helt själv, samt tar sig neråt själv baklänges (måste självklart gå bakom honom ifall han skulle ramla)
 
🦊 Älskar att gunga och leka i sandlådan när vi är ute i trädgården.
 
🦊 Äter mer å mer mat som innehåller relativt stora bitar, nu när han har så många tänder. Han äter fortfarande allt vilket är skönt!  Ett fortsatt matvrak. Så fort han ser mat så e han framme som en fågelunge trots att de bara kan ha varit 10min sen han fick mat. 
 
🦊 Klättrar upp på Theos stol som står bredvid soffan. De e nya favoritplatsen. Dock så ställer han sig i den och gungar. Risk att den då snart kommer tippa, så de går INTE att släppa honom ur sikte. 
 
🦊 Har tagit 2 steg helt själv när han va hos sin mormor å morfar förra veckan. Tror inte att de e speciellt långt kvar innan han börjar gå. De e full fart på honom nu, då kan jag tänka mig herr de blir när han börjar gå🙈
 
🦊 Väldigt mammig fortfarande, men kan vara hos vem som helst. Så länge han ser vart mamma är någonstans. 
 
🦊 Fortfarande så himla snäll och glad dygnet runt. Sällan han skriker och är ledsen. Vi har verkligen haft tur med båda våra söner. 
 
🦊 Älskar rivet äpple. Dock så kommer de mer på kläderna, bordet, golvet å i matställen än i munnen haha. 
 
🦊 Vi vände på sittdelen i vagnen när vi va i Mexico, då han blev så frustrerad att han inte såg någonting när han satt upp. Så nu är han supernöjd när han ser allt annat än den som kör vagnen.
 
🦊 River fortfarande ner allt från fönsterbräda, hyllor, förvaringsbänk osv, när de e i hans höjd. Så nyfiken av sig. Samt river ur allt från köksskåpen. 
 
🦊 Älskar hundar, oavsett storlek
 

Vart har jag tagit vägen?

Godkväll kära läsare!
Nu har de gått ett tag igen sen jag uppdaterade bloggen och jag ber om ursäkt för de. Vi har försökt få ordning de sista i huset men som alla säkert vet å kan relatera till så blir man aldrig riktigt klar ändå, vi har planerat inför ett försenat 4 års kalas för Theo som ägde rum i lördags (mer om de i ett eget inlägg), jag har gott en del intro pass på nya jobbet samt utbildningar vilket har resulterat till sena kvällar eller tidiga mornar de senaste 2veckorna. Lathet å trötthet har även spelat en stor roll i de hela. Påsk har de även varit. Listan kan göras lång shelt enkelt. 
 
Imorgon ska jag ta mig tid att uppdatera en del från resan. Kanske inte får ner allt men en hel del ska jag väl få ner tycker jag. Imorgon står de även handling på dagens "to do" lista samt plantera ut våra påskliljor som vi har inne (de har blommat klart för i år). Grabbarna ska underhållas å lekas med samt matlagning. Undra vad man ska käka imorgon ikväll? Äh de blir morgondagens bekymmer.
 
Nu har jag precis kommit hem från ett kvälls intropass på nya jobbet. De går bara bättre å bättre för var dag trycker jag👍 Nu blir de å krypa till kojs bredvid mannen min å drömma mig bort i drömmarnas land!
 
Puss å kram på er, å godnatt❤️
Våren har börjat hitta hem till oss😍🌞

Har inte glömt bort er

Godmorgon kära läsare! Kan börja med att säga att jag inte har glömt er, det har bara varit så mycket sen vi kom hem från Mexico. Det va tänkt att jag skulle ha uppdaterat bloggen medan jag va där men det glömde jag ärligt bort🙈 jag ska försöka sammanfatta resan, med både text å bild (mest bilder) under veckans gång. Här nedan kan ni läsa lite om hur bl. a självaste flygresan gick med båda grabbarna och de första dagarna i värmen. 
 
🌞- en va framme i stort sätt hela resan. Vi hade dock lite regn 2 dagar men det va inte förrän runt 16-17 tiden båda dagarna. Ena dagen åska det å blixtrade de en hel del. Dock har de absolut inte gjort någonting då våra kroppar behövde lite vila från solen. 
 
Redan första dagen som vi låg vid poolen (söndagen) så brände vi oss alla å vi såg ut som kräftor hela bunten (inte Theo å Casper förstås) haha. Ingen av oss trodde väl egentligen att solen skulle vara så pass stark som den va även om man inte kan jämföra med svensk sommar. 
 
Hur gick självaste resan då med grabbarna? 
Jo Casper va hur snäll som helst, yttrade sig knappt på hela dit resan trots att vi flög kl. 8 från Arlanda å landade kl 14 mexikansk tid (kl. 20 i Sverige). Endast någon gång när han väl skulle somna men de gick väldigt smidigt ändå. Vid vaket tillstånd så hade han väldigt svårt att sitta still men då vi va 5 vuxna som åkte så kunde han hoppa mellan oss alla å han höll sig nöjd. Han bläddrade i sina böcker, lekte tittut med den som satt bakom/framför beroende på vem han va hos (vår familj satt framför min mamma, pappa å lillebror) osv. Sov även ca 3 ggr under resans gång. 
Theo däremot va i sitt essä. Han sov ingenting trots att han va så trött. Han tjatade om Mexico heeela resan, då menar jag verkligen hela resan. Allt va så häftigt. Flygplanen va så stora. Att vi va så högt upp i luften. Alla moln. Maten. Ja allt helt enkelt. Han höll sig vaken fram till att de va dags å landa. Då vart han helt lelös å älsklingen fick bära av honom från flyget haha. Han som hade tjatat om att få se när vi landa. Han vakna dock när vi kom ut till bussen som skulle ta oss till hotellet.
 
Hemresan gick ännu smidigare. Vi flög nämligen 17.30 ifrån Cancun. Så det va mer eller mindre läggdags för grabbarna snart därefter. Casper fick välling när vi lyfte å somna direkt. Å han sov HEEELA hemresan!!! Han vakna när de va 30min kvar tills vi skulle landa i Sverige igen. Hur skönt va inte de!? Dock så kunde jag själv inte sova då jag aldrig hitta en skön ställning i sätet....
Theo va vaken fram till kl. 21 kanske innan han totaldäcka i älsklingens knä. Han sov också fram till att vi me reller mindre skulle landa. Så hemresan va betydligt lugnare å mindre fart å fläkt😊
 
Båda grabbarna va super duktiga hela tiden å de ska ha stor eloge för att de skötte sig❤️❤️
 

RSS 2.0