Mexico uppdatering del 1

Nu äntligen så ska jag försöka få ner lite om hur semestern va. Jag nämde tidigare om hur flygresan gick med båda grabbarna så det tänker jag faktikt inte nämna så mycket mer om, mer än att berömma dom änn mer! Både Theo och Casper skötte sig hela resan och det va inge gnäll alls i stort sätt, inte ens när de va trötta. Theo höll sig vaken hela resan (11 tim flygresa) förutom de sista 20 min när det va dags för landning. Han som hade tjatat om att se när vi landade haha. Casper sov 2-3ggr på hela resan men lite kortare stunder.
 
När vi kom ut från flygplatsen så möttes vi av en behaglig värme. Säkert 28-30 grader.
Vi tog en buss till hotellet som låg ca 15 min från Cancun. Ute i ingenstans mer eller mindre. Vi fick åka igenom ett träsk där det fanns krokodiler (varingsskyltar satt längs hela vägen), för att komma in till hotellområdet. Väldigt avskilt från trafik och ljud. Dock hade vi ett tvätteri utanför vårat hotellfönster/balkong så vi hade ingen direkt fin utsikt så. Hotellet va riktigt fint och STORT med flera våningar, stor terass på entré planet med utsikt över stranden, poolerna och scenen där det va kvällsshower varje kväll!! Det fanns 12 olika restauranger på området, så ett stort utbud på mat. Flera pooler och en stor fin barnpool med fiurer (vatten djur som sköldpaddor, flodhästar osv) som sprutar vatten, fontäner som är formade som svampar, flera olika rutschkanor i olika storlekar m.m. Barpool, bubbelpool och en varmare bassäng fanns det också. Ca 50 m till havet. Dock så fanns de massor av sjögräs och tång längs stranden så det va inte den finaste stranden, men med fin sand. Träffade en familj som hade varit på detta hotell 3 eller 4 år i rad och detta år var det sämsta när det gäller stranden. Tyvärr.
 
Så direkt när vi kom ner så checkade vi till rummen som även de va riktigt fina, med både dush badkar, 2 st dubbelsängar, soffa med bord, tv och balkong. Mycket fräscht och stilrent.
När vårat bagage hade kommit upp bytte vi om till badkläder och tillbringade eftermiddagen nere vid barnpoolen innan de va dags för middag. Både Theo och Casper lekte för fullt i vattnet och de njöt verkligen till fullo. Så härligt att se! Mot kvällen så blev de att vi alla duschade, gjorde oss i ordning för middag. Då vi alla va dödströtta så begav vi oss till buffé restaurangen där de fanns allt ifrån asiatisk mat, till italienskt, pizza, kyckling, mexicansk mat. Ja allt helt enkelt på en å samma restaurang. Då hotellet va ett all inclusive hotel så va de bara gå å ta hur mycket du ville, å därefter bara tacka för sig när man hade ätit klart. Kändes väldigt konstigt att inte betala något men samtidigt så hade man ändå betalat extra på biljetten och hotellet.
 
Blev en väldigt lugn första kväll i värmen och sönerna somnade båda två runt 19 tiden under middagen. Theo i älsklingens knä och Casper i vagnen. Blev inte så mycket senare för oss vuxna att hoppa i säng. Tror att vi alla kröp till kojs senast kl.20.30 eller något sånt. Mycket för att vi skulle ställa klockan å gå ut tidigare morgonen efter för att få bra poolplatser.
 
Fortsättning följer imorgon (förhoppningsvis) då jag måste göra mig klar för kvällpass nu!
Barnpoolen, bilden ovan
Bilden ovan är en djup pool
Bilden ovan är från "bebis" poolen
Barnpoolen i bakgrunden

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0