Fullt ös

Denna dag har gott väldigt fort å trots de så har vi hunnit med massor:
 
🌸 Tvättat 2 st maskiner + hängt upp dom förstås
🌸 Hämtat ut ett paket
🌸 Storhandlat
🌸 Varit förbi systemet
🌸 Sprungit ärenden på stan
🌸 Tvättat fönstrerna
🌸 Vattnat blommorna både inne å ute
🌸 Plockat upp en del av kläderna
🌸 Beställt nytt soffbord, vardagsrums bord + stolar
 
Ska bli otroligt skönt att få vardagsrummet i ordning nu. Det enda som "saknas" e någonting som fyller upp den nya väggen. Några hyllor, ljusstakar eller något annat i del stilen. Men också en matta under matgruppen samt dimmer på lampan😊
 
Vi lagade lasagne till middag å njöt av måltiden ute på altanen. Jag kollade på Lotta på Liseberg medan jag myste med Casper. Theo kommer hem imorgon eller på onsdag kväll tillsammans med mina föräldrar å Emil då han inte ville åka hem med oss igår.
Nu tänkte jag kolla på nyheterna å sen fortsätta titta på Beck innan de e dags för sängen.
 

Förlossningsberättelsen

ÄNTLIGEN (!!!) kommer min förslossningsberättelse, drygt 2 mån senare. Bättre sent än aldrig, eller hur e de man brukar säga..
(Kommer vara en hel del klockslag i texten och de är tagna utifrån min journal, så de e inget jag har lagt på minnet. Även en del mått och termer har tagits från journalen. Eftersom vi inte hade något namn på Casper vid de här laget så nämner jag honom som lillkillen).

Jag var beräknad den 21 maj 2017. Ni som har hängt med ett tag här och känner mig in real life vet att jag hade rätt mycket ångest att det snart va dags. Inte för självaste förlossningen och smärtan utan det var för att jag tyckte att hela graviditeten hade gått alldeles för fort. Jag va inte redo att släppa taget om magen, inte redo att förlora lillemans rörelser inom mig och allt annat som hade med graviditeten att göra. Många tycker nog att jag e rätt konstig när jag skriver detta, men jag mådde betydligt bättre som gravid än icke gravid. Jag kände mig för en gångs skull fin, va för en gångs skull nöjd med min kropp och ÄLSKADE verkligen känslan. Allt hade med att jag va gravid och hade min fina mage. Alla i min omgivning sa att jag va som gjord att vara gravid tanke på hur båda mina graviditeter har sätt ut och hur jag har mått - dröm graviditeter.
Samtidigt som jag hade denna ångest så va längtan efter lillman enorm. Ju närmare BF vi kom desto mer redo kände jag mig att få träffa vår nya familjemedlem och få följa hans utveckling här i livet samt lära känna honom, samtidigt som en del av mig fortfarande skrek "NEEEEJ" . Hur mycket jag än älskade å vara gravid å hur stor ångesten än va så va längtan betydligt större. Vet inte om det har med att det här troligvis e sista gången som jag kommer få uppleva denna känsla men jag antar de.
När vi väntade Theo så fick vi till oss att han troligtvis skulle komma tidigare då han va fixerad så pass tidigt (v.30) men då gick vi över 5 dagar. Denna gången så räknade jag nästan med att lilleman skulle komma tidigare av någon anledning men jag hoppades på ett sätt att jag skulle gå över (men ej så pass att jag skulle bli igångsatt).

Som jag tidigare har nämnt så fick vår familj en rejäl å hemsk chock onsdagen den 17 maj. Nämnligen att en väldigt nära person till oss meddelade att "hen" hade fått tillbaka cancern, som (enligt läkarna) inte gick att göra något åt. Den hade spridit sig så pass mycket och till så pass viktiga organ (levern och lungorna bl.a). Så himla hemskt och orättvist!!!!! Detta bidrog till rejäla sammandragningar för mig som kom varje gång jag bröt ihop i gråt, dvs hela dagen och kvällen samt grät mig till sömns. Det va inte så att tårarna rann sakta nerför kinderna utan jag hyperventilerade verkligen. Så pass att jag fick jätte ont i bröstet, svårt å andas å visste inte va jag skulle ta mig till. Fick även ont i sidan/midjan, men de hade med sammandragningarna att göra.
Hade inte min mamma varit hos mig den dagen (älsklingen jobbade och Theo va på dagis) så vet jag inte hur jag skulle ha reagerat eller hur jag skulle ha betett mig. Betydde extremt mycket att hon stannade kvar hos mig tills älsklingen kom hem. Mamma gjorde allt för att jag skulle försöka tänka på annat även om de va rätt omöjligt, vilket hon förstod. Hon va i minst llika mycktet chock som vi andra.
Den kvällen blev de att jag å älsklingen satt nerbäddade i soffan å bara höll om varann. Mot slutet så blev de att jag pusslade å han gibbade. Vi behövde vara för oss själva en stund innan läggdags även om man kan tycka att vi borde ha varit tilsammans hela kvällen efter ett sånt besked. Jag grät mig som sagt till sömns runt midnatt men vaknade säkert en gång i timmen å bad äsklingen krypa ner bredvid mig. Dock kröp älsklingen inte ner förrän närmare 5 tiden på morgonen, den 18 maj (han hade tagit ledigt resten av veckan).

Jag vaknade till vid 7 tiden ca å kände att de va något som va på gång med min kropp. Inga värkar eller så utan bara en annorlunda känsla. Theo sov som en stock i sin säng å älsklingen likaså. Jag gick på toaletten, drack ett glas mjölk och la mig igen. Somnade inte om utan låg bara å tänkte på gårdagens besked samtidigt som jag kände på mig på något sätt att idag skulle vara den dagen då vi blev 4 i familjen<3
Precis som min misstanke så fick jag som ett lättare magknip i magen vid halv 8- första förvärken (tror att de va en förvärk ialla fall, reflekterade aldrig hur en förvärk kändes när jag väntade Theo då allt skedde på natten) hade satts igång. Låg kvar en stund innan för att se om jag bara hade inbillat mig eller inte. Jag klev upp å ringde förlossningen strax innan kl.8. Mest för att kolla om det fanns plats på Södertälje sjukhus eller om vi blev tvungna att bli omplacerade till ett annat sjukhus, samt om det kunde vara förvärkar jag kände av eller om de till och med kunde vara riktiga värkarna. Självklart va de upptaget så då passade jag på å ringa min mamma så hon fick komma in å lämna Theo på dagis. Va ett väldigt lugnt samtal som i stort sätt löd så här:

- "Godmorgon mamma, bara så du vet så har värkarna satts igång så skulle du kunna komma in och lämna Theo på dagis? Jag e inte så värst sugen på att gå dit med värkar + att Micke behöver sova tills de e dags att åka in då han la sig kl.5 i morse"

- "Godmorgon! Är det bråttom in? Har du ringt förlossningen och kollat om det finns plats? Nej det är klart. Jag går upp och gör mig klar nu direkt så kommer jag in"

- "Det va upptaget när jag ringde men ska försöka igen när vi har lagt på. För vet inte om det bara är förvärkar eller de riktiga värkarna tanke på att jag inte reflekterade något med Theo + att jag inte har så värst ont för tillfället men att de kommer regelbundet var 7:e min och håller i sig i ca 30-40 sek/värk"

- "Okej, men hör av dig när du fått tag på förlossningen så jag vet lite mer. Har jag inte hört något innan jag e klar så åker jag ändå. Ha allting klart så de bara e å åka sen när de e dags. Puss å kram vi ses om en stund"

- "Allt har varit klart sen någon vecka sedan så allt är lugnt på den fronten. Det gör vi. Puss å kram. Tack igen"

Jag ringde förlossningen och där fick jag inget direkt svar på om det va förvärkar eller riktiga värkar å de e självklart svårt å avgöra via telefonen och när man inte ser personen (mig i det här fallet) men hon sa att tanke på att de ändå håller i sig så länge och kommer regelbundet så misstänkte hon att de riktiga värkarna hade satts igång. Hon frågade även hur jag mådde och kände mig. Om jag behövde åka in nu direkt eller kunde avvakta en stund hemma. Allt berodde på hur jag mådde. Jag sa att de va lugnt än så länge och att de inte gjorde alltför ont. Tackade för mig och la på luren. Precis när jag hade pratat med dom så ringde mamma och sa att hon va på väg samt frågade va de på förlossningen hade sagt. Berättade allt å la sen på luren.
Väckte älsklingen vid 8.15 tiden och förvarnade honom att värkarna hade satts igång men att vi inte behövde åka in ännu. Han va så lagom trött men "piggnade" till när han hörde att värkarna va igång. Han ringde sina föräldrar för att berätta att allt va på gång å att vi så småning om skulle åka in. Hörde bara vissa meningar/ord av samtalet då jag hade fullt upp med att ta mig igenom värkarna och ta hand om Theo (klä på honom, ge frukost osv). De jag hörde som ändå va lite komiskt va "... å nu ska kärringen in å föda också....!!!" haha. Bjussar på den kände jag, tanke på att allt skulle hända samtidigt. Gårdagens besked och nu detta.

Mamma kom farande vid halv 9 tiden ca å de första hon sa va typ "Har du verkligen värkar? De syns ju inte på dig att de e på gång. Hur ligger vi/ni till med allt?". Hon tog över ansvaret av Theo medan jag vankade runt i huset med tätare värkar men utan att visa min smärta samt packade ner mobilladdare. Höll händerna under magen å typ "gungande" den upp å ner. Älsklingen klev upp å frågade hur jag mådde å om han hann sätta sig ner å dricka lite kaffe medan han startade sitt ps4. Jag sa att kaffe kunde han dricka men att börja gibba kändes inte riktigt som ett bra tillfälle tanke på att värkarna hade blivit allt tätare.
När de va dags för mamma att lämna Theo så kände jag att värkarna kom va tredje minut ca och ansåg att de va dags att åka in tanke på att de gick så fort första gången. Va inte så sugen på att chansa. Jag ljuger om jag säger att jag inte hade ont för de hade jag, men på något sätt så hade jag för mig att de gjorde ondare när jag vänta Theo. Kan iofs ha med att jag nu visste hur jag skulle behärska mig själv å smärtan på bästa sätt. Jag va förberedd på ett helt annat sätt än sist. Men ialla fall. Älsklingen skulle egentligen inte fått köra tanke på att han hade suttit uppe hela natten å tagit någon whiskey (sista tog han nog runt 3 tiden eller något sånt) men i det här fallet så blundade vi båda för de faktiskt. Jag kunde inte köra å att vänta på en taxi va inte ens ett alternativ då jag kände att NU måste vi åka in.
Hemifrån oss ner till Södertälje sjukhus så tar de ca 3min å köra å på den tiden så hann mellanrummet mellan värkarna gå från 3 min till 1 min. Smärtan hade nu stigit i grad å de va inte läge för älsklingen att skoja till situationen (vilket han förstås försökte med). Messade Mickis att vi va på väg in, men de va nog den enda kompisen som jag hörde av mig till.

Väl inne på BB (kl.9.11) så fick vi prata med en barnmorska/undersköterska om hur jag mådde. Smärtan då va kanske en 7 av 10 så den gick fortfarande att skaka bort någorlunda "lätt" (jag har som sagt en riktigt hög smärttröskel). Hon sa att det tyvärr inte fanns några undersökningsrum lediga just då men att en mamma snart skulle förflyttas och att jag skulle få hennes rum och då få undersökas. Jag fick vänta i matsalen så länge och fylla på med vätska. Kände dock inte att jag ville dricka alltför mycket då jag inte ville springa på toaletten för då skulle de troligtvis kännas som om att jag skulle föda på toaletten, vilket jag förstås inte ville.
Medan älsklingen satt i matsalen med en kopp kaffe så gick jag fram och tillbaka i korridoren, gungade med magen upp å ner samtidigt som jag försökte tänka på annat. Kändes som om att allting gick jätte fort men ändå inte tanke på att smärtan blev allt starkare för varje minut. Från att gå runt gungande å ändå kunna andas i stort sätt normalt till att stå framåtlutad över ett handfat å känna en extremt illamående/svimkänsla samt anstränga mig för att andas någorlunda normalt, tog endast 15min (klockan va alltsa strax innan 9.30). Älsklingen kom flera gånger å försökte dra till skämt (ett va bla. att han kom upp bakifrån när jag stod framåt böjd över handfatet å la händerna på min höft å sa något i stilen att de va en "bra" position för att ha lite mys haha- han fick ett leende å en blick av mig som sa att han får vänta någon vecka innan vi kan mysa igen då de inte va läge för det just här å då) för att jag skulle tänka på annat men jag ansåg att de inte va läge för sånt just då även om jag inte kunde låta bli att dra lite på smilegroparna de flesta av gångerna. Hur ont jag än hade å hur trött älsklingen än va så va de grymt skönt att han försökte få mig att tänka på annat som sagt å ville att vi skulle se denna händelse som något roligt och händelserikt. Att det skulle bli en magisk upplevelse, de visste vi redan när vi kom in till förlossningen, men så händelserik som denna? Nja de hade vi inte räknat med.. Kommer till de senare.

När svimkänslan å illamåendet blev allt starkare å vi fortfarande inte hade fått komma in till något rum bad jag älsklingen gå å checka läget. Kändes verkligen som om att krystningsvärkarna inte va långt borta nu å att lilleman snart va på väg ut. Precis när jag hade skickat iväg honom så mötte han en barnmorska som va på väg mot oss. Vi fick inte komma in i förlossningsrummet direkt utan vi mellanlanda i undersökningsrummet. Barnmorskan va en student och hade endast 3 mån kvar innan hon va fullt utbildad. Hon ställde lite allmäna frågor som t.ex tidigare graviditeter, hur långt gången jag va nu, om jag va överkänslig mot något osv. Hon satte det där "bandet" runt magen så de kunde lyssna på lillemans hjärtslag, tog mitt blodtryck, kände hur lillkillen låg i magen. Hans hjärtslag va 135slag/min vilket lät väldigt fint. (Hur underbart de än e att höra hjärtslagen så har jag varit väldigt nervös varje gång. För tänk om de inte skulle slå som de ska. Vet inte hur jag skulle reagera då...)
Barnmorskan sa även att jag andades väldigt lugnt igenom värkarna trots att de nu endast kom med 30 sek mellanrum. Jag själv skulle ha beskrivit in andningen som om att jag hade sprungit ett maraton, men tydligen så va de inte så farligt. Genom varje värk så hängde jag över älsklingens axlar å de va otroligt skönt att känna hans närhet å stöttande. Jag bad om lustgas då de nu gjorde extremt ont å kände att jag behövde ha lite avlastning genom värkarna även om jag endast ville ha ytterst lite effekt av lustgasen. Älskligen förstod inte riktigt varför jag inte tog mer lustgas så ja slapp ha så ont men envis som jag e så ville jag klara mig på de minimala. Dock så kunde jag inte få det förrän vi hade kommit till förlossningsrummet då de inte hade tillgång till någon i rummet som jag va i.

Nu hade klockan blivit 9.50 ca och vi hade kommit in i självaste förlossningsrummet. Jag fick lustgasen kl.9.57 och trots att de va minimal lustgas så kände jag att de gav tillräckligt mycket effekt för att jag skulle slappna av lite iallafall. Sjukt ont gjorde de fortfarande och trots att de va andra gången vi skulle gå igenom en förlossning så hade man glömt hur smärtsamt de faktiskt va. En otroligt magisk känsla å upplevelse men en obeskrivlig smärta.
Härifrån så gick ALLTING väldigt snabbt. Barnmorskan mätte hur mycket jag va öppen (helt öppen tydligen) och eftersom fostervattnet inte hade gott än så kände de lite "hur det låg till" om de va så att de blev tvugna att sticka hål på hinnan eller inte. Hon som va handledare till barnmorskestudenten (hon utförde hela förlossningen) sa att vattnet skulle gå när som helst av sig själv och jag skojar inte när jag säger att de tog max 10 sek efter att hon hade sagt de så gick vattnet (kl.10.10). Hade glömt helt hur de kändes å till er som inte har varit med om detta någon gång så känns de som om att man kissar på sig efter att ha hållig sig i en evighet (går inte knipa å stoppa de haha). Vattnet va väldigt klart. De kände även hur lilleman låg. De va hela tiden beredda på att jag skulle börja krysta tanke på att lillkillen låg så pass långt ner å kunde vara "redo" när som helst att bemöta världen.
Kl.10.17 va de dags att börja krysta. För att minska risken för sprickning så höll barnmorskan varma handdukar och perinealskydd nertill. Har inte för mig att de gjorde något sånt under första förlossningen, men de va rätt skönt att känna de där varma mot ens hud då man e så pass öm å extremt känslig generellt under denna process. Älsklingen höll min hand hela tiden, pussade den och berättade hur stark samt duktig jag va. Hans engagemang under hela förlossningen och stöttande betydde extremt mycket för mig. Det va verkligen VI som gick igenom förlossningen, inte bara jag utan VI. Vi krystade ut vår son tillsammans ! Det kändes verkligen som om vi gjorde halva jobbet var även om de va jag som gjorde de fysiska jobbet.

Plötsligt hördes det ett skrik i rummet. Det va inte jag som skrek, utan det var vår son. Vår älskade krabbat börja skrika innan han va helt ute. Så fort huvudet hade krystats ut så hördes skriket. De resterande krystningarna bara "flöt" på. Från att jag hörde skriket tills att hela han va ute så kändes de knappt som om att jag behövde krysta. Glädje tårarna bara forsade nerför mina kinder, jag kände älsklingen trycka lite extra i min hand å en puss på mitt huvud samtidigt som jag hörde honom säga "Fan va grym du är älskling! Så jävla stark!". Lillkillen hade skött magen precis innan han kom ut så barnmorskan fick torka av honom lite snabbt innan han lades på mitt bröst för att få mat. Han greppade tag i bröstet direkt å började suga. Skönt att amningen kom igång direkt så vi slapp tänka på det. Trots att han nu hade lite avföring på kroppen så va han så otrolilgt fin och söt och.... LITEN!! Inte ett dugg skrynklig som en del bebisar faktiskt kan vara när de föds. Han va hur slät å fin som helst! Såg precis ut som en mini Theo å de va de första älsklingen sa när grabben låg å snuttade på mitt bröst. Älsklingen fick sen klippa navelsträngen<3

De mätte och vägde lillkillen:
* 52 cm lång
* 4144 g
* 36 cm i huvudomfång
* Gulsot (på gränsen till att han skulle få ligga i en sån där kuvös, va de nu heter)
* Föddes kl.10.27

Han va inte så liten trots allt! Jag som alltid hade drömt om en liten kille då Theo va rätt stor när han föddes (51 cm & 3816g). Denna dröm slog inte in denna gången heller haha. Men va så otroligt lycklig å glad att allting hade gått så lätt å smidigt, samt att han mådde hur bra som helst!
Så här långt så hade allt gott väldigt fort å "smärtfritt" utan komplikationer. Från att första värken sattes igång tills att sonen låg på bröstet så tog det endast 3tim, varav 1tim på förlossningen (sen vi fick undersökningsrummet).
Därefter så va de dags att krysta ut moderkakan också. Det va här det där händelserika som vi gärna hade velat slippa började lite smått. Moderkakan krystades ut helt spontant kl. 10.52 och bedöms vara fullständig, dock så fanns det eventuellt hinnrester kvar inne i livmodern som de blev tvungna att få ut (kunde bidra till akut operation om de inte fick ut allting). Jag blödde ca 535ml i samband med moderkakans utgång. Barnmorskorna masserade livmodern flera gånger för att de skulle se om de fick ut de resterande hinnresterna. De kollade även om jag hade spruckigt något och om jag eventuellt behövde sy något. Skönt att jag slapp det denna gången (minns hur ont de gjorde första gången)! Jag fick även testa knipa så att de inte hade blivit några komplikatiner där (rutinkollerna). De tröck även på magen/livmodern för att se om de fick ut hinnresterna successivt.
Jag hade börjat få extrema eftervärkar som kändes som krystningsvärkarna i smärtgrad så älsklingen fick hålla i skrutten medan jag försökte koncentrera mig på smärtan. För att inte tänka så mycket på smärtan så tittade jag hela tiden på far å son kärleken som spred sig genom hela förlossningsrummet. Blicken som älsklingen gav både mig å lillkillen visade så mycket värme å kärlek. Den beskrev så pass mycket mer än va vi behövde säga till varann. Känslan va obeskrivlig och så magisk. Det osade så mycket kärlek i rummet.
Kl.12.09 när de kom å tittade till hur blödningen va så såg de att blödningen fortsatte med koagler. PVK (perifer venkateter) sattes, BAS- och koagulationsprover togs (BAS= ett prov som tas för att kontrollera blodgrupp & för att göra en screening av blodgruppsantigener). Även en läkare informerades att min blödning va så pass kraftig fortfarande och att jag hade så pass ont. Hade väldigt svårt att tänka på annat än smärtan. T.o.m. älsklingen såg att jag hade riktigt ont å led med mig. Han såg även att jag bleknade i hyn mer å mer.

Från ena sekunden till den andra så gick det från att vara en barnmorska i rummet till att vara tre barnmorskor (ena va studenten som förlöste mig), två läkare och två undersköterskor varav en av dom antecknade allting som sades å utfördes. Jag såg en rädsla i älsklingens blick när rummet fylldes med alla människor och hur pass hjälplös han kändes sig, där han satt på sin stol med vår nyfödda son. Jag låg i sängen med enorma smärtor och visste inte va jag skulle ta mig till. Jag sa flera gånger att det gjorde ondare nu än under självaste förlossningen (ni som har fött barn kan relatera till smärtan någorlunda iallafall) och mer eller mindre försöka slå bort läkarens händer så fort hon tröck för fulla muggar på min mage/livmoder med hela handflator och med hela hennes kroppsvikt. De va nästan så att en barnmorska blev tvungen att hålla i mina händer för att jag inte skulle slå bort läkarens händer. Jag har aldrig bitit ihop så mycket och haft så ont som jag hade då. Jag grät till och med, så ont hade jag. Fy fan alltså!!! Ju mer de tröck desto ondare gjorde de förstås å tillslut så bad jag om lustgas å att de skulle höja den rätt så rejält för att lindra smärtan lite. Vet inte om smärtan minskade direkt men helt borta va jag iallafall. Dyngrak på lustgas med en enklare beskrivning. Har aldrig känt mig så här full någon gång när jag druckigt alkohol så de va en ny upplevelse kan jag ju erkänna. Läkaren fick t.o.m. säga till mig när de hade fått ut all placenta att "Zandra, du kan ta bort lustgasen nu". Det tog säkert 5-10 sek innan jag ens uppfattade va dom sa å tog då bort lustgasen å bara släppte taget om "masken". Älsklingen små log lite då han aldrig har sett mig så groggy men samtidigt så märktes de på honom att han (vi) gärna hade sluppit denna process med extrema blödningarna å smärtan. Min smärta hade avtagit lite när den sista placenta biten hade kommit ut samt blödningen i livmodern hade tryckts ur min kropp. Jag frös som aldrig förr, vilket inte va sa konstigt tanke på att jag hade tappat ca 2.1 liter blod under denna process. Jag låg med säkert 5-7 st sjukhusfiltar å ändå så frös jag extremt mycket samt va alldeles kallsvettig. Det va ganska omöjligt för mig att mysa med lillgrabben just i den sekunden hur mycket jag än ville känna hans närhet. Jag behövde få upp värmen, bli av med lite av lustgasen som jag hade andats in samt piggna till lite innan han fick komma tillbaka till mig för att få mer mat. Jag höll på å somna flera gånger om pga utmattning men lyckades hålla mig vaken.

Under dessa händelserika 40 min (12.09 -> 12.50) så hände de extremt mycket. Ringer-Acetat kopplas (1000ml) kl.12.18 och Hb ligger på 118. Urintappas och får methergine 0.2mg samt 1ml administreras iv. Uppmätt blödning 1565 ml , sammanlagd blödning på 2100 ml kl.12.23. Fick då förstärkts syntdropp kopplats.
Den andra PVK sätts strax efter halv 1 och ytterliggare ett Ringer-acetat 1000 ml kopplas medan uterus masseras kontinuerligt av läkaren. Ytterliggare en del av placentan kommer ut tillsammans med en kraftig blödning vid 12.37 tiden. Därefter vart det efterskötning för både mig och lillgrabben.

Mina värden å de såg ut så här:
* Blodtryck 132/67
* Temp 36.4 grader
* Puls 91
* Total blödning 2100 ml
*Uterus kont. ned. navel, stor p.p blödning

Lillgrabbens efterskötning:
* Sugit
* Ej kissat
*Mekonium har ej avgått
* Temp 36.9 grader

(((Läkaranteckning:
Blir informerad att pat har blött ca 700ml och nu åter blött ca 600ml, att pat har kraftiga eftervärkar och att man därför haft svårt att klämma på uterus (livmodern för er som inte vet) men att man den står i navelplan. Går in till pat då man får misstänk blod i uterus som förklaring till smärta och blödning.
Pat är blek men klar. Informerar pat om att vi måste palpera ordentligt över uterus då man kan misstänka att det finns blod i uterus. I lustgasrus palperas fundus uterus som står nästan en tvärhand ovan navelplan devierad åt höger sida. Klämmer kraftfullt på uterus och klämmer ut 1000ml koagler, hinnor och susp större placentrarest (moderkaksrest). Uterus därefter degig men står drygt en tväthand nedom naveln. Urinblåsan tappas på 300ml klar urin. Pat får Inj Methergin 0.2mg iv samt kopplar förstärkt oxytocindropp på 250ml/tim. Får susseccivt allt bättre kontraktion över uterus som efter en stund står väl kontraherad ev tvärhand nedom naveln. Blödningen stannar av. BAS- prover tages liksom blodstatus och koagulationsstatus. Ringer Acetat fluschas in.
Fortsatt observans på blödning och frekventa palpationer över uterus. Pat uppger att smärtan påtagligt minskat efter att koagler klämts ut. Cirkulatoriskt stabil med BT 120/65, puls 91 och som efter vätsketillförsel sjunker till 95.)))


Det blev ett väldigt långt och sent inlägg om vår förlossningsberättelse men jag tycker ändå att den skulle skrivas tanke på att jag hade lovat de redan innan de va dags för Casper att bemöta världen. Trots att de nu har gått drygt 2mån sen värkarna sattes igång så känns de fortfarande så himla overkligt. Tänk att vår andra son ÄNTLIGEN va här hos oss, inte bara liggandes i magen utan i våran famn. Hade gärna hoppat över allt som skedde efter att han hade fötts men vad som än hade skett så hade de varit värt smärtan så länge lillgrabben mådde bra och va helt frisk. Det är trots allt de viktigaste. Smärtan går över så småning om. 

Jag saknar både magen och allt med att vara gravid att göra, och gjorde de redan på BB men de bästa e självklart att ha Casper här hos oss. Jag har en dröm om att få uppleva denna resa en gång till men som det ser ut idag så lär den drömmen tyvärr inte gå i uppfyllelse. Blir de som min magkänsla säger så är jag självklart extremt glad, lycklig å tacksam för våra två underbara å sina söner som vi faktiskt har fått. Alla får inte chansen att uppleva denna magiska upplevelse medan jag har fått chansen att uppleva ytterliggare en underbar graviditet och händelserik förlossning. Lider med de som aldrig kommer kunna få uppleva detta.

På onsdag kommer inlägget om första tiden hemma (som jag tyvärr redan har råkat slänga in men tagit bort 2 ggr) så håll utkik!

Har ni frågor eller funderingar kring min förlossning, så va inte rädda att höra av er här nedan. Vill inte läsa några negativa å dryga kommentarer nu, utan håll er till de positiva kommentarerna så blir vi alla glada! :)

En snabb sista magbild precis innan vi åkte in till BB😍

Öland mån-ons

I måndags blev de en lugn första dag på Öland. Eftersom min morbror å hans blivande fru skulle gifta sig på torsdagen så kände vi att de va bäst att hålla sig borta från stugan. Minns dock inte va vi gjorde exakt mer än att vi tog en promenad till lekparken haha🙈 På kvällen tog jag & mamma en kvälls promenad med Casper i ena vagnen å Theo i andra samt avslutade med lite styrke övningar. Blev att vi alla kollade på Annika Bengtsson vid halv 10 tiden innan läggdags.
 
tisdags tog vi en tripp till lådbilslandet. Theo sprang runt som bara den å lekte för fullt. Märktes att han blivit 1 år äldre då han nu åkte alla karuseller å klarade av att åka bilarna helt själv samt klättra upp i den uppblåstbara rutsch kanan. En otroligt kul å mysig dag! Låter bilderna tala för sig själv här nedan🚂🚗🚜
 
onsdags blev de oxå en tripp med bilen. Åkte en sväng för att införskaffa nya skor till Theo och allmänt små tittande. Vi kom hem med 2 par stövlar & ett par fin skor till Theo + en liten bil med husvagn, älsklingen fick ett par nya skor & en tjocktröja, jag fick ett par jeans shorts å en fin blus. Blev en snabb lunch hemma innan vi satte oss i bilen igen för att ta en tripp till Borgholm. Där strosade vi runt ett par timmar å innan hemgång käkade vi glass. Även därifrån fick vi med oss ett par påsar: älsklingen fick ett par jeansshorts, Casper en body, Theo ett linne + ett par byxor och jag köpte 2 toalettskyltar som ska upp på dörrarna.
Väl hemma blev de att försöka hålla sig ur vägen för Peter å Jenny som hade fullt upp med bröllopsförberedelserna inför morgondagen. Vi andra kolla på damernas fotbollsmatch innan läggdags.
Så sant hemma hos oss😂 köpte den inte dock
 

Borta bra men hemma bäst

Godmorgon säger jag å Casper från sängen medan älsklingen sitter vid sitt ps4 (kan jag gissa). Va uppe redan vid halv 6 å bytte blöja men vi båda somnade snabbt om igen. Otroligt skönt att få sova i sin egna säng igen! 😍
 
Vad står på schemat idag då? Jo bl.a. så ska vi ner till stan för att utföra lite ärenden, fylla på kylskåpet, packa upp alla väskor, sätta igång minst en tvättmaskin & vattna alla blommor. Älsklingen ska nog även till systemet om jag känner honom tillräckligt bra. Det är väl de som står först på listan. Förlossningsberättelsen ska upp någon gång idag också.
 

Godkväll...

... kära ni. Som ni har märkt så har jag tagit semester från bloggandet den senaste veckan när vi varit på Öland. Det har faktiskt inte funnits någon tid å de har ärligt talat varit rätt skönt att koppla bort allt som har med sociala medier att göra. Det har blivit lite skrollande på instagram och facebook men inga bloggläsningar. Det har varit en fartfylld vecka som jag ska försöka sammanfatta imorgon efter att vi har packat in alla väskor (kom hem för knappt 1tim sen). Nu blir de å gå igenom posten å ge Casper mat innan de e dags att krypa till kojs😍
 
Imorgon kommer även den efterlängtade (?) förlossningsberättelsen upp i ett inlägg. Har ÄNTLIGEN skrivit klart den men på datorn. Håll utskik👍
En trött mamma

Semestern fortsätter

Igår va vi iväg allihopa med båten för att fira S:t Annadagen vid en camping. Där käkade vi glass, tog oss något att dricka (pepsi fär mig), Theo å hans kusin sprang runt å hoppade i hoppborgen samt åkte en karusell. En mycket trevlig utflykt och det va riktigt varmt ute. Det var en STOR 🌞 hela dagen å blåste knappt något! På kvällen märktes de att solen hade lyst hela dagen. Kroppen brände lite samt att jag hade fått solexem på bröstet som kliar satan...
Ni 2❤
 
Idag har solen varit framme hela dagen också men det har blåst destomer. Ganska svala vindar faktiskt så man (läs jag) frös emellanåt. Firade även svärmor. Käkade prinsesstårta på dagen.
Va ute hela dagen. Busade med barnen å Casper sov större delen av dagen. Då jag hade honom i bärselen när jag lekte med Theo så blev de att han somnade automatiskt.
 
(Bärselen e bland de bästa vi köpt till barnen. Så otroligt lätt å smidig. Man har händerna fira hela tiden å barnet känner både ens närhet å värme hela tiden. Vi köpte den med en "ryggplatta" som är ett stöd för ryggen vilket bidrar till en minskad besvär i ryggen, vi har iaf inte har fått de. Rekommenderas till er som väntat barn eller går i barntankar👍)
 
Idag va den dagen då vi även skulle bege oss vidare på vår semester- till Öland. Vi tackade för oss och åkte vidare. Casper somnade i stort sätt på en gång. Theo somnade efter ca 30min. Så här sitter jag nu i baksätet mellan våra sovande skatter medan älsklingen kör över Ölandsbron. Ca 1tim resväg kvar inman vi är vid stugan. Ska bli väldigt mysigt att umgås med mina föräldrar, morföräldrar å mina kusiner☺
 

Stort grattis...

... på din 47-års dag finaste svärmor!🌸
Är så lyckligt lottad att få ha dig i mitt liv och att just DU är farmor till mina söner❤
 

Bästa med sommaren

Här kommer en lista med en del punkter på vad jag tycker e de bästa med sommaren:
 
🌸 Inga måsten! Självklart finns det alltid saker å göra på sin semester men egentligen så e de inga "måste" saker utan mer "saker som vore bra att göra". Semester för mig är lugna å slappa dagar med personer som jag älskar i min närhet. Det gör inget om saker å ting förskjuts någon dag så länge det görs så småning om. Mycket skratt å skojigheter. Leva dagen som den kommer liksom.
 
🌸 Soliga dagar. E något jag (å de flesta) hoppas att de blir många av. Slippa de här gråa å tråkiga dagarna som bidrar till mycket stillasittande inomhus. Vill kunna vara ute så mycket som möjligt å bara njuta av 🌞-en. Förhoppningsvis även ta sig ett dopp. De soliga dagarna bidrar till en mycket mysig svensk sommar.
 
🌸 Sommarkvällarna. Hur mysigt e de inte å krypa upp i sin kärleks knä med en filt (eller krypa upp själv förstås), bara sitta å prata massa skit, skratta å driva med varann samtidigt som musik spelas i bakgrunden. Behöver inte bara vara med sin partner utan personer i ens omgivning som man trivs väldigt bra med e minst lika mysigt de. 
 
🌸 Alla lekande barn. Vem blir inte glad av skrattande å lekande barn? På något sätt så känns de som om att barn e betydligt gladare under sommarhalvåret då man jtillbringar större delen av dagarna utomhus. Åker iväg å utforskar Sverige/andra länder på annat sätt. Kanske bara e jag som upplever de så (?) utifrån va jag har märkt på vår familj. Vet inte om jag upplever de så tanke på att vi oftast hittar på betydligt mer saker, både som familj å som par, när de e sommar å bättre väder ute. Theo har roligare ute på en badstrand än att leka i snön t.ex. 
 
🌸 Ett glas vin med kärleken. I år kanske de inte blir så mycket av detta då jag fortfarande ammar till 100% och hoppas att jag kan göra de ett par månader till. Men annars e de en mysig stund på sommaren att gå ut å käka bara Micke å jag. Självklart skulle jag kunna ta ett glas å amma någon timme senare utan bekymmer men jag har sagt att så länge jag ammar så blir de inge alkohol för min del.
 
🌸 Stranden. Slappa å bara njuta i en solstol eller magliggandes på en filt. Sitta i sanden å gräva med Theo. Bygga sandslott med vatten vallgrav runt om. Tycker även att de e mysigt att känna sanden mellan tårna.
 
🌸 Promenader. Konstigt nog så blir de betydligt mer promenader för vår familj allihopa tillsammans, under sommaren än annars. Så mysigt !
 
🌸 Jordgubbar. E ett måste för mig under sommarhalvåret! Så otroligt gott oavsett när på året det är, men det blir extra gott under sommaren! Gärna med vaniljglass eller lite vispgrädde🍓
Bild från i onsdags

Inga måsten

Tyvärr blir de inte så värst intressanta inlägg för tillfället. Vi är kvar på landet. Solar så gott se går (varit rätt mulet idag), leker å busar med sönerna, umgås med svärföräldrarna å älsklingens syster. Äter gott, skrattar, skojar å bara har de helt underbart. Inga måsten !
 
Imorgon ska det tydligen bli kalasväder med en stor 🌞. Förhoppningsvis kan Casper sova lite mer imorgon (sovit jätte dåligt både igår å idag på dagarna) så man kan ta vara på solen å bättra på brännan. Vi ska även dra ut med båten en stund imorgon så barnen får lite äventyr🚤
 
På söndag fyller svärmor 47år så då blir de att fira henne under dagen. Hoppas på bra väder även då! Efter middagen (som de ser ut nu) så åker vi vidare till Öland där vår semester fortsätter i 1v tillsammans med mina föräldrar, bror å morföräldrar. Det kommer även bjudas på bröllop nästa torsdag i vår trädgård på Öland. Min morbror Peter å hans sambo Jenny ska gifta sig🤵❤👰
Min lilla skatt❤

Dagen i bilder

En liten kille som sovit säkert 7-8ggr idag men endast i 10min / gång. Har varit en trött kille idag då han sovit oroligt så har endast blivit ryggsolning för mig idag å de känns kan jag lova...😯😩
Theo har hjälpt sin farmor med att måla å spika på huset samt busat med henne i vattnet. Det har bara varit farmor som gällt idag!
 
Ikväll blir de å äta thailmat som älsklingen å hans syster har med sig tillbaka hit. De har varit iväg en sväng till Norrköping på lite ärenden samt lämnat hennes Micke vid tåget. Ska bli super gott med thaimat, länge sen!
 

Stor 🌞

Godmorgon härifrån landet. I tisdags direkt efter bvc besöket åkte hela familjen med en FULLPROPPAD bil ner till landet för knappt 1v semester. Mysa å umgås med älsklingens föräldrar å syster m familj.
Det blev en lugn kväll med massa prat, skratt, skojigheter barnen emellan, vi vuxna spelade på kvällen "med andra ord" innan John Blund besökte oss.
 
Igår klev vi upp vid 9.30 å möttes av en STOOOOR 🌞 och i stort sätt klarblå himmel. Micke x2 + Mickes polare Martin begav sig ut för att åka lite wakeboard innan Martin m familj skulle bege sig hemåt.
Vi mammor hade massa mystid med sönerna. Solade, tog årets första å andra dopp (20grader), lekte med bollen m.m. Det va full fart på små grabbarna och Casper låg å sov längre stunder i vagnen. Jätte skönt å avslappnande.
Mot kvällen blev de grillning och prat ute på altanen fram till 21.30 tiden. Då tog jag Theo å Casper för att göra dom i ordning för sängen. Kröp ner i sängen för att läsa bok. Casper somna till amningen å Theo somna under läsningen. Själv låg jag kvar tills älsklingen kom upp vid 23 tiden någonting. Somnade som en klubbad säl på hans bröst.
 
Idag steg vi upp runt 9 tiden å möttes av en STOOOOR 🌞. Underbart hur skönt å varmt de kan vara!!!
Nu har vi precis ätit frukost å ska passa på å sola lite nu när Casper har somnat å Theo hjälper farmor med att snickra på huset 
 
Hoppas ni får en underbar torsdag😍
 

2mån kontroll på bvc

Gårdagens bvc besök för Casper resulterade i stora siffror även denna månaden. Han e endast 2 mån men känns som om att han e någon månad äldre tanke på hur fort han växer! Minns att Theo va snarlik men minns inte riktigt att de va just så här stora siffror.
 
Casper som nyfödd:
🌸 52cm lång
🌸 4144 g
🌸 36 cm i huvudomfång
 
2 mån kontrollen:
🌸 61.2 cm
🌸 5760 g
🌸 40 cm i huvudomfång
 
Dvs : 9.2cm längre, 1616 g yngre å 4 cm större huvud på ENDAST 2 mån!!!!
Jag som hade önskat mig en liten kille å som inte skulle gå i sin storebrors fotspår- att växa i ruskig fart! Men där fick jag haha. Iofs är både jag å älsklingen långa (175cm respektive 186cm) men ändå😉
 
De kollade även hur han låg i utvecklingen å de såg väldigt bra ut. De tyckte att han va väldigt stark i nacken å höll upp huvudet jättd länge, skratta å log hela tiden (han va på välsigt gott humör som tur va), jollrade tillbaka när sköterskan pratade med honom, "visade" att han redan har hittat sina händer genom att stoppa dom i munnen m.m.
Allting gick väldigt smidigt å Casper va jätte duktig. Ska bli så spännande å följa han utveckling precis som man gjorde(gör) med Theos☺ Samt jämföra deras utveckling lite. Se vad Theo va tidigare att lära sig kontra Casper osv.
 

2 mån

Idag är det 2 mån sen Theo fick sin älskade lillebror och vi vår andra prins. Casper, du har redan bidragit med så mycket kärlek, värme å lycka. Är så lyckligt lottad att just jag får vara din mamma. Ska bli så kul att få följa din utveckling här i livet!
Älskar dig sååå himla mycket❤
 

Syskonkärlek❤

Vad vore vårt liv utan er två!?
Ni e de bästa å finaste som någonsin har å kommer hända både mig å eran pappa.
Sen dag ett har ni bidragit med så mycket kärlek å värme. Är så lycklig att just JAG får vara eran mamma!!
Älskar er så obeskrivligt mycket!
❤❤❤❤❤❤

Egenodlad potatis & morötter

Nästa år blir de å plantera potatisen lite tidigare så vi har möjlighet att äta dom tidigare😀

Dagens planer

Nu blir de å börja pricka av denna lista:
 
🌸 Tvätta allt som ligger i smutskorgen så det är gjort inför resan till landet nästa vecka. Vill alltid att de ska vara så gott som tomt i korgen när vi inte är hemma. Det kommer finnas tvätt å tvätta sen när vi kommer hem ändå.
 
🌸 Vika in den rena tvätten. Hela tvättatugan är full med  tvättade kläder. Har helt glömt bort å tagit ner det sen sist jag tvätta tidigare i veckan.
 
🌸 Börja små packa inför resan. På tisdag efter Caspers 2mån koll på bvc åker vi nämnligen till landet ett par dagar för att umgås med älsklingens familj. Därefter bär det av till Öland i 1v så det är en hel del som måste packas. Helst i olika väskor så en del kan ligga kvar i bilen under tiden vi är på landet.
 
🌸 Skriva matlista. Vi måste nämnligen handla med oss mat till landet då vi inte har tillgång till någon större mataffär på ön. Måste då ta oss in till Söderköping eller ta oss till en annan ö (där finns en mindre affär).
 
🌸 Ta upp vår "midsommar" potatis som vi odlat själva. Har ärligt glömt bort dom helt å hållet så vi får se om de finns någon potatis i jorden eller om alla e dåliga. Förhoppningsvis så finns de några som vi kan ta med oss när vi åker.
 
🌸 Förbereda middagen. Framför allt marinera köttet så de får stå en stund och sedan skala/dela potatisen å morötterna och lägga de i vatten så de e gjort. Ikväll får vi förhoppningsvis middagsgäster (Jeppe å Evelina) så de kan "hjälpa" oss att äta ur kylskåpet så gott de går haha. Det som inte skulle klara sig i 2v hemma tar vi självklart med oss så vi slipper slänga maten.
 
🌸 Tvätta håret. Jag skulle behöva tvätta håret då de e jätte smutsigt. Vart alldeles för sent igår. Så ska försöka hinna ta 15-20min egentid idag så det blir gjort.
Theo mumsar på våra egenodlade morötter

Stor å duktig

Igår hade vi älsklingens farmor Laila på besök hela dagen, mellan kl.11-16. Mycket trevligt. Vi hann även städa ur bilen, tvätta bilen, plocka undan hemma, sortera tvätten samt bada båda grabbarna. Kvällen blev desto lugnare. Theo hade fått ett nytt pussel som vi satt å klurade med (från 5 år). Det gick bättre än förväntan även om Theo blev lite små irriterad när han inte kunde de helt själv haha. Myste framför tv'n och Theos nya favoritprogram just nu är "Rorri racerbilen".
Även denna kväll somna Theo helt själv i sin säng efter att han fått en flaska välling. Vi stoppade om honom å pussade honom godnatt. Berättade att vi sitter i vardagsrummet om det skulle vara något. Han nickade, börja dricka sin välling å sa godnatt. Så stor å duktig. Trodde de skulle ta längre tid innan han ville somna själv. Dock tror jag att de kommer ta längre tid för honom när vi så småning om tar bort vällingen❤

Före vs efter

Här kommer lite före å efter bilder på hur det blev med väggen och när spegeln, ljusstakarna å golvlampan står på sin plats! Den vita pelaren som står i öppningen ska bort å älsklingen ska sätta någon typ av balk i taket samt på sidorna av öppningen men har inte riktigt bestämt vad än så länge. Sen ska vi självklart piffa upp väggen i vardagsrummet med något.
Men visst blev de fint å betydligt mysigare med tv hörnan?😀
(Lite mörka bilder men de får ni stå ut med)
 
Före:
(Inte de bästa bilderna men har försökt få fram hur de såg ut innan)
 
Efter:
 

Misslyckat strandbesök

Idag klev vi inte upp förrän efter kl.9. Theo sov hela natten i sin säng å kom in till oss strax innan 9 tiden. Väldigt skönt. Solen lyste på himlen men de blåste en del. Vi bestämde oss för att åka till stranden ändå. Gjorde i ordning pastasallad och lite fika. Theo va inte den sammarbetsvilliga oxh Casper vakna å va vrålhungrig (båda skrek) men med mycket om å men så kunde vi tillslut packa in allt i bilen.
Åkte till Mälarbadet å de va lika tomt där idag som tidigare i veckan. De blåste även mer där än hemma. Blev väldigt kyligt när solen gick moln samtidigt som de blåste. La ut filten å börja äta men efter max 40min så besluta vi oss för att packa ihop igen. Vi satt å frös allihopa så de kändes meningslöst å vara kvar.
 
Väl hemma så åt vi upp å myste ner oss i soffan å kollade på film, "Den goda dinosaurien". Det är en av de få filmer som Theo har kunnat sitta helt still å sett hela. En mycket fin å bra film😊
Filmen är nu slut när som helst. Får se va vi hittar på resten av dagen/kvällen. Lär nog bli rätt lugnt. Förbereda packningen inför landet å Ölands resan nästa vecka. Skriva upp vad som ska tas med å va vi ska inhandla för mat. 
Bild från igår❤
Mys i soffan❤

Chillardag

Idag har vi inte gjort någonting i stort sätt. Klev upp runt 9-9.30. Myste i soffan medan jag gav Casper mat.
Har dammsugit å moppat golvet lite mer ordentligt efter allt byggande. Kollat runt lite på ny matgrupp till vardagsrummet men de e så svårt. Finns så mycket fint! Flyttade en bänk (med alla Theos spel/pussel) vi haft i vardagsrummet till hallen. En spegel ska upp ovanför å 2 st ljusstakar ska upp, en på varsin sida av spegeln. Det kommer älsklingen göra nu under kvällen. Återkommer med bild när de e klart. Blir grymt snyggt!
Golvlampan vi haft i vardagsrummet flyttades även till hallen bredvid bänken. Dock måste älsklingen fixa ett hål rakt igenom väggen så lampkabeln kan sättas i uttaget i vardagsrummet (så slipper han fixa ett nytt uttag).
Har även bestämt oss för vilka låtar vi ska ha med på Caspers dop samt små pratat om vad vi ska bjuda på. Känns så långt borta men ändå så nära. De e trots allt bara 3 v kvar drygt å dagarna går redan fort fram.
 
För tillfället så sover Casper i mitt knä efter att ha käkat lite. Theo springer runt här hemma å leker med sina leksaker. Älsklingen mår lite sisådär så han vilar lite. Blir att börja med middagen snart å ha en allmänt lugn kväll.
 
Hoppas ni har haft en bra lillördag😊
 

Ska beställas!

Vi har länge pratat om att införskaffa nytt soffbord men att de aldrig har blivit av. Jag fastnade för ett för flera år sedan å jag tycker fortfarande att de e grymt snyggt! De bästa e att även älsklingen tycker de.
Som sagt så har vi inte beställt de än men de ska göras haha. E de någon mer som är likadan, bestämt sig för saker å ting men att de kan ta evigheter innan det verkligen sker ändå?
 
Älsklingen har även tittat runt på ett vitrinskåp till sina whiskey flaskor samt glas. Å lyckligtvis så fastnade han för ett som finns på samma sida som soffbordet👍
Såg att om vi skulle beställa detta nu så skulle vi tyvärr inte vara hemma vid leveransen så de blir att avvakta tills vi kommit hem från Öland.
Men visst e de geymt snygga?!?!😀
Finns på www.passionhome.se

Veckans som har varit i en sammanfattning

Nu har bloggandet kommit lite åt sidan den senaste veckan. Har haft fullt upp men ska försöka bli bättre på att uppdatera läsandet.
 
Hela älsklingens födelsedag (onsdagen) tillbringade vi ihop hela familjen. Blev trip till lekparken, hoppade studsmatta, pusslade å spelade en massa spel. En super duper mysig dag. På kvällen kom pappa till oss för att vara barnvakt åt Theo då vi skulle ner till stan å äta middag. Gjorde ett par ärenden på stan innan vi begav oss till restaurangen. Där satt redan Jeppe å Evelina, som jag hade bjudit in. Hela kvällen flög förbi å de bjöds på MASSA skratt å prat. God mat som vanligt å en del drickande för både älsklingen å Jeppe. Klockan rann iväg å helt plötsligt så va den 23.00. Konstigt nog så hade vi inte hört något från mamma å pappa men vi anade att de ville hem å sova då de skulle upp å jobba dagen efter.  Blev i stort sätt sängen direkt när vi kom hem😍
 
torsdags sken 🌞-en hela fm. Grabbarna tog ett dopp i poolen medan jag å Casper tog en promenad till affären. Självklart börja de ösregna när vi va på väg hem vilket resulterade att jag va dungsur när jag klev innanför dörren... Vi har pratat om att bygga en avskiljningsvägg mellan hall å vardagsrum för att få en mysig tvhörna. Älsklingen hade suttit å tänkt på de hela dagen vilket slutade med att han åkte å köpte virke (hade slutat regna). Han satte igång direkt. Trots att han har semester så måste han ha något att göra👍
Blev för övrig en mycket lugn torsdag.
 
fredags blev de att jag å små grabbarna åkte till stranden hela dagen medan älsklingen jobbade på hemma med väggen. De va första gången jag åkte iväg själv flera timmar med båda barnen så man va lite nervös på hur de skulle gå. Gick dock överförväntan! Theo va rätt så smågrinig innan vi satte oss i bilen men under resan till Mälarbadet (5min med bil kanske) så satt han bara å prata om att få leka i sanden å bada. Jag hade ställt mig på morgonen å gjort pastasallad å packat ner lite fika som vi skulle ta med oss.
Så fort vi kom ner å lagt upp filten så tog de inte många sekunder förrän Theo va nere vid vattnet å börja gräva. Tänk att de kan vara så kul med vatten å sand!☺
Vi åt lunch, fikade å njöt av vädret. Solen kom fram då å då men de va väldigt varmt ute trots de. Jag kände att jag inte riktigt kunde lägga mig ner på filten å blunda å njuta till fullo av solen då jag inte ville släppa blicken från Theo. Gick å köpte glass. Theo "badade" endast upp till knäna då han tyckte de va kallt. Casper åt precis när vi kom men sov sen enda tills vi kom hem.
Resten av dagen/kvällen blev de lugnt. Älsklingen hade gjort så pass långt på väggen som han kunde för dagen👍
 
lördags lämnade jag Theo hos sin mormor å morfar på fm för att jag å älsklingen skulle kunna utföra ett par ärenden i lugn å ro. Vi skulle nämnligen bestämma oss för en färg till den nya väggen samt till hallen som älsklingen skulle måla. Kom överens om en beige färg som matchade våran stenvägg. Vi kör även den i hallen tänkte vi. Tror de skulle bli grymt snyggt!
När vi sen hade hämtat Theo så åkte vi hem till älsklingens jobbarkompis som hade inflyttningsfest. Theo hittade snabbt en kompis som han lekte med hela kvällen. De lekte för fullt med 2 hundar, jagade varann, lekte med bilar å mycket annat. Men framför allt med hundarna. Det bjöds på hamburgare, dryck å snacks under hela kvällen. Mycket trevligt !
Va tänkt att vi bara skulle stanna en stund men som vanligt rann tiden iväg. Åkte nog inte därifrån förrän halv 11-11. Theo somna på 2sek. Väl hemma så fick vi besök av Mika. Satt å prata om himmel å jord. När Casper vakna för mat kl.1 så gick jag å la mig med honom. Mika å älsklingen satt kvar uppe å snackade medan de drack ngn öl. När Mika tackade för sig runt halv 3 så hade jag fortfarande inte somnat. Älsklingen smög in å fråga om jag va vaken å om vi hade någon mat att värma (jätte hungrig tydligen). Slutade med att jag höll honom sällskap medan han åt innan vi kröp ner igen (kl va då 4 ca). Älsklingen kröp ner bredvid Theo å hag bredvid Casper. Hur trött jag än va så somnade jag inte förrän kl.5.
Hemma hos mormor å morfar
 
söndags va jag jätte trött då jag inte somna förrän kl.5, Casper ville ha mat kl.6 å va sedan redo att kliva upp runt halv 8-8 tiden. Satte oss i soffan å myste tills Theo vakna runt 9.20 tiden. Han veekade ha vaknat på fel sida då han va väldigt grinig å bara skrek. Vägra äta frukost å klä på sig. Inte rätt morgon för de kände jag. Med mycket om å men samt hjälp av älsklingen så satt jag å barnen i bilen vid 11 tiden på väg till Evelina å Milliam. Vi skulle nämnligen till Exploria tillsammans medan älsklingen höll på med väggen☺
Theo å Milliam sprang runt å lekte hela dagen. Upp å ner i rutschkanorna, klätter "borgarna", sköt bollar & mycket annat. De va väldigt svårt för mig med barnvagn å en höggravid Evelina att hinna med i deras tempo haha. Slutade med att de fick springa runt själva så länge de visste vart vi satt. Vi pratade om himmel å jord. Bjöds på mycket skoj å skratt. Tiden rann iväg å helt plötsligt va de dags för lunch time å sen hemgång. Casper sov i stort sätt sen vi åkte hemifrån tills att vi skulle hem. Vakna för mat en gång bara. Så otroligt snäll å lugn😍
Hemma blev de att byta om för min del då Casper hade spytt ner hela min rygg, Theo badade å älsklingen låg å myste med Casper. Sen bar de iväg till 18 års kalas för min kusin. Bjöds på smörgåstårta å massa god fika.
Även där bjöds de på massa prat, skratt å skojigheter. Väl hemma blev de en lugn kväll med filmtittande för hela familjen innan läggdags.
 
måndags blev de en trip till Tom Tits hela dagen med barnen å min mamma medan älsklingen jobbade på hemma. Fick göra de bästa med att underhålla Theo framför allt haha. Theo har endast varit där en gång tidigare men då va han knappt 1.5år gammal så de va betydligt roligare för honom nu. Som han sprang runt! Upp å ner från våningsplanen, hit å dit, boll hit å boll dit. Va ett stort leende hela dagen å de märktes att de va väldigt uppskattat 😀 Blev en rätt så snabb lunch då han ville leka vidare medan jag å mamma kände att vi behövde sitta ner någon minut iallafall haha.
Sprang även runt ute på gården å lekte. Käkade glass i 🌞-en, Theo sprang å lekte i vattnet.
En hel dag på Tom Tits å fem tummar upp. Theo skulle få sova över hos sin mormor å morfar så älsklingen kunde färdigställa hela väggen. Blir så snyggt! Otroligt skönt att leva med en händig kille som e så allsidig👍
Kvällen blev väldigt lugn med lite småplock. Titta på tv å hade de allmänt mysigt med älsklingen.
 
Igår färdigställde älsklingen målningen av väggen, alla väggar i vardagsrummet å hallen. Han fixade även med golvlisterna runt nya väggen samt satte upp kabellister till alla kablarna. Jag stod på alla fyra å skrubba golvet för att få bort färgen då han hade slarvat med att täcka över golvet under målningen. Kände mig lite som Askungen haha. Städade undan allt småplock, städade köket, tog en promenad med Casper så han somna samt tvätta upp all tvätt (3 maskiner). Vart en lugn dag med en hel del gjort. Har sagt i flera dagar nu att jag måste ta tag i rabatten på baksidan å rensa den men de har alltid kommit något annat i vägen. Måste även ta mig i kragen å skriva klart förlossnings berättelsen (har börjat skriva) som jag lovat även om Casper snart blir 2mån... Sjukt va tiden går!!!!!! Dock underbart å se hans utveckling❤
Såg nu att  Första tiden hemma delen råka av misstag komma upp igår kväll (hade skrivit klart den tidigare och glömt ändra tiden jag ställt in som inlägget skulle läggas in) så den kommer jag faktiskt flytta på så att inläggen hamnar i rätt ordning, dvs förlossningsberättelsen först å sen "första tiden hemma" inlägget.
 

Caspers utveckling

Sen Casper kom till oss för drygt 6v sedan så har hans utveckling bara gått uppför. Man (ialla fall jag) glömmer snabbt efter första barnet hur fort bebisarnas utveckling går, även hur fort de faktiskt växer. Jag minns att Theo växte både i längd å ökade massor i vikt konstant men han följde sin kurva. Han låg över medelsnittet hela tiden å gör de fortfarande.
 
🌸 Precis samma sak är det än så länge med Casper. På första bvc besöket för 2v sedan så hade han gått upp 746g och 6cm. De sa att han låg över snittet i Sverige på 1mån bebisar🙈 Han va då 58cm lång men kan konstigt nog fortfarande ha stl 50/56 i kläder. Vissa 56 kläder är t.o.m. för stora. Lika smal som sin storebror å pappa.
 
🌸 När han va mellan 2-3v gammal så började han kunna hålla upp sitt huvud själv i några sekunder och idag så har han blivit väldigt stark i nacken
 
🌸Ca den 12 juni gav han mig sitt första omedvetna leende
 
🌸 Börja fästa blicken å följa med i rörelsenär han va ca 3-4v gammal. Har ett flygplan över skötbordet som han e väldigt fäst vid.
 
🌸Den 16 juni, knappt 1 mån så kom första medvetna leendet
 
🌸 Runt den 20 juni så kom det första tysta skrattet och har sen dess kommit flera ggr/dagen, speciellt när storebror busar med en.
 
🌸 Han har börjat få väldigt starka nypor. Märks av när han greppar tag i bröstet medan han äter
 
🌸 Vill gärna sitta med oss när vi äter, antingen i någons knä eller i babysittern
 
🌸Har ett jätte stort sug behov. Tog nappen redan första dagen på BB
 
🌸 Äter ca 1gång/tim om han e vaken (hur mycket varierar) men när han väl har somnat så kan de gå mellan 2-3tim innan han vill ha mat
 
🌸 Älskar att bada/duscha. Tog 2-3ggr i början innan han börja gilla det.
 
🌸 Somnar för natten vid 21 tiden
 
🌸 Somnar helst till bröstet eller liggandes på ens bröst på dagarna men alltid till bröstet inför natten
 
🌸 Somnar så fort vi startar bilen
 

Frukostbricka + paket

Självklart vakna älsklingen före mig idag. Han väckte mig kl.8 å pikade mig att han ville ha frukost på sängen haha. De va bara å kliva upp 😉 Hade förberett pannkakssmeten igår kväll så allting va klart. Va bara å börja steka. Gjorde i ordning en bricka med lite smågodis, ett glas juice å mjölk samt en kopp kaffe. Pannkakorna formade jag till små hjärtan å la upp på en tallrik. Theo ville bära paketet. Casper satt i bärselen å sov så sött.
Älsklingen låg bara i sängen å vänta med spänning, precis som ett litet barn. Käkade upp, öppna paketet (2  tröjor. Paketet från mig har inte kommit än- presentkort på liveit) & buss massor med grabbarna.
 
Dagen lär nog bli rätt så lugn. Får se va älsklingen vill hitta på😊 Lite bättre väder idag ialla fall så lär nog passa på å vara ute en stund.
 

Min kärlek 26 år

Idag e de ingen vanlig dag utan de e
älsklingens födelsedag❤
Stort grattis älskling och världens finaste
pappa på din dag!!
Vad vore livet utan dig? Våra fina söner skulle absolut inte ha funnits å jag skulle troligtvis inte ha levt de liv jag lever idag dvs mitt drömliv med de jag verkligen älskar!
Tack för att just du är min å att
du vill dela ditt liv med mig.
Tack för att just du e pappa till våra söner!
Finns ingen bättre å finare person till dom två rollerna!
Vi älskar dig mer än allt❤
Tänk att denna stiliga kille e min😍
Mini Theo ❤
Mini Casper❤
Vi❤

Vart har sommaren tagit vägen?

Idag har vi inte gjort någonting. Blev varken stranden eller något lekland, utan istället så hade vi en mysig heldag inne hela familjen. Theo hoppa en stund på studsmattan å jag tog en kortare promenad för att få Casper att somna men annars inomhusvistelse hela dagen. Vädret har varit allmänt kallt, blåsigt å tråkigt. Har t.o.m. gått runt i tjocktröja... Vart har sommaren tagit vägen?
 
Vi kollade runt lite på skjutdörrar till vårat sovrum då vi ska bygga ut klädkammaren å göra vårt rum mindre (har överdrivet stort egentligen). Tyvärr har vi lite för lågt i tak för de vi fastnade för så vi får titta vidare.
Massa pusslande, spelande, film tittande, matlagning å allmänt massa mys å bus blev de på em/kvällen.
Bästa Jennie kom på besök vid 20 tiden å gick inte hem förrän halv 10 eller ngt sånt. Hon va nämnligen ute på promenad å ville så gärna träffa Casper då hon inte har sätt honom mer än på bild. Mycket trevligt å Theo lekte för fullt med henne. Blygheten försvann direkt 😊
Blev även att han för tredje kvällen i rad somnade helt själv efter att han druckigt upp sin välling flaska. Så duktig❤ Ikväll va de t.o.m han själv som sa att han skulle sova själv å att han va en stor kille haha. Får se hur de blir framöver.
 
Snart blir de å krypa ner i sängen för att orka upp imorgon å göra pannkaksfrukost till kärleken min på sin 26-års dag😍
Jennie å grabbarna❤

Egenodlat

I helgen smakade vi på våra egenodlade morötter. De va väldigt små fortfarande men friska å goda. Salladen va väldigt god också👍
Så kul att allt egenodlat har börjat växa ordentligt. Salladen e jätte stor å alla morötter har långa blast. Smultronen börjar komma å kryddorna har blivit stora 😊
Dock får vi vänta med att äta morötterna så de blir lite större.
 

Tisdag

Hej fina ni å godmorgon!
Hoppas ni mår bra å haft en bra natt. Det har ialla fall vi haft. Kröp till kojs runt 1 igår å som vanligt vakna Casper 2 ggr för matning och somna om direkt.
Jag å Casper ligger fortfarande kvar i sängen, för just matning. Så otroligt mysigt de här med amning😍 Älsklingen å Theo klev upp vid halv 10 så de vart sovmorgon för hela slanten.
 
Va händer idag då?  Har faktiskt inga planer alls som de ser ut just för tillfället. Igår prata vi om att åka till stranden men vet inte om de e tillräckligt varmt för de. Kanske blir något lekland istället så vi inte bara sitter hemma☺ Jag ska ialla fall ta mig lite egen tid att duscha å tvätta håret. Raka benen å köra ansiksskrubb. Tyvärr så har finnarna kommit tillbaka & håret blir snabbare flottigt efter graviditeten... *ogillas starkt!!!*
 
Imorgon fyller älsklingen 26 år å då ska de firas med pannkaksfrukost å paket på sängen har jag tänkt. Gäller bara att jag kliver upp före honom imorgon haha. Får se va vi hittar på under morgondagen men på kvällen har jag ialla fall skaffat barnvakt åt Theo så vi kan åka ner på stan å käka på restaurang bara vi två, eller ah Casper måste förstås med då jag ammar på heltid. Ska bli så mysigt❤
 

Sammanfattning av förra veckan del 2

lördags tog hela familjen en trip till Torekällberget. De hade nämnligen "En blick tillbaka till 1800-talet" där. Med olika teaterspel, en karusell, det första ångloket, lite handel osv. Vi mötte även Evelina å Natalie där med deras söner Milliam och Charlie, som är 1 respektive 2 mån äldre än Theo. De lekte för fullt. Tur med vädret hade vi också samt att Casper sov under hela vistelsen. Vi passade på att käka lunch på stan innan vi åkte till systemet å Ica Maxi. Väl hemma blev de att vi tog de lugnt. Älsklingen började skrapa bort den lösa färgen från framsidans altan samt tvätta av den med högtrycken. Altanen ska målas om nämnligen. Resten av kvällen blev de lugnt. Man kan nästan säga att jag "nattade" alla mina grabbar innan kl.22 då älsklingen somna i soffan redan vid 8 tiden, Casper vid 9 tiden å Theo strax innan 10 tiden. Skönt med en tidig kväll för oss alla.
 
Igår, söndag, fixade å donade vi hemma hela dagen. Theo å älsklingen målade altanen, vilket tog mycket längre tid än vi trott. Jag tvättade 3 maskiner under hela dagen, planterade mina egenodlade tageges och astrar i rabatten på baksidan (som har vaeit planterade i mjölkförpackningar), klippte gräset, ställde våra egenodlade potatisar på baksidan så de slapp stå på altanen på framsidan och hade massa fokus på Casper som inte riktigt ville sova så mycket som han brukade. Theo hoppade även en del på studsmattan. Dagen gick väldigt fort vilket va skönt😊
Älsklingen grillade ribs på kvällen och därefter blev de filmtittande. Theo somnade helt själv denna kväll. Han sa godnatt till oss å la sig i sängen tillsammans med en flaska välling. 10min senare när jag gick in för att kolla så låg han å sov så sött. Flaskan hade han t.o.m. ställt på fönsterbrädan.
Resten av familjen kröp till kojs vid 11.
 

Måndag

Idag klev hela familjen upp strax efter halv 9. Käkade frukost å tog de bara lugnt. Pusslade å små pysslade hela fm. Vid halv 12 så tog vi en trip till Taxinge för att kolla på en ståbräda till vagnen. Tyvärr passade den inte så de blev inget köp.
Älsklingen klippte sig på stan, jag å Casper gick till barnmorskan då hon skulle få kolla om spiralen satt som den gjorde. Hela helgen hade jag jätte ont i regionen där livmodern ligger så ville mest att de skulle kolla om allt såg bra ut. Vilket de gjorde. Troligtvis så har jag bara haft kraftig menssmärta (ja den har redan kommit tillbaka...). Ska avvakta å se. Får jag ondare e de gynakuten som gäller så de kan göra ett ultraljud.
Tog därefter en promenad hem med vagnen (älsklingen å Theo tog bilen hem efter att älsklingen klippt sig). Handlade lite å när jag hade 5min kvar till jag jag va hemma börja de ösregna.. Så typiskt. Dyngsur men inte så kall.
Lugn em framför tv'n å mys med våra söner. Spelade sällskaps spel å pusslade emellanåt. Ikväll blir de rester till middag samt en fortsatt lugn kväll som de ser ut. Regnet öser ner fortfarande. Skönt de för de behövs. Så kvavt ute nu!
 

Sammanfattning av förra veckan del 1

I måndags trotsade vi vädret. Trots regnet så skulle en promenad tas. Casper låg nerbäddad i vagnen med regnskydd å jag med regnställ. Behövde verkligen fylla på kylskåpet efter midsommar. Passa då även på å hämta ut paket- månadens testogram.
Blev sen massa mys hemma med Casper innan Theo skulle hämtas. Lugn dag/kväll. Älsklingen jobba sin sista vecka innan ledigheten!
 
tisdags hände de inte så mycket. Theo va på dagis, jag tog en promenad med mamma som kom på besök innan jobbet, myste massor med Casper å lagom när vi hämtade Theo så gick vi ner på stan för att "lämna" mamma på jobbet, möta upp pappa som skulle passa Theo under tiden jag va hos barnmorskan för återbesöket efter förlossningen. Passa även på å sätta in spiralen, då man kan göra de som tidigast 6v efter förlossningen (va precis att jag kunde de).
 
🌸 Mitt blodvärde/järnvärde låg på 115 så skulle fortsätta med järntabletterna ett tag till (ska ligga på minst 117)
🌸 Hade gått ner 12 av mina 15 kilon som jag gick upp under graviditeten (så man kan säga att jag har 3+3kg kvar då jag vill gå ner ytterliggare lite till)
🌸 Blodtrycket va lika bra som vanligt
🌸 Allting såg bra ut i de nedre regionerna (passa på å kolla de när spiralen ändå skulle sättas in)
🌸 Mina magmusklar har inte riktigt gått ihop än men snart så kan man börja träna magen igen
 
Blev lite allmänt prat om hur jag upplevde min graviditet, förlossningen å hur livet såg ut nu. Precis som återbesöket gick ut på. Alltid lika trevligt å prata med min barnmorska😊 Kommer sakna henne!!!
 
onsdags blev de att Theo fick vara hemma från dagis. Va först inte meningen men då hela familjen inte vakna förrän efter kl 9 (då han skulle ha varit på plats) så ringde jag å meddelade att han fick vara hemma.
Fick besök av finaste Mickis på eftermiddagen. Theos älskade gudmor å min bästa vän❤
Som vanligt hade hon köpt med sig massa gott- vattenmelon, jordgubbar, Tom & Jerry kex, blåbär, Celcius deicka & vindruvor😍 Massa mys, prat, skratt & studsmattehoppande. Som vanligt flög tiden förbi å hon skulle plötsligt åka hem (lagom till när älsklingen kom hem, precis som vanligt haha).
Hon tackade även JA till att bli Caspers gudmor också!!!! Så lycklig att våra prinsar har henne i sitt liv å att hon vill va en del av vår familj❤❤
 
torsdags jobbade älsklingen sin sista dag innan han gick på semester och Theo gick sin sista dag på dagis. Så skönt å underbart å ha alla mina killar hemma i sex hela veckor! Hoppas på en toppen sommar med fint väder🌞
Blev en promenad på 8.5km i solen innan det blev lunch ute på altanen. Crabstick sallad👍
Vi åkte å hämtade upp mamma från jobbet på eftermiddag innan vi begav oss till Järna. Älsklingen skulle nämnligen ha takslagsfest med jobbet direkt när de slutade så honom räknade jag inte med att se förrän vid midnatt eller så. 
Vi gick ner till lekparken så Theo fick leka av sig, lekte även i sandlådan hemma hos mormor å morfar, bilarna å alla sina leksaker som han hade i sitt rum (har ett eget rum hos sin mormor å morfar). Bjöds på middag å hann även träffa min mormor å morfar som även stannade kvar på middag. Åkte inte därifrån förrän närmare halv 11 tiden. Båda grabbarna somnade i bilen så de va bara å bära in dom. Pratade både med älsklingen å Jeppe i mobilen. Dom två alltså haha! Älsklingen fick skjuts hem av Jeppes tjej Evelina som hämtade dom, å va hemma runt midnatt. Vi kröp ner i soffan å myste massor. Mycket känslosamt prat om allt som hänt på sista tiden. Jag fällde t.o.m. några tårar... Blev att vi kröp ner runt halv 2 tiden, lagom till att Casper ville ha mat igen.
 

RSS 2.0