v.36 (35+3)

Kan ju släng in ett snabbt inlägg om hur allting känns så här långt in i graviditeten nu när jag ändå inte har så mycket att göra här hemma.

Jag är i v. 36 (35 +3) och endast 31 dagar består till beräknad förlossning den 19/2, dvs. att 88.9% av tiden har redan gått.
Koddens totala längd är ca. 46 cm och väger mellan 2,59 och 2,76 kg ca (ett genomsnittsvärde på alla barn).
Så här långt in i graviditeten så har barnet börjat lagra upp fett inför livet utanför livmodern. Fosterrörelserna kan även ha börjat ändra karaktär till mer buffande och sega/utdragna knuffar istället för de här mer intensiva sparkarna. Detta stämmer helt på våran älskade son inne i magen. För några veckor sedan va det riktigt tydliga och snabba sparkar hela tiden, medan nu är det mer som om att lillen sträcker på sig i samband med en gäspnings känsla. Rörelserna känns hela tiden och är väldigt tydliga, men som sagt mer långsamma och utdragna.

Jag har inga smärtor upp mot bysten, eller andningssvårigheter som många har varnat mig att det kan uppkomma. Men tanke på att knodden ligger så pass långt ner i min mage och i stort sätt helt fixerad så har jag inte dessa bekymmer =)
Jag får dock (lindrande) smärtor under 12:e revbenet på höger sida, där han har sina fötter, men det händer väldigt sällan att han sparkar så hårt att det gör ont.
Magen känns och ser fortfarande som en geléklump när fosterrörelserna sker, en underlig känsla må ja säga.
Har även börjat känna en stickande känsla i underlivet, vilket är ett tecken på att kroppen börjar förbereda sig inför förlossningen.
Känner ingen illamående överhuvudtaget.
Har inga sömnproblem.
Tröttheten kommer och går.
Träningen känns riktigt bra, och det underlättar allt arbete sen när det är dags.

För tillfället vet jag inte riktigt va jag ska skriva mer, men funderar ni på något eller har frågor så är det bara att kommentera så svarar jag på dem i inlägget efter :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0