"Varför lämnar jag Theo på dagis när jag är ledig?"

Fick en fråga i måndags om varför jag lämnar Theo på dagis även om jag är ledig från jobbet.
 
Det är nämligen så att vi, och dagis tillsammans, har valt/kommit överrens om det just för att det ska underlätta för oss alla. Jag har nämligen ett sånt jobb (hemtjänsten syftar jag främst på) att när jag är ledig så kan de ringa från jobbet när som helst (allt ifrån kl.6.30-15.45) och be mig komma till jobbet så fort som möjligt just för att det är ont om personal.
 
I början bestämde vi att Theo skulle vara hemma de dagar jag är ledig för att jag ska få rå om honom så mycket om möjligt tanke på att de blir så långa dagar de dagar vi båda jobbar (6.15-15.45). Men snart därpå så märkte vi att jag jobbade extra hela tiden och blev tvungen att ringa till dagis å meddela att han kommer trots allt, med jätte kort varsel hela tiden.
Det blev både hattigt för Theo då jag fick väcka å slita upp honom ur sängen, stressigt för mig på morgonen och för att lämna honom å sen komma iväg fort till jobbet, samt att dagis inte alltid hade räknat med mer personal så tidigt på morgonen.
Visst någon gång ibland skulle det gå bra men tänk om alla skulle lämna (å hämta för den delen) med så pass kort varsel hela tiden. De funkar ju inte...
 
Så vi kom fram till att Theo får vara på dagis mån-fre varje vecka. Går från kl.6.15-15.45 då vi båda jobbar och när jag är ledig så går han mellan kl.8.30-12.30 (ibland 11.30). Sen meddelar jag alltid dagen innan om han ska vara ledig så personalen vet i god tid.
Nu har vi kört på det schemat i någon månad och det funkar jätte bra för oss alla. Inga missförstånd blir det heller 😊
 
En annan anledning till att vi lämnar Theo så mycket är för att han älskar att vara på dagis och leka med de andra barnen. När man ska hämta honom så får man dra honom därifrån i stort sätt haha. Skulle han vara hemma blir det inte riktigt samma sak även om man leker för fullt med honom å han e toknöjd.
Vi tycker att det är jätte skönt att han trivs å vill till dagis 😊 skriker aldrig när vi lämnar honom utan de e bara när vi ska hem. Man får världens största bamsekram å 2-3 pussar innan man ska vidare till jobbet 😍 Bästa starten på dagen😍
 
Jag själv känner samtidigt att jag behöver ha lite egen tid där på morgonen, så man hinner tvätta i lugn å ro, städa, träna , storhandla eller va de nu kan vara. Svårt å hinna med när man har en 2-åring springandes kring benen hela tiden.
Samtidigt ÄLSKAR jag att ha honom hemma å bara vara när jag e ledig!! Dagarna då jag vill ha sovmorgon eller när Theo faktiskt fortfarande sover när vi ska upp så får han vara hemma😊 då blir de massa mys istället 😍
Bild sen i somras då Theo va knappt 1.5 år❤
 
Ute bild från i vintras 😊

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0