Så otroligt duktig!!!

I tisdags kväll/natt testade vi något helt nytt här hemma. Theo hade inte somnat när vi kröp ner i sängen så han fick lägga sig mellan oss. Älsklingen hade gömt Theos napp då det va dags att sluta med den tyckte vi. Han sa att tomtenissen hade kommit å hämtat den igen.
Det blev en del gråt å trots. Han vägrade även sätta på sig blöja. Vi brukar sätta på honom blöjan när han somnat å när vi går å lägger oss.
Med en flaska välling å lite godnattsaga så tystnade Theo medan han låg på min arm. Älsklingen låg tätt intill också. Så mysigt att ha hela familjen samlad😍
 
Efter 10sidor läsning så hade älsklingen somnat å Theo gäspade konstant. Han ville fortfarande inte ha någon blöja så vi gjorde en chansning att han skulle få sova utan blöja hela natten. Nappen hade han glömt helt.
Inom 15min sov hela familjen.
 
Hela natten så vaknade jag till å från bara för att checka av så att det inte hade skett någon olycka i sängen (har kisskydd men ändå). Iofs så borde Theo vakna av att en olycka har skett så egentligen hade jag inte behövt checka av men så blev de automatiskt.
Theo sov som en stock enda fram till kl.8.15. Då blev det pottbesök å därefter en lugn morgon i soffan. Inget tjat om nappen alls.
Otroligt duktigt gjort av honom, somna utan napp + sov hela natten utan att en olycka hade skett 😁
 
Vi körde även samma sak natten mellan ons å tors (idag) då vi kanske bara hade tur natten innan.
Theo frågade om nappen på kvällen men när vi påminnde om att tomtenissen hade hämtat den sa han bara "okej mamma" samtidigt som han kramade å pussade sin pappa godnatt. Utan bekymmer så kröp vi ner i hans säng å läste saga. När vi sa godnatt så sa han "Inte blöja mamma. Theo sova utan igen". Självklart blev det så å strax därefter somnade han.
Han vaknade till vid midnatt å då va jag snabbt på fötter (första tanken va att de hade skett en olycka). Ingen olycka hade skett utan de va bara den här vanliga tillvakningen som han har u det nattetid. Jag satte honom på pottan där han även kissade. Somnade om direkt utan bekymmer å napptjat.
Sov tills klockan va 8 å även då blev det pottbesök med lyckat resultat😁
Hur duktig kan man vara!!!?! 2 lyckade nätter av 2 möjliga!!😁 Han har två extremt stolta föräldrar😍
När kan man säga att ens barn är helt blöjfri, både dag som natt? Ni som har barn, när blev era barn blöj -& nappfria på heltid?
Det kommer självklart ske någon olycka här framöver. Det hör till i barnåldern, han har inte ens fyllt 3år (fyller den 24 feb). Nappfri däremot kan vi nog inte kalla honom då han inte tackar nej till napp ifall han får frågan. Men det lär han nog bli snart också så länge vi håller nappen borta från honom👍
 
Vi hade tänkt oss att vi skulle få ett par kampdagar/någon kampvecka med massa skrik, slag å jobbiga nätter pga nappen då han har varit så besatt av den. Än så länge har det gått mycket bättre än förväntat å håller tummarna att det fortsätter i den stilen😊
Dagens mage, börjar växa till sig lite (äntligen!!!)😍

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0