Lasagne
Söndagens lasagne middag kommer här. Ber om ursäkt att det inte kom upp i måndags kväll.
Ingredienser köttröra:
Köttfärs
Vitlök
Gullök
Timjan
Basilika
Krossade tomater
Köttbuljongstärning
Salt
Peppar
Margarin/smör att steka i
Gartinering:
Riven ost
(vi köpte den här färdiga dolmio såsen som är till lasagne)
Gör så här:
1. sätt på ugnen på 250 grader
2. skala och finhacka gullöken och vitlöken. Fräs löken mjuk i matfettet.
3. öka värmen och tillsätt sedan färsen och bryn den lätt tills den blir grynig.
4. häll i tomaterna, rör om och koka upp
5. Lägg i buljongtärningen, salt och peppar
6. Koka under lock på svag värme i ca 15-20 min
7. Smula sönder kryddorna och tillsätt dom mot slutet av kokningen
8. Varva lasagne plattorna (behöver ej förkokas), köttfärsen och såsen i en djup smord ugnsform.
9. Avsluta med ost såsen och riven ost
10. Gratinera i ugn, 250 C i ca 20min

Kommentarer
Trackback