Filmjölksbröd i långpanna
Detta bröd e en av mina favoriter för tillfället. Vi hittade det av en slump när vi skulle baka på jobbet för någon vecka sedan å guuud så gott de e. Min mamma blev t.o.m. helt till sig när hon smaka.
Det är ett mycket saftigt bröd å väldigt lätt att göra. Rekkmmenderas starkt!👍
Ingredienser:
* 1liter rågsikt
* 1liter filmjölk
* 1.5dl vetemjöl
* 2.5 dl mörk sirap
* 2 tsk bakpulver
* 2 tsk brödkryddor
* 3 tsk bikarbonat
Gör så här:
* Blanda ihop alla torra ingredienser + sirapen i en bunke.
* Tillsätt sedan filmjölken i omgångar medan du rör ihop ingredienserna till en deg.
* Platta ut degen i en smord långpanna.
* Använd baksidan av en matsked, doppad i någon msk olja, att släta till degytan med. Degen får då en fin yta av oljan.
* Grädda i 100 grader i ca 45 min.
* Öka sedan till 175 grader i ytterliggare 30 min.
* Låt svalna under en bakduk
(Jag brukar skära upp brödet i så stora bitar jag vill ha under tiden den fortfarande e varm)







Kommentarer
Trackback